Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Garcia έγραψε: 15 Απρ 2025, 23:04
Θα έλεγα να δούμε καλύτερα τις ηλικιακές ομάδες 45+ που ζουν ακόμη με τους γονείς,γιατί δεν έχουν λεφτά η γιατί είναι βουτυρομπεμπεδες.
Δε νομίζω πως κάποιος 25πλας μένει με τους δικούς του για κάποιον άλλο λόγο πέρα του οικονομικού
αυτό
φίλος στη Γερμανία πληρώνει ενοίκιο 470 ευρώ και πληρώνεται ~2500k
Δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση. Το νοικι αυτο ειναι για δωματιο σε διαμερισμα με 2 συγκατοικους ή για παλιο σπιτι στην κακοφημη γειτονια της αντιστοιχης Μακρακωμης ξερωγω. Και πληρωνει 5 χιλιαδες το χρονο για να παρκαρει στην ακρη του δρομου ή παει παντου με ΜΜΜ.
Γενικα αντιστοιχει σε κατι που εδω θα του στοιχιζε το πολυ 120 ευρω το μηνα .
vantono έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:02
(...) Ομοίως και με αυτούς που μενουν μολις 2 τετράγωνα πιο κατω απο τη μαμά, αλλά καθε μερα φαγητό μαμίσιο εξακολουθουν να τρώνε, η κουζινα τους ειναι απλως διακοσμητική, οπως και το πλυσιμο ρουχων τους και την καθαριότητα του σπιτιου τους που κι αυτά τα εχει παρει επ'ωμου η μαμά.
(...)
Πες και για τον μπαμπά που ψωνίζει εις διπλούν κάθε βδομάδα στο σούπερ μάρκετ και παραδίδει τα ψώνια κατ' οίκον.
ΥΓ: Αυτό με την καθαριότητα του σπιτιού ζαμέ των ζαμών, ας καθαρίσει μονάχη της ή ας σκουληκιάσει. (μια χαρά το καθαρίζει το σπίτι της, λαμπίκο είναι, όχι σαν το δωμάτιό της που ήταν μονίμως ένα αχούρι).
εγώ παντως αν ημουν κοντά με το παιδί μου θα πηγαινα ταπεράκια καθημερινά
(...) Ομοίως και με αυτούς που μενουν μολις 2 τετράγωνα πιο κατω απο τη μαμά, αλλά καθε μερα φαγητό μαμίσιο εξακολουθουν να τρώνε, η κουζινα τους ειναι απλως διακοσμητική, οπως και το πλυσιμο ρουχων τους και την καθαριότητα του σπιτιου τους που κι αυτά τα εχει παρει επ'ωμου η μαμά.
(...)
Πες και για τον μπαμπά που ψωνίζει εις διπλούν κάθε βδομάδα στο σούπερ μάρκετ και παραδίδει τα ψώνια κατ' οίκον.
ΥΓ: Αυτό με την καθαριότητα του σπιτιού ζαμέ των ζαμών, ας καθαρίσει μονάχη της ή ας σκουληκιάσει. (μια χαρά το καθαρίζει το σπίτι της, λαμπίκο είναι, όχι σαν το δωμάτιό της που ήταν μονίμως ένα αχούρι).
Αααα, όχι κι έτσι, είπαμε, έρχεται και τα παίρνει μοναχή της.
ΥΓ: Και φυσικά δεν τα ξαναφέρνει π-ο-τ-έ πίσω.
enterprise-psi έγραψε: 16 Απρ 2025, 08:32
Αυτοί που μένουν μόνοι τους αλλά η μαμά είναι στον από κάτω όροφο ή δίπλα διαμέρισμα, με γονική παροχή, τι ποσοστό είναι;
Ομοίως και με αυτούς που μενουν μολις 2 τετράγωνα πιο κατω απο τη μαμά, αλλά καθε μερα φαγητό μαμίσιο εξακολουθουν να τρώνε, η κουζινα τους ειναι απλως διακοσμητική, οπως και το πλυσιμο ρουχων τους και την καθαριότητα του σπιτιου τους που κι αυτά τα εχει παρει επ'ωμου η μαμά.
Οταν θες να το παιζεις ανεξιάρτητουος εν ολιγοις, αλλα την ανεξαρτησία την εχεις μονο ως γαμιστρώνα.
Η ανεξαρτησία είναι φάσμα αλλά αυτό που περιγράφεις είναι η ιδανική ποσότητα ανεξαρτησίας για παιδιά, αφού μπορεί να τα προσέχει και αυτά η μαμά.
Περισσότερη ανεξαρτησία και κερδίζουν τη μάχη οι γάτες.
Παιδιά-φοιτητές, ναι. Εγω βεβαια το βλέπω και λιγο υποκρισία στην περιπτωση που το πατρικο σου ειναι over 100τμ.και δεν ειστε πανω απο 4 ατομα μαξ στο σπιτι. Για κατι 80-70άρια κτλ ναι, δεν το συζητω, μπογαλάκια σου και οξω.
Αλλα ως φοιτητης θες και να γαμήσεις καποια στιγμη, και γκομενα στο ιδιο σπιτι με γονείς δεν πηδιέται, δεν γλιστράει η φαση, δεν λαδώνει ο μεντεσές, δεν γινεται η δουλεια. Εκτος αν ειστε με καμια τυπισσα σε φαση 3-4 χρονια σχεση ξερω 'γω, απο το σχολειο.
Garcia έγραψε: 15 Απρ 2025, 23:04
Θα έλεγα να δούμε καλύτερα τις ηλικιακές ομάδες 45+ που ζουν ακόμη με τους γονείς,γιατί δεν έχουν λεφτά η γιατί είναι βουτυρομπεμπεδες.
Δε νομίζω πως κάποιος 25πλας μένει με τους δικούς του για κάποιον άλλο λόγο πέρα του οικονομικού
Μενει με τους γονεις του γιατι μονοπροσωπο νοικοκυριο ποτε στην ιστορια του ανθρωπινου ειδους δε μπορουσε (ή ειχε λογο) να συντηρησει σπιτι, μονο κουκετα.
Εγώ θυμάμαι εποχή που ένας μισθός συντηρούσε οικογένεια.
Ρε σεις, υπάρχει ένα πολύ πιο απλό τσεκάρισμα από τον εστιασμό στο νοίκι. Με δεδομένο ότι τα δύο βασικά οικονομικά δεδομένα για να μείνει κάποιος μόνος του, είναι το νοίκι και η διατροφή (πέραν των άλλων περιφερειακών αναγκών σε λογαριασμούς, ψυχαγωγία κλπ) πόσα νέα αγόρια ή κορίτσια ξέρετε που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο θέμα της διατροφής τους από τη στιγμή που διαθέτουν τον κατάλληλο οικιακό εξοπλισμό;
αυτό
Δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση. Το νοικι αυτο ειναι για δωματιο σε διαμερισμα με 2 συγκατοικους ή για παλιο σπιτι στην κακοφημη γειτονια της αντιστοιχης Μακρακωμης ξερωγω. Και πληρωνει 5 χιλιαδες το χρονο για να παρκαρει στην ακρη του δρομου ή παει παντου με ΜΜΜ.
πρόκειται για ένα μια χαρά διαμέρισμα περίπου 35-40 τμ στα προάστια του ντίσελντορφ
τώρα αν δε το πιστεύεις δε μπορώ να κάω κάτι παραπάνω
Nantia114 έγραψε: 16 Απρ 2025, 05:43
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως επιλέγει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό να ζει με τους γονεις του ...
Όσο και να δυσκολεύεσαι οικονομικά μια τρύπα μόνο για ύπνο και προσωπική ζωή μπορείς να την νοικιάζεις...
Το ποσοστό από μόνο τους δείχνει την παθογενεια όσο αφορά τις προσωπικές σχέσεις και όχι τόσο το οικονομικό θέμα από τη στιγμή που η ΕΛΛΆΔΑ πάσχει από εργατικά χέρια αλλά ο άλλος προτιμά να ζει με επιδο.ατα ..
Μια τρυπα με ρευμα και θέρμανση ειναι 500 ευρώ τον μήνα
Αν ο άλλος βγάζει 7 κατοστάρικα και έχει και εξασφαλισμένο το παστίτσιο της μαμακας του σου λέει να πάει να γαμηθεί αν του τα ζαλίζουν όλη μέρα
Με συγκατοίκηση μια χαρά βγαίνουν τα έξοδα..
Αυτό που φταίει είναι ότι οι περισσότεροι σπουδάζουν και νομίζουν ότι βγαίνοντας απ' το πανεπιστήμιο θα βρουν κατευθείαν δουλειά ως διευθυντές με μισθό 3.000..
Όταν βλέπουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό στην ηλικία που είναι και ότι πρέπει να τους γίνει ο κ@λος παστουρμάς στη δουλειά απογοητεύονται και κάθονται στα αυγά τους.. Φυσικά τα έτοιμα απ' τους γονείς (σπίτι, αυτοκίνητο, φαγητό, νάνι) φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μείγμα στην ελ. κοινωνία..
Ομοίως και με αυτούς που μενουν μολις 2 τετράγωνα πιο κατω απο τη μαμά, αλλά καθε μερα φαγητό μαμίσιο εξακολουθουν να τρώνε, η κουζινα τους ειναι απλως διακοσμητική, οπως και το πλυσιμο ρουχων τους και την καθαριότητα του σπιτιου τους που κι αυτά τα εχει παρει επ'ωμου η μαμά.
Οταν θες να το παιζεις ανεξιάρτητουος εν ολιγοις, αλλα την ανεξαρτησία την εχεις μονο ως γαμιστρώνα.
Η ανεξαρτησία είναι φάσμα αλλά αυτό που περιγράφεις είναι η ιδανική ποσότητα ανεξαρτησίας για παιδιά, αφού μπορεί να τα προσέχει και αυτά η μαμά.
Περισσότερη ανεξαρτησία και κερδίζουν τη μάχη οι γάτες.
Παιδιά-φοιτητές, ναι. Εγω βεβαια το βλέπω και λιγο υποκρισία στην περιπτωση που το πατρικο σου ειναι over 100τμ.και δεν ειστε πανω απο 4 ατομα μαξ στο σπιτι. Για κατι 80-70άρια κτλ ναι, δεν το συζητω, μπογαλάκια σου και οξω.
Αλλα ως φοιτητης θες και να γαμήσεις καποια στιγμη, και γκομενα στο ιδιο σπιτι με γονείς δεν πηδιέται, δεν γλιστράει η φαση, δεν λαδώνει ο μεντεσές, δεν γινεται η δουλεια. Εκτος αν ειστε με καμια τυπισσα σε φαση 3-4 χρονια σχεση ξερω 'γω, απο το σχολειο.
Άρα οφείλουν να πληρώνουν και τα γαμησιάτικα οι δια βίου γονείς.
αυτό
gassim έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:21
Επειδή όλοι ζούσαν πολύ πιο φτωχά και κυρίως το ένα μέλος πρόσφερε το ισοδύναμο ενός μισθού σε υπηρεσίες νοικοκυριού. Δεν αλλάζει κάτι, και πάλι Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ τα κατάφερνε όχι ένας μόνος του.
Ναύτης έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:10
Αααα, όχι κι έτσι, είπαμε, έρχεται και τα παίρνει μοναχή της.
ΥΓ: Και φυσικά δεν τα ξαναφέρνει π-ο-τ-έ πίσω.
ασε σοβαρο αυτο!
πηγαινε σπιτι ανοιξε ντουλαπι παρτα μονος σου γτ δε βλεπω να βρίσκεις το δίκιο σου!
πρόκειται για ένα μια χαρά διαμέρισμα περίπου 35-40 τμ στα προάστια του ντίσελντορφ
Όπως είπα: 1) αντίστοιχη Μακρακώμη 2) ΟΚ όχι παλιό, αλλά μικροσκοπικό.
Ο λόγος που είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που λέω είναι ότι η γκρίνια των παιδιών της μεσαίας τάξης για το κόστος του σπιτιού ενός single (όπως το βλέπουν στις σειρές της τηλεόρασης) είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όχι ελληνικό. Απλώς πάει όπως με τον τουρισμό: οι ντόπιοι δεν υπάρχει περίπτωση να τα σκάσουν για ένα αχούρι στο Παγκράτι, οι ξένοι δίνουν άνετα 80 ευρώ τη μέρα.
gassim έγραψε: 16 Απρ 2025, 10:21
Επειδή όλοι ζούσαν πολύ πιο φτωχά και κυρίως το ένα μέλος πρόσφερε το ισοδύναμο ενός μισθού σε υπηρεσίες νοικοκυριού. Δεν αλλάζει κάτι, και πάλι Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ τα κατάφερνε όχι ένας μόνος του.
Εννοείς ότι η οικογένεια είχε μικρότερες καταναλωτικές ή λαϊφστάιλ ανάγκες.
Μα ακριβώς γι ´αυτό διαμαρτύρεται και η πλειοψηφία των συνταξιούχων σήμερα. Επειδή δεν μπορούν να καλύψουν δια βίου τις ανάγκες των ενήλικων τους "παιδιών".