Ορέστης 35 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:22
Αν ειναι πολυ σκληρο και μαυρο το καρυδι, δε μπορεις να καθαρισεις τα μισα ουτε να τα σπασεις ευκολα. Δοκιμασα εγω να σπασω το μισο με χτυπημα κρατωντας ορθιο με το αλλο χερι και χτυπησα το δαχτυλο μου.
Τα καλυτερα καρυδια ειναι τα πορτοκαλι που ειναι μαλακα.
Μηχανικός έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:10
Έχετε χάρη που είστε μακρυά, αλλιώς θα κέρδιζα πολλά στοιχήματα.
Μην επιμένεις. Με μαχαίρι ανοίγουν όλα τα καρύδια. Αρκεί να μην είναι το πολύ λεπτό και εύκαμπτη η λάμα. Θέλει τυπου stealth.
Το κάνω και με εύκαμπτο. Πάντως θέλει να έχει μύτη το μαχαίρι.
Με εύκαμπτο θέλει να είναι αρκετά μυτερό, να το βάλεις λίγο λίγο και όχι στην ευθεία να το παίζεις λίγο αριστερά δεξιά και στριφογυριστά. Έτσι ώστε να μπει πιο μέσα από ότι μπαίνει το άλλο, για να κοντράρει και να μη σπάσει.
Μην επιμένεις. Με μαχαίρι ανοίγουν όλα τα καρύδια. Αρκεί να μην είναι το πολύ λεπτό και εύκαμπτη η λάμα. Θέλει τυπου stealth.
Το κάνω και με εύκαμπτο. Πάντως θέλει να έχει μύτη το μαχαίρι.
Με εύκαμπτο θέλει να είναι αρκετά μυτερό, να το βάλεις λίγο λίγο και όχι στην ευθεία να το παίζεις λίγο αριστερά δεξιά και στριφογυριστά. Έτσι ώστε να μπει πιο μέσα από ότι μπαίνει το άλλο, για να κοντράρει και να μη σπάσει.
Gherschaagk έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:30
Λεπίδες. Τόσο χρήσιμες. Κρατούσα τον σουγιά του παππού μου μέσα στην παλάμη μου, την άνοιγα και έβλεπα την κόκκινη γραμμή απ' το κόψιμο.
Μαρή τι έπαθε αυτός και μας κάνει τα γλυκά μάτια;; Εγκεφαλικό;;
Gherschaagk έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:30
Λεπίδες. Τόσο χρήσιμες. Κρατούσα τον σουγιά του παππού μου μέσα στην παλάμη μου, την άνοιγα και έβλεπα την κόκκινη γραμμή απ' το κόψιμο.
Μαρή τι έπαθε αυτός και μας κάνει τα γλυκά μάτια;; Εγκεφαλικό;;
Παγίδα είναι
Έτσι! Κι αυτό μου πέρασε απ' το μυαλό.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Με τα δικα μου τα παιρνεις απευθειας σε καρυδοψιχα
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:59
Σε αυτον που στα δινει πες του να σταματησει τις εξυπναδες για τα Αμερικανικα καρυδια καθως απο τις περιπου 30 διαδεδομενες ποικιλιες οι περισσοτερες ειναι Αμερικανικες.
Δεν ειναι ολα τα Αμερικανικα καρυδια ιδια
Έχω δοκιμάσει και από την λαϊκή και από σούπερμάρκετ. δεν είναι καλά. Καμία σύγκριση με τα ντόπια.