Σελίδα 21 από 21
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2022, 13:45
από Πασιφάη
Θα σε ξεβάπτιζα, αλλά χέστηκα που θα φάω πέρμα για πάρτη σου λατρεία.

Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2022, 16:57
από Αγις
Πασιφάη έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 13:45
Θα σε ξεβάπτιζα, αλλά χέστηκα που θα φάω πέρμα για πάρτη σου λατρεία.
σκεψου ποσο θα το καταφχαριστηθεις να με μπινελικωσεις
το μπαναρισμα δεν ειναι τπτ μπροστα στην απολαφση που θα ζησεις για λιγα λεπτα
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2022, 23:27
από Πασιφάη
Δον Ζουάν του Μυστρά έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 16:57
Πασιφάη έγραψε: 21 Ιούλ 2022, 13:45
Θα σε ξεβάπτιζα, αλλά χέστηκα που θα φάω πέρμα για πάρτη σου λατρεία.
σκεψου ποσο θα το καταφχαριστηθεις να με μπινελικωσεις
το μπαναρισμα δεν ειναι τπτ μπροστα στην απολαφση που θα ζησεις για λιγα λεπτα
Θα το ευχαριστιόμουνα αν σου κλείνανε το βρωμόστομά σου οι υπεύθυνοι του ιστοτόπου, όταν έκραζες όλο χαρά πως τα 15χρονα είναι ελκυστικά και νο προμπλέμα από μεριάς σου. Να πέσω σε τέτοια παγιδούλα να σου κάνω τα μούτρα κρέας, αϊ ντοντ θινκ σόου.
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2022, 23:32
από kongrosian
Δεν μ αρέσει καθόλου το χιουμορ του. Είναι χειροτερος κι απο τους αμαν που εβλεπα τις εποχές της τηλεόρασης
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2023, 00:21
από vag_el
Τι συμβαίνει όταν τρως πολύ κρέας σύμφωνα με τους ειδικούς;
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει όλες τις απαντήσεις σχετικά με την κατανάλωση κρέατος.
Το κρέας είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια γαστρονομία. Είναι γεμάτο πρωτεΐνη και αποτελεί καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, φωσφόρου, νατρίου, καλίου και σεληνίου.
Πριν δύο χρόνια, όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και αρκετοί εθνικοί διατροφικοί συμβουλευτικοί φορείς σε όλο τον κόσμο συνέστησαν τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινων και επεξεργασμένων κρεάτων, με βάση στοιχεία που συνδέουν το εξαιρετικά επεξεργασμένο κρέας με τον καρκίνο του παχέος εντέρου ειδικότερα.
Το κρέας έχει, αδιαμφισβήτητα, τα οφέλη του, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η υπερκατανάλωσή του έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη γενική υγεία του οργανισμού. Μερικά από αυτά μπορεί να μοιάζουν "αθώα", ενώ άλλα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.
Διάβασε επίσης: Το λευκό κρέας στη διατροφή μας: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του γιατί υπερέχει του κόκκινου;
Τι συμβαίνει όταν τρως πολύ κρέας σύμφωνα με τους ειδικούς
Κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την έρευνα που βρήκες παραπάνω στο άρθρο, υπάρχει συσχέτιση με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Υπάρχουν, επίσης, στοιχεία για σχέσεις με τον καρκίνο του παγκρέατος και τον καρκίνο του προστάτη.
Προβλήματα στην πέψη
Μία συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος είναι η έλλειψη άλλων θρεπτικών τροφών που περιέχουν φυτικές ίνες και είναι φρέσκα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις μονίμως φουσκωμένη ή να έχεις διάρρεια/ δυσκοιλιότητα λόγω κακής λειτουργίας του εντέρου.
Αφυδάτωση
Κάτι που, ίσως, δεν γνώριζες είναι ότι το κρέας απαιτεί από τον οργανισμό αρκετή επεξεργασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη χρήση των αποθηκευμένων υγρών σου, αφήνοντάς σε, τελικά, εξαιρετικά αφυδατωμένη. Αν καταναλώνεις υπερβολική ποσότητα κρέατος και δεν πίνεις αρκετό νερό, τότε θα καταλήψεις με ζαλάδες, λιποθυμίες και ένα δυσάρεστο συναίσθημα.
Εμποδίζει την απώλεια βάρους
Είναι γνωστό ότι μία διατροφή γεμάτη πρωτεΐνη συμβάλλει στη γρήγορη μείωση του βάρους, αφού σε αφήνει χορτάτη και σου δίνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ωστόσο, ορισμένα κρέατα έχουν υψηλή θερμιδική αξία όπως είναι τα πιο λιπαρά κομμάτια κρέατος και επεξεργασμένα προϊόντα όπως χάμπουργκερ εστιατορίων, μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ερώτηση πόσο κρέας είναι ασφαλές να καταναλώνει κάποιος απαντά: "Ο κίνδυνος αυξάνεται με την ποσότητα του κρέατος που καταναλώνεται, αλλά τα διαθέσιμα δεδομένα για αξιολόγηση δεν επέτρεψαν την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το εάν υπάρχει ένα ασφαλές επίπεδο".
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2023, 00:39
από Ερμής
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2023, 00:46
από The Age of Aquarius
Μην ταϊζετε τα παιδιά σας κρέατα.
Περιμένετε για το κρέας κυτταροκαλλιέργειας για μικρές εξαιρέσεις
Re: ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ???
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2023, 01:02
από vag_el
https://www.naftemporiki.gr/techscience ... aF4LPsxfkQ
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έδωσε έγκριση στην αμερικανική εταιρεία UPSIDE FOODS που ασχολείται με τη δημιουργία τεχνητού κρέατος να ξεκινήσει την πώληση των προϊόντων της στην αγορά. Η εταιρεία που έχει λάβει χρηματοδότηση από μεγιστάνες όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει αναπτύξει τεχνολογία δημιουργίας σε εργαστηριακές συνθήκες κοτόπουλου. Το κρέας του κοτόπουλου δημιουργείται μέσα σε βιοαντιδραστήρες με πρώτη ύλη κύτταρα από αληθινά κοτόπουλα.
Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα ρίξει στην αγορά το τεχνητό της κρέας αλλά ανακοίνωσε ότι το πρώτο εστιατόριο που έχει συμφωνήσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της είναι το Bar Crenn στο Σαν Φρανσίσκο που ανήκει στη γαλλιδα σεφ Ντομινίκ Κρεν που έχει στο ενεργητικό της τρία αστέρια Μισελέν και άλλα σημαντικά μαγειρικά βραβεία. Η UPSIDE FOODS είχε πάρει το πράσινο φως από όλες τις προηγούμενες αρμόδιες Αρχές ελέγχου και εμπορίας τροφίμων των ΗΠΑ όπως την Επιτροπή Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) και απέμενε η έγκριση του Υπουργείο Γεωργίας για να βγάλει τα προϊόντα της στην αγορά. H εταιρεία είχε δώσει μάλιστα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να δοκιμάζει το τεχνητό της κοτόπουλο.
Το κρέας που δημιουργείται εργαστηριακά από κύτταρα των ζώων θεωρείται μια ηθική και περιβαλλοντικά φιλική εναλλακτική λύση στην κατανάλωση αληθινού κρέατος αφού από τη μία πλευρά δεν ταλαιπωρούνται και δεν εξοντώνονται ζώα ενώ παράλληλα η όλη διαδικασία είναι λιγότερο επιβαρυντική για το περιβάλλον σε πολλά επίπεδα. Το εργαστηριακό κρέας θεωρείται επίσης πιο ασφαλές για κατανάλωση από το αληθινό αφού τόσο τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να είναι υγιή τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση όσο και οι ζωοτροφές περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες. Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι στη διατροφική αλυσίδα εισέρχονται και παράγοντες μόλυνσης (πλαστικά, χημικά) που έχουν διαρρεύσει στο φυσικό περιβάλλον και έτσι καταλήγουν στα πιάτα μας κίνδυνος που με το τεχνητό κρέας δεν υφίσταται.
Εχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλές νεοφυείς εταιρείες σε όλο τον κόσμο οι οποίες αναπτύσσουν προϊόντα τεχνητού κρέατος και έχουν κάνει την εμφάνιση τους μπριζόλες, μπιφτέκια, μπέικον, λουκάνικα, φιλέτα κ.α. από διάφορα ζώα (βοειδή, χοιρινά, κοτόπουλα). Στη μάχη του τεχνητού κρέατος μπαίνει επίθσης δυναμικά και η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Πρόσφατα παρουσιάστηκε φιλέτο ψαριού από 3D εκτυπωτή.
Όμως το κόστος παραγωγής του τεχνητού κρέατος παραμένει υψηλό γεγονός που έκανε ασύμφορη μέχρι πρόσφατα την κατανάλωση του ενώ επίσης η υφή και η γεύση του στις αρχικές τουλάχιστον εκδοχές του ήταν μακριά από αυτή του αληθινού κρέατος. Όμως η συνεχής βελτίωση των μεθόδων ανάπτυξης του τεχνητού κρέατος έχει βελτιώσει σημαντικά την υφή και την γεύση ενώ η αυξανόμενη ζήτηση και η μαζική παραγωγή μειώνει το κόστος επίσης σημαντικά. Η Σιγκαπούρη είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα έχοντας δώσει τα τελευταία χρόνια άδεια πώλησης τεχνητού κρέατος σε καταστήματα και εστιατόρια.
Πάντως εγώ δεν θα το τρώω ,ισως να το δοκιμάσω.Οχι για λόγους ηθικής αλλα για λόγους υγείας.Το κρέας δεν κάνει καλό στον οργανισμό του ανθρώπου έστω κι αν είναι απο βλαστοκύτταρα