!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κρούσματα covid - μέλη του phorum

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

vantono έγραψε: 28 Αύγ 2020, 19:12
Naida έγραψε: 28 Αύγ 2020, 18:58
EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2020, 12:35

:smt038 :smt038
Και κάνει και αιμοκαθάρσεις αν κατάλαβα καλά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όμως.
Δεν φταίει η ίδια. Πήρε το αυτί μου νωρίς το απόγευμα τη μάνα της να μιλάει σε ηχητικό σε κάποιο κανάλι, και να λέει οτι περιμενουν/ζήτησαν(?), δεν θυμάμαι ακριβώς, και δεύτερο τεστ για τη μικρή, επειδή υπαρχουν μεγάλες πιθανότητες το πρώτο να βγήκε λάθος, και ολα αυτά με ύφος/φωνή χιλίων καρδιναλίων που τόλμησε το κατεστημένο να χαλάσει τις διακοπές της κορούλας της.
Αν βρω ηχητικό, θα το ποστάρω.
Καλά η μάνα πες είναι ντιπ. Η ίδια 24ρων χρόνων που ταλαιπωρείται από σοβαρό πρόβλημα υγείας που πάει; και κοβιντ να μην είχε, που πάει μέσα στα τραίνα και στα καράβια; άσε το ότι ενημερώθηκε για τον ιό και συνέχισε. Τι να πω ρε φίλε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Jack Shephard έγραψε: 28 Αύγ 2020, 18:46 Ως μη σχετικός με το αντικείμενο μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία: τι σημαίνει ιικό φορτίο. Διάβασα κάποια σκόρπια πράγματα που βρήκα αλλά θέλω να το κάνω visualize.

Δηλαδή δε μιλάμε για περίπτωση "αν πιεις ένα ποτηράκι δε θα πάθεις τίποτε, αν πιεις ένα μπουκάλι θα σε κουβαλάνε τέσσερεις". Είναι ιός, όταν τον τσιμπήσεις εισβάλλει στο σώμα, προσκολλάται στους υποδοχείς, αρχίζει να πολλαπλασιάζεται και επιτίθεται κατά περίπτωση ιού. Ανάλογα με το αν το ανοσοποιητικό σου μπορεί να τον αντιμετωπίσει, μπορεί: 1) να μη καταλάβεις τίποτε, 2) να εμφανίσεις συμπτώματα 3) να χρειαστείς ιατρική βοήθεια 4) να τινάξεις τα πέταλα.

Τι σημαίνει λοιπόν ανριβώς το χαμηλό ιικό φορτίο και πως επηρεάζει το βαθμό πολλαπλασισμού και επιθετικότητας του ιού.
Λογικα αναλογα το ανοσοποιητικο ο ιος πολλαπλασιαζεται απο ελάχιστα (περίπτωση 1) έως παρα πολύ (3).

Βέβαια ο Χουριατς μας λεει οτι και αυτοί που εχουν ελάχιστο φορτίο ειναι ετοιμοθανατοι αλλα δεν το ξερουν.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Επίσης ο ουρανός είναι γαλάζιος και οι αρκούδες χέζουν στο δάσος.

https://twitter.com/skaigr/status/1299335934895427587
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Naida έγραψε: 28 Αύγ 2020, 19:28
Καλά η μάνα πες είναι ντιπ. Η ίδια 24ρων χρόνων που ταλαιπωρείται από σοβαρό πρόβλημα υγείας που πάει; και κοβιντ να μην είχε, που πάει μέσα στα τραίνα και στα καράβια; άσε το ότι ενημερώθηκε για τον ιό και συνέχισε. Τι να πω ρε φίλε.
τίποτα. 5.000 πρόστιμο κι ό,τι παραπάνω κόψει το δικαστήριο.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 21:49
τίποτα. 5.000 πρόστιμο κι ό,τι παραπάνω κόψει το δικαστήριο.
Οκ πες το έφαγε το πρόστιμο. Το σκεπτικό ποιο είναι με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας; δεν ξέρω.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δεν κατάλαβα, όσοι έχουν πρόβλημα στο νεφρό απαγορεύεται να είναι αντικοινωνικοί παρτάκηδες κρετίνοι; Ίσα ίσα, σχετικά λογικό να σκέφτεσαι "αφού εγώ έχω αυτό το πρόβλημα υγείας, πουταναόλα".
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 21:54 Δεν κατάλαβα, όσοι έχουν πρόβλημα στο νεφρό απαγορεύεται να είναι αντικοινωνικοί παρτάκηδες κρετίνοι; Ίσα ίσα, σχετικά λογικό να σκέφτεσαι "αφού εγώ έχω αυτό το πρόβλημα υγείας, πουταναόλα".
Ναι για τους άλλους μπορεί να σκέφτηκε έτσι. Για τον εαυτό της;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δε νομίζω ότι σκέφτηκε πιο πέρα από τον εαυτό της και το ονειρεμένο τριήμερο με το γκόμενο σε όλα αυτά τα instagrammable μέρη.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Naida έγραψε: 28 Αύγ 2020, 21:58
foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 21:54 Δεν κατάλαβα, όσοι έχουν πρόβλημα στο νεφρό απαγορεύεται να είναι αντικοινωνικοί παρτάκηδες κρετίνοι; Ίσα ίσα, σχετικά λογικό να σκέφτεσαι "αφού εγώ έχω αυτό το πρόβλημα υγείας, πουταναόλα".
Ναι για τους άλλους μπορεί να σκέφτηκε έτσι. Για τον εαυτό της;
Σιγά μην ανησυχεί για τον εαυτό της. Αφού η μάνα της λέει οτι δεν υπάρχει ο ιος, τι να πει αυτή? Γενικά στη χώρα μας έχουμε μια ψύχωση με τις διακοπές ειδικά οι πιο νέες ηλικίες. Μετεωρίτης να πέφτει πρέπει να πάμε διακοπές το καλοκαίρι και κυρίως στα in νησιά. Ακόμα και φέτος με τον covid εγώ εξεπλάγη με το πόσοι πήγαν διακοπές. Και δεν ασχολούνταν καθόλου με κορωνοίο και προβλήματα υγείας κτλ. Οι μόνοι που φοβήθηκαν λίγο και δεν πήγαν είναι ένα ποσοστό των άνω των 45 με 50.
Άβαταρ μέλους
foscilis

dotcom έγραψε: 28 Αύγ 2020, 16:08
Λεγεών έγραψε: 28 Αύγ 2020, 16:01
hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 15:54

Δεν θα είχε κανέναν να κράξει; Doubtful. :lol:

Ήδη τον φαντάζομαι να κράζει την σπαστικά τυπική Βέλγα δασκάλα που δεν αφήνει τον γιο του να μπει στην τάξη γιατί άργησε 3 μικροδευτερόλεπτα.
Κάποιες φορές τα γνώριμα λημέρια καταντούν ο φυσικός μας χώρος, όσο και αν τα σιχαινόμαστε και λέμε ότι δεν τα αντέχουμε. Μόνο μέσα σε αυτά βρίσκουμε μια ψυχολογική ισορροπία.

Παράδειγμα: Μπήκα φόρουμ 14 χρόνια πριν, την εβδομάδα που ο φοσίλης είχε φάει άλλο ένα μπαν. Ο Pumpkin του είχε γράψει δημόσια ότι ‘δεν επιθυμούμε την περαιτέρω συνεργασία μαζί σου’ ή κάτι τέτοιο, και το θυμάμαι ακόμα επειδή μου είχε κάνει εντύπωση η λέξη ‘συνεργασία’. Όλοι έλεγαν ότι το μπαν ήταν αναμενόμενο, κάποιοι καλούσαν το μπαν να άρθρο, η Γαλή είχε πει ‘θα ξαναγυρίσει και όλοι ξέρουμε τον λόγο’ (να κάτι άλλο που μου είχε κάνει εντύπωση, δεν ήξερε τότε :lol: ).

Ε λοιπόν ξαναμπήκε μερικούς μήνες μετά ως guruni, και 14 χρόνια και κάμποσα μπαν μετά, είναι ακόμα εδώ. Όπως και όλοι μας άλλωστε.
Το πχόρουμ είναι απίστευτο ίδρυμα εγώ μπήκα πρώτη φορά το 2003-4 μαθητής λυκείου σοκαρισμένος από το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι Δωδεκαθειστές.

Τα πάντα άλλαξαν από τότε,πλεον και εγώ είμαι ένας μπουμερ (στο μυαλό) αλλά αυτό το φόρουμ παρέμεινε να προσφέρει κάτι μοναδικό:Παράθυρο σε έναν κόσμο που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει εκεί έξω.
Για αυτό δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε
δεν υπάρχει εκεί έξω,
Δεν ξαναμπηκα ως guruni. Μπηκε η αδερφη μου και αυτος ο ηλιθιος μπουγατσοκιμας προτιμησε να ριξει το μοναδικο σε δεκα χρονια permaban σε αυτο το νικ παρα να παραδεχτει οτι του εχωσε τα αρχιδακια στο στομα με τοσο χαρακτηριστικα δικο μου τροπο ενα ατομο που οχι απλα δεν ημουν εγω αλλα ηταν και 25χρονη κοπελιτσα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vantono έγραψε: 28 Αύγ 2020, 19:12
Naida έγραψε: 28 Αύγ 2020, 18:58

Και κάνει και αιμοκαθάρσεις αν κατάλαβα καλά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα όμως.
Δεν φταίει η ίδια. Πήρε το αυτί μου νωρίς το απόγευμα τη μάνα της να μιλάει σε ηχητικό σε κάποιο κανάλι, και να λέει οτι περιμενουν/ζήτησαν(?), δεν θυμάμαι ακριβώς, και δεύτερο τεστ για τη μικρή, επειδή υπαρχουν μεγάλες πιθανότητες το πρώτο να βγήκε λάθος, και ολα αυτά με ύφος/φωνή χιλίων καρδιναλίων που τόλμησε το κατεστημένο να χαλάσει τις διακοπές της κορούλας της.
Αν βρω ηχητικό, θα το ποστάρω.
Το ηχητικό υπάρχει στο βίντεο.

https://www.skai.gr/news/greece/koronoi ... mitera-tis

Το ωραίο είναι ότι το "παιδί" θα πήγαινε να κάνει αιμοκάθαρση στη Σαντορίνη.
Προφανώς χωρίς να ενημερώσει για το ότι ήταν θετική.

Και η μάνα αναρωτιέται σε ποιον θα ρίξει την ευθύνη αν βγει το δεύτερο τεστ αρνητικό.

Ναι, είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και ζουν ανάμεσα μας. Είναι γεγονός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:17 Το ηχητικό υπάρχει στο βίντεο.

https://www.skai.gr/news/greece/koronoi ... mitera-tis

Το ωραίο είναι ότι το "παιδί" θα πήγαινε να κάνει αιμοκάθαρση στη Σαντορίνη.
Προφανώς χωρίς να ενημερώσει για το ότι ήταν θετική.

Και η μάνα αναρωτιέται σε ποιον θα ρίξει την ευθύνη αν βγει το δεύτερο τεστ αρνητικό.

Ναι, είναι ΗΛΙΘΙΟΙ και ζουν ανάμεσα μας. Είναι γεγονός.
θρασύτατοι είναι, όχι ηλίθιοι.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:04 Δε νομίζω ότι σκέφτηκε πιο πέρα από τον εαυτό της και το ονειρεμένο τριήμερο με το γκόμενο σε όλα αυτά τα instagrammable μέρη.
Κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο για την ηλικια της.Εχετε παραγερασει εδω μεσα και ξεχνατε πως λειτουργει ο ανθρωπινος εγκεφαλος στα διαφορετικα σταδια της ζωης του.Ας πουμε ενας εφηβος θα ριξει κερμα για το αν θα γαμησει μια μουναρα που βρισκεται μπροστα του με ανοιχτα τα ποδια παρολο που του πει οτι εχει aids,και αν κατσει κορωνα θα πει "οκ θα το ρισκαρουμε".Ο κοβιντ ειναι σαν να μην υπαρχει για το μεγαλυτερο ποσοστο των μικρων ηλικιων στη ληψη αποφασεων,ουτε που τον βλεπουν.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

GoBack έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:21
foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:04 Δε νομίζω ότι σκέφτηκε πιο πέρα από τον εαυτό της και το ονειρεμένο τριήμερο με το γκόμενο σε όλα αυτά τα instagrammable μέρη.
Κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο για την ηλικια της.
Κάνε μας τη χάρη.

Όχι δεν είναι απολύτως φυσιολογικό για την ηλικία της. Στην ηλικία της άλλοι δουλεύουν, πολεμάνε, εχουν παιδιά ή γονείς που φροντίζουν. Και είναι το ίδιο νέοι ή και νεότεροι στα μυαλά από όλον αυτόν τον κακομαθημένο, ρηχό συρφετό. Από πού κι ως πού είσαι νέος αν κάνεις αποκλειστικά και μόνο τις μαλακίες που παίρνουν λάικς στα σόσιαλ.

Και όχι, παραείναι χοντρό να σκεφτείς μόνο τις διακοπές και όχι 360 άτομα που είναι μαζί σου στο πλοίο, ένα ολόκληρο νησί και τους νεφροπαθείς του! Δεν είναι "φυσιολογικό για την ηλικία της". Ακόμα και η μετεφηβική ηλικία γύρω στα 20 σταματάει. Βασικά είναι πάρα πολύ προβληματική συμπεριφορά αν είσαι πάνω από 4.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 28 Αύγ 2020, 22:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”