Γιατί το λες αυτό? Γαζώθηκε κανά ελικόπτερο του ΕΣ το 96 σε ενέδρα και είπε η Ελλαδα ότι έπεσε από κακοκαιρία? Πήρε καμιά σημαία ο αέρας από ελληνικό έδαφος που έπαψε να είναι ελληνικό? Είπε και ευχαριστώ στο τέλος? Ποτέ. Αλλά θα μου πεις ήταν τρεις όχι οκτώ και δεν ήταν και ειρηνευτική δύναμη. Κι ένας βράχος τι να κλάσει!Εμπεδοκλής έγραψε: 20 Σεπ 2023, 22:36 Και να χάσει οκτώ στρατιώτες η Ελλάδα θα πει ότι φύσαγε πολύ, έγινε τράκα ή αρρώστησαν.
Εμείς απ την άλλη, τα θεριά που δεν σηκώνουν μύγα, τι να πούμε, τί να κάνουμε? Δικαιολογημένα, μια πορδή είμαστε. Ότι μας είπαν κάναμε. Δεν είμαστε σαν τους άλλους, τους δυνατούς. Πόσο μάλλον σαν τους πλανητάρχες.
Είδες εσύ καμιά τουρκία να την κάνει γαργάρα όταν οι οβριοί καθάρισαν καμιά δεκαριά στο μαβί μαρμαρά? Δεκάδες νεκροί για αντίποινα, πόλεμος.
Είδες καμιά ούσα να την κάνει γαργάρα όταν της λιώναν τον πρέσβη στη λιβύη μέσα στην πρεσβεία? Την αστερόεσσα στην τρίπολη σήκωσαν. Θα μου πεις κι εκεί ήταν 4 όχι οκτώ! Οπότε αλατόνερο για τα λαιμά και κυνηγήσαμε τον υπεύθυνο τρομοκράτη.
Είπαμε όμως...η προκατάληψη επιβεβαίωσης είναι βαθιά ριζωμένη στην ανθρώπινη φύση...από το εργοστάσιο... είναι κατασκευαστικό το θέμα δεν ψέγομαι κανέναν (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και ας είμαι κάργα ειρωνικός)
Εν κατακλείδι, όλα καταλήγουν στο απλό...perception is reality! Live with it (σ εμένα το λέω)
ΥΓ Παρέα με την καληνύχτα μου, εύχομαι σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, καλή επιτυχία στον προσωπικό αγώνα της αντικειμενικότητας. Έχουμε από κατασκευής όλοι μας σοβαρά τεχνικά να αντιμετωπίσουμε, από το εργοστάσιο, στην όποια πορεία μας προς τα εκεί. Αν δεν το παλέψουμε σκληρά είναι μονόδρομος να μείνουμε εγκλωβισμένοι στην κυριαρχία της επιθυμίας του πως θα θέλαμε εμείς να είναι τα πράγματα....και δεν θα πλησιάσουμε ποτέ στο πως αντικειμενικά είναι. Αν δεν μπει αρχή (όπως και στα πάντα άλλωστε)...στασιμότητα, ακινησία στο default setting.
ΥΓ2. Για να προλάβω όποιον καλοπροαίρετο βιαστεί να σχολιάσει ότι εγώ το παίζω αντικειμενικός και δεν υποφέρω από την κοινή πάθηση του confirmation bias. Παπάρια αντικειμενικός είμαι. Μονίμως υποκύπτω στην ανάγκη να επιβεβαιώσω ευσεβής πόθους και να δικαιολογήσω εσωτερικές αντιπάθειες. Προσπαθώ όμως να με συνεφέρνω...προσπαθώ να αποδεσμεύομαι από τις προκαταλήψεις μου...και είναι αγώνας ...στον οποίο όμως συν το χρόνω εκτιμώ ότι βελτιώνομαι. Όσο και αν με χαλάνε κάποιες συνειδητοποιήσεις... κάποιες φορές.
imho