panos291 έγραψε: 19 Απρ 2021, 17:25
Οργισμένος έγραψε: 19 Απρ 2021, 16:40
panos291 έγραψε: 19 Απρ 2021, 15:41
LCS = Littoral Combat Ships
Littoral
adjective
relating to or situated on the shore of the sea or a lake.
"the littoral states of the Indian Ocean"
Littoral adj
παράκτιος, παράλιος επίθ
Γελαει ο κοσμος με τα περιπολικα.
Εχετε καταλαβει οτι ακριβως littoral einai oloklηρο το επιχειρησιακο περιβαλλον του αιγαιου και ιονιου;;;
Ψαχνουμε γρηγορες κορβετες να κανουν κοντρες γύρω από τα νησια ή βαρια οπλισμενα πλοια?
Υποτίθεται ότι θελουμε να σπασουμε τον τσαμπουκά των Τούρκων στην ανατολικη μεσογριο ή όχι?
Δηλαδη αμα σου προσφεραν 4 AB αντι για τις MSSC θα τους ελεγες ειναι δεινόσαυροι και δεν τα θελω?
Πολλα τα ερωτήματα.
1 Ψαχνουμε για το ιδανικο πλοιο στο θεατρο των επιχειρησεων που αφορα τη στρατηγικη μας
2 Εγω βλεπω οτι για την ΑΝατολικη Μεσογειο παρακαλαμε για Χαγη και δεν τολμαμε να σκεφτουμε συγκρουση , και επισης οι ανοιχτες θαλασσες δεν ειναι υποθεση 1 τυπου πλοιου οπως εχω γραψει ουτε αγορας 4 μοναχα μοναδων. Σαυτη την περιπτωση θες μινιμουμ 4 + 4 πλοια με διαφορετικους επιχειρησιακους προσανατολισμους και για να τα λεμε ολα σε περιπτωση επιχειρησεων σε μεσογειο θες 8 φρεγaτες + 4 βαρυτερα πλοια , σε οπλισμο εννοειται αστακοι. Ομως ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΧΟ.
3. 4 ΑΒ στο αιγαιο ειναι καθιμενες παπιες υψηλης αξιας εκτεθειμενες και ανυπερασπιστες μπρος στα σμηνη ντροουνς, τζετ, πυροβολικο, βληματων κτλ.
ΕΠισης δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα με τα βαρυτερα πλοια οταν ολα αυτα εχουν ως κυριο οπλισμο 2 Μκ41 (εκτος αν παμε σε ΑΒ) οπως θα πρεπει kai mporoyn να εχουν και οι MMSC. Ες μου εξηγησει ενας εκκολαπτομενος ναυαρχος να καταλαβω.