!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μανουέλ Μακρόν σε πιτσιρικά

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Μανουέλ Μακρόν σε πιτσιρικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αίγαγρος έγραψε: 21 Ιουν 2018, 17:04
hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 16:53 Οι σεκιουριτάδες χαιρετούσαν κανέναν;
Που να ξέρω, δεν τους είχα βάλει κάμερα να παρακολουθώ τις κινήσεις :lol:
Το point μου δεν είναι να υποστηρίξω τους σεκιουριτάδες, ή κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων εδώ.
Εγώ απλώς υποστηρίζω πως η ελληνική κοινωνία, είναι βαθιά αγενής μέχρι το μεδούλι.
Δεν συμφωνώ καθόλου. Αν δείξεις ευγένεια εισπράττεις ευγένεια. Το προτιμώ από το γαλλικό «δείξε ευγένεια ακόμη κι αν θέλεις να μαχαιρώσεις τον άλλον», δηλαδή δείξε ψεύτικη ευγένεια που εκφράζεται με την χρήση λέξεων και εκφράσεων, λες και η ευγένεια είναι κάποια μεταφυσική οντότητα που υφίσταται στις λέξεις και όχι ανθρώπινο συναίσθημα και συμπεριφορά.

Να τι εννοώ, αναλυτικότερα:

Εγώ δεν θα έβρισκα καθόλου δείγμα ή μάθημα ευγένειας να μου πει θυμωμένα «μπονζούρ» η άλλη. Θα την θεωρούσα αγενέστατη κότα. Και αυτό δεν είναι υποκειμενικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 17:21 Το προτιμώ από το γαλλικό «δείξε ευγένεια ακόμη κι αν θέλεις να μαχαιρώσεις τον άλλον», δηλαδή δείξε ψεύτικη ευγένεια που εκφράζεται με την χρήση λέξεων και εκφράσεων, λες και η ευγένεια είναι κάποια μεταφυσική οντότητα που υφίσταται στις λέξεις και όχι ανθρώπινο συναίσθημα και συμπεριφορά.
ειναι ενας τροπος να δειχνεις την απαξιωση σου χωρις να ριξεις το επιπεδο σου για καποιον που δεν το αξιζει. Αν δεν το πιασει, δειχνει ποσο χοντροκομενος ειναι που δεν μπορει να διακρινει την λεπτοτητα, αρα και την απειλη. Ειναι επισης ενας τροπος να προκαλεσεις τον αλλο να κανει την πρωτη επιθετικη κινηση, ωστε αυτος να χρεωθει την φασαρια, αλλα και να τον προσβαλλεις με τοσο αδιορατο τροπο που να τον αποπροσανατολισεις και να τον μπερδεψεις. Δεν ειναι ψευτικη ευγενεια, ειναι συγκαλυμενη προσβολη. Οι καλυτερη νικη ειναι αυτη που επιτυγχανεται χωρις μαχη.
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 17:21
Εγώ δεν θα έβρισκα καθόλου δείγμα ή μάθημα ευγένειας να μου πει θυμωμένα «μπονζούρ» η άλλη. Θα την θεωρούσα αγενέστατη κότα. Και αυτό δεν είναι υποκειμενικό.
Ούτε εγώ το βρίσκω, γιατί εγώ και εσύ γαλουχηθήκαμε σε ελληνικό περιβάλλον. Στο Γάλλο μπορεί να αρέσει, δεν έχει νόημα να τα συγκρίνουμε.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την εικόνα που έχω για την δική μας κοινωνία, την οποία θεωρώ αγενή σε όλες της τις εκφάνσεις στο κοινωνικό πράττειν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Η ευγένεια είναι αντικειμενικό πράγμα, Αίγαγρε. Αν ο Γάλλος δεν το βρίσκει αγένεια, ακόμα δεν έχει γίνει πολιτισμένο ον. Δεν ξέρω πως το εκλαμβάνει ο Γάλλος, απαντάω με βάση το τι λέτε. Δεν ξέρω από Γάλλους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

blackpaint έγραψε: 21 Ιουν 2018, 17:29
hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 17:21 Το προτιμώ από το γαλλικό «δείξε ευγένεια ακόμη κι αν θέλεις να μαχαιρώσεις τον άλλον», δηλαδή δείξε ψεύτικη ευγένεια που εκφράζεται με την χρήση λέξεων και εκφράσεων, λες και η ευγένεια είναι κάποια μεταφυσική οντότητα που υφίσταται στις λέξεις και όχι ανθρώπινο συναίσθημα και συμπεριφορά.
ειναι ενας τροπος να δειχνεις την απαξιωση σου χωρις να ριξεις το επιπεδο σου για καποιον που δεν το αξιζει. Αν δεν το πιασει, δειχνει ποσο χοντροκομενος ειναι που δεν μπορει να διακρινει την λεπτοτητα, αρα και την απειλη. Ειναι επισης ενας τροπος να προκαλεσεις τον αλλο να κανει την πρωτη επιθετικη κινηση, ωστε αυτος να χρεωθει την φασαρια, αλλα και να τον προσβαλλεις με τοσο αδιορατο τροπο που να τον αποπροσανατολισεις και να τον μπερδεψεις. Δεν ειναι ψευτικη ευγενεια, ειναι συγκαλυμενη προσβολη. Οι καλυτερη νικη ειναι αυτη που επιτυγχανεται χωρις μαχη.
Συμφωνώ απολύτως με την ανάλυσή σου. Βλέπω επίσης και μία επιπλέον σκοπιμότητα. Σε μια χώρα που απο το πρωί ως το βραδυ, ακούς συνέχεια Μπονζούρ, Μερσί, Σιλβουπλέ, Μαντάμ, Μεσιέ... κι ένα σωρό τυπικά είτε λεκτικά είτε στον τρόπο συμπεριφοράς γενικότερα, δημιουργείται ένα τεχνητό περιβάλλον ευπρέπειας που ανακόπτει την τάση της καφρίλας. Δηλαδή καταλαβαίνεις ότι δεν σε παίρνει να το τραβάς, γιατί θα υποστείς αμέσως τη γενική απόρριψη. Μπορεί να είναι τεχνητό, αλλά είναι προτιμότερο από το να τρώς στην μάπα την αγενή συμπεριφορά του καθενός, που έχει προβλήματα ή στραβοκοιμήθηκε και θέλει κάπου να ξεσπάσει.
Θυμάμαι παλιά σε ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, υπήρχαν υπάλληλοι που μου χάλαγαν τη μέρα με τη συμπεριφορά τους.

Εδώ αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο κι ασυγχώρητο. Μια φορά σε μία τράπεζα, ενας υπάλληλος ηταν πολύ νευρικός απέναντι μου κι έδειξα τη δυσαρεσκεια μου. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, πετάγεται ο προιστάμενος του και του είπε να πάει στο γραφείο κι έκατσε αυτός να με εξυπηρετήσει, λέγοντας μου «Συγνώμη Κύριε, μερικές μέρες είναι πολύ δυσκολες».
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 13:33 Ο Μακρόν ξοδεύει τον μήνα περισσότερα για κομμωτή και μέικαπ απ' ό,τι κοστίζει ολόκληρη η δημόσια εκπαίδευση του πιτσιρικά, αλλά περιμένει ότι η χολή και το κόμπλεξ που έβγαλε απέναντί του θα του διδάξει σημαντικά πράγματα.
ρε αστροπελέκι δεν το κατάλαβες ότι ο πιτσιρικάς προέρχεται από λεφτά ;

(ο Μανώλης που τον κοροϊδεύεις το πιασε με τη μία)
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

απο μικρά θέλουν στρώσιμο

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Αν είσαι νέος & φτωχός πρέπει πρώτα "να βγάλεις φράγκα & μετά να κάνεις επανάσταση"
Αν είσαι μεγαλύτερος & απλά δεν ψωμολυσσάς,ίσως έχεις & Χιουντάι Άξεντ,τότε "τι επανάστασεις & φούμαρα πουλάς,αφού έχεις δεξιά τσέπη"
Ε,αποφασίστε κυρίες θείτσες & κύριοι θείτσοι
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Athos έγραψε: 21 Ιουν 2018, 21:46
hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 13:33 Ο Μακρόν ξοδεύει τον μήνα περισσότερα για κομμωτή και μέικαπ απ' ό,τι κοστίζει ολόκληρη η δημόσια εκπαίδευση του πιτσιρικά, αλλά περιμένει ότι η χολή και το κόμπλεξ που έβγαλε απέναντί του θα του διδάξει σημαντικά πράγματα.

Όχι, δεν είμαι μάντης. Ο Μανωλάκης μάλλον είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Ιουν 2018, 22:53 Αν είσαι νέος & φτωχός πρέπει πρώτα "να βγάλεις φράγκα & μετά να κάνεις επανάσταση"
Αν είσαι μεγαλύτερος & απλά δεν ψωμολυσσάς,ίσως έχεις & Χιουντάι Άξεντ,τότε "τι επανάστασεις & φούμαρα πουλάς,αφού έχεις δεξιά τσέπη"
Επίσης να παίρνεις παραδείγματα από αντισυμβατικούς τύπους σαν τον Μακρόν, που ξοδεύουν δεν ξοδεύουν 3 χιλιάρικα τον μήνα για να μην φαίνονται οι ρυτίδες τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Athos

hellegennes έγραψε: 21 Ιουν 2018, 22:57
Athos έγραψε: 21 Ιουν 2018, 21:46
Όχι, δεν είμαι μάντης. Ο Μανωλάκης μάλλον είναι.
ο Μανώλης ξέρει ότι αυτό το μείγμα (εμφάνιση/αυτοπεποίθηση/θράσος) δημιουργείται από τα λεφτά.
Εσύ όχι, και δεν είσαι και ο μόνος.
Είμαστε αγαθιάρηδες, γι αυτό έχουμε και Τσίπρα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Athos έγραψε: 22 Ιουν 2018, 00:02 ο Μανώλης ξέρει ότι αυτό το μείγμα (εμφάνιση/αυτοπεποίθηση/θράσος) δημιουργείται από τα λεφτά.
Α, κρίνει εξ ιδίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Athos

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 21 Ιουν 2018, 22:53 Αν είσαι νέος & φτωχός πρέπει πρώτα "να βγάλεις φράγκα & μετά να κάνεις επανάσταση"
Άλλος αφελής.
Διάβασε τι ακριβώς είπε ο Μανώλης, όχι επανάσταση με τα φράγκα του μπαμπά είναι το νόημα.
Πολίτης
Phorum.gr user: Πολίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πολίτης »

Στην Αγγλία το thank you χρησιμοποιείται τόσο πολύ που χάνει το νόημά του. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευγενικό, αλλά όχι των τύπων. Για παράδειγμα, όταν οι επιβάτες κατεβαίνουν από το λεωφορείο, όλοι λένε thank you so much στον οδηγό, και αυτός στρίβει το κεφάλι προσεκτικά για να δει μπας και κάποιιος δεν του πει ευχαριστώ. Εγώ ποτέ δεν λέω ευχαριστω στον λεωφορειατζή, πρώτον γιατι πληρώνω 50 λίρες για κάκιστη υπηρεσία (για το τρισκατάρατο αεροδρόμιο του Στάνστεντ λόγω φοιτητικής οικονομικής στενότητας) και δεύτερον γιατί σιχαίνομαι την αγγλική ψύχωση με τους τύπους. Σχεδόν πάντα όταν δεν λέω ευχαριστώ ο ίδιος ο λεωφορειατζής ή καποιος συνεπιβάτης θα κάνει κάποιο σχόλιο για να δείξει το πόσο μικρός είναι σαν άνθρωπος π.χ. wow he is so rude!
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Χιούμορ από τα Λιντλ ο Πρόεδρος-Ήλιος!

https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-m ... _term=Pos2
Κατά την είσοδο του προέδρου και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο χώρο υποδοχής, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν χαιρέτησε ένθερμα τον διερμηνέα του Πάπα με τον οποίο, όπως εξήγησαν οι δύο άνδρες, ήταν συμμαθητές. Και οι δύο είναι Βρετόνοι αφού έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Βρετάνης στη Γαλλία όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κέλτικης καταγωγής.

Ο Μακρόν λοιπόν αφού αντάλλαξε χειραψίες και ασπάστηκε τον Πάπα, είπε να κάνει ένα αστείο για να σπάσει ο πάγος. Απευθυνόμενος στον Πάπα του λέει χαμογελώντας και ενώ του συστήνει τον γάλλο Υπ.Εξωτερικών: «Είναι Βρετόνος. Οι Βρετόνοι βρίσκονται παντού. Οι Βρετόνοι είναι η μαφία της Γαλλίας».
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”