!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Re: Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI »

Παπαριές... Όποιος κάνει Dukan κατά γράμμα στο δίμηνο έχει χάσει πολλά κιλά. Εγώ το 2015 που την έκανα, πήγα από τα 101 στα 87 σε 46 ημέρες... Έχασα και άλλα πέντε σε έναν μήνα λόγω αμυγδαλίτιδας, αλλά ο μεταβολισμός είχε ενεργοποιηθεί.

Τώρα από αύριο πάλι την αρχίζω γιατί είμαι 97 κιλά, ενώ τον Σεπτέμβριο ήμουν 85...
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

enaon έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:14 το intermittent fasting τί είναι παιδιά, αυτό που έλεγε και η νατάσα για αυτοφαγία;
Ειναι αυτο που σου συμβαινει οταν τρεφεσαι στα ορια της κετονικης .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:08
akirav έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:02 1,5 χρονο κετο + Intermittent Fasting
Για πες για intermittent fasting, τι ώρες τρως;
Το εφαρμοζω για 10-12 μερες.
Τωρα σχεδιαζω 3 μερες καθολικη νηστεια.

Απλα, μετα τις 6 δεν τρωω.
Ο Μερκολα λεει οτι μπορεις να πινεις καφε+λαδι καρυδας χωρις γλυκαντικο ολες τι ωρες.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Παίδες δεν ξέρω. Τρώω ότι θέλω, ποτέ μεγάλες ποσότητες, ελάχιστο ψωμί και κάνω χορό, 6 ώρες τη βδομάδα. Δεν μου φαίνονται πολλές οι ώρες αλλά είναι ξεθέωμα, όποτε οκ. Πηγαίνω πάντα φαγωμένη στο μάθημα γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι λίγο στα χαμένα και δεν μπορώ να συντονιστώ. Στο μάθημα βλέπω άνθρωπο που έχασε σε 4 χρόνια 40 κιλά και συνεχίζει.

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αναγκαστώ να σταματήσω τον χορό θα ξεκινήσω κολυμβητήριο άσχετα αν μου φαίνεται κομμάτι βαρετό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

MiGiSukhoI έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:18 Παπαριές... Όποιος κάνει Dukan κατά γράμμα στο δίμηνο έχει χάσει πολλά κιλά. Εγώ το 2015 που την έκανα, πήγα από τα 101 στα 87 σε 46 ημέρες... Έχασα και άλλα πέντε σε έναν μήνα λόγω αμυγδαλίτιδας, αλλά ο μεταβολισμός είχε ενεργοποιηθεί.

Τώρα από αύριο πάλι την αρχίζω γιατί είμαι 97 κιλά, ενώ τον Σεπτέμβριο ήμουν 85...
Mλκ η Ντουκάν είναι βασανιστήριο σκέτο, δεν παλεύεται αυτό το πράμα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

Το καλοκαιρι μπερδεψαν τον καφε μου και μου εδωσαν μετριο αντι σκετο.
Με την 1η γουλια μου βγηκε απο τη μυτη.
Για οσους λενε οτι δεν κοβεται η ζαχαρη. 10 μερες θελει.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

akirav έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:30 Το καλοκαιρι μπερδεψαν τον καφε μου και μου εδωσαν μετριο αντι σκετο.
Εθιστική είναι. Έχω πολλούς μήνες που την έκοψα αν και δεν είμαι των γλυκών γενικά. Ο καφές μου αρέσει σκέτος (χωρίς γάλα επίσης) αν και δεν θα το πίστευα πριν έναν χρόνο, τρώω μέλι και κανένα φρούτο αν θέλω γλυκό. Κανένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα που και που.
Δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορούσα να κόψω τον καφέ. Μ' αρέσει και από ότι έχω διαβάσει με μέτρο κάνει καλό στην υγεία.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:24 Παίδες δεν ξέρω. Τρώω ότι θέλω, ποτέ μεγάλες ποσότητες, ελάχιστο ψωμί και κάνω χορό, 6 ώρες τη βδομάδα. Δεν μου φαίνονται πολλές οι ώρες αλλά είναι ξεθέωμα, όποτε οκ. Πηγαίνω πάντα φαγωμένη στο μάθημα γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι λίγο στα χαμένα και δεν μπορώ να συντονιστώ. Στο μάθημα βλέπω άνθρωπο που έχασε σε 4 χρόνια 40 κιλά και συνεχίζει.

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αναγκαστώ να σταματήσω τον χορό θα ξεκινήσω κολυμβητήριο άσχετα αν μου φαίνεται κομμάτι βαρετό.
ε αν δεν έχεις πρόβλημα και νιώθεις καλά μην αλλάξεις τίποτα
το κολυμβητήριο είναι η αρρώστια μου, κάτι φάσεις το κόβω και μου λείπει τρομερά. Είναι λίγο βαρετό αλλά δε χρειάζεται πολύ, 20-25 λεπτά κολύμβηση με λίγη ένταση σε στέλνει κανονικά, βγαίνεις έξω και και είναι όλοι οι μυες πρησμένοι και η καρδιά δουλεύει σαν τρελή. Μία ώρα η όλη διαδικασία μαζί με το ντους και τις μετακινήσεις.

Αλλά απ'την άλλη είναι φοβερό γιατί δεν έχει κραδασμούς και πίεση στα κόκκαλα και τραυματισμούς, δεν έχει σημασία αν έχεις βάλει κιλά, αν πονάει κάτι, αν έχεις σπασμένο πόδι, συνήθως μπορείς ακόμα να κολυμπήσεις. Και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, γυμνάζει σχεδόν τα πάντα.

Επίσης δεν έχει σημασία αν είσαι 80 χρονών ή αν έχεις χάλια φυσική κατάσταση. Αν ξέρεις να κολυμπάς, βασικά αν έχεις μάθει να ισορροπείς στο νερό, μπορείς. Αν μπορείς να περπατήσεις ένα χιλιόμετρο μπορείς άνετα και να κολυμπήσεις ένα χιλιόμετρο (αν κολυμπάς σωστά).
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:41
Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:24 Παίδες δεν ξέρω. Τρώω ότι θέλω, ποτέ μεγάλες ποσότητες, ελάχιστο ψωμί και κάνω χορό, 6 ώρες τη βδομάδα. Δεν μου φαίνονται πολλές οι ώρες αλλά είναι ξεθέωμα, όποτε οκ. Πηγαίνω πάντα φαγωμένη στο μάθημα γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είμαι λίγο στα χαμένα και δεν μπορώ να συντονιστώ. Στο μάθημα βλέπω άνθρωπο που έχασε σε 4 χρόνια 40 κιλά και συνεχίζει.

ε αν δεν έχεις πρόβλημα και νιώθεις καλά μην αλλάξεις τίποτα
το κολυμβητήριο είναι η αρρώστια μου, κάτι φάσεις το κόβω και μου λείπει τρομερά. Είναι λίγο βαρετό αλλά δε χρειάζεται πολύ, 20-25 λεπτά κολύμβηση με λίγη ένταση σε στέλνει κανονικά, βγαίνεις έξω και και είναι όλοι οι μυες πρησμένοι και η καρδιά δουλεύει σαν τρελή. Μία ώρα η όλη διαδικασία μαζί με το ντους και τις μετακινήσεις.

Αλλά απ'την άλλη είναι φοβερό γιατί δεν έχει κραδασμούς και πίεση στα κόκκαλα και τραυματισμούς, δεν έχει σημασία αν έχεις βάλει κιλά, αν πονάει κάτι, αν έχεις σπασμένο πόδι, συνήθως μπορείς ακόμα να κολυμπήσεις. Και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, γυμνάζει σχεδόν τα πάντα.
Για αυτό το έχω στην άκρη του μυαλού μου πάντα. Το κολυμβητήριο εδώ έχει το νερό στη μεγάλη πισίνα στους 24 βαθμούς και μου είπαν πως είναι πολύ οκ θερμοκρασία για ενήλικα. Ίσως να κρυώνω λίγο τον χειμώνα αλλά αξίζει να το δοκιμάσω.

Πριν λίγο καιρό έπαθα θλάση και έμεινα 2 βδομάδες εκτός. Στο κολυμβητήριο τέτοια δεν παίζουν, μόνο καμιά ουρολοίμωξη θα έχω να φοβάμαι.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:48 Στο κολυμβητήριο τέτοια δεν παίζουν, μόνο καμιά ουρολοίμωξη θα έχω να φοβάμαι.
Δερματικά είναι το συνηθισμένο, βάζε πάντα σαγιονάρες παντού και μην πολυακουμπάς πάγκους και τέτοια :lol:
Επίσης ξηροδερμία, βάζε κρεμούλες πριν και μετά, κυρίως μετά.
Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI »

Η Dukan μακροπρόθεσμα σου μαθαίνει να τρέφεσαι σωστά...

Εγώ όταν την άρχισα τέλη Μάη του 2015, έμεινα καθαρός από ζάχαρη και σοκολάτα 59 ημέρες... Τα είχα κόψει τελείως τα γλυκά...
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Antares έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:38
akirav έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:30 Το καλοκαιρι μπερδεψαν τον καφε μου και μου εδωσαν μετριο αντι σκετο.
Εθιστική είναι. Έχω πολλούς μήνες που την έκοψα αν και δεν είμαι των γλυκών γενικά. Ο καφές μου αρέσει σκέτος (χωρίς γάλα επίσης) αν και δεν θα το πίστευα πριν έναν χρόνο, τρώω μέλι και κανένα φρούτο αν θέλω γλυκό. Κανένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα που και που.
Δεν ξέρω αν ποτέ θα μπορούσα να κόψω τον καφέ. Μ' αρέσει και από ότι έχω διαβάσει με μέτρο κάνει καλό στην υγεία.
Παρασκευή βράδυ ήμουν σε μια παρέα και μου έλεγε ένας πολύ ψαγμένος με τη διατροφή πως ο καφές είναι δηλητήριο. Του απάντησα πως είναι ένα δηλητήριο που μ' αρέσει πολύ. 2 καφέδες τη μέρα πίνω. Έλεος!
Chilloutbuddy έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:52
Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:48 Στο κολυμβητήριο τέτοια δεν παίζουν, μόνο καμιά ουρολοίμωξη θα έχω να φοβάμαι.
Δερματικά είναι το συνηθισμένο, βάζε πάντα σαγιονάρες παντού και μην πολυακουμπάς πάγκους και τέτοια :lol:
Επίσης ξηροδερμία, βάζε κρεμούλες πριν και μετά, κυρίως μετά.
Σωστός. Γμτ, έχω κι ευαίσθητο δέρμα.

Δεν έχει ακουστεί τπτ τόσα χρόνια για δερματικά αλλά για τις κρέμες έχεις δίκιο. Το monoi που είναι αγαπημένο δεν κάνει δουλειά λες;
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:41 Αν ξέρεις να κολυμπάς, βασικά αν έχεις μάθει να ισορροπείς στο νερό, μπορείς. Αν μπορείς να περπατήσεις ένα χιλιόμετρο μπορείς άνετα και να κολυμπήσεις ένα χιλιόμετρο (αν κολυμπάς σωστά).
εχει σχέση με την άνωση, από ένα όριο και μετά απλά να επιπλέεις σε φρέσκο νερό είναι κουραστικό.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

Εκανα κετο για περιπου 6 μηνες και εχασα καμια 10αρια κιλα. Ως εκει ολα καλα ολα ωραια. Μετα γυρισα σε νορμαλ καταναλωση φαγτου χωρις υπερβολες. 3-4 μηνες αργοτερα βγαζω μια ΠΕΤΡΑΡΑ στο νεφρο (που δεν ξαναειχα ποτε) που με ξεσκισε κυριολεκτικα (χρειαστηκε εγχειρηση). Δυο τρεις γιατροι με τους οποιους συζητησα το θεμα εικαζονται οτι πιθανως η διαιτα να ηταν η αιτια (τετοια πετρα χρειαζεται μηνες για να δημιουργηθει). Συν φυσικα οτι δεν συνηθιζω να πινω 3+ λιτρα νερο την μερα. Ισως να ηταν τελειως συμπτωση, παντως buyer beware!
don't speak
Γενική Γραμματέας Συντονισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από don't speak »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 16:10 Εκανα κετο για περιπου 6 μηνες και εχασα καμια 10αρια κιλα. Ως εκει ολα καλα ολα ωραια. Μετα γυρισα σε νορμαλ καταναλωση φαγτου χωρις υπερβολες. 3-4 μηνες αργοτερα βγαζω μια ΠΕΤΡΑΡΑ στο νεφρο (που δεν ξαναειχα ποτε) που με ξεσκισε κυριολεκτικα (χρειαστηκε εγχειρηση). Δυο τρεις γιατροι με τους οποιους συζητησα το θεμα εικαζονται οτι πιθανως η διαιτα να ηταν η αιτια (τετοια πετρα χρειαζεται μηνες για να δημιουργηθει). Συν φυσικα οτι δεν συνηθιζω να πινω 3+ λιτρα νερο την μερα. Ισως να ηταν τελειως συμπτωση, παντως buyer beware!
Αυτό παίζει όταν χάνεις πολλά κιλά έχω ακούσει.
Σε σένα δεν ήταν τόσα πολλά ούτε και τα έχασες γρήγορα.

Όσο για τις κράμπες που ειπώθηκε νωρίτερα, κάποιοι γιατροί σε κετο διατροφή δίνουν μαγνήσιο, γιατί δεν τρως φρούτα και κάποια άλλα.

Επίσης θέλει απαραιτήτως σύμφωνη γνώμη γιατρού, αν την δώσει, όταν έχεις διαβήτη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”