!!! DEVELOPMENT MODE !!!

XMAS 'X'ING OUT CHRIST

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: XMAS 'X'ING OUT CHRIST

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

https://en.wikipedia.org/wiki/Xmas

o ορος οντως προυπηρχε και οντως προερχεται απο το ελληνικο Χ για τη λεξη Χριστος. Τώρα κατα πόσο αυτο που επαιξε ρολο στην εξαπλωση και δημοφιλια του ορου στα αγγλικα (και οχι στα ελληνικα - ελεος πχια) ειναι οτι δεν αναφρει ρητα το Χριστο ή ότι ειναι μια συντομογραφια αλλο καπελο. Δεν το γνωριζω αλλα δεν μπορεις να πεις με ασφαλειο το πρωτο χωρις καποια στοιχεια και λογικη επιχειρηματολογια.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

εντωμεταξύ η παράνοια αυτή ξεκινάει από την αμερική (όπως και το 99% των πατριωτικών θεωριων)

πριν μερικα χρονια τα Starbucks άρχισαν να γραφουν "happy holidays" αντί για "merry christmas" και οι πατριώτες έβγαλαν αφρούς από το στόμα και τα αυτιά

"ο καπιταλισμός είναι καλός μόνο όταν πάει με τα νερά του χριστιανοταλιμπανισμού"
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

To Starbucks δινει 0.01% απο το κοστος καθε καφε στην IDF. Να το στηρίζετε το Σταρμπακς. Το Σταρμπακς.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”