!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κι εμένα δεν μ' αρέσει η λαδίλα. Ακόμη και στα λεγόμενα λαδερά, μ' αρέσει να είναι ενσωματωμένο το λάδι στη σάλτσα.- Casper - έγραψε: 22 Ιουν 2019, 14:11 Πάντως παιδιά και στην Κύπρο τα γεμιστά τα κάνουμε με κιμά.
Το μοναδικό πράγμα που δεν μου αρέσει στα ελληνικά φαγητά είναι το ότι είναι πάααρα πολύ λαδερά. Οκ μπορεί ένα φαγητό να είναι λαδερό, αλλά βάζετε υπερβολικά πολλύ λάδι ρε παιδιά. Το στομάχι μου με πιάνει.
Καμιά φορά βάζει και η μάνα μου και κάνω αμάν αμάν να βγάλω ό,τι μπορώ. Ακόμα και στις σαλάτες. Μπορούν να γίνουν νόστιμα και με λιγότερο λάδι.
Νομίζω πάντως ότι τα πιο λαδερά φαγητά φτιάχνονται στην Κρήτη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ειδικά το λάδι του Ρεθύμνου που έχει πολλά οξέα, ούτε να το μυρίσω δεν μπορώ, όχι να το βάλω στο φαγητό.
σαν λάδι μηχανής μυρίζει....
σαν λάδι μηχανής μυρίζει....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Έχω έναν φίλο που κάθε Κυριακή πρωί ετοιμάζει το ταψί με το ψητό,
το πηγαίνει για ψήσιμο σε έναν παραδοσιακό φούρνο με ξύλα κοντά στην παραλία,
κάνει το μπάνιο του και φεύγοντας από την θάλασσα παίρνει το ταψί από τον φούρνο.
Αυτά γίνονται αν μένεις Καλαμάτα.
το πηγαίνει για ψήσιμο σε έναν παραδοσιακό φούρνο με ξύλα κοντά στην παραλία,
κάνει το μπάνιο του και φεύγοντας από την θάλασσα παίρνει το ταψί από τον φούρνο.
Αυτά γίνονται αν μένεις Καλαμάτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 22 Ιουν 2019, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
stergiosbik
Τα γεμιστα ΔΕΝ θελουν κιμα.
Τα λαδερα θελουν μπολικο λαδι.Γι αυτο αλλωστε και λεγονται λαδερα.
Αν θελετε φασολακια,μπαμιες,μελιτζανες παπουτσακι κλπ κλπ χωρις λαδι,τραβατε κατα Γερμανια μερια να κανετε παρεα τους καλτσοπεδιλακιδες να τρωτε Weisswurst με μπυρα.
https://www.youtube.com/watch?v=sJLC-kqfKqg
Αν θελετε φασολακια,μπαμιες,μελιτζανες παπουτσακι κλπ κλπ χωρις λαδι,τραβατε κατα Γερμανια μερια να κανετε παρεα τους καλτσοπεδιλακιδες να τρωτε Weisswurst με μπυρα.
-
alamo
Γεμιστά είναι υβρης με κιμά , δεν πάει με το γιαούρτι ο κιμας
-
alamo
Ααα, εννοείτε ότι δεν συνοδεύετε τα γεμιστά με γιαούρτι;
Μερικοί ζουν ακόμα στα 1970. Στη Γερμανία ο κόσμος πάει πια το μεσημέρι σε Τούρκο που υπάρχει σε κάθε γωνία και τρώει λαδερό μαγειρευτό με 5 ευρώ. Μπάμιες, φασολάκια,γεμιστά, ιμάμ... Ταξιδέψτε, κάνει καλό.
Ordem e Progresso.
-
- Casper -
Ναι μπράβο. Έτσι.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 14:23Κι εμένα δεν μ' αρέσει η λαδίλα. Ακόμη και στα λεγόμενα λαδερά, μ' αρέσει να είναι ενσωματωμένο το λάδι στη σάλτσα.- Casper - έγραψε: 22 Ιουν 2019, 14:11 Πάντως παιδιά και στην Κύπρο τα γεμιστά τα κάνουμε με κιμά.
Το μοναδικό πράγμα που δεν μου αρέσει στα ελληνικά φαγητά είναι το ότι είναι πάααρα πολύ λαδερά. Οκ μπορεί ένα φαγητό να είναι λαδερό, αλλά βάζετε υπερβολικά πολλύ λάδι ρε παιδιά. Το στομάχι μου με πιάνει.
Καμιά φορά βάζει και η μάνα μου και κάνω αμάν αμάν να βγάλω ό,τι μπορώ. Ακόμα και στις σαλάτες. Μπορούν να γίνουν νόστιμα και με λιγότερο λάδι.
Νομίζω πάντως ότι τα πιο λαδερά φαγητά φτιάχνονται στην Κρήτη.
Στην Ελλάδα μας θα μείνουμε, και τα παπουτσάκια μας θα φάμε, και το λάδι μας θα βάλουμε... αλλα ρε φίλε, μην επιπλέει κιόλας...stergiosbik έγραψε: 22 Ιουν 2019, 14:46 Τα γεμιστα ΔΕΝ θελουν κιμα.
Είναι yummy.
Εγώ δεν τα τρώω με γιαούρτι αλλά με φέτα. Τη θέλω σε όλα τα λαδερά.
Το ίδιο και στους λαχανοντολμάδες και ό,τι έχει αυγολέμονο.
Το γιαούρτι το θεωρώ απαραίτητο συμπλήρωμα στα ντολμαδάκια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
alamo
Στις γαιδουρομπουκιες(ντολμαδάκια) πάει να συνοδεύει το ντολμαδακι το γιαούρτι και όχι το ανάποδο, είναι δύσκολο στη προετοιμασία φαγητό, κάποιοι τα καίνε λίγο στο γκριλ τα ζεματισμενα και φρέσκα κληματοφυλλα, και γίνετε ΘΕΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ λιιιγο να πικρίσουν αλλά να τυλίγονται.
Οι λαχανοντολμάδες είναι πιο δύσκολοι και θέλουν πιο συντονισμένη τεχνική στο τύλιγμα των φύλλων από τα αμπελόφυλλα.alamo έγραψε: 22 Ιουν 2019, 15:00 Στις γαιδουρομπουκιες(ντολμαδάκια) πάει να συνοδεύει το ντολμαδακι το γιαούρτι και όχι το ανάποδο, είναι δύσκολο στη προετοιμασία φαγητό, κάποιοι τα καίνε λίγο στο γκριλ τα ζεματισμενα και φρέσκα κληματοφυλλα, και γίνετε ΘΕΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ λιιιγο να πικρίσουν αλλά να τυλίγονται.
Παίζουν σε καλή παραλλαγή με τον κιμά οι γαρίδες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το γιαούρτι γαμάει και δέρνει με ό,τι καίει. Και με το ρύζι. Επίσης, μιας κι είναι καλοκαίρι, μην ξεχνάμε: κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζικάκι.
Εναλλακτικά γεμιστά χωρίς κρέας γίνονται και με κομματάκια χταπόδι.
Ordem e Progresso.
Έτσι ακριβώς.Cavaliere έγραψε: 22 Ιουν 2019, 15:06 Το γιαούρτι γαμάει και δέρνει με ό,τι καίει. Και με το ρύζι. Επίσης, μιας κι είναι καλοκαίρι, μην ξεχνάμε: κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζικάκι.
Το τζατζικάκι εκτός από τηγανητά λαχανικά, παίζει φανταστικά και με τηγανητά ψαρικά γενικώς, που δεν ταιριάζει η φέτα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, μια χαρά ταιριάζει, με τηγανιές (καλαμάρια, γάβρο, κουτσομούρα, και άλλα της φριττούρας). Είναι αυτό το είδος γεύματος καλοκαιρινής ταβέρνας, που θέλει και μπίρα-κρύσταλλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 15:09Το τζατζικάκι εκτός από τηγανητά λαχανικά, παίζει φανταστικά και με τηγανητά ψαρικά γενικώς, που δεν ταιριάζει η φέτα.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 528 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-