!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Ειναι το παστιτσιο παραδοσιακο ελληνικο φαγητο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:30 οτι εχουμε την πιο γαματη βετζι κουζινα στην ευρωπη με διαφορα απο τη δευτερη.
+1.

Όσοι έχουν φάει σπανακόρυζο, γεμιστά, αρακά, μπριάμ, λαχανοντολμάδες και όσπριο από τα χεράκια μου, το θυμούνται. Είμαι η μοναδική στην τάξη που καταδέχονταν τα τζαπονοτσαινοινδοπακιστάνια να φάνε. :102: Γκρικ βέτζι κουζίνα ρουλζ. Και δεν αναφέρομαι σε βέτζι κουλτούρα μόνιμη, αλλά στν τήρηση της διατροφικής πυραμίδας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 15:09 Σιγα μωρε, ουτε γω στο παστιτσιο βαζω χοντρο μακαρονι. Δε μαρεσει το χοντρο μακαρονι. Και πενες μπορει να βαλω, και ριγκατονι, και τορτελινι. Και με κριθαρακι το εχω φτιαξει. Ακομη και με πουρε! (εκπληκτικο αυτο! ισως εχει αλλη ονομασια) Και μια χαρα ακουγεται και ο αρνισιος κιμας.

Αμαν, δε μπορουμε να πειραξουμε λιγο μια συνταγη, για να ταιριαζει στα γουστα μας, και χυμανε οι Βεφες να μας φανε!
Δεν την πείραξαν, της αλλάξανε τον αδόξαστο.

Επίσης μακαρονι που δεν κρατάει το σχήμα του απ' την πολλή πίεση δεν πρέπει να μπαίνει στο παστίτσιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Gherschaagk έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:40
Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 15:09 Σιγα μωρε, ουτε γω στο παστιτσιο βαζω χοντρο μακαρονι. Δε μαρεσει το χοντρο μακαρονι. Και πενες μπορει να βαλω, και ριγκατονι, και τορτελινι. Και με κριθαρακι το εχω φτιαξει. Ακομη και με πουρε! (εκπληκτικο αυτο! ισως εχει αλλη ονομασια) Και μια χαρα ακουγεται και ο αρνισιος κιμας.

Αμαν, δε μπορουμε να πειραξουμε λιγο μια συνταγη, για να ταιριαζει στα γουστα μας, και χυμανε οι Βεφες να μας φανε!
Δεν την πείραξαν, της αλλάξανε τον αδόξαστο.
Σωπα ρε συ... Οκ στον κιμα βαζω αλλα μυρωδικα και μονο πελτε. Κατα ταλλα... Μια μπεσαμελ κανω με βουτυρο, αλευρι, γαλα, εναν κροκο, αλατι και μοσχοκαρυδο... Το μακαρονι; Ε καλα, ουτε μενα μαρεσει το χοντρο. Πως να το λεω αυτο που φτιαχνω; Να μην το λεω παστιτσιο;

Το μακαρονι για να κρατησει το σχημα βαζεις χτυπημενο αβγο στο ταψι και ανακατευεις τα μακαρονια. Ετσι εκανε η μητερα μου τουλαχιστον. Εμενα δε με νοιαζει να κραταει το σχημα.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:30 Της μοδας ειναι το βετζετεριαν παστιτσιο και ο μουσακας.

Βασικα εκει ειναι ολα τα λεφτα.Στη δημιουργια μπραντ νειμ στο ελληνικο βετζετεριαν.

Επειδη στους Ελληνες αρεσουν τα σουβλακια και τα πιτογυρα δεν καταλαβαινουμε οτι εχουμε την πιο γαματη βετζι κουζινα στην ευρωπη με διαφορα απο τη δευτερη.
Ισχύει. Έχω φάει βέτζι μουσάκα με φακές αντί κιμά. Ήταν πολύ καλός
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Custom_F

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:55
fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:30 Της μοδας ειναι το βετζετεριαν παστιτσιο και ο μουσακας.

Βασικα εκει ειναι ολα τα λεφτα.Στη δημιουργια μπραντ νειμ στο ελληνικο βετζετεριαν.

Επειδη στους Ελληνες αρεσουν τα σουβλακια και τα πιτογυρα δεν καταλαβαινουμε οτι εχουμε την πιο γαματη βετζι κουζινα στην ευρωπη με διαφορα απο τη δευτερη.
Μακαρονια με φακες και μπεσαμελ. Μαλιστα. Ποιος ξερει... ισως... Να το φτιαξω, δε το φτιαχνω, αν το εβρισκα ετοιμο ομως θα δοκιμαζα απο περιεργεια. Για μια φορα, καλο θαναι.

Βεβαια αν σε ρωτουσε η γυναικα τι θες σημερα, παστιτσιο με κιμα ή με φακες; τι θα ελεγες; Με φακες;

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 12:43 Απο τη στιγμη που ειναι επινοηση του τσελεμεντε το συγκεκριμενο φαγητο ναι μπορει να θεωρηθει ελληνικο.

Και από ότι αποθεώθηκε από τα χέρια της κάθε νοικοκυράς τόσες δεκαετίας.

Αν αλλού το πρωτοέφτιαξαν ας μας το πάρουνε κι αυτό όπως την Μακεδονία, αλλά το φτιάχνουν αλλού καλύτερα ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Να κι αν ειναι,να κι αν δεν ειναι.
Ενα καλομαγειρεμενο παστιστιο ειναι εξαιρετικο φαγητο.
fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Cecily Anne έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:35
fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:30 οτι εχουμε την πιο γαματη βετζι κουζινα στην ευρωπη με διαφορα απο τη δευτερη.
+1.

Όσοι έχουν φάει σπανακόρυζο, γεμιστά, αρακά, μπριάμ, λαχανοντολμάδες και όσπριο από τα χεράκια μου, το θυμούνται. Είμαι η μοναδική στην τάξη που καταδέχονταν τα τζαπονοτσαινοινδοπακιστάνια να φάνε. :102: Γκρικ βέτζι κουζίνα ρουλζ. Και δεν αναφέρομαι σε βέτζι κουλτούρα μόνιμη, αλλά στν τήρηση της διατροφικής πυραμίδας.
Πριν κανενα μισαωρο γυρισα.

Ειχαμε ρεσιταλ απαγγελιας ελληνικης ποιησης σε ελληνικο εστιατοριο.

Με ρωταει η διοργανωτρια θελεις να διαβασεις ή να ακουσεις μονο;Ηθελα να της πω οτι εγω για τα κεφτεδακια παω αλλα της ειπα για να ακουσω.

Τελικα επειδη ημουν ο μονος Ελληνας τα διαβασα ολα εγω τα ποιηματα.

Ανταμοιφθηκα βεβαια με εξτρα κεφτεδακια και κρασια.

Κοντευω να γινω βετζετεριαν χωρις να το παρω χαμπαρι οπως με κοροιδευει η δικια μου.Βεβαια και αυτη δεν μπορει να λεει πια οτι ειναι βετζι γιατι εχουμε τσακισει ολη τη φαβα της σαντορινης με χταποδακια.

Κατι κολοκυθοκεφτεδες ονειρο.Μελιτζανοσαλατα,χωριατικη,τυροκαυτερη,ντολμαδακια,γιγαντες με φετα.

Το μονο που δεν μου αρεσε ηταν ο μουσακας.

Τρως ολα αυτα τα υπεροχα αγνα φαγητα και μετα σου ερχεται η μπεσαμελ.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:58
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Ιαν 2019, 19:55

Μακαρονια με φακες και μπεσαμελ. Μαλιστα. Ποιος ξερει... ισως... Να το φτιαξω, δε το φτιαχνω, αν το εβρισκα ετοιμο ομως θα δοκιμαζα απο περιεργεια. Για μια φορα, καλο θαναι.

Βεβαια αν σε ρωτουσε η γυναικα τι θες σημερα, παστιτσιο με κιμα ή με φακες; τι θα ελεγες; Με φακες;
Ναι, κι εμένα μου το μαγειρέψανε, δεν θα καθόμουνα να φτιάξω μουσακά με φακές. Αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν καλό
Άβαταρ μέλους
Custom_F

fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:15 Τρως ολα αυτα τα υπεροχα αγνα φαγητα και μετα σου ερχεται η μπεσαμελ.
Σιγα. Αγνο βουτυρο εχει, αγνο αλευρι, αγνο γαλα και προαιρετικα αγνο αβγο. :102:

fagano3

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:22
fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:15 Τρως ολα αυτα τα υπεροχα αγνα φαγητα και μετα σου ερχεται η μπεσαμελ.
Σιγα. Αγνο βουτυρο εχει, αγνο αλευρι, αγνο γαλα και προαιρετικα αγνο αβγο. :102:
και αγνο εμφραγμα :lol:

το γκρικ βετζετεριαν μπορει να γινει το νεο σουσι στην Ευρωπη.

Οσες ξενες βετζετεριανς εχουν δοκιμασει ελληνικο φαγητο εχουν ξετρελαθει.

Συν οτι ειναι το μονο βετζι που μπορει να φαει και αντρας και να χορτασει

οχι σαν τα βετζι μπεργκεραδικα που μετα οταν δεν μας βλεπανε οι γκομενες πηγαιναμε στον Τουρκο για να μην λιποθυμησουμε στο δρομο.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

fagano3 έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:26
Τα οσπρια και τα λαδερα θελουν και μια φρατζολα ψωμι. Πως να μη χορτασεις ετσι;

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:31
Όχι, απλά τρως 2ο πιάτο ρε. Θερμιδικά θα πιάσεις την 500ρου, άρα κουλ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
fagano3

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:31
Καλο το ψωμι αλλα ακομα καλυτερα η πιτουλα.

Τρελαινονται τα ισπανα για πιτουλες.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Custom_F έγραψε: 19 Ιαν 2019, 20:22
Κρόκο μόνο να γίνει βελουτέ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”