Σελίδα 206 από 307

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 21:51
από Ερμής
Σιγά μη τα εβραζαν και κανένα πενταωρο. Πιο παλιά είχαν φρέσκα ζυμαρικά μονο που τα έβγαζαν ελάχιστα για να τα έχουν μαζί στα χωράφια και στα καρβουναδικα. Τα ξηρά ζυμαρικά είναι ανακαλυψη στα τέλη του 19ου για εμπορικούς λόγους.
Αυτό που ονομάζεις πρόγονο της πίτσα ήταν και είναι η σημερινή φοκατσια

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 22:26
από Cavaliere
Και το cordon bleu είναι του 1945, και η Weißwurst ήρθε στη Βαυαρία το 1840 αλλά θεωρείται βαβαρέζικο έδεσμα, και πολλά άλλα, αλλά δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει συνταγή για αυτά. Το σουβλάκι πριν την έλευση των Αλβανών στην αθηναϊκή γαστρονομία ήταν αλλιώς. Ο χαρακτήρας κάνει την αυθεντικότητα, και η έλλειψη μέτρου και κανόνων, δηλαδή χαρακτήρα, σκοτώνει ένα προϊόν. Το σουβλάκι με πίτα ήτανε σνακ, έτρωγες 3 για να χορτάσεις. Από το 1995 περίπου έγινε ένα σουβλάκι ένα πλήρες γεύμα. Τελειώνουμε με αυτό. Η ναπολιτάνικη πίτσα έχει δικά της χαρακτηριστικά, τι να κάνουμε. Και οπτικά να τη δεις την ξεχωρίζεις. Μας αρέσει/δε μας αρέσει. Υπάρχει και καναδέζικη πίτσα και πίτσα του Σικάγο, κλπ. Και δεν είναι επινοήσεις του αιώνα του Περικλέους, αλλά του περασμένου. Σε λίγο θα λέμε πως η ντομάτα δεν είναι μεσογειακή διατροφή επειδή ήρθε εξ Αμερικής.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 22:43
από Feindflug
Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπστερ πια;

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 22:50
από Ερμής
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 23:02
από Cavaliere
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:50
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.
Αυτό είναι καφενείο, φίλε, δεν είναι μόδες και marketing. Αυτό καταλαβαίνω εγώ για καφενείο, και εκεί ξέρω ότι τρώω και καλά. Κι υπάρχουν στέκια, ευτυχώς η πόλη μας έχει γειτονιές.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 10 Σεπ 2020, 23:05
από Feindflug
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:50
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.
Ε ναι ρε δικέ μου. Τέτοιες φάσεις με κονσέρβες, ουζάκια και σαλαμοκάσερα, είναι τυχαίες, σε άσχετα μαγαζιά, από παρέες και φίλους. Όχι τώρα να ψάχνουμε το πιο "γνήσιο" μπακάλικο, φωτοτυπία του Ζήκου για να το παίξουμε εναλλακτικοί.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 17:36
από OANNHSEA
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 21:51 Σιγά μη τα εβραζαν και κανένα πενταωρο. Πιο παλιά είχαν φρέσκα ζυμαρικά μονο που τα έβγαζαν ελάχιστα για να τα έχουν μαζί στα χωράφια και στα καρβουναδικα. Τα ξηρά ζυμαρικά είναι ανακαλυψη στα τέλη του 19ου για εμπορικούς λόγους.
Αυτό που ονομάζεις πρόγονο της πίτσα ήταν και είναι η σημερινή φοκατσια
Αμ πριτς... :003:
Οι πρώτες αναφορές ζυμαρικών στην Ευρώπη και δη από το νότο(Ιταλία και Ελλάδα), ήδη από τον 12ο αιώνα δείχνουν ότι τα ζυμαρικά ήταν φαγητό Χειμώνα και φαγητό ναυτικών!!! Ξηρά του κερατά ζυμαρικά, όσο δεν έπαιρνε, σαν τον διπυρίτη!!!
Ήταν ο Μάρκο Πόλο που έφερε στην Ιταλία πρώτα την έννοια του σπαγγέτι και του φρέσκου ζυμαρικού και ήταν οι πλανόδιοι πωλητές έτοιμων γευμάτων περί το 1860 οι οποίοι το προώθησαν (για εμφανείς λόγους)!!!
Ψάχτο καλύτερα και εσύ για να καταλάβεις ότι αυτό που λες "παραδοσιακό" δεν είναι και αναγκαία παραδοσιακό...
Π.χ. Η Carbonara από πότε λες να υπάρχει σαν πιάτο;;;

Ακόμα ένα παράδειγμα: ο μουσακάς.
Ήταν ο Τσελεμεντές που επέβαλε την μπεσαμέλ - πιο πριν χρησιμοποιούσαν πουρέ πατάτας από πάνω.
Όμως η πατάτα ήρθε το 1830 περίπου στην Ελλάδα...
Πιο πριν από πάνω έριχναν τριμμένο παξιμάδι!!!
Ποιά συνταγή λοιπόν είναι ο παραδοσιακός - ελληνικός - μουσακάς;;;

.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 17:40
από OANNHSEA
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 23:05
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:50
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.
Ε ναι ρε δικέ μου. Τέτοιες φάσεις με κονσέρβες, ουζάκια και σαλαμοκάσερα, είναι τυχαίες, σε άσχετα μαγαζιά, από παρέες και φίλους. Όχι τώρα να ψάχνουμε το πιο "γνήσιο" μπακάλικο, φωτοτυπία του Ζήκου για να το παίξουμε εναλλακτικοί.
Το εν λόγω κατάστημα που πήγαμε ήταν 5 τετράγωνα από το παλιό μου σπίτι. Η Naranjita με ρώτησε γιατί δεν το είχα επιλέξει τόσο καιρό αφού έμενα κοντά και το ήξερα. Την απάντηση την είδατε - δεν είναι για φαγητό. Είναι για παρεοκατάσταση με ρετσίνα και μεζέ...

.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:04
από Μπίστης
Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:26 Το σουβλάκι πριν την έλευση των Αλβανών στην αθηναϊκή γαστρονομία ήταν αλλιώς. Ο χαρακτήρας κάνει την αυθεντικότητα, και η έλλειψη μέτρου και κανόνων, δηλαδή χαρακτήρα, σκοτώνει ένα προϊόν.
:smt017
Εξωπχωρουμικώς έχει καθιερωθεί ο όρος ;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος τι λέει γιά το ζήτημα.
Υπήρχε στους 30 ή 50 κανόνες του περί του πως ντύνεται, γαμάει, πείθει γιά να γαμήσει, ψωλάρει με κολλητούς ο σωστός άντρας κάποια αναφορά στο σνακ που ενδείκνυται ; :102:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:06
από Cavaliere
Μπίστης έγραψε: 11 Σεπ 2020, 18:04
Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:26 Το σουβλάκι πριν την έλευση των Αλβανών στην αθηναϊκή γαστρονομία ήταν αλλιώς. Ο χαρακτήρας κάνει την αυθεντικότητα, και η έλλειψη μέτρου και κανόνων, δηλαδή χαρακτήρα, σκοτώνει ένα προϊόν.
:smt017
Εξωπχωρουμικώς έχει καθιερωθεί ο όρος ;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος τι λέει γιά το ζήτημα.
Υπήρχε στους 30 ή 50 κανόνες του περί του πως ντύνεται, γαμάει, πείθει γιά να γαμήσει, ψωλάρει με κολλητούς ο σωστός άντρας κάποια αναφορά στο σνακ που ενδείκνυται ; :102:
Όχι ρε, το αλβανικό σουβλάκι υπάρχει ως όρος, εγώ τον είχα εισάγει από τα 90΄s όταν αρνιόμουν να τα φάω, και μια δόση πήγα σε ένα σουβλατζήδικο και του λέω -πριν 4 χρόνια- χωρίς πατάτες, και μου απαντά, τι πατάτες και μαλακίες, αλβανικό σουβλάκι φτιάχνω;


Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:11
από Μπίστης
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:50
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.
Μην γίνεστε φιόγκοι.
Αυτό είναι ψαροταβέρνα γιά λεφτάδες.
Εμείς μιλάμε γιά δεινοσαυρικά είδη που θα εκλείψουν, ζηκοκατασάσεις αυθεντικές

Δεν πήγανε τύπε στον τύπο με τις κονσέρβες, τους έτυχε (γιατί είναι κωλόφαρδοι)

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:25
από Tarkovsky
Μπίστης έγραψε: 11 Σεπ 2020, 18:04
Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:26 Το σουβλάκι πριν την έλευση των Αλβανών στην αθηναϊκή γαστρονομία ήταν αλλιώς. Ο χαρακτήρας κάνει την αυθεντικότητα, και η έλλειψη μέτρου και κανόνων, δηλαδή χαρακτήρα, σκοτώνει ένα προϊόν.
:smt017
Εξωπχωρουμικώς έχει καθιερωθεί ο όρος ;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος τι λέει γιά το ζήτημα.
Υπήρχε στους 30 ή 50 κανόνες του περί του πως ντύνεται, γαμάει, πείθει γιά να γαμήσει, ψωλάρει με κολλητούς ο σωστός άντρας κάποια αναφορά στο σνακ που ενδείκνυται ; :102:
:lol:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:35
από Tarkovsky
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 23:05
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:50
Feindflug έγραψε: 10 Σεπ 2020, 22:43 Καλά ρε τύποι, πηγαίνετε σε μαγαζιά για να σας ανοίγουν κονσέρβες και να σας τις σερβίρουν;

Πόσο χίπτσερ πια;
Σωστός ο μορτης. Για εμένα το σωστο καφενείο ουζερι είναι σαν αυτό που τα ήπια με τον Καράμπαμπα. Φρέσκο ψιλοψαρο και καλαμάρι τηγανητό, ταραμάς σπιτικος και τέλος. Ο παραδίπλα έπινε το ουισκακι του, άλλος μπίρα άλλος ούζο και όλοι μια παρέα. Εξαίσιο.
Ε ναι ρε δικέ μου. Τέτοιες φάσεις με κονσέρβες, ουζάκια και σαλαμοκάσερα, είναι τυχαίες, σε άσχετα μαγαζιά, από παρέες και φίλους. Όχι τώρα να ψάχνουμε το πιο "γνήσιο" μπακάλικο, φωτοτυπία του Ζήκου για να το παίξουμε εναλλακτικοί.
το Ειδικόν υπάρχει κοντά στον αιώνα, από τότε που στα γύρω χωράφια εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες, το δε οίκημα χρονολογείται ακόμα παλαιότερα (βίλα στην εξοχή του Περαία)


ας υπάρχει, προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω και όχι επειδή το παίζει εναλλακτικό, αλλά ακριβώς για το αντίθετο - ένας ολάκερος τοίχος με φωτό διάσημων επισκεπτών: ικανότατο πλήθος από το βουλευτικό σκυλολόι πασοκονουδούλας, με προεξάρχοντες τους 4 στους 5 πρόσφατους πρωθυπουργούς μας (όχι υπηρεσιακοί, μάντεψε ποιοι...)

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:42
από Μπίστης
Tarkovsky έγραψε: 11 Σεπ 2020, 18:35
ας υπάρχει, προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω και όχι επειδή το παίζει εναλλακτικό, αλλά ακριβώς για το αντίθετο - ένας ολάκερος τοίχος με φωτό διάσημων επισκεπτών: ικανότατο πλήθος από το βουλευτικό σκυλολόι πασοκονουδούλας, με προεξάρχοντες τους 4 στους 5 πρόσφατους πρωθυπουργούς μας (όχι υπηρεσιακοί, μάντεψε ποιοι...)
Άρα αν βρεθείς στο Μοναστηράκι αποκλείεις Μπαιρακτάρη.

Καλά, αν πήγε στο Ειδικόν ο Βούδας με κεφτεδάκια και αυγά μάτια αποκλείεται να τον προλάβαιναν !
Επίσκεψη τύπου μπρέκφαστ θα ήταν

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2020, 18:47
από Tarkovsky
Μπίστης έγραψε: 11 Σεπ 2020, 18:42
Tarkovsky έγραψε: 11 Σεπ 2020, 18:35
ας υπάρχει, προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω και όχι επειδή το παίζει εναλλακτικό, αλλά ακριβώς για το αντίθετο - ένας ολάκερος τοίχος με φωτό διάσημων επισκεπτών: ικανότατο πλήθος από το βουλευτικό σκυλολόι πασοκονουδούλας, με προεξάρχοντες τους 4 στους 5 πρόσφατους πρωθυπουργούς μας (όχι υπηρεσιακοί, μάντεψε ποιοι...)
Άρα αν βρεθείς στο Μοναστηράκι αποκλείεις Μπαιρακτάρη.

Καλά, αν πήγε στο Ειδικόν ο Βούδας με κεφτεδάκια και αυγά μάτια αποκλείεται να τον προλάβαιναν !
Επίσκεψη τύπου μπρέκφαστ θα ήταν
Μπαϊρακτάρη πήγαινα στο παλιό της Πατησίων, από το 1999 που μεταφέρθηκε τον έκοψα με τη χαντζάρα



τον πρώτο τον έπιασες :smt005: