!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι μαλάκας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Είμαι μαλάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:40
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:39
talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:15 Παρεπιμπτοντως, καλύτερα να καταργηθεί η έννοια του βασικού μισθού.
Οπως στις Σκανδιναβικες χωρες
Σε τι θα βοηθήσει αυτό όταν ο εργαζόμενος έχει μηδενική διαπραγματευτική ισχύ; Να πηγαίνω να καθορίζω το μισθό μου με το αφεντικό όταν με έχει ανάγκη. Όταν υπάρχει τέτοια τεράστια δεξαμενή υποψηφίων, τι;

Τις εποχές των παχιών αγελάδων έψαχνες για το μαγαζί σου άνθρωπο που θα σου κρατήσει τους πελάτες, θα σου φέρει κι άλλους, με γνώσεις και ικανότητες. Τώρα θέλεις τον πιο φτηνό απλά να στο κρατάει ανοικτό. Ιδανικά κάποιον που ζει με τους γονείς του και αν χρειαστεί να μπορείς να του καθυστερείς μισθούς, να πληρώνεις έναντι κλπ.
Το να σου πω, τους Σκανδιναβούς ρώτα αγαπητέ, δεν φαίνεται να υποφέρουν
Μα δεν έχουν την δική μας ανεργία. Γι αυτό ρωτάω είναι λογικό να μεταφερθεί το μέτρο αυτό εδώ όταν η κατάσταση δεν είναι συγκρίσιμη; Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα βοηθήσει αυτό το μέτρο να δοθεί εργασία με καλύτερο μεροκάματο; Αν έχεις μια ετεροβαρή σχέση πως η περαιτέρω απορύθμιση δεν θα λειτουργήσει υπέρ του ισχυρού; Προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω. Δεν είμαι δογματικά ταγμένος υπέρ ή κατά μιας κάποιας λύσης. Απλώς η πτώση των μεροκάματων που πιστευόταν προ δεκαετίας ότι θα έφερνε περισσότερες δουλειές, δεν επιβεβαιώθηκε. Εξαθλίωση έφερε και ο μόνος λόγος που δεν είναι αυτή αισθητή είναι η μεγάλη βοήθεια από μπαμπάδες, παππούδες κλπ.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:45
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:39

Σε τι θα βοηθήσει αυτό όταν ο εργαζόμενος έχει μηδενική διαπραγματευτική ισχύ; Να πηγαίνω να καθορίζω το μισθό μου με το αφεντικό όταν με έχει ανάγκη. Όταν υπάρχει τέτοια τεράστια δεξαμενή υποψηφίων, τι;

Τις εποχές των παχιών αγελάδων έψαχνες για το μαγαζί σου άνθρωπο που θα σου κρατήσει τους πελάτες, θα σου φέρει κι άλλους, με γνώσεις και ικανότητες. Τώρα θέλεις τον πιο φτηνό απλά να στο κρατάει ανοικτό. Ιδανικά κάποιον που ζει με τους γονείς του και αν χρειαστεί να μπορείς να του καθυστερείς μισθούς, να πληρώνεις έναντι κλπ.
Μα δεν έχουν την δική μας ανεργία.
Μήπως για αυτό δεν την έχουν;
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:40
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:25
Ρε συ, έχεις επαφή με την πραγματικότητα;
Τι πρωτόμπαρκοι και παπάντζες κάθεσαι και λες;
Έχεις πάει ποτέ να γυρέψεις μεροκάματο, να δεις τι θα αντιμετωπίσεις;
9/10 επιχειρήσεις κάνουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, αλλά στην πραγματικότητα σε απασχολούν 8ωρα (και συνηθέστατα σε απασχολούν σε έξτρα αγγαρείες). Κι όταν έρθει η ώρα να πληρωθείς αυτό χαρτζιλίκι έστω των 3 κατοστάρικων, πολλές φορές σού δίνουν έναντι διότι "στενότης, θα τα βρούμε τον άλλον μήνα". Σε φωνάζουν να δουλέψεις τα ρεπό των άλλων και "ξεχνάνε" να στα πληρώσουν. Άμα πας να τα ζητήσεις, μανουριάζουν που είσαι "αχάριστος" και "παρακαλάνε πολλοί για τη δουλειά που έχεις, πρόσεχε".
Τι "μετά από λίγα χρόνια είναι καλύτερα"; Πόσα χρόνια και πώς θα τη βγάλεις στο μεσοδιάστημα;
Σ' ένα έχεις δίκιο, λίγοι παραμένουν στον κατώτατο, γιατί πάρα πολλές επιχειρήσεις σε διώχνουν πριν θεμελιώσεις δικαίωμα τριετίας, οπότε χάνεις τον κατώτατο και παίρνεις το επίδομα ανεργίας.
Νομοθετούμε έναν κατώτατο μισθό που αρκεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να επιβιώσει ένας εργαζόμενος.
Αν δεν μπορείτε τα αφεντικά να τον πληρώσετε, δουλέψετε μόνοι σας τα μαγαζιά σας ή κλείστε τα και πηγαίνετε να ζήσετε εσείς με τα μεροκάματα της πείνας που θα σάς δίνουν τα αφεντικά σας.
Έτσι κι αλλιώς, με τον αγαπημένο σας νεοφιλελευθερισμό, καταδικασμένοι σε θάνατο είστε οι μικρέμποροι και μικροεπιχειρηματίες. Θα πάτε μεροκάματο (αν βρείτε) στις μεγάλες αλυσίδες και στις πολυεθνικές και θα μάθετε από την καλή τι πα πει "πρωτόμπαρκοι" και πόσα απίδια βάνει ο σάκος. Τότε μπορεί και να νιώσεις τι ακριβώς κουβεντιάζουμε σ' αυτό το νήμα.
εννια στις δεκα; σοβαρομιλαμε τωρα;
το οτι εχω δουλεια, δε σημαινει οτι ειμαι εξω απο την κοινωνια. βλεπω που δουλευουν αλλοι, μου τυχαινει ακομη και να με ρωτανε αν ξερω καποιον για να παει σε δουλεια που ζητανε, κλπ.
τυχαινει π.χ. λογω ενασχολησης να με ρωτανε αν ξερω κανεναν με διπλωμα ταχυπλοου, για τουριστικες επιχειρησεις. ποτε δεν ακουσα μισθο κατω απο χιλιαρικο, +διαμονη. παλι, οχι ολα ροδινα, πολλες ωρες, και σαιζον.

ας πουμε οτι βλεπεις το μπλε σαν λυση. και εστω οτι αυτο ειναι το χιλιαρικο, η οσο νομιζεις. πως θα αποφυγεις, αυτη η αυξηση μισθων να παρασυρει σε αυξησεις ολα τα προιοντα, νοικια, υπηρεσιες, φορους κλπ, και τελικα παλι να μην μπορει να ζησει ο αλλος με 1000;

ξαναλεω, αν ηταν τοσο απλο, θα νομοθετουσαμε 1000000000 βασικο μισθο και θα γινομασταν ολοι μαχαραγιαδες.
Ε τότε, μάλλον ζεις στη Σουηδία, ρε φίλε. Τι καιρό κάνει εκεί, όλα καλά;
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το δίπλωμα ταχυπλόου που λες, πάντως σεζόν μπουφετζής θα παίρνεις 30-40 ευρώ μεροκάματο και αν τυχόν σού παρέχει ο επιχειρηματίας στέγη αυτή θα είναι ένα δωμάτιο που θα μοιράζεσαι με κάνα-δυο ακόμα. Σημειωτέον ότι πρέπει και να φας, έτσι;
Απλά είναι τα πράγματα, άλλο αν δεν θες να το παραδεχτείς: ζούμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και η στυγνή εκμετάλλευση είναι ο κανόνας πλέον. Ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο (πόσο μάλλον με τον υποκατώτατο) βιώνει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και δεν μπορεί, αν δεν τον βοηθά η οικογένειά του, ούτε καν να επιβιώσει. Σού εύχομαι να μην στα φέρει ποτέ η τύχη για να ζήσεις την αγωνία και την απόγνωση, ενώ εργάζεσαι κανονικά, να έχει ο μήνας 15 και να μην έχεις στο πορτοφόλι σου ούτε σεντ.
Αν ποτέ σού τύχει όμως, ίσως να αλλάξεις γνώμη για τους μαχαραγιάδες.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Στον σερβιοτορο μου δινω 7 την ωρα και την ασφαλιση βεβαια
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
ST48410

talaipwros έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:46
Δεν είμαι βέβαιος. Πέρασε η Σουηδία από περίοδο όπου είχε τεράστια ανεργία, έριξε τα μεροκάματα και βρήκε μαζικά ο κόσμος εργασία; Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτοί ήταν πρότυπο κράτους σε ότι αφορά τις παροχές προς τον πολίτη. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:48 Ε τότε, μάλλον ζεις στη Σουηδία, ρε φίλε. Τι καιρό κάνει εκεί, όλα καλά;
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το δίπλωμα ταχυπλόου που λες, πάντως σεζόν μπουφετζής θα παίρνεις 30-40 ευρώ μεροκάματο και αν τυχόν σού παρέχει ο επιχειρηματίας στέγη αυτή θα είναι ένα δωμάτιο που θα μοιράζεσαι με κάνα-δυο ακόμα. Σημειωτέον ότι πρέπει και να φας, έτσι;
Απλά είναι τα πράγματα, άλλο αν δεν θες να το παραδεχτείς: ζούμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και η στυγνή εκμετάλλευση είναι ο κανόνας πλέον. Ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο (πόσο μάλλον με τον υποκατώτατο) βιώνει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και δεν μπορεί, αν δεν τον βοηθά η οικογένειά του, ούτε καν να επιβιώσει. Σού εύχομαι να μην στα φέρει ποτέ η τύχη για να ζήσεις την αγωνία και την απόγνωση, ενώ εργάζεσαι κανονικά, να έχει ο μήνας 15 και να μην έχεις στο πορτοφόλι σου ούτε σεντ.
Υπάρχουν τουριστικές περιοχές που τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Απλά οι προσφερόμενες δουλειές δεν αρκούν για να πάνε όλοι οι άνεργοι των μεγάλων αστικών κέντρων και να βρουν αξιοπρεπή εργασία εκεί.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Ωραία δικαιολογία ότι αμείβονται τα νεούδια μόνο με τον βασικό ή και με λιγότερα χρήματα.

Καθηγητές σε φροντιστήρια, ντελιβεράδες, γραμματειακή υποστήριξη, πωλήτριες-πωλητές, ταμίες και προσωπικό σ/μ, ακόμη και νοσηλευτικό προσωπικό, καλλιτέχνες δεν το συζητώ καν, άτομα σε μεταφορικές, ποιος παίρνει παραπάνω χρήματα; (Και με απλήρωτες υπερωρίες και και και)
Σαντορίνη φέτος προσωπικό ζητάνε 700-900 χωρίς να περιλαμβάνουν διαμονή (προφανώς τα νοίκιασαν long term γιατί βαράνε μύγες τα κοτέτσια φέτος) και γράφουν και ημιδιατροφή - φακές σούπα κάθε μέρα, χοχοχο.

ΥΓ: Ταλαίπωρε, ναι ρε συ, να καταργήσουμε τον βασικό για να εκτοξευθεί το ποσοστό ενεργούς απασχόλησης. Γουάου!!! :smt023
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49

Δεν είμαι βέβαιος. Πέρασε η Σουηδία από περίοδο όπου είχε τεράστια ανεργία, έριξε τα μεροκάματα και βρήκε μαζικά ο κόσμος εργασία; Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αυτοί ήταν πρότυπο κράτους σε ότι αφορά τις παροχές προς τον πολίτη. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ναι μεταπολεμικα ειχαν κριση, βαλαν κατω τον κωλο τους δουλεψαν διχως συνδικαλιστικες παπαριες και εν τελει τα καταφεραν.
Α, εδω φυσικα και υπαρχουν τα ρεπο που θελει να περασει η κυβερνηση
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:48
Ε τότε, μάλλον ζεις στη Σουηδία, ρε φίλε. Τι καιρό κάνει εκεί, όλα καλά;
αλλη μια παραγραφος γκρινια, χωρις προταση για λυση. εστω ισχυουν αυτα που λες.

τωρα, τι; ενα νομο κι ενα αρθρο, 1000 ευρω και ολα καλα; πιστευεις στ αληθεια οτι κατι τετοιο θα φερει το επιθυμητο αποτελεσμα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Sid Vicious έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49 Στον σερβιοτορο μου δινω 7 την ωρα και την ασφαλιση βεβαια
αποκλειεται, ο ναυτης λεει οτι του δινεις τα μισα, κατι θα ξερει αυτος καλυτερα, ειναι της πιατσας. :102:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:51
Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:48 Ε τότε, μάλλον ζεις στη Σουηδία, ρε φίλε. Τι καιρό κάνει εκεί, όλα καλά;
Υπάρχουν τουριστικές περιοχές που τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Απλά οι προσφερόμενες δουλειές δεν αρκούν για να πάνε όλοι οι άνεργοι των μεγάλων αστικών κέντρων και να βρουν αξιοπρεπή εργασία εκεί.
Μπορεί, φίλε μου, σκέψου όμως ότι αυτός που πάει να δουλέψει σεζόν συνήθως το κάνει επειδή θέλει να τσοντάρει στο εισόδημά του για να τη βγάλει τον χειμώνα. Λέει ο άλλος παραπάνω ότι στη σεζόν δεν πέφτουν κάτω από το χιλιάρικο, αλλά δεν έχει πάει ποτέ του να δουλέψει σεζόν για να γνωρίζει ότι στις δουλειές αυτές συνηθέστατα δεν υπάρχουν ρεπό. Έτσι βγαίνει, φυσικά, άμα δουλεύεις 30 μέρες τον μήνα και παίρνεις 40 ευρώ μεροκάματο φτάνεις τα 1200. Το πόσα σού μένουν, αφού φας και στεγαστείς, είναι άλλο θέμα. Τέλος, στις περισσότερες δουλειές σεζόν ζητάνε νέα παιδιά. Άμα 35αρίσεις δεν σε παίρνουν, εκτός αν είναι συγγενείς ή φίλοι σου οι επιχειρηματίες.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:56
Sid Vicious έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49 Στον σερβιοτορο μου δινω 7 την ωρα και την ασφαλιση βεβαια
αποκλειεται, ο ναυτης λεει οτι του δινεις τα μισα, κατι θα ξερει αυτος καλυτερα, ειναι της πιατσας. :102:
Ρώτα τον πρώτα πού έχει το εστιατόριο και δεύτερον βάλ' τον να φιλήσει σταυρό :lol:
Στα σοβαρά τώρα, υπάρχουν ασφαλώς και οι εξαιρέσεις. Ο κανόνας όμως είναι αυτός που σού έγραψα.
Κι αν δεν με πιστεύεις, κάνε ένα πείραμα και βγες στη γύρα για μεροκάματο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Οργισμένος έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:54
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:49
Ναι μεταπολεμικα ειχαν κριση, βαλαν κατω τον κωλο τους δουλεψαν διχως συνδικαλιστικες παπαριες και εν τελει τα καταφεραν.
Α, εδω φυσικα και υπαρχουν τα ρεπο που θελει να περασει η κυβερνηση
Τι να πω; Δεν ξέρω αν επιτραπεί να υπάρχουν μισθοί των 100 ή 200 Ευρώ θα ανοίξουν τόσες εργασίες που θα μπορούν μετά από μερικά χρόνια οι εργαζόμενοι να διαπραγματεύονται αξιοπρεπείς μισθούς. Για την ακρίβεια αν επιτραπεί κάτι τέτοιο φαντάζομαι ότι θα συμπαρασύρει όλους τους μισθούς χαμηλότερα. Πως θα αντέξεις εσύ με τον υπάλληλο των 500 όταν ο δίπλα πληρώνει τους δικούς του 200;
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Τουμπα
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ναύτης έγραψε: 11 Ιουν 2021, 10:58 , αλλά δεν έχει πάει ποτέ του να δουλέψει σεζόν για να γνωρίζει ότι στις δουλειές αυτές συνηθέστατα δεν υπάρχουν ρεπό. Έτσι βγαίνει, φυσικά, άμα δουλεύεις 30 μέρες τον μήνα και παίρνεις 40 ευρώ μεροκάματο φτάνεις τα 1200. Το πόσα σού μένουν, αφού φας και στεγαστείς, είναι άλλο θέμα. Τέλος, στις περισσότερες δουλειές σεζόν ζητάνε νέα παιδιά. Άμα 35αρίσεις δεν σε παίρνουν, εκτός αν είναι συγγενείς ή φίλοι σου οι επιχειρηματίες.
αδερφε, απο σαιζον εγινα ανθρωπος. απο τη ζακυνθο τα καλοκαιρια εκανα κομποδεμα και ανοιξα μαγαζι. αλλες εποχες βεβαια, αλλα μη λες οτι δεν το εχω κανει.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”