μήπως κρατάς 40ήμερα και τέτοια;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παρατηρητήριο λαδιού
Re: Παρατηρητήριο λαδιού
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:20Ναι είδα κάτι βίντεο και έχω ψιλομπεί στον πειρασμό αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να αποστειρώνω, να σουρώνω, να σφραγίζω αεροστεγώς και κυρίως μετά να καθαρίζω όλα αυτά τα λαδωμένα πράγματα.
Θέλεις. Θα πάρεις και σύνταξη. Δεν θα θες να κάθεσαι και θα σου αρέσει η τελετή. Θα μετράς τον εαυτό σου κάθε χρόνο και γενικά θα κρατιέσαι άξιος και για άλλα. Όλο το προηγούμενο διάστημα θα μπορείς να παίζεις με ΤΝ και πως μπορείς να την εφαρμόσεις στη δουλειά αυτή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
μου τη σπάνε οι λαδίλες.Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:24foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:20Ναι είδα κάτι βίντεο και έχω ψιλομπεί στον πειρασμό αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να αποστειρώνω, να σουρώνω, να σφραγίζω αεροστεγώς και κυρίως μετά να καθαρίζω όλα αυτά τα λαδωμένα πράγματα.Theseus έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:18
Για 100 κιλα ελιες μπορεις να παρεις δικο σου μηχανημα εξαγωγης λαδιου
Θέλεις. Θα πάρεις και σύνταξη. Δεν θα θες να κάθεσαι και θα σου αρέσει η τελετή. Θα μετράς τον εαυτό σου κάθε χρόνο και γενικά θα κρατιέσαι άξιος και για άλλα. Όλο το προηγούμενο διάστημα θα μπορείς να παίζεις με ΤΝ και πως μπορείς να την εφαρμόσεις στη δουλειά αυτή.
Γιατί το εργοστάσιο βγάζει κέρδος κρατώντας ποσοστό επί της δικής σου παραγωγής. (χώρια από αυτό που αγοράζει από εσένα και μεταπωλεί σε υψηλότερη τιμή). Όταν εσύ του πας 20 κιλά λάδι και κρατάει το 10% της παραγωγής σου, απομένουν στον ελαιοτρίφτη 2 κιλά λάδι για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των μηχανημάτων που θα χρειαστούν για να παραχθεί το λάδι σου. (κουβάλημα των 2 σακιών που θα του πας, μεταφορά στην γραμμή διαλογής, 30 λεπτά μέσα στον αναδευτήρα, 10 λεπτά φυγοκέντρησης, μεταφορά του λαδιού στους τενεκέδες σου. Τον πιάνεις από τον κώλο τον αθρωπα (στην περίπτωση που δεχτεί να το βγάλει σε πρώτη φάση [και μόνο με την ελπίδα ότι θα ξαναπάς σε αυτόν με κανονικές ποσότητες])foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:17Γιατί να το κάνουν αυτό; Αφού και το σχολείο κάθε χρόνο μέχρι τη φωτιά του '22 πήγαινε τις ελιές από 1 δέντρο, 1-2 λίτρα βγάζανε. Στα παπάρια του.Bazoomba έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:49 Να τις πατήσει με τα πόδια ο αθρωπας, θα τον βάλουν στην μπλακλιστ τα ελαιοτριβεια της περιοχής.
Επίσης οι ελιές δεν πατιούνται με τα πόδια, αυτό είναι τα σταφύλια.
Εγώ έχω 4 δέντρα που έχουν πραγματικά χεστεί στην ελιά φέτος, 7 που είναι σε φάση κλαδέματος ανανέωσης, 1 με γαϊδούρες που δε γίνονται λάδι και 1 που κάηκε και θα κάνει 10 χρόνια να ξαναβγάλει αν και εφόσον ασχοληθώ να το μπολιάσω που δε νομίζω. Από αυτά ο παππούς μου πήγαινε στο ελαιοτριβείο μέχρι που βαρέθηκε, αυτό όμως ήταν καμιά 15αριά χρόνια πριν που δεν είχε ΑΑΔΕ και τέτοια γι' αυτό ρωτάω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Περίεργο?
Είναι περίεργο γιατί σε μας εδώ 1 λίτρο φτάνει δε φτάνει για βδομάδα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Στα αρβανιτομεσόγεια. Και θα πληρωθεί σε τσαπέλες.Bazoomba έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:43Που σκέφτεσαι να εξάγεις;foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:09 Να ρωτήσω κάτι που είδα να αναφέρει κάπου ο Ερμής, εγώ θα έχω περίπου 100 κιλά ελιές φέτος εκτιμώ και έλεγα μήπως τις έκανα λάδι, αν είναι να τις πάω στο ελαιοτριβίο πρέπει να γραφτώ σε αυτήν την αγροτική μαλακία;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
1 λίτρο το μήνα?
Με το σταγονόμετρο θα το βάζεις?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δε μπορώ να του δώσω απλά λεφτά να μου κάνει τη δουλειά μου, η οποία είναι να μετατραπούν αυτά τα 2 σακιά σε λάδι; Ιδιαίτερα άμα του παίρνει ~ 1 ώρα ενώ εγώ θα γαμιέμαι 2 μέρες με μπλέντερ, πρέσες και τουλουπάνια χώρια (επαναλαμβάνω με φρίκη) το καθάρισμα μετά;Bazoomba έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:31Γιατί το εργοστάσιο βγάζει κέρδος κρατώντας ποσοστό επί της δικής σου παραγωγής. (χώρια από αυτό που αγοράζει από εσένα και μεταπωλεί σε υψηλότερη τιμή). Όταν εσύ του πας 20 κιλά λάδι και κρατάει το 10% της παραγωγής σου, απομένουν στον ελαιοτρίφτη 2 κιλά λάδι για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας των μηχανημάτων που θα χρειαστούν για να παραχθεί το λάδι σου. (κουβάλημα των 2 σακιών που θα του πας, μεταφορά στην γραμμή διαλογής, 30 λεπτά μέσα στον αναδευτήρα, 10 λεπτά φυγοκέντρησης, μεταφορά του λαδιού στους τενεκέδες σου. Τον πιάνεις από τον κώλο τον αθρωπα (στην περίπτωση που δεχτεί να το βγάλει σε πρώτη φάση [και μόνο με την ελπίδα ότι θα ξαναπάς σε αυτόν με κανονικές ποσότητες])foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:17Γιατί να το κάνουν αυτό; Αφού και το σχολείο κάθε χρόνο μέχρι τη φωτιά του '22 πήγαινε τις ελιές από 1 δέντρο, 1-2 λίτρα βγάζανε. Στα παπάρια του.Bazoomba έγραψε: 27 Σεπ 2023, 20:49 Να τις πατήσει με τα πόδια ο αθρωπας, θα τον βάλουν στην μπλακλιστ τα ελαιοτριβεια της περιοχής.
Επίσης οι ελιές δεν πατιούνται με τα πόδια, αυτό είναι τα σταφύλια.
Εγώ έχω 4 δέντρα που έχουν πραγματικά χεστεί στην ελιά φέτος, 7 που είναι σε φάση κλαδέματος ανανέωσης, 1 με γαϊδούρες που δε γίνονται λάδι και 1 που κάηκε και θα κάνει 10 χρόνια να ξαναβγάλει αν και εφόσον ασχοληθώ να το μπολιάσω που δε νομίζω. Από αυτά ο παππούς μου πήγαινε στο ελαιοτριβείο μέχρι που βαρέθηκε, αυτό όμως ήταν καμιά 15αριά χρόνια πριν που δεν είχε ΑΑΔΕ και τέτοια γι' αυτό ρωτάω.
https://autismap.gr/about-autism/oi-eid ... yntikothtafoscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:30μου τη σπάνε οι λαδίλες.Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:24foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:20
Ναι είδα κάτι βίντεο και έχω ψιλομπεί στον πειρασμό αλλά δεν ξέρω αν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να αποστειρώνω, να σουρώνω, να σφραγίζω αεροστεγώς και κυρίως μετά να καθαρίζω όλα αυτά τα λαδωμένα πράγματα.
Πάρα πολύ πιθανό.Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:36https://autismap.gr/about-autism/oi-eid ... yntikothtafoscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:30μου τη σπάνε οι λαδίλες.Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:24
foscilis έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:37Πάρα πολύ πιθανό.
Να κάνεις ασκήσεις, για να χαρείς περισσότερο τα γεράματα. Κι εγώ θυμάμαι να είχα λίγο. Μου έκανε καλό το χίπικο. Αλλά πάντα να τροφοδοτείς τα αισθητήρια σου. Δεν θα χάσεις.
Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οι λαδίλες δε με ενοχλούν ως υφή αλλά ως πρακτικό πρόβλημα: σχεδόν πάντα πρέπει να τις καθαρίσεις και σχεδόν ποτέ δεν είναι εύκολο.
ΟΚ τότε.
Για πε τώρα, γιατί λέγανε για 2 ή 3 χρόνια και μάλιστα καλύτερα το πήλινο από τον τενεκέ; Μου έχει τύχει να ανοίγω τενεκέ που είναι από την προηγούμενη χρονιά και να είναι ΟΚ το λάδι.
Για πε τώρα, γιατί λέγανε για 2 ή 3 χρόνια και μάλιστα καλύτερα το πήλινο από τον τενεκέ; Μου έχει τύχει να ανοίγω τενεκέ που είναι από την προηγούμενη χρονιά και να είναι ΟΚ το λάδι.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Δε φακ; Πόσο λάδι τρώτε; Τρώω 3-4 μέρες την εβδομάδα λαδερά όσπρια και ζήτημα να ξοδεύω 1 λίτρο το μήνα. Οικογένεια ΟΚ τρώει μεγαλύτερες ποσότητες γιατί θέλεις περισσότερο για να φάνε 3-4 άτομα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Γιατί συνήθως ο ένας χρόνος είναι μικρότερος από τα 3 χρόνια.Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2023, 21:48 ΟΚ τότε.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 548 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
-
- 44 Απαντήσεις