!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 12:57
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2020, 09:09 Ο hell υποστηρίζει, ότι μπορούν να ληφθούν και να λειτουργήσουν μέτρα όπως η διατήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου σε όλες τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις, μετακινήσεις κλπ σε μια σταθερή βάση. Και ότι όποιος δεν φοράει μάσκα είναι σίγουρο ότι θα πλένει κάθε λίγο τα χέρια, θα απολυμαίνει τα πράγματα που χρησιμοποιεί κλπ

Αυτά είναι απλά και λειτουργικά πράγματα που μπορούν πανεύκολα να εφαρμοσθούν από τις κυβερνήσεις, αλλά όλοι είναι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν.
Δίκιο έχεις. Συγκριτικά είναι πανεύκολο να εγγυηθείς ότι ο κόσμος φοράει τις μάσκες όπως λένε οι εργαστηριακές μελέτες που αποτελούν ενδείξεις ότι κάτι κάνει η μάσκα. Δεν είναι ότι το 99,999999% τις φοράει λάθος, φοράει βρόμικες ή υγρές μάσκες, τις πιάνει από όπου να 'ναι, τις ανεβοκατεβάζει, κτλ, που ακόμα κι αυτές οι μελέτες λένε ότι εκμηδενίζουν την χρησιμότητά τους.
Να υποθέσω λοιπόν ότι το 99,999999% που δεν μπορεί να διαχειρισθεί σωστά μια μάσκα, θα τηρεί με πλήρη ευθύνη και γνώση όλους τους άλλους κανόνες υγιεινής στο προσωπικό και κοινωνικό του περιβάλλον, έτσι;

Συντριπτικό επιχείρημα δε λέω. Και αποδεδειγμένο στην πράξη. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Στο προσωπικό του περιβάλλον έτσι κι αλλιώς δεν φοράει μάσκα, οπότε τι βλακείες είναι αυτές που επικαλείσαι;

Σημασία έχει τι κάνει σε δημόσιους χώρους. Κι εκεί τηρούνται οι αποστάσεις αν τις επιβάλλεις, όπως και η υγιεινή. Εγώ στο μαγαζί μου πώς καταφέρνω και τις τηρώ; Κάνω τίποτα μαγικά; Έχω υπνωτίσει τους πελάτες;

Αντιθέτως, από άποψη μάσκας το ποσοστό που την φοράει σωστά είναι εξαιρετικά μικρό, στατιστικά ασήμαντο. Και δεν είναι κάτι που παρατηρώ μόνο στο μαγαζί μου αλλά και παντού όπου πάω είτε από πελάτες είτε από εργαζόμενους.

Α, εννοείται ότι η υγιεινή είναι αποδεδειγμένα πιο εφαρμόσιμη, ειδικά αν την προμοτάρει το κράτος και τα μήντια απέναντι σε ψευδαισθήσεις όπως η μάσκα. Την Άνοιξη οι πωλήσεις σε καθαριστικά και αντισηπτικά είχαν εκτοξευθεί στον θεό. Τώρα παίζουν μπάλα πολύ χαμηλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 17:49 Στο προσωπικό του περιβάλλον έτσι κι αλλιώς δεν φοράει μάσκα, οπότε τι βλακείες είναι αυτές που επικαλείσαι;

Σημασία έχει τι κάνει σε δημόσιους χώρους. Κι εκεί τηρούνται οι αποστάσεις αν τις επιβάλλεις, όπως και η υγιεινή. Εγώ στο μαγαζί μου πώς καταφέρνω και τις τηρώ; Κάνω τίποτα μαγικά; Έχω υπνωτίσει τους πελάτες;

Αντιθέτως, από άποψη μάσκας το ποσοστό που την φοράει σωστά είναι εξαιρετικά μικρό, στατιστικά ασήμαντο. Και δεν είναι κάτι που παρατηρώ μόνο στο μαγαζί μου αλλά και παντού όπου πάω είτε από πελάτες είτε από εργαζόμενους.

Α, εννοείται ότι η υγιεινή είναι αποδεδειγμένα πιο εφαρμόσιμη, ειδικά αν την προμοτάρει το κράτος και τα μήντια απέναντι σε ψευδαισθήσεις όπως η μάσκα. Την Άνοιξη οι πωλήσεις σε καθαριστικά και αντισηπτικά είχαν εκτοξευθεί στον θεό. Τώρα παίζουν μπάλα πολύ χαμηλά.
Πόσους πελάτες αφήνεις να βρίσκονται ταυτόχρονα στο μαγαζί σου; Πέρασα το πρωί από Lidl, έκανα μεταβολή και έφυγα. Είχε μια ουρά 50 ατόμων, ο ένας πάνω στον άλλο. Εκεί τουλάχιστον περίμενα ότι θα τους έχει έρθει καμιά οδηγία από τα κεντρικά ή απέξω και θα είναι πιο προσεκτικοί. Ωστόσο και σε αυτό και σε άλλο που πηγαίνω στην περιοχή μου διασταυρώνεσαι αναγκαστικά με άλλους πελάτες καθώς ψωνίζεις. Οπότε το κόβω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Παραγγελίες από το σπίτι και απολύμανση των αγαθών όταν έρθουν.

Για το θέμα των αντισηπτικών. Έχω ακόμα αυτά που είχα προμηθευτεί το Μάιο. Πίστεψα ότι μπορεί να κλειστούμε μέσα για μήνες και όταν έγιναν ευρέως διαθέσιμα (μετά την πρώτη περίοδο που δεν έβρισκες πουθενά), αγόρασα κάποια παραπάνω. Μη φανταστείς τίποτα υπερβολικό. Χρησιμοποιούσα λίγο περισσότερο στην αρχή, κάπως λιγότερο τον Ιούνιο και από μέσα Ιουλίου με σταθερό ρυθμό. Χωρίς σπατάλες και με απλό σαπούνι όπου δεν υπάρχει λόγος για αντισηπτικό. Ας πούμε το πρωί που θα σηκωθώ να πλυθώ προφανώς δεν χρειάζεται.
Στο γραφείο τα ίδια. Γίνεται σταθερή χρήση. Σε άλλους επαγγελματικούς χώρους γνωστών ξοδεύουμε ακόμα αυτά που είχαν πάρει πριν καιρό.
Σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κλινικές και ό,τι άλλο μπήκα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει και γίνεται χρήση. Δεν μου φαίνεται ότι σταμάτησε ο κόσμος να χρησιμοποιεί. 1-2 φορές μου πρότεινε και ο ταξιτζής αφού μου έδωσε ρέστα. Ωστόσο το δικό μου δείγμα είναι μικρότερο από το δικό σου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2020, 09:09 Ο hell υποστηρίζει, ότι μπορούν να ληφθούν και να λειτουργήσουν μέτρα όπως η διατήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου σε όλες τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις, μετακινήσεις κλπ σε μια σταθερή βάση. Και ότι όποιος δεν φοράει μάσκα είναι σίγουρο ότι θα πλένει κάθε λίγο τα χέρια, θα απολυμαίνει τα πράγματα που χρησιμοποιεί κλπ

Αυτά είναι απλά και λειτουργικά πράγματα που μπορούν πανεύκολα να εφαρμοσθούν από τις κυβερνήσεις, αλλά όλοι είναι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν.
Δίκιο έχεις. Συγκριτικά είναι πανεύκολο να εγγυηθείς ότι ο κόσμος φοράει τις μάσκες όπως λένε οι εργαστηριακές μελέτες που αποτελούν ενδείξεις ότι κάτι κάνει η μάσκα. Δεν είναι ότι το 99,999999% τις φοράει λάθος, φοράει βρόμικες ή υγρές μάσκες, τις πιάνει από όπου να 'ναι, τις ανεβοκατεβάζει, κτλ, που ακόμα κι αυτές οι μελέτες λένε ότι εκμηδενίζουν την χρησιμότητά τους.

Επίσης παρ' ό,τι το μέτρο της απόστασης και της υγιεινής το είδαμε με τα μάτια μας ότι όχι μόνο γίνεται αποδεκτό αλλά είναι και εύκολα πραγματοποιήσιμο, για κάποιον διεστραμμένο λόγο το θεωρείς πιο δύσκολο από ένα μέτρο που ξέρουμε ότι πρώτον δεν κάνει τίποτα και δεύτερον είναι ανεφάρμοστο.
Έλα ρε μαλακα, πήγαινα στη νυχού και φόραγε 12 ώρες τη μάσκα προ κορωναϊού και σκούζεις 50 σελίδες να πούμε. Και βλέπεις τα παιδάκια με ένα σωρό ασθένειες και φοράνε από το νήπιο τους μέχρι όσο αντέξουν τη μάσκα και δεν σκούζουν. Ο ανιψιός μου ρε φίλε στο νήπιο και τη φορά όλη μέρα και όταν δει τη γιαγιά μου, χωρίς μάσκα, τη διώχνει να πάει να βάλει.

Δε θέτε να φοράτε μάσκα, μη βάζετε. Να βάζει το κράτος ένα πρόστιμο τύπικό 100-150 ευρώ εφαρμόσιμο και τέλος.
Στ'αρχίδια μας κι αν θα πεθάνετε στην τελική.
Δεν μπορώ, βαριέμαι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2020, 19:24 Πόσους πελάτες αφήνεις να βρίσκονται ταυτόχρονα στο μαγαζί σου;
Τέσσερις. Τον Μάρτιο-Απρίλιο επέτρεπα 2. Αν εκτροχιαστεί η κατάσταση θα το μειώσω πάλι στους 2.
ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2020, 19:24Για το θέμα των αντισηπτικών. Έχω ακόμα αυτά που είχα προμηθευτεί το Μάιο. Πίστεψα ότι μπορεί να κλειστούμε μέσα για μήνες και όταν έγιναν ευρέως διαθέσιμα (μετά την πρώτη περίοδο που δεν έβρισκες πουθενά), αγόρασα κάποια παραπάνω. Μη φανταστείς τίποτα υπερβολικό. Χρησιμοποιούσα λίγο περισσότερο στην αρχή, κάπως λιγότερο τον Ιούνιο και από μέσα Ιουλίου με σταθερό ρυθμό. Χωρίς σπατάλες και με απλό σαπούνι όπου δεν υπάρχει λόγος για αντισηπτικό. Ας πούμε το πρωί που θα σηκωθώ να πλυθώ προφανώς δεν χρειάζεται.
Στο γραφείο τα ίδια. Γίνεται σταθερή χρήση. Σε άλλους επαγγελματικούς χώρους γνωστών ξοδεύουμε ακόμα αυτά που είχαν πάρει πριν καιρό.
Σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κλινικές και ό,τι άλλο μπήκα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει και γίνεται χρήση. Δεν μου φαίνεται ότι σταμάτησε ο κόσμος να χρησιμοποιεί. 1-2 φορές μου πρότεινε και ο ταξιτζής αφού μου έδωσε ρέστα. Ωστόσο το δικό μου δείγμα είναι μικρότερο από το δικό σου.
Το δικό σου δείγμα είναι πολύ μικρότερο. Επειδή εγώ είχα ψυλλιαστεί την δουλειά από την αρχή, από τότε που ανοίχτηκε το πρώτο θέμα στο φόρουμ, προμηθεύτηκα μεγάλες ποσότητες όταν οι τιμές ήταν ακόμη χαμηλές, ώστε να πουλάω χαμηλά σε όλην την διάρκεια της κρίσης. Εννοείται ότι έπεσα τελείως έξω στις προμήθειές μου, παρότι πουλούσα στην ουσία με δελτίο. Είχα κόσμο που ερχόταν από όλην την βόρεια Θεσσαλονίκη.

Το ξέρω, δε, ότι οι περισσότεροι εξάντλησαν τα αποθέματά τους το πολύ τον Ιούνιο, γιατί ήδη η αγορά είχε τρομερή έλλειψη τέλη Απριλίου και υπήρχε πολύς κόσμος που ζητούσε ακόμη μέσα στον Μάιο και πολλούς πλέον δεν μπορούσα να τους εξυπηρετήσω.

Κοινώς δεν παίζει το μέσο νοικοκυριό να έχει αποθέματα. Φυσικά υπήρξε ένα ποσοστό ατόμων που έκανε υπερβολή με τις προμήθειες, αλλά αυτή δεν είναι η μέση κατάσταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 19:30

Επίσης παρ' ό,τι το μέτρο της απόστασης και της υγιεινής το είδαμε με τα μάτια μας ότι όχι μόνο γίνεται αποδεκτό αλλά είναι και εύκολα πραγματοποιήσιμο, για κάποιον διεστραμμένο λόγο το θεωρείς πιο δύσκολο από ένα μέτρο που ξέρουμε ότι πρώτον δεν κάνει τίποτα και δεύτερον είναι ανεφάρμοστο.
Έλα ρε μαλακα, πήγαινα στη νυχού και φόραγε 12 ώρες τη μάσκα προ κορωναϊού και σκούζεις 50 σελίδες να πούμε. Και βλέπεις τα παιδάκια με ένα σωρό ασθένειες και φοράνε από το νήπιο τους μέχρι όσο αντέξουν τη μάσκα και δεν σκούζουν. Ο ανιψιός μου ρε φίλε στο νήπιο και τη φορά όλη μέρα και όταν δει τη γιαγιά μου, χωρίς μάσκα, τη διώχνει να πάει να βάλει.

Δε θέτε να φοράτε μάσκα, μη βάζετε. Να βάζει το κράτος ένα πρόστιμο τύπικό 100-150 ευρώ εφαρμόσιμο και τέλος.
Στ'αρχίδια μας κι αν θα πεθάνετε στην τελική.
Δεν μπορώ, βαριέμαι.
Σε εμάς φοράει όλη η τάξη (β' δημοτικού) εκτός από δύο αγοράκια που έχουν μανάδες αρνήτριες (η μία αβγό η άλλη μπαφοπούτανο) και τελικά το βρήκαμε από τη δασκάλα η οποία όχι μόνο τη βγάζει μέσα στην τάξη αλλά τα ξεχέζει και όταν της κάνουν παρατήρηση.

Δεν έχει καταλάβει εννοείται η βλάχα τι σημαίνει αρβανίτισσες μανούλες.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:01 τελικά το βρήκαμε από τη δασκάλα
Καταγγελία έγγραφη στην πρωτοβάθμια να μείνει και στο φάκελό της.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα. Οι μάσκες είναι για τα νοσοκομεία, όχι για τα σχολεία και το μάθημα.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Αν έχει 2 μέτρα απόσταση ,θα της κλάσετε μια μάντρα . Επίσης προβλέπεται υποχρεωτικό διάλειμμα μάσκας εντός τάξης .Διαβάστε τη γαμημένη την εγκύκλιο.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Στύγιος έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:17 Αν έχει 2 μέτρα απόσταση ,θα της κλάσετε μια μάντρα . Επίσης προβλέπεται υποχρεωτικό διάλειμμα μάσκας εντός τάξης .Διαβάστε τη γαμημένη την εγκύκλιο.
Λέει η εγκύκλιος ότι μπορεί να μη φοράει;
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Γενικώς ας ακολουθήσουμε απλά τους κανόνες κι ας βγάλουμε το σκασμό. Είτε η "εγκύκλιος" λέει αυτά είτε αλλα.

Από εκεί και πέρα βέβαια, η κουβέντα είναι για θεμα στο πχόρουμ. Και για ένα νήμα. Όχι παραπάνω.

Ο χελλης έχει δίκαιο για την χρήση της μάσκας γενικώς. Γίνεται κακη χρήση από το σύνολο του κόσμου και τελικώς μόνο της ως μέτρο δεν έχει κανένα νόημα.
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, ίσως και να κάμουν κάτι....Και σε τελική ανάλυση το διαταυτα είναι πως είναι τα μέτρα αυτά είναι τα μόνα που μπορούμε να κάνουμε ως κοινότητα σε αυτήν τη φαση.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:29 τελικώς μόνο της ως μέτρο δεν έχει κανένα νόημα.
Έχει γιά όσους καυλώνουν να μας βλέπουν φιμωμένους
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:29 Γενικώς ας ακολουθήσουμε απλά τους κανόνες κι ας βγάλουμε το σκασμό. Είτε η "εγκύκλιος" λέει αυτά είτε αλλα.

Από εκεί και πέρα βέβαια, η κουβέντα είναι για θεμα στο πχόρουμ. Και για ένα νήμα. Όχι παραπάνω.

Ο χελλης έχει δίκαιο για την χρήση της μάσκας γενικώς. Γίνεται κακη χρήση από το σύνολο του κόσμου και τελικώς μόνο της ως μέτρο δεν έχει κανένα νόημα.
Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, ίσως και να κάμουν κάτι....Και σε τελική ανάλυση το διαταυτα είναι πως είναι τα μέτρα αυτά είναι τα μόνα που μπορούμε να κάνουμε ως κοινότητα σε αυτήν τη φαση.
Εντάξει , παπαριές Μαρίτσα μου .
Μιλάμε για ένα πληθυσμό που μόνο, αν έχεις βγάλει σχολή με μια τποτυπωδη εργαστηριακή κατάρτιση, ίσως πλένεις σωστά τα χέρια! Στις εκπαιδεύσεις πριν πιάσουν δουλειά παίζαμε στοιχήματα στους δέκα , αν ένας μπορεί να πλύνει χέρια σωστά και πέφταμε κ σε αυτόν έξω!

Ο άλλος γράφει από πανω ότι η μάσκα είναι για τα νοσοκομεία μονο.

Άμα σε πιάσουν χωρίς πυροσβεστήρα στο αμάξι, θα σου κοψουν οι αρχιδες κλήση και στις μάσκες δεν ξέρω έναν να έχει φαει ένα πρόστιμο .
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Μπίστης έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:33
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:29 τελικώς μόνο της ως μέτρο δεν έχει κανένα νόημα.
:+1:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Planis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:36
Μπίστης έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:33
:+1:
Καλά, μεταξύ μας, δεν θα διατυπωνατε και την θεωρία των πάντων αν δεν φιμωναν το στόμα σας με τη μάσκα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”