!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αν ξαφνικά τα βροντούσε ο Μητσοτάκης, τι χάος θα ακολουθούσε στην Ελλαδα χωρίς την ηγεσία του;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Αν ξαφνικά τα βροντούσε ο Μητσοτάκης, τι χάος θα ακολουθούσε στην Ελλαδα χωρίς την ηγεσία του;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

panos291 έγραψε: 23 Οκτ 2024, 12:45
micmic έγραψε: 23 Οκτ 2024, 12:18 Για να είσαι αριστερός σήμερα, δύο πράγματα έχεις για να διαφοροποιηθείς από την δεξιά του Μητσοτάκη: Το ένα είναι να λες "migrants welcome" και το άλλο να κυρήσσεις υπέρ μιας κρατικής τράπεζας. Οτιδήποτε άλλο "αριστερό", το έχει οικειοποιηθεί ο Μητσοτάκης.
Και το migrants welcome εχει οικειοποιηθει. Μονο η τράπεζα εμεινε.
Lol ρε, λολ.

Περάστε από το άλλο νημα να δείτε τα ινδάλματα σας στας Ευρωπας πως τα πανε.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: Αν ξαφνικά τα βροντούσε ο Μητσοτάκης, τι χάος θα ακολουθούσε στην Ελλαδα χωρίς την ηγεσία του;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Θα φερνε ο Γκλέτσος πτάνες για τους λάθρο.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 13:25
panos291 έγραψε: 23 Οκτ 2024, 12:45
micmic έγραψε: 23 Οκτ 2024, 12:18 Για να είσαι αριστερός σήμερα, δύο πράγματα έχεις για να διαφοροποιηθείς από την δεξιά του Μητσοτάκη: Το ένα είναι να λες "migrants welcome" και το άλλο να κυρήσσεις υπέρ μιας κρατικής τράπεζας. Οτιδήποτε άλλο "αριστερό", το έχει οικειοποιηθεί ο Μητσοτάκης.
Και το migrants welcome εχει οικειοποιηθει. Μονο η τράπεζα εμεινε.
Lol ρε, λολ.

Περάστε από το άλλο νημα να δείτε τα ινδάλματα σας στας Ευρωπας πως τα πανε.
Αστα, δυστυχώς δεν βγηκε :a040:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πρετεντέρης έγραψε: 23 Οκτ 2024, 07:00
hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2024, 01:51
Beria έγραψε: 22 Οκτ 2024, 20:50 Ρε σεις το ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος. Παίζει μόνος του ο Μητσοτάκης.
Αλλά, έλεος, δεν χρειάζεται να το γαματε με τέτοια άρθρα
Α κι εσύ έχεις πέσει στην παγίδα ότι επηρεάζει σε κάτι ο Μητσοτάκης την διακυβέρνηση;
Πες τα. Η χώρα είναι στον αυτόματο και προχωράει, επειδή η διοίκηση της είναι υψηλού επιπέδου.
Η χώρα είναι στον αυτόματο και δεν πάει πουθενά, επειδή η διοίκησή της είναι για τον πούτσο και εμποδίζει την χώρα να αναπτυχθεί με κάθε λογής μαλακίες. Διαπλοκές, καρτέλ, συστηματικά εμπόδια στις μεσαίες, μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και ούτω καθεξής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 10:15
hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2024, 01:37
Otto Weininger έγραψε: 22 Οκτ 2024, 16:33

Για πάρα πολλά, θετικά και αρνητικά.
Υπέροχη διπλωματική απάντηση τελείως κενή περιεχομένου.
Καλά.
Ξεκαθάρισε πρώτα στο μυαλό σου ότι το χρέος το προσμετρά κάποιος ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι ως απόλυτο αριθμό
Το χρέος μετριέται και με τους δυο τρόπους, όχι με όποιον σε συμφέρει. Όταν το χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ επειδή υπάρχει υπερπληθωρισμός, αυτό δεν σημαίνει τίποτα θετικό για το κράτος. Σημαίνει για την ακρίβεια ότι η δυνατότητα του κράτους να απομυζεί φόρους από τους πολίτες είναι βραχυπρόθεσμη και η δυνατότητά τους να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μειώνεται συστηματικά. Είτε θα δημιουργεί τρύπα στην αγορά και κατάρρευση είτε θα δίνουν προτεραιότητα στις μη φορολογικές υποχρεώσεις τους και οι φόροι θα εμφανίζονται λογιστικά αλλά δεν θα εισπράττονται.

Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Δεν κοιτάμε έναν δείκτη και λέμε "α, πάει καλά". Όταν η μακροπρόθεσμη δυνατότητα του κράτους να εισπράττει φόρους δυναμιτίζεται, η ανάγκη του να δανειστεί αυξάνεται και παράλληλα χρειάζονται ολοένα μεγαλύτερες περικοπές.

Μάθε πρώτα βασικές αρχές οικονομίας και μετά έλα να μου πεις εμένα τι είναι ο λόγος χρέους/ΑΕΠ που έμαθες από τους αγράμματους πολιτικούς σου.
Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 10:15 Όσο εσύ, η Νiki και Αχτσιογλου παραμένετε οι τρεις τελευταίοι στην Ελλάδα που αμολάνε τέτοια, όσο γράφεις καφριλες που δεν τις λέει ούτε ο Πολάκης, τότε μην περιμένεις απαντήσεις στην πολιτική. Από εμένα τουλάχιστον.
Σταμάτα να λες μαλακίες γαμώ την πουτάνα μου. Μόνο κομματόσκυλα έχετε αντίθετη άποψη. Αυτά που λέω τα λέει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Σύνελθε. Σοβαρά σύνελθε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Οκτ 2024, 10:51
Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 06:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Οκτ 2024, 22:34

Ρε άσε τους ελιγμούς με τα χαριτωμένα πηδηματάκια σε άλλα θέματα και τα σχετικά αρθράκια. Γκώσαμε από το συγκεκριμένο είδος.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένα πολύ καλό κρας τεστ. :e045:

Γιατί εκτός από τους συνήθεις ζαίους και οι υπόλοιποι "εθνοπρεπείς" (εθνοζαίοι) προτίμησαν να το βουλώσουν ή να πετάνε μπαλιές στην κερκίδα για να μη στάξει η ουρά του ιδεολογικού τους γαϊδάρου αν υποστήριζαν τις κυβερνητικές θέσεις.

Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέτε.

ΥΓ. Συγκινήθηκα με το σάλπισμα του Αλέξη. :lol:

Ποιους ελιγμους καλη μου;

Μου λες γιατι δεν εμπαινα σε νημα που διαβαζανε 50 ατομα και σου δειχνω αρθρο που εγραψα που το διαβασανε 15000 ατομα και στο οποιο κραζω ΟΛΗ την πολιτικη σκηνη της χωρας, τις ΜΚΟ, βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαια του ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιο τον Τσιπρα που αργησε να μιλησει για κλειστα συνορα.

Κι ολα αυτα γιατι;

Για να υποστηριξεις την πασοκικη ΝΔ του Σημιτοκουλη που εχει ακυρωσει 100 φορες το κλεισιμο των συνορων στον Εβρο, οχι μονο επιτρεποντας μαζικες ροες στον Εβρο αργοτερα και στα νησια, αλλα που ζητησε δεκαδες χιλιαδες μεταναστες απο Αιγυπτο, απο Ινδια, απο Πακισταν, απο Μπαγκλαντες, δεκαδες χιλιαδες οχι στο συνολο αλλα απο καθε χωρα. Και που οσο μας ειχε φυλακισμενους επι Covid στα σπιτια μας εχτιζε 40 πλας ΑΝΟΙΧΤΟΤΑΤΕΣ δομες μεταναστων σχεδον σε ολους τους νομους της Ελλαδας. Και που δεχτηκε να παρει 70.000-100.000 Αφγανους απο τη Γερμανια που θα ειναι ολοι τους μπουμπουκια αφου δεν τους θελει η Γερμανια αποδεχομενη και επισημα το ρολο της αποθηκης των λαθραιων ολης της Ευρωπης.

Αντε απο εκει που θα μου κανεις και μαθηματα οταν στηριξες την πιο αισχρη κυβερνηση της μεταπολιτευσης στα εθνικα θεματα.

Μεχρις στιγμης εχει ξεπουλησει την ομογενεια στη Βορεια Ηπειρο, εχει κανει κωλοτουμπα στο Σκοπιανο επιτρεποντας μαλιστα στους Σκοπιανους να παραβιαζουν τη συνθηκη σε βαρος μας και να το καυχιονται κιολας και τωρα συζηταει για συγκυριαρχια και συνεκμεταλλευση στο Αιγαιο και νομιμοποιηση του Παρακρατους στην Κυπρο αφου πρωτα προχωρησε σε μερικη αποστρατιωτικοποιηση των νησιων και σε απαγορευση του να υπαρχει γεωργικη και εμπορικη εκμεταλλευση των ελληνικων βραχονησιδων ακριβως για να μην θεωρηθει αργοτερα οτι εχουν δικαιωμα ΑΟΖ.
.
Aρίστο, πρώτον δεν απευθύνομαι ειδικώς σε σένα αλλά στους περισσότερους "εθνικιστές". Δεύτερον, απαντάς πάλι με γενικολογίες στα άλλα θέματα. Και τρίτον μου παραθέτεις μια υπόθεση ως γεγονός.

Ειλικρινά, έχω βαρεθεί τα "καλημέρα Αρίστο, κουκιά σπέρνω". :lol:

Ενταξει μπορει να παρεξηγησα.

Υπαρχουν δυο μεγαλα θεματα ομως.

Τι θα γινει αν εκτος απο τους 70.000-100.000 Αφγανους της Γερμανιας αρχισουμε να παιρνουμε και δεκαδες χιλιαδες αλλους Ισλαμιστες μπουμπουκια που διωχνουν οι βορειες χωρες;

(και η πλακα ειναι οτι αντι η Γερμανια να μας αναγνωρισει οτι η κυβερνηση Κουλη της εδωσε τεραστιο μαξιλαρακι με τους μεταναστες ανταποδιδει πουλωντας δεκαδες Eurofighter στην Τουρκια)...

Και τι θα γινει αν οντως τον Ιανουαριο στην Τουρκια ο Μητσοτακης συμφωνησει σε οσα εχουν προαναγγελθει για τακτοποιηση ετσι των μιλιων στο Αιγαιο ωστε πρακτικα τα πολεμικα πλοια της Τουρκιας και τα μαχητικα αεροσκαφη να βρισκονται νομοτυπα παντου; Χαριζουμε την κυριαρχια σε μια θαλασσα που ηταν ελληνικη για 3000 χρονια;

Οποτε γι' αυτο λεω πως ΑΝ Καραμανλης-Σαμαρας αντιδρασουν μεσω των βουλευτων που επηρεαζουν πρεπει να στηριχτουν.

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 14:52
Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 06:06

Ποιους ελιγμους καλη μου;

Μου λες γιατι δεν εμπαινα σε νημα που διαβαζανε 50 ατομα και σου δειχνω αρθρο που εγραψα που το διαβασανε 15000 ατομα και στο οποιο κραζω ΟΛΗ την πολιτικη σκηνη της χωρας, τις ΜΚΟ, βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαια του ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιο τον Τσιπρα που αργησε να μιλησει για κλειστα συνορα.

Κι ολα αυτα γιατι;

Για να υποστηριξεις την πασοκικη ΝΔ του Σημιτοκουλη που εχει ακυρωσει 100 φορες το κλεισιμο των συνορων στον Εβρο, οχι μονο επιτρεποντας μαζικες ροες στον Εβρο αργοτερα και στα νησια, αλλα που ζητησε δεκαδες χιλιαδες μεταναστες απο Αιγυπτο, απο Ινδια, απο Πακισταν, απο Μπαγκλαντες, δεκαδες χιλιαδες οχι στο συνολο αλλα απο καθε χωρα. Και που οσο μας ειχε φυλακισμενους επι Covid στα σπιτια μας εχτιζε 40 πλας ΑΝΟΙΧΤΟΤΑΤΕΣ δομες μεταναστων σχεδον σε ολους τους νομους της Ελλαδας. Και που δεχτηκε να παρει 70.000-100.000 Αφγανους απο τη Γερμανια που θα ειναι ολοι τους μπουμπουκια αφου δεν τους θελει η Γερμανια αποδεχομενη και επισημα το ρολο της αποθηκης των λαθραιων ολης της Ευρωπης.

Αντε απο εκει που θα μου κανεις και μαθηματα οταν στηριξες την πιο αισχρη κυβερνηση της μεταπολιτευσης στα εθνικα θεματα.

Μεχρις στιγμης εχει ξεπουλησει την ομογενεια στη Βορεια Ηπειρο, εχει κανει κωλοτουμπα στο Σκοπιανο επιτρεποντας μαλιστα στους Σκοπιανους να παραβιαζουν τη συνθηκη σε βαρος μας και να το καυχιονται κιολας και τωρα συζηταει για συγκυριαρχια και συνεκμεταλλευση στο Αιγαιο και νομιμοποιηση του Παρακρατους στην Κυπρο αφου πρωτα προχωρησε σε μερικη αποστρατιωτικοποιηση των νησιων και σε απαγορευση του να υπαρχει γεωργικη και εμπορικη εκμεταλλευση των ελληνικων βραχονησιδων ακριβως για να μην θεωρηθει αργοτερα οτι εχουν δικαιωμα ΑΟΖ.
.
Aρίστο, πρώτον δεν απευθύνομαι ειδικώς σε σένα αλλά στους περισσότερους "εθνικιστές". Δεύτερον, απαντάς πάλι με γενικολογίες στα άλλα θέματα. Και τρίτον μου παραθέτεις μια υπόθεση ως γεγονός.

Τι θα γινει αν εκτος απο τους 70.000-100.000 Αφγανους της Γερμανιας αρχισουμε να παιρνουμε και δεκαδες χιλιαδες αλλους Ισλαμιστες μπουμπουκια που διωχνουν οι βορειες χωρες;

(και η πλακα ειναι οτι αντι η Γερμανια να μας αναγνωρισει οτι η κυβερνηση Κουλη της εδωσε τεραστιο μαξιλαρακι με τους μεταναστες ανταποδιδει πουλωντας δεκαδες Eurofighter στην Τουρκια)...

Και τι θα γινει αν οντως τον Ιανουαριο στην Τουρκια ο Μητσοτακης συμφωνησει σε οσα εχουν προαναγγελθει για τακτοποιηση ετσι των μιλιων στο Αιγαιο ωστε πρακτικα τα πολεμικα πλοια της Τουρκιας και τα μαχητικα αεροσκαφη να βρισκονται νομοτυπα παντου; Χαριζουμε την κυριαρχια σε μια θαλασσα που ηταν ελληνικη για 3000 χρονια;

Οποτε γι' αυτο λεω πως αν Καραμανλης-Σαμαρας αντιδρασουν μεσω των βουλευτων που επηρεαζουν πρεπει να στηριχτουν.
.
Δηλαδή εσύ έχεις σιγουράκι ότι έχει κλείσει η συμφωνία για τους 70.000-100.000 Αφγανούς από τη Γερμανία και πακέτο με ρωτάς το τι θα κάνουμε με τις υπόλοιπες χιλιάδες, που ΘΑ μας στείλουν και οι άλλες χώρες;

Σοβαρά τώρα;

Από πού προκύπτει ότι ΔΕΧΤΗΚΕ η Ελλάδα την συγκεκριμένη εισαγωγή;

Όταν σταματήσεις να θέτεις υποθέσεις ως γεγονότα, πριν προχωρήσεις στα υπόλοιπα ΑΝ, τα ξαναλέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:01

Οποτε γι' αυτο λεω πως αν Καραμανλης-Σαμαρας αντιδρασουν μεσω των βουλευτων που επηρεαζουν πρεπει να στηριχτουν.
.
Δηλαδή εσύ έχεις σιγουράκι ότι έχει κλείσει η συμφωνία για τους 70.000-100.000 Αφγανούς από τη Γερμανία και πακέτο με ρωτάς το τι θα κάνουμε με τις υπόλοιπες χιλιάδες, που ΘΑ μας στείλουν και οι άλλες χώρες;

Σοβαρά τώρα;

Όταν σταματήσεις να θέτεις υποθέσεις ως γεγονότα, πριν προχωρήσεις στα υπόλοιπα ΑΝ, τα ξαναλέμε.

Oxι μονο εχει κλεισει η συμφωνια αλλα οι Αφγανοι εχουν αρχισει να ερχονται.

https://www.newsbreak.gr/politiki/66102 ... mitsotaki/

Και βεβαια το οτι τα μεγαλα καναλια δεν το εχουν παιξει δειχνει σε τι καθεστως Ζιμπαμπουε ζουμε.

.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:01

.

Σοβαρά τώρα;

Oxι μονο εχει κλεισει η συμφωνια αλλα οι Αφγανοι εχουν αρχισει να ερχονται.

https://www.newsbreak.gr/politiki/66102 ... mitsotaki/

Και βεβαια το οτι τα μεγαλα καναλια δεν το εχουν παιξει δειχνει σε τι καθεστως Ζιμπαμπουε ζουμε.

.
Ρε συ Αρίστο, συγκεντρώσου. Μου παραθέτεις ένα δημοσίευμα του Ιούλιου για κάποιους Αφγανούς που θα έρθουν από την Γερμανία;

Τα μικρά κανάλια και σάιτς που έπαιξαν το θέμα, γιατί δεν παρέθεσαν περισσότερα στοιχεία, αριθμούς και φωτο από τις χιλιάδες που έφτασαν μέχρι τέρμα Ιουλίου και μετά;

Πετάνε μια παπαριά στον αέρα οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς και αφήνουν χωρίς περαιτέρω στοιχεία, το διψασμένο για γνώση κοινό;

Γιατί;

Κατά τα άλλα, ήταν απαράδεκτη θεσμικώς και όχι μόνον η συνομιλία της υφυπουργού με τον Πακιστανό; Ναι.

Ήταν μια παπαριά και μισή η τοποθέτηση της; Ναι.

Είναι απολύτως παθητική η στάση της κυβέρνησης σε κάθε χλιμίντζουρα όπως η δήμαρχος της Τήλου και των μκο; Ναι.

Έρχεται σε πλήρη και θρασύτατη αντίφαση η συγκεκριμένη ευαισθητοποιημένη μουγκα για ειδικές περιπτώσεις με την αυστηρότητα που επιδεικνύει σε άλλες φάσεις; Ναι.

Είναι εργασιακό ελντοράντο το μεταναστευτικό κυρίως για τους γηγενείς; Ναι.

Μπορούν να το αντιμετωπίσουν αυτό οι Σαμαράδες, Καραμανλήδες, Λατινοπούλες, λοιποί; Όχι.

Και όλα αυτά και όχι μόνον, τα έχω επαναλάβει δεκάδες φορές. Αντιλαμβάνομαι ότι όσοι ψάχνουν για άλλες μουσικές εθνικές καρέκλες κάθε φορά, έχουν πρόβλημα αλλά μέχρι εκεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 23 Οκτ 2024, 15:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Αν θες να ψαξω να βρω κι αλλα λινκς κανενα προβλημα.

Εδω για 15.000 που ερχονται αμεσα.

https://limenikanea.gr/epistrefoun-stin ... prosfyges/

.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2024, 14:47
Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 10:15
hellegennes έγραψε: 23 Οκτ 2024, 01:37

Υπέροχη διπλωματική απάντηση τελείως κενή περιεχομένου.
Καλά.
Ξεκαθάρισε πρώτα στο μυαλό σου ότι το χρέος το προσμετρά κάποιος ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι ως απόλυτο αριθμό
Το χρέος μετριέται και με τους δυο τρόπους, όχι με όποιον σε συμφέρει. Όταν το χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ επειδή υπάρχει υπερπληθωρισμός, αυτό δεν σημαίνει τίποτα θετικό για το κράτος. Σημαίνει για την ακρίβεια ότι η δυνατότητα του κράτους να απομυζεί φόρους από τους πολίτες είναι βραχυπρόθεσμη και η δυνατότητά τους να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μειώνεται συστηματικά. Είτε θα δημιουργεί τρύπα στην αγορά και κατάρρευση είτε θα δίνουν προτεραιότητα στις μη φορολογικές υποχρεώσεις τους και οι φόροι θα εμφανίζονται λογιστικά αλλά δεν θα εισπράττονται.

Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Δεν κοιτάμε έναν δείκτη και λέμε "α, πάει καλά". Όταν η μακροπρόθεσμη δυνατότητα του κράτους να εισπράττει φόρους δυναμιτίζεται, η ανάγκη του να δανειστεί αυξάνεται και παράλληλα χρειάζονται ολοένα μεγαλύτερες περικοπές.

Μάθε πρώτα βασικές αρχές οικονομίας και μετά έλα να μου πεις εμένα τι είναι ο λόγος χρέους/ΑΕΠ που έμαθες από τους αγράμματους πολιτικούς σου.
Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 10:15 Όσο εσύ, η Νiki και Αχτσιογλου παραμένετε οι τρεις τελευταίοι στην Ελλάδα που αμολάνε τέτοια, όσο γράφεις καφριλες που δεν τις λέει ούτε ο Πολάκης, τότε μην περιμένεις απαντήσεις στην πολιτική. Από εμένα τουλάχιστον.
Σταμάτα να λες μαλακίες γαμώ την πουτάνα μου. Μόνο κομματόσκυλα έχετε αντίθετη άποψη. Αυτά που λέω τα λέει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Σύνελθε. Σοβαρά σύνελθε.
Αν κοιτούσες τα νήματα και δεν ψωλαρμένιζες θα έβλεπες πολλούς δείκτες να δείχνουν ότι η οικονομία όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά πάει όλο και καλύτερα.

Αλλά είτε θα γράφεις αρλούμπες όπως τότε με τα έσοδα των φόρων, είτε θα ερμήνευεις δείκτες όπως σου αρέσει για να λες τα δικά σου.
Σε κάθε περίπτωση το τι λες εσύ, είναι αδιάφορο όταν αυτοί που πρέπει λένε αλλα.

Και εννοείται έχεις γράψει αδιανόητες καφριλες που ούτε ο Πολάκης δεν τις λέει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:27 Αν θες να ψαξω να βρω κι αλλα λινκς κανενα προβλημα.

Εδω για 15.000 που ερχονται αμεσα.

https://limenikanea.gr/epistrefoun-stin ... prosfyges/

.
Εδώ λέει για τους φόβους ότι μπορεί να επιστρέψουν 15.000 στην Ελλάδα. Λέει επίσης ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα, είναι λίγο ζόρικο να το δεχτούν κλπ
Αρίστος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:31
Κι εδώ λέει για 7.000 που έφυγαν από την Ελλάδα για Γερμανία και όχι για 70.000 που ήρθαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Γενικώς, συνεχίζεις να έχεις θέμα σύγχυσης της υπόθεσης με το τεκμηριωμένο γεγονός.

Οπότε, όχι δεν χρειάζονται άλλα λινκς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:32 Αν κοιτούσες τα νήματα και δεν ψωλαρμένιζες θα έβλεπες πολλούς δείκτες να δείχνουν ότι η οικονομία όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά πάει όλο και καλύτερα.
Δεν υπάρχει κανένας δείκτης που δείχνει ότι η οικονομία πάει καλύτερα. Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία χειροτερεύει κάθε μέρα. Έχεις πάρει οριστικό διαζύγιο με την πραγματικότητα.

Εδώ σε βίντεο που έδειχνε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τον Αυγενάκη να χαστουκίζει υπάλληλο, εσύ έβλεπες ότι απλώς του παίρνει το τηλέφωνο από το χέρι.

Σύνελθε. Βγάλε τις κομματικές παρωπίδες. Θα γελάνε όλοι σε λίγο μαζί σου. Ελπίζω να μην τα λες αλλού και να περιορίζεσαι εδώ μέσα.
Otto Weininger έγραψε: 23 Οκτ 2024, 15:32 Αλλά είτε θα γράφεις αρλούμπες όπως τότε με τα έσοδα των φόρων
Αρλούμπες είναι αυτά που έγραψες εσύ για να δικαιολογήσεις την αύξηση της φορολογίας. Σε μια οικονομία που το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου πολίτη συρρικνώνεται τα φορολογικά έσοδα του κράτους αυξάνονται. Αυτό λέγεται αύξηση της φορολογίας. Δεν υπάρχει μόνο άμεση φορολόγηση, υπάρχει και έμμεση.

Μόνο τα φορολογικά έσοδα από την ενέργεια είναι πολλαπλάσια αυτήν την τετραετία. Αυτά είναι φόροι που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ. Όταν για την ίδια ποσότητα ενέργειας το κράτος εισπράττει πολλαπλάσιους φόρους, αυτό στα μαθηματικά λέγεται αύξηση της φορολογίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Oι υποχρεώσεις της χώρας βάση του νέου "Συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου" της ΄Ιου..
Αυτό για το οποίο πανηγύριζαν οι καιρίδιδες οι αννες μισέλ και οι βοζεμπεργκ.
Τι γίνεται με την "εσωτερική μετανάστευση";

Μέχρι στιγμής υπάρχει μία σαφής "εσωτερική μετανάστευση" αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα ή την Ιταλία προς τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία ή το Βέλγιο. Αιτούντες άσυλο που κατέθεσαν αίτηση για παράδειγμα στην Ιταλία και αυτή απορρίφθηκε ή που οι αιτούντες δεν είναι ικανοποιημένοι με τις εκάστοτε συνθήκες διαβίωσης, κατευθύνονται συχνά προς τη Γερμανία.

Κανονικά η Ιταλία υποχρεούται να πάρει πίσω τέτοιους μετανάστες. Στην πραγματικότητα όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το νέο Σύμφωνο επεξεργάζεται και πάλι τις σχετικές διατάξεις και τονίζει πως αρμόδιες είναι οι χώρες της πρώτης υποδοχής.
Ταυτοχρόνως οι παροχές και οι προϋποθέσεις εισδοχής ενός αιτούντα άσυλο αναμένεται να διαμορφωθούν με τρόπο ενιαίο σε ολόκληρη την ΕΕ – γεγονός που θα περιορίσει και τα κίνητρα εσωτερικής μετανάστευσης σε άλλα κράτη-μέλη.
ακόμα και ο παναγιωτόπουλος που αντικατέστησε τον καιρίδαρο το παραδέχθηκε πρόσφατα : "Μαζικές** επιστροφές δεν πρόκειται να γίνουν",
μαζι με ευχολόγια -αντιβαίνει στο πνεύμα του συμφώνου και της ευρώπησμας- :lol:

** Όπου μαζικές = δεν θα δεις καραβάνια 10χιλ στα σύνορα να επιστρέφουν. Για να το πούμε στα καιριδικά: γιαβας γιαβάς

μπονους
Fareed Zakaria: Τώρα, ένα από τα ζητήματα που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό σχεδόν παντού στη Δύση – και στην περίπτωση της Ελλάδας το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο -ήταν η μετανάστευση. Πώς το αντιμετωπίσατε; Γιατί πιστεύετε ότι αυτό το θέμα δεν κυριαρχεί στη συζήτηση όσο στο παρελθόν;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλή ερώτηση. Παρόλο που στην Ελλάδα, η μετανάστευση εξελίχθηκε σε μεγάλο πρόβλημα το 2015, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση υιοθέτησε μια πολιτική ανοικτών συνόρων, θα ήθελα να σας δώσω κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Το 2015, το 75% όλων των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη εισήλθαν μέσω της Ελλάδας. Το 2022, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 5%. Επομένως, έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές μας ροές κατά σχεδόν 90%. Είπαμε ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, αλλά θα το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο. Και μπορώ να σας πω, Fareed, επειδή δεχόμαστε κριτική για το θέμα αυτό, ότι προστατεύοντας τα σύνορά μας στη στεριά, αλλά κυρίως στη θάλασσα, θέτουμε λιγότερες ζωές σε κίνδυνο. Όσο λιγότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω της θάλασσας, τόσο λιγότερα ατυχήματα θα έχουμε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχουμε καταφέρει να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα των λαθρεμπόρων. Και αν δει κανείς τα νησιά μας τώρα, όταν ήρθαμε στην εξουσία μόνο σε ένα νησί, τη Λέσβο – το οποίο είναι ένα μεγάλο νησί – υπήρχαν 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Μόνο σε αυτό το νησί. Ήταν μια πυριτιδαποθήκη. Τώρα στο νησί βρίσκονται λιγότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Έτσι, οι τοπικές κοινότητες είναι ευχαριστημένες, και αυτό μας δίνει, κατά κάποιο τρόπο, το περιθώριο να πάρουμε ανάσα και να εστιάσουμε σε σωστές πολιτικές ένταξης.

Έχουμε τελειώσει με τις εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Και λέμε επίσης στον κόσμο, «αν σας δώσουμε άσυλο, μην μετακομίσετε στην Ευρώπη. Αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα». Αντιμετωπίζουμε την ίδια έλλειψη εργατικού δυναμικού σε πολλές άλλες χώρες. Η ανεργία μας μειώνεται. Έχει μειωθεί κατά 6%. Και ήδη έχουμε ελλείψεις εργατικού δυναμικού, για παράδειγμα, στον αγροτικό τομέα. Νομίζω λοιπόν ότι έχουμε επιβάλει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Και αυτή τη στιγμή, αν παρακολουθήσετε τη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα, το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα.

μπόνους 2.0

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”