Μπλε.sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:47Ναι.Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:45Βρε πουλάκι μου, εδώ ο Χέλης λέει ότι η χρήση μάσκας είναι αποτελεσματική μόνο "μέσα στο περιβάλλον που πρέπει", όπως λες κι εσύ δηλαδή, σε νοσοκομεία κλπ και με σωστή εφαρμογή.
Αλλού όμως έλεγε, ότι ακόμα και με την τέλεια εφαρμογή της χρήσης της, η συμβολή της στη μη μετάδοση είναι μηδαμινή (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του).
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Είμαι θετικός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Είμαι θετικός
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- hellegennes
Λάθος κατάλαβες τότε. Αν τα τηρήσεις όλα στην εντέλεια, που είναι εφικτό μόνο σε ελεγχόμενο και περιορισμένο περιβάλλον, προστατεύει τους άλλους από το να τους μεταδώσεις κάτι, όχι ότι παίζει γενικά ρόλο στην μετάδοση της νόσου και όχι στον γενικό πληθυσμό. Για την ακρίβεια οι γιατροί εδώ και 100+ χρόνια φοράνε μάσκες για να μην μεταδίδουν αυτοί στους ασθενείς παθογόνα ή φοράνε και ασθενής και γιατρός όταν ο ασθενής έχει μεταδοτική ασθένεια.Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:38Ναι, αλλά θυμάμαι ότι αλλού έλεγε πως αν τα τηρήσεις όλα στην εντέλεια (τον χρόνο που θα την φοράς, το πότε και πως να την βγάζεις κλπ κλπ), τότε ίσως και να παίξει έναν πολύ μικρό ρόλο στη μη μετάδοση της νόσου. Ίσως...sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:30Από την πρώτη στιγμή η θέση του για τις μάσκες ήτανε:Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:05
Όντως δεν καταλαβαίνω, επειδή γράφει πολλά και διάφορα και στα δικά μου τα μάτια φαίνεται μια να λέει κατηγορηματικά "ισχύει αυτό και τέλος" και μια να λέει "ναι, οκ, αλλά αν δεν... τότε είναι κάτι άλλο".
Είναι απλό αυτό που ρωτάω, πιστεύω. Μια ξεκάθαρη απάντηση θέλω αν έχω καταλάβει σωστά αυτό που λέει ή όχι.![]()
Σε ελεγχόμενο περιβάλλον από γιατρούς κτλ στα νοσοκομεία:![]()
Στους κάγκουρες και όπου να' ναι (σύνολό του πληθυσμού - πλατείες κτρ):![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Πάμε πάλι, αργά. Δεν. Μπορούν. Να. Χρησιμοποιηθούν. "Σωστά". Έξω. Από. Το. Περιβάλλον. Χρήσης. Τους.Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 18:53Δηλαδή, αν χρησιμοποιηθούν σωστά κάνουν δουλειά;hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 18:48Γιατί έχεις καταμπερδευτεί; Τα έχω πει αμέτρητες φορές, πλέον. Αν τα ξαναπώ θα ξεμπερδευτείς ή είναι όπως με το άλλο που δεν σου άρεσαν τα δεδομένα;Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 18:29 Τελικά ρε Χέλη, δεν ξέρω για τον Μπιλ, αλλά εμένα μ' έχεις καταμπερδέψει λέμε. Οι μάσκες δεν δουλεύουν γενικά; Δουλεύουν, αλλά δεν είχαν αποτελέσματα επειδή δεν τις φορούσαμε σωστά;
Δηλαδή εδώ με ρωτάς κάτι που μόλις έχω απαντήσει. Αν δεν το πρόσεξες, εδώ, ακριβώς από πάνω ήταν:
Τέλος, δεν είναι θέμα συμμόρφωσης, ρε φίλε, είναι θέμα αδυναμίας ενός πράγματος να λειτουργήσει έξω από το περιβάλλον χρήσης του. Έρευνες για την αποτελεσματικότητα της μάσκας σαν μέτρο γενικής προστασίας έγιναν πολλές προ κορωνοϊού και όλες κατέληγαν ότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι κάνουν τίποτα, όπως δεν υπάρχει ένδειξη ότι η ζώνη ασφαλείας στο τραίνο κάνει τίποτα, γι' αυτό και τα τραίνα δεν έχουν ζώνες ασφαλείας (ούτε τα αστικά λεωφορεία ούτε τα πλοία). Αυτό δείχνω και με το παράδειγμα με τα βατραχοπέδιλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αααα, είδες τι απλό που ήταν; Γράφεις μια παράγραφο λίγων λέξεων που εξηγείς απλά και κατανοητά τι εννοείς, και αποφεύγουμε καμμιά δεκαριά άσκοπα ποστς του στυλ "μα σου το είπα", "μα δεν μου το είπες", "εγώ σου το είπα, εσύ δεν κατάλαβες", "δείξε μου που μού το είπες" κι άλλες τέτοιες παπαριές.hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:49Λάθος κατάλαβες τότε. Αν τα τηρήσεις όλα στην εντέλεια, που είναι εφικτό μόνο σε ελεγχόμενο και περιορισμένο περιβάλλον, προστατεύει τους άλλους από το να τους μεταδώσεις κάτι, όχι ότι παίζει γενικά ρόλο στην μετάδοση της νόσου και όχι στον γενικό πληθυσμό. Για την ακρίβεια οι γιατροί εδώ και 100+ χρόνια φοράνε μάσκες για να μην μεταδίδουν αυτοί στους ασθενείς παθογόνα ή φοράνε και ασθενής και γιατρός όταν ο ασθενής έχει μεταδοτική ασθένεια.Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:38Ναι, αλλά θυμάμαι ότι αλλού έλεγε πως αν τα τηρήσεις όλα στην εντέλεια (τον χρόνο που θα την φοράς, το πότε και πως να την βγάζεις κλπ κλπ), τότε ίσως και να παίξει έναν πολύ μικρό ρόλο στη μη μετάδοση της νόσου. Ίσως...sys3x έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:30
Από την πρώτη στιγμή η θέση του για τις μάσκες ήτανε:
Σε ελεγχόμενο περιβάλλον από γιατρούς κτλ στα νοσοκομεία:![]()
Στους κάγκουρες και όπου να' ναι (σύνολό του πληθυσμού - πλατείες κτρ):![]()
ΟΚ, κατανοητό αυτό που λες. Απλά κάτι θυμόμουν από παλιότερο σχόλιό σου, που έλεγε ότι ακόμα και με τέλεια εφαρμογή τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ή κάπως έτσι. Πιθανόν να θυμάμαι κάτι λάθος.
Ααααα, πάνω που σου απαντούσα ότι κατάλαβα τι λες, πετάς αυτό εδώ. ΟΚ, πάμε ξανά λοιπόν.hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:53Πάμε πάλι, αργά. Δεν. Μπορούν. Να. Χρησιμοποιηθούν. "Σωστά". Έξω. Από. Το. Περιβάλλον. Χρήσης. Τους.Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 18:53Δηλαδή, αν χρησιμοποιηθούν σωστά κάνουν δουλειά;hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 18:48
Γιατί έχεις καταμπερδευτεί; Τα έχω πει αμέτρητες φορές, πλέον. Αν τα ξαναπώ θα ξεμπερδευτείς ή είναι όπως με το άλλο που δεν σου άρεσαν τα δεδομένα;
Δηλαδή εδώ με ρωτάς κάτι που μόλις έχω απαντήσει. Αν δεν το πρόσεξες, εδώ, ακριβώς από πάνω ήταν:
Το. Περιβάλλον. Χρήσης. Τους. Ποιο. Είναι; Τα. Νοσοκομεία. Που. Λέει. Ο. sys;
Εκεί. Μπορούν. Να. Χρησιμοποιηθούν. Σωστά;
(καλά το πάω;).
- hellegennes
Μόνο copy paste δεν έκανα από τις αμέσως προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Απλό να τα επαναλάβω για χιλιοστή φορά μπορεί να είναι, αλλά για ποιον λόγο;Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:53 Αααα, είδες τι απλό που ήταν; Γράφεις μια παράγραφο λίγων λέξεων που εξηγείς απλά και κατανοητά τι εννοείς, και αποφεύγουμε καμμιά δεκαριά άσκοπα ποστς του στυλ "μα σου το είπα", "μα δεν μου το είπες", "εγώ σου το είπα, εσύ δεν κατάλαβες", "δείξε μου που μού το είπες" κι άλλες τέτοιες παπαριές.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επειδή καμμιά φορά ο ξεκάθαρες θέσεις φαίνονται με ξεκάθαρα λόγια;hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 20:01Μόνο copy paste δεν έκανα από τις αμέσως προηγούμενες δημοσιεύσεις μου. Απλό να τα επαναλάβω για χιλιοστή φορά μπορεί να είναι, αλλά για ποιον λόγο;Isildur έγραψε: 20 Ιουν 2023, 19:53 Αααα, είδες τι απλό που ήταν; Γράφεις μια παράγραφο λίγων λέξεων που εξηγείς απλά και κατανοητά τι εννοείς, και αποφεύγουμε καμμιά δεκαριά άσκοπα ποστς του στυλ "μα σου το είπα", "μα δεν μου το είπες", "εγώ σου το είπα, εσύ δεν κατάλαβες", "δείξε μου που μού το είπες" κι άλλες τέτοιες παπαριές.![]()
Καμμιά φορά, μπορεί να νομίζεις ότι είναι ξεκάθαρο αυτό που λες, αλλά στον απέναντι να μην είναι. Μπορεί να μην φταις εσύ, μπορεί να φταίνε πολλά άλλα (η αντιληπτική ικανότητα του άλλου, το πώς είδε κάτι εκείνη τη στιγμή και τι συνδυασμούς με άλλα σχόλια μπορεί να έκανε... πολλά). Δεν είναι δύσκολο πιστεύω να λες κάτι ξεκάθαρο, ακόμα κι αν είναι επανάληψη. Και, συνήθως, είναι λιγότερο χρονοβόρο και πληκτροβόρο...
- hellegennes
Όχι, τα πλήκτρα μου είναι ακέραια. Μήπως εννοείς πληκτρολογησιοβόρο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Και πληκτροβόρο, ξέρω τι λέω. Φθορά υπάρχει, έστω και απειροελάχιστη.hellegennes έγραψε: 20 Ιουν 2023, 20:25Όχι, τα πλήκτρα μου είναι ακέραια. Μήπως εννοείς πληκτρολογησιοβόρο;
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Μετά απο 3,5 χρονια πανδημιας και ανεμβολιαστος σημερα βγηκα θετικος. Τωρα στο τελος την εφαγα.
Χτες ειχα τα πρωτα συμπτωματα. Πυρετο που ανεβοκατεβαινε. Εφτασε ως και 39,8 !! Λεω αμα περασει τα 40 εφυγα για το νοσοκομειο. Αλλα ευτυχως αργα χθες βραδυ επεσε και τωρα ειμαι απυρετος σχεδον. Ποσες μερες τωρα θα περασουν μεχρι να χω αρνητικο τεστ και τι πρεπει να παιρνω?
Χτες ειχα τα πρωτα συμπτωματα. Πυρετο που ανεβοκατεβαινε. Εφτασε ως και 39,8 !! Λεω αμα περασει τα 40 εφυγα για το νοσοκομειο. Αλλα ευτυχως αργα χθες βραδυ επεσε και τωρα ειμαι απυρετος σχεδον. Ποσες μερες τωρα θα περασουν μεχρι να χω αρνητικο τεστ και τι πρεπει να παιρνω?
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Μόνο ντεπόν η αλγκοφρεν πάρε για να ρίχνει τον πυρετό. Αν έπεσε χωρις να πάρεις τίποτε είναι καλό σημάδι. Εγώ τον Μάρτιο είχα για 3 μέρες πυρετό και έπεφτε στο 37 και κάτι μόνο με αλγκοφρέν. Περαστικά, πάρε και ένα οξύμετρο για το οξυγόνο καλού κακού αν και μάλλον δεν θα χρειαστεί. Εμένα το τεστ βγήκε αρνητικό μετά από 6 μέρες.lonelyrider έγραψε: 26 Ιουν 2023, 10:15 Μετά απο 3,5 χρονια πανδημιας και ανεμβολιαστος σημερα βγηκα θετικος. Τωρα στο τελος την εφαγα.
Ηλικία?lonelyrider έγραψε: 26 Ιουν 2023, 10:15 Μετά απο 3,5 χρονια πανδημιας και ανεμβολιαστος σημερα βγηκα θετικος. Τωρα στο τελος την εφαγα.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Περαστικά.lonelyrider έγραψε: 26 Ιουν 2023, 10:15 Μετά απο 3,5 χρονια πανδημιας και ανεμβολιαστος σημερα βγηκα θετικος. Τωρα στο τελος την εφαγα.
Εξαρτάται
Εμένα έκανε 1 βδομάδα να βγει αρνητικό.
Ο πυρετος κράτησε 3 μέρες με σκαμπανεβασματα από 38.5 μέχρι 39 +.
Το αλγκοφρεν τον έριχνε.
Το ντεπον μαλλιά απο παρδαλό ασβό. Δεν έκανε τίποτα.
Ξεκούραση μην βιαστείς να κάνεις οτιδήποτε.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Μου δωσε ο φαρμακοποιος κατι αντιπυρετικα που εχουν και βιταμινη c μεσα. Πυρετο ποσο σου κανε το μεγιστο?Arisvilla έγραψε: 26 Ιουν 2023, 10:19Μόνο ντεπόν η αλγκοφρεν πάρε για να ρίχνει τον πυρετό. Αν έπεσε χωρις να πάρεις τίποτε είναι καλό σημάδι. Εγώ τον Μάρτιο είχα για 3 μέρες πυρετό και έπεφτε στο 37 και κάτι μόνο με αλγκοφρέν. Περαστικά, πάρε και ένα οξύμετρο για το οξυγόνο καλού κακού αν και μάλλον δεν θα χρειαστεί. Εμένα το τεστ βγήκε αρνητικό μετά από 6 μέρες.lonelyrider έγραψε: 26 Ιουν 2023, 10:15 Μετά απο 3,5 χρονια πανδημιας και ανεμβολιαστος σημερα βγηκα θετικος. Τωρα στο τελος την εφαγα.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 474 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-
- 150 Απαντήσεις