Σελίδα 21 από 22

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 15:31
από κυριος Μακης
ακριβως, τελευταια βολευομαι με αυτην εδω, φοβερος συνδυασμος.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 15:38
από Chilloutbuddy
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2018, 15:14 Ωραίος ο Λεγεωνης από τα λίγα που διάβασα τώρα που έπιασα Wi-Fi. Θα το ελέγξω καλύτερα όμως. Οι φωτο και οι παρουσιάσεις των πιάτων πολύ καλές καθώς και το τελείωμα με το πλατο τυριών συνοδεία μαρμελάδας(εννοείται πάει φοβερά. Ένας τέλειος συνδυασμός είναι ροκφόρ με μαρμελάδα αχλαδι).
Mε panforte δεν στο έχουν σερβίρει ποτέ στην Ιταλία; είναι κλασσικός συνδιασμός

Εικόνα

Πάντως για να τα λέμε σωστά τίποτα από αυτά δεν είναι μαρμελάδα. Είναι διάφορά κονσομέ, chutney, compote, οτιδήποτε πιό ελαφρύ.
Η μαρμελάδα-μαρμελάδα είναι 50% ζάχαρη, όποιος σας πει κάποιο άλλο νούμερο απλά δεν είναι μαρμελάδα μετά.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 15:49
από Chilloutbuddy
Αυτά για Ελλάδα, τώρα που έψαξα λίγο ο νόμος στο UK λέει ότι για να λέγεται κάτι jam πρέπει να είναι τουλάχιστον 68% ζάχαρη :o

Jams are solid gels made from fruit pulp or juice, sugar and added pectin. They can be made
from single fruits or a combination of fruits. The fruit content should be at least 40%. In mixed
fruit jams the first-named fruit should be at least 50% of the total fruit added (based on UK
legislation). The total sugar content of jam should not be less than 68%.

Practical Action, The Schumacher Centre, Bourton on Dunsmore, Rugby, Warwickshire, CV23 9QZ, UK
file:///C:/Users/Spyro/Downloads/53cfc612-5fe4-4bae-bd6a-23ad0a000075.pdf

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 17:09
από Beria
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Αύγ 2018, 15:23 Προσωπικά ούτε το ένα, ούτε το άλλο κάνω γιατί δε μου αρέσει - τα τυριά τα ξεσκίζω με ψωμάκι (άντε να είναι κάνα μυστήριο σταφιδόψωμο εάν ο σεφ είναι μερακλής)... Πάντως τυρί και μαρμελάδα είναι λετζίτ συνδυασμός από τον καιρό του νώε
Δεν νομίζω ότι τυρί με μαρμελάδα είναι Κασρούτ

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2018, 18:43
από perseus
Τσατνευ ειναι ρε.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 09:45
από Ασέβαστος
Otto Weininger έγραψε: 06 Αύγ 2018, 15:20
Ασέβαστος έγραψε: 06 Αύγ 2018, 08:39 ολα μοιαζουν ωραια, εκτος απο κεινο το τελειωμα με βρωμερα τυρια και μαρμελαδα. wtf? μαρμελαδα;
ενώ όταν τρώτε καρπούζι ή σταφύλι με φέτα στο μπαλκόνι είναι οκ.
μπλιαχ.

γενικως βρισκω μια αηδια το μπερδεμα του γλυκου με το αλμυρο.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 19:44
από Μηχανικός
Οι Κρητικοί τρώνε καρπούζι ή σταφύλι με τυρί.
Εδώ δεν ξέρω κανέναν να το κάνει.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 19:54
από Eθνικοκοινωνιστης
μπατσελορ,μια υποκριτικη δηθενια αμερικανια

καλως σταματουν για αλλους λογους βεβαια ( ενα απο τα ελαχιστα καλα της νεοφιλελε γυναικοκρατιας)

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 20:03
από Eθνικοκοινωνιστης
fagano3 έγραψε: 05 Ιουν 2018, 15:16
Naranjita έγραψε: 05 Ιουν 2018, 14:38 αυτό το γραφείο που λες, δεν πιστεύω να είναι από αυτά τα εξώλης, ε;
Όχι απλώς ο κουμπάρος δουλεύει στα κεντρικά πολυεθνικής στην Ουγγαρία όπου το 80 τα εκατό είναι γυναίκες και το 19 τα εκατό γκέι.μεχρι να δεσμευτεί ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που ήξερα που ανυπομονούσα να πάει δουλεια😀
κρυβε λογια :lol:

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 20:14
από Leporello
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Μάιος 2018, 21:25 Πάντως μια φορά στη ζωή μου έχω βρεθεί για επαγγελματικούς λόγους σε τριάστερο (δεν πλήρωνα εγώ εννοείται) και παραμιλούσα. Μέχρι και το ψωμί που φέρναν οι πόστηδες ήταν ποίημα έπος ραψωδία
Κι'εγώ, μία φορά σε τριάστερο (Guy de Savoie) και μία σε διάστερο (Amphicles) και τα δύο στο Παρίσι, και τα δύο σε business. Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου. Στο Amphicles γιά κάθε πιάτο ερχόταν ειδικός σερβιτόρος, που εξηγούσε τα συστατικά του και τις γεύσεις που έπρεπε να προσέξει κανείς.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 20:17
από Leporello
Ασέβαστος έγραψε: 07 Αύγ 2018, 09:45
Otto Weininger έγραψε: 06 Αύγ 2018, 15:20
Ασέβαστος έγραψε: 06 Αύγ 2018, 08:39 ολα μοιαζουν ωραια, εκτος απο κεινο το τελειωμα με βρωμερα τυρια και μαρμελαδα. wtf? μαρμελαδα;
ενώ όταν τρώτε καρπούζι ή σταφύλι με φέτα στο μπαλκόνι είναι οκ.
μπλιαχ.

γενικως βρισκω μια αηδια το μπερδεμα του γλυκου με το αλμυρο.
Εμένα με έμαθαν κάτι Ινδοί να τρώω το καρπούζι αλατισμένο. Εχει πιό "γεμάτη" γεύση.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 23:10
από perseus
Leporello έγραψε: 07 Αύγ 2018, 20:17
Ασέβαστος έγραψε: 07 Αύγ 2018, 09:45
Otto Weininger έγραψε: 06 Αύγ 2018, 15:20

ενώ όταν τρώτε καρπούζι ή σταφύλι με φέτα στο μπαλκόνι είναι οκ.
μπλιαχ.

γενικως βρισκω μια αηδια το μπερδεμα του γλυκου με το αλμυρο.
Εμένα με έμαθαν κάτι Ινδοί να τρώω το καρπούζι αλατισμένο. Εχει πιό "γεμάτη" γεύση.
οταν εμεις βαζαμε αλατι στο καρπουζι οι Ινδοι δεν ειχαν θαλασσα...

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2018, 23:18
από Cecily Anne
Εγώ τρώω το καρπούζι και το πεπόνι με γραβιέρα πικάντικη πεπαλαιωμένη.

Και γαμώ.

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2018, 08:28
από Ασέβαστος
Cecily Anne έγραψε: 07 Αύγ 2018, 23:18 Εγώ τρώω το καρπούζι και το πεπόνι με γραβιέρα πικάντικη πεπαλαιωμένη.

Και γαμώ.
με στραπον; :p2: ε τον ερμο τον πελοποννησιο, τελοσπαντων καθενας με τα βιτσια του, καλα να περνατε. :smt047







:8)

Re: Αστέρια Michelin.

Δημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2018, 12:15
από Cecily Anne
Ασέβαστος έγραψε: 08 Αύγ 2018, 08:28

:8)
Ούτε καν, μου αρέσουν τα alpha males. Είναι πασιφανές.