Ακόμη και αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η πολιτική βούληση.Sid Vicious έγραψε: 24 Δεκ 2022, 13:12Δεν εχεις αδικο για αυτο εγραψα πως κατι τετοιο πρεπει να εξεταστει πολυ προσεκτικα και στις παραμικρες του λεπτομερειες.AlienWay έγραψε: 24 Δεκ 2022, 13:00Μια κυρίαρχη εσωτερική τάση του ανθρώπου που έχει συνηθίσει στην ελευθερία/ασυδοσία, είναι το να επιθυμεί "απαγορεύσεις". Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως οι όροι είναι δύσκολο να "χαρτογραφηθούν" στην πράξη. Πώς να καταλάβει το κράτος αν κάποιος δεν κάνει για γονέας ή όχι; Αν είναι εφικτό, τότε πόσο οικονομικό κόστος μπορεί να έχει η διαρκής αξιολόγηση του καθενός ως προς το αν κάνει για γονέας;Sid Vicious έγραψε: 24 Δεκ 2022, 12:28 Εγω που ειμαι και ακραιος ειμαι υπερ και της απαγορευσης της τεκνοποιιας ελευθερα απο τον καθενα και την καθεμια. Δεν κανουν ολοι για γονεις.
Πολύ καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε κατά τη γνώμη μου αν το εξετάσουμε από τη σκοπιά της ατομικής ευθύνης. Αντί το σύστημα να υποχρεώνει τους πάντες να "αυξάνονται και να πληθύνονται", ας ξεκινήσει τουλάχιστον από την απενοχοποίηση της εθελούσιας ατεκνίας ή του εργενισμού. Αν είχαμε τη δυνατότητα να μάθουμε τη βιογραφία των όσων είναι ακατάλληλοι για γονείς, θα διαπιστώναμε ότι πολλοί από αυτούς έγιναν γονείς από υποχρέωση και γιατί τους επιβλήθηκε από έξωθεν παράγοντες.
Ενα κράτος που λέει στους πάντες "κάντε παιδιά με οποιοδήποτε τίμημα", δεν θα είχε τη βούληση να αξιολογήσει το ποιοι κάνουν για γονείς, ακόμη και στην περίπτωση που διέθετε τα μέσα.