Απ' την δράση της βασίλισσας :

Aπ' την ηπανική βοήθεια :

Νεκροί μαχητές τις κυβερνητικής παράταξης :

[
Αποκήρυξη του κομμουνισμού :

( ΤΟ ΒΗΜΑ 1/10/1948 , ΤΟ ΦΩΣ 18/10/1948 )

[

Αν θέλεις εικόνα θα ψάξω μια επιτομή Στρατιωτικής Εγκυκλοπαίδειας που έχω να δω μήπως έχει.Fairfax έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:32 Διαβάζω ότι διάφορες μονάδες του Εθνικού Στρατού ιδίως ΛΟΚ έλαβαν το «Διακριτικό Αγώνα Διασώσεως Ιερών Οσίων Φυλής». Έχω ψάξει να βρω το είδους ηθική αμοιβή είναι το ΔΑΔΙΟΦ αλλά δεν έχω βρει καμμία πληροφορία. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό; Σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ.
Ευχαριστώ πολύ.Ζαποτέκος έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:43Αν θέλεις εικόνα θα ψάξω μια επιτομή Στρατιωτικής Εγκυκλοπαίδειας που έχω να δω μήπως έχει.Fairfax έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:32 Διαβάζω ότι διάφορες μονάδες του Εθνικού Στρατού ιδίως ΛΟΚ έλαβαν το «Διακριτικό Αγώνα Διασώσεως Ιερών Οσίων Φυλής». Έχω ψάξει να βρω το είδους ηθική αμοιβή είναι το ΔΑΔΙΟΦ αλλά δεν έχω βρει καμμία πληροφορία. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό; Σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ.
Αλλά στο ιντερνέτι μέχρι και ο Ριζοσπάστης λέει τι περίπου ήταν.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι.Fairfax έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:44Ευχαριστώ πολύ.Ζαποτέκος έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:43Αν θέλεις εικόνα θα ψάξω μια επιτομή Στρατιωτικής Εγκυκλοπαίδειας που έχω να δω μήπως έχει.Fairfax έγραψε: 08 Οκτ 2021, 17:32 Διαβάζω ότι διάφορες μονάδες του Εθνικού Στρατού ιδίως ΛΟΚ έλαβαν το «Διακριτικό Αγώνα Διασώσεως Ιερών Οσίων Φυλής». Έχω ψάξει να βρω το είδους ηθική αμοιβή είναι το ΔΑΔΙΟΦ αλλά δεν έχω βρει καμμία πληροφορία. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό; Σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ.
Αλλά στο ιντερνέτι μέχρι και ο Ριζοσπάστης λέει τι περίπου ήταν.

Ευχαριστώ ξανά. Είναι όντως δύσκολο να βρεις πληροφορίες για αυτήν την ηθική αμοιβή.Ζαποτέκος έγραψε: 08 Οκτ 2021, 21:41Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι.Αυτή την εποχή διαβάζω κάποια δημοσιεύματα απ' τον Τύπο της εποχής του Εμφυλίου. Αν βρω κάτι σχετικό θα το βάλω.
![]()
Aπό πολύ παλιά,από τότε που πολιτικοποιήθηκε το γλωσσικό ζήτημα και η ονομασία ενός πράγματος στη δημοτική (ή μαλλιαρή) ή την καθαρεύουσα ήταν δηλωτικό πολιτικής προτίμησης.