!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θεωρείτε τα anime μια μορφή τέχνης;
- SpAcE_PaNtHeR
Re: Θεωρείτε τα anime μια μορφή τέχνης;
Μόνο οι σχιζοφρενεις και οι γυναικωτοι βλέπουν anime
- Φραγμένος_Τελεστής
- Phorum.gr user: Τυπάρας
Εννοείται. Θα μπορούσε το στοιχείο υπερρεαλισμού που έχουν να μην είναι τόσο τραβηγμένο, αλλά ακόμα κι έτσι είναι απόλαυση. Ακόμα και τα λιγότερο τοπ, όπως το γιουγκιό, τα σπάνε.
-_-
δεν νυστάζεις ούτε συ ε? 
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Συντάσσομαι με σχολή nowhere.
Έβλεπα κι εγώ πιτσιρίκι Captain Harlock, Igano Kabamaru, Gredheizer, Geta Robot,Astro Boy (Super Mars, για τους μύστες).
Προσπάθησα να δω και κλασσικά animation όπως το:"Akira", του τιτανοτεράστιου Otomo Katsuhiro, Ghost in the shell, οκ τα πάλεψα, αλλά από τα 23 - 24,ως λέει και το άσμα:
Ειμαι πια μεγάλη , μεγάλος για να βλέπω Μίκυ Μάου...
Έβλεπα κι εγώ πιτσιρίκι Captain Harlock, Igano Kabamaru, Gredheizer, Geta Robot,Astro Boy (Super Mars, για τους μύστες).
Προσπάθησα να δω και κλασσικά animation όπως το:"Akira", του τιτανοτεράστιου Otomo Katsuhiro, Ghost in the shell, οκ τα πάλεψα, αλλά από τα 23 - 24,ως λέει και το άσμα:
Ειμαι πια μεγάλη , μεγάλος για να βλέπω Μίκυ Μάου...
Ω ρε γιγαντα χίλια ευχαριστώ!!!!!Null έγραψε: 11 Μαρ 2025, 23:45Αυτά εδώ δεν είναι τα τρία πρώτα;Ερμής έγραψε: 11 Μαρ 2025, 23:13 Έχω ξαναπεί.
Αγοράζω όσο όσο τα τέσσερα πέντε επεισόδια του Κάπτεν Χαρλοκ που είχαν μεταγλωτιστει στα ελληνικά.
Στο. Παλιό μου τα είχε στείλει ο λορδοχιονης αλλά δυστυχώς τα έχω χάσει.
Δε μπορώ να τα βρω πουθενα ρε πστ μου
https://odysee.com/$/search?q=%CE%9A%CE ... E%BF%CE%BA
Εντιτ τώρα που κλίκαρα είδα είναι σε τρία μέρη έξι επεισόδια, παίζει να είναι όλα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Βασικά όσοι βλέπαμε Καπαμαρού και Κάντι Κάντι, τα προλάβαμε στη γέννησή τους.
Μέχρι τα 80s όλα τα κινούμενα σχέδια που βγαίνανε στην Ιαπωνία, λεγόντουσαν anime. Δεν είχαν όμως τυποποιημένα χαρακτηριστικά (π.χ. τα χαρακτηριστικά μεγάλα μάτια).
Αυτά είναι στοιχεία που με βάση τη βικιπαίδεια εμφανίστηκαν στις αρχές των 80s, με anime όπως το Macros saga (robotech) και Καμπαμαρού.
ΟΜΩΣ. Εδώ βλέπουμε ότι η Κάντι Κάντι, είναι σειρά που προβλήθηκε την περίοδο 1976-1979, δηλαδή πριν τα 80s
https://www.imdb.com/title/tt0270761/
H Heidi (μερικοί το βλέπανε κι αυτό) είχε ξεκινήσει ακόμη πιο νωρίς, το 1974.
https://en.wikipedia.org/wiki/Heidi,_Girl_of_the_Alps
Εν ολίγοις: Οσοι βλέπανε Heidi και Candy Candy, ουσιαστικά γίνανε μάρτυρες των πρώτων anime με τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά.
Μέχρι τα 80s όλα τα κινούμενα σχέδια που βγαίνανε στην Ιαπωνία, λεγόντουσαν anime. Δεν είχαν όμως τυποποιημένα χαρακτηριστικά (π.χ. τα χαρακτηριστικά μεγάλα μάτια).
Αυτά είναι στοιχεία που με βάση τη βικιπαίδεια εμφανίστηκαν στις αρχές των 80s, με anime όπως το Macros saga (robotech) και Καμπαμαρού.
ΟΜΩΣ. Εδώ βλέπουμε ότι η Κάντι Κάντι, είναι σειρά που προβλήθηκε την περίοδο 1976-1979, δηλαδή πριν τα 80s
https://www.imdb.com/title/tt0270761/
H Heidi (μερικοί το βλέπανε κι αυτό) είχε ξεκινήσει ακόμη πιο νωρίς, το 1974.
https://en.wikipedia.org/wiki/Heidi,_Girl_of_the_Alps
Εν ολίγοις: Οσοι βλέπανε Heidi και Candy Candy, ουσιαστικά γίνανε μάρτυρες των πρώτων anime με τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Προσωπικά θεωρώ τα anime μια μορφή τέχνης, με την έννοια ότι στη σοβαρή τους εκδοχή (στα πιο "κουλτουριάρικα" δηλαδή) έχουν διακριτή ταυτότητα.
Τα κινούμενα σχέδια της δύσης, απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, ωστόσο χώνουν μέσα και κάποια ενήλικα υπονοούμενα ή αστεία, ώστε να μη βαρεθεί ο γονέας που θα συνοδεύσει το παιδί στο σινεμά.
Αντίθετα στα Ιαπωνικά anime, το παιδί θα κάτσει να χαζέψει τα φανταστικά τοπία, τα διαστημόπλοια κλπ, ενώ το σενάριο μπορεί να περιλαμβάνει βαθυστόχαστους προβληματισμούς, για τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα, όπου θα εστιάσει ο γονέας.
Αλλος το βλέπει αλλιώς, π.χ.
Τα κινούμενα σχέδια της δύσης, απευθύνονται κυρίως στα παιδιά, ωστόσο χώνουν μέσα και κάποια ενήλικα υπονοούμενα ή αστεία, ώστε να μη βαρεθεί ο γονέας που θα συνοδεύσει το παιδί στο σινεμά.
Αντίθετα στα Ιαπωνικά anime, το παιδί θα κάτσει να χαζέψει τα φανταστικά τοπία, τα διαστημόπλοια κλπ, ενώ το σενάριο μπορεί να περιλαμβάνει βαθυστόχαστους προβληματισμούς, για τη ζωή το σύμπαν και τα πάντα, όπου θα εστιάσει ο γονέας.
Αλλος το βλέπει αλλιώς, π.χ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Είναι.
Υπάρχει καλλιτεχνικό σχέδιο, πλοκή, ιστορία, δημιουργικότητα. Σαν ζωγραφιστές ταινίες και σειρές.
Υπάρχει καλλιτεχνικό σχέδιο, πλοκή, ιστορία, δημιουργικότητα. Σαν ζωγραφιστές ταινίες και σειρές.
Mα τί λες, όλα μεγάλα μάτια είχανε, εγώ έτσι τα θυμάμαι τότε και είναι από τα χαρακτηριστικά που μου έχουν εντυπωθεί (ειδικά όταν ήταν βουρκωμένα έμοιαζαν με βομβίτσες υδρογόνου έτοιμες να εκραγούνAlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2025, 11:01 Βασικά όσοι βλέπαμε Καπαμαρού και Κάντι Κάντι, τα προλάβαμε στη γέννησή τους.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Και εγώ έτσι τα θυμάμαι, αλλά μέχρι τα 70s-80s βγαίνανε κάπως έτσιSaturn έγραψε: 12 Μαρ 2025, 11:23Mα τί λες, όλα μεγάλα μάτια είχανε, εγώ έτσι τα θυμάμαι τότε και είναι από τα χαρακτηριστικά που μου έχουν εντυπωθεί (ειδικά όταν ήταν βουρκωμένα έμοιαζαν με βομβίτσες υδρογόνου έτοιμες να εκραγούνAlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2025, 11:01 Βασικά όσοι βλέπαμε Καπαμαρού και Κάντι Κάντι, τα προλάβαμε στη γέννησή τους.
)
Από τα 70ς και 80ς και μετέπειτα, αρχίσανε να "μοιάζουν" κάπως μεταξύ τους ως προς την τεχνοτροπία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Μα αφού είπες οτι η Κάντυ κτλ κυκλοφόρησαν πριν το 80
τεσπα, οκ
τεσπα, οκ
Το είπα γιατί πολλοί θεωρούν εσφαλμένα ότι άρχισαν να μοιάζουν μεταξύ τους στις αρχές των 80s.
Ομως η αλήθεια είναι ότι αυτό ξεκίνησε από τα 70s, απλώς στα 80s ήταν που ξεκίνησε η μαζική παγκόσμια δημοφιλία του είδους.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
οκ
Νταξ, μην τα ισοπεδώνουμαι όλα, ρίξε μια ματιά στο ghost in the shell αν θέλεις, το παγιό, πολλά χρόνια μπροστά.Καραμελίτσα έγραψε: 11 Μαρ 2025, 22:57Δεν διαφωνώ. Αλλά ακόμα κι έτσι είμαι ενάντια στην αναβάθμιση των μικυμάο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 263 Προβολές
-