!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καλάβρυτα 1943: συνεχίστηκε η γενοκτονία από τους Γερμανούς

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Καλάβρυτα 1943: συνεχίστηκε η γενοκτονία από τους Γερμανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

τεν τεν έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:54

Ουτε οι δυτικοί στην επέλαση τους, ουτε καν ο κόκκινος στρατός στην δική του δεν έκαναν μαζικές εκτελέσεις αμάχων.

Οι κόκκινοι κάνανε ότι θέλανε ούτε καν είχαν την συνθήκη της Γενεύης αν θυμάμαι καλά να τηρήσουν.Προτιμούσαν τις καφρίλες αν εννοείς το μη μαζικό έτσι.
Οι αμερικανοί ανάλογα τον σαδισμό και την περίσταση, αν ήθελαν να διασκεδάσουν ή αν ήταν αρκετά εβραίοι γιά να εκδικηθούν
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:56
Nandros έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:52
Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:46 Εχεις καποιον ιστορικο που να αναφερεται στο Φενεο να μου τον πεις;
:smt005:
Τσίμπησε το θύμα!
Ελα ζαβο. Απο χτες ψαχνεις. Τον εκαψες τον εγκεφαλο σου αμοιβαδα,
Ζαβό και αμοιβάδα είσαι και φαίνεσαι αμόρφωτο νεοκομμουνιστάκι!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Chainis έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:05
Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:46
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 13 Δεκ 2018, 18:58

Και στο Φενεό βασάνισαν και εκτέλεσαν εκατοντάδες Έλληνες - οι ελασιτες κομμουνιστές.
Εχεις καποιον ιστορικο που να αναφερεται στο Φενεο να μου τον πεις;
Αυτός που έχω εγώ έχει σπουδάσει μαθηματικά και δεν σου κάνει. :smt005:
Μάλλον ούτε ο Αντωνόπουλος σου κάνει (που δεν ξέρω τι είχε σπουδάσει, πρέπει να το ψάξεις κι αυτό).

Δεν χρειάζεται ιστορικός πάντως, είναι εκεί τα ονόματα τους σε πλάκες σ' ένα εκκλησάκι που έχει ανεγερθεί δίπλα στην τρύπα, πήγαινε και δες τα, κι άμα χρειάζεσαι κι άλλα στοιχεία μπορώ να σου δώσω.
Ολα τα νεκροταφεια να παρεις σβαρνα να ποσταρεις, δε λεει κατι για τους πεθαμενους. Ιστορικο που να εχει γραψει κατι τεκμηριωμενο εχετε; Με ιστοριοδιφες της πλακας, κατι ελπηνωρ τσανελ και κατι απογονους ταγματασφαλιτων μονο να ξεφτιλιζεστε μπορειτε.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Chainis έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:05

Και στο Φενεό βασάνισαν και εκτέλεσαν εκατοντάδες Έλληνες - οι ελασιτες κομμουνιστές.
Αυτός που έχω εγώ έχει σπουδάσει μαθηματικά και δεν σου κάνει. :smt005:
Μάλλον ούτε ο Αντωνόπουλος σου κάνει (που δεν ξέρω τι είχε σπουδάσει, πρέπει να το ψάξεις κι αυτό).

Δεν χρειάζεται ιστορικός πάντως, είναι εκεί τα ονόματα τους σε πλάκες σ' ένα εκκλησάκι που έχει ανεγερθεί δίπλα στην τρύπα, πήγαινε και δες τα, κι άμα χρειάζεσαι κι άλλα στοιχεία μπορώ να σου δώσω.
Έχω βάλει φώτος επανειλημμένα, αλλά δεν τις βλέπει και θέλει ιστορικό.
Νομίζει πως όλα τα χωριά γύρω από την Φενεό που κάνουν μνημόσυνα στους νεκρούς τους έχουν συνωμοτήσει κατά των σφαγέων κκέδων!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Μπίστης έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:18
τεν τεν έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:54

Ουτε οι δυτικοί στην επέλαση τους, ουτε καν ο κόκκινος στρατός στην δική του δεν έκαναν μαζικές εκτελέσεις αμάχων.

Οι κόκκινοι κάνανε ότι θέλανε ούτε καν είχαν την συνθήκη της Γενεύης αν θυμάμαι καλά να τηρήσουν.Προτιμούσαν τις καφρίλες αν εννοείς το μη μαζικό έτσι.
Οι αμερικανοί ανάλογα τον σαδισμό και την περίσταση, αν ήθελαν να διασκεδάσουν ή αν ήταν αρκετά εβραίοι γιά να εκδικηθούν
Φυσικά καταλαβαίνεις την διαφορά οργανωμένης εκτέλεσης και ατομικής καφρίλας.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:54 Οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει. Η προβολη ως αλλοθι για το ναζιστικο εγκλημα της εκτελεσης των αιχμαλωτων εχει νοημα μονο αν ειναι καποιος απογονος γερμανοντυμενων
Εγώ δεν έχω καταλάβει την στρατηγική του ΕΛΑΣ να φάει τους συγκεκριμένους αιχμαλωτους.
Ούτε η στρατηγική των γερμανώνε 20 ή 50 αντί ενός τους βγήκε.

Πάντως γιά την τιμή των οπλών μιά φορά ο ΕΛΑΣ θα έπρεπε να σμπρώξει σε υπεράσπιση χωριού τόσους όσους δέσμευσε γιά να λογαριαστεί με τον ΕΔΕΣ, και αν δεν του έβγαινε, όποιος σωθεί κι όποιος χαθεί ... Ο ΕΔΕΣ το είχε κάνει!
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Chainis έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:10
Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:54 Στις 4/12/1943 στο παρακειμενο Αιγιο εκτελεστηκαν δεκαδες Ελληνες απο τους Γερμανους. Οι Γερμανοι αιχμαλωτοι δεν ειχαν εκτελεστει ακομη.
Λιγο πιο πριν, στις 26/11/1943, πιο μακρια αλλα εντος της Πελοπονησου, 118 Ελληνες εκτελεστηκαν στη Λακωνια. Προφανως κ δεν ειχε εκτελεστει κανεις Γερμανος αιχμαλωτος.
Οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει. Η προβολη ως αλλοθι για το ναζιστικο εγκλημα της εκτελεσης των αιχμαλωτων εχει νοημα μονο αν ειναι καποιος απογονος γερμανοντυμενων
Τι προσπαθείς να πεις, ότι οι Γερμανοί έκαναν αντίποινα για κάθε αντιστασιακή ενέργεια, ειδικά όταν είχαν νεκρούς;
Το ξέρουν όλο όπως όλοι ξέρουν πως ο γαμάτος ΕΛΑΣ δεν προσπάθησε ποτέ και πουθενά να προστατέψει άμαχους από τα αντίποινα.
Η εγγυηση για να μην υπαρχουν αντιποινα, ηταν να καθονται οι Ελληνες φρονιμα. Αυτο ελεγαν οι γερμανοντυμενοι, αυτο προφανως υπερασπιζεσαι κι εσυ.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

τεν τεν έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:24
Το καταλαβαίνω, απλώς οι κάφροι του κόκκινου στρατού δεν ήταν οι όσοι υπερόπτες γιάνκηδες του κάθε λόχου αλλά στρατιές
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Ι να λεμε τωρα....εξωφυσικά όντα "εξαφανισαν σε σπηλιές και σε πηγαδια" 150 άτομα από το Φενεό, αλλά Ούτε στο Κατύν δολοφόνησαν Πολωνούς.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:26
Η εγγυηση για να μην υπαρχουν αντιποινα, ηταν να καθονται οι Ελληνες φρονιμα. Αυτο ελεγαν οι γερμανοντυμενοι, αυτο προφανως υπερασπιζεσαι κι εσυ.
..στον πολεμο ΔΕΝ υπαρχουν εγκληματα πολεμου , αφου ολη η πολεμικη διαδικαια ειναι εγκληματικη καθ αυτο , αυτο ασχετα με τους δικαιους η αδικους σκοπους των αντιμαχομενων μερων η με το ποιος εχει βαση ηθικης δικαιο η αδικο
Στον πολεμο μετρα η νικη εναντιι του αντιπαλου , και η καθαυτο συγκρουση εχει την δικη της λογικη , περα και εξω απο τις ιδεολογιες των εμπλεκομενων αντιπαλων μερων
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Πάω να κοουτάρω ΑΙΝΕΙΑΝ και με βγάζει : id χρήστη 666 !! :a040:

Μπορεί να είναι τυχαίο ;; :o
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Μπίστης έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:28
τεν τεν έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:24
Το καταλαβαίνω, απλώς οι κάφροι του κόκκινου στρατού δεν ήταν οι όσοι υπερόπτες γιάνκηδες του κάθε λόχου αλλά στρατιές
Αυτο έγινε λόγο της βαρβαρότητας των Γερμανών στο ανατολικό μέτωπο και την έλλειψης πειθαρχίας του κόκκινου στρατού.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μπίστης έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:25
Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 19:54 Οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει. Η προβολη ως αλλοθι για το ναζιστικο εγκλημα της εκτελεσης των αιχμαλωτων εχει νοημα μονο αν ειναι καποιος απογονος γερμανοντυμενων
Εγώ δεν έχω καταλάβει την στρατηγική του ΕΛΑΣ να φάει τους συγκεκριμένους αιχμαλωτους.
Ούτε η στρατηγική των γερμανώνε 20 ή 50 αντί ενός τους βγήκε.

Πάντως γιά την τιμή των οπλών μιά φορά ο ΕΛΑΣ θα έπρεπε να σμπρώξει σε υπεράσπιση χωριού τόσους όσους δέσμευσε γιά να λογαριαστεί με τον ΕΔΕΣ, και αν δεν του έβγαινε, όποιος σωθεί κι όποιος χαθεί ... Ο ΕΔΕΣ το είχε κάνει!
Ο ΕΛΑΣ προσπαθησε να διαπραγματευτει την απελευθερωση των αιχμαλωτων εναντι καποιων στοιχειωδων ανταλλαγματων μεσα στους περιορισμους της περιοδου. Οι Γερμανοι αρχισαν και εκτελουσαν δεκαδες ή κ εκατονταδες και να οργανωνουν εκστρατεια. Το να προσπαθεις να διαφυγεις απο τους διωκτες σου και να σερνεις παραλληλα καποιες δεκαδες αιχμαλωτους (οταν εχεις ελαχιστους πορους για την επιβιωση σου) δεν ηταν δυνατο). Απο τη στιγμη που οι διαπραγματευσεις κατερρευσαν με τετοιο τροπο εξαιτιας της γερμανικης στασης, το πραγμα ηταν μονοδρομος.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Maspoli έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:22
Ολα τα νεκροταφεια να παρεις σβαρνα να ποσταρεις, δε λεει κατι για τους πεθαμενους. Ιστορικο που να εχει γραψει κατι τεκμηριωμενο εχετε; Με ιστοριοδιφες της πλακας, κατι ελπηνωρ τσανελ και κατι απογονους ταγματασφαλιτων μονο να ξεφτιλιζεστε μπορειτε.
:lol:
Έχω την κατάθεση για την δράση του και τις εμπειρίες του ενός σφαγέα του ΚΚΕ, της ΟΠΛΑ όπως ήταν ο φερετζές τους, σου κάνει;

https://stratistoria.wordpress.com/1945 ... smartyras/
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Μπίστης έγραψε: 13 Δεκ 2018, 20:34 Πάω να κοουτάρω ΑΙΝΕΙΑΝ και με βγάζει : id χρήστη 666 !! :a040:

Μπορεί να είναι τυχαίο ;; :o
Τιποτε δεν ειναι τυχαιο .. :003: :003:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”