Re: Θα τρώγατε έντομα;
Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρ 2025, 13:01
Sorry τι έγινε; 
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Με αναφέρει και λέει κάτι βλακείες χωρίς να έχω ασχοληθεί μαζί του.
Ρε φίλε καλά να μου δώσουν μια κατσαρίδα σουβλάκι να της έχουν βγάλει και τα ποδαράκια ξεροψημένη με λίγο κοτόπουλο και λεμόνι αλλά μη μου δείχνεις αυτούς που τα τρώνε ωμά ζωντανά, μπλίαχ.Περικλής έγραψε: 06 Μαρ 2025, 12:05 Ενδιαφέρον άρθρο εδώ https://www.insider.gr/sustainability/2 ... gnorizoyme
Όλα στο μυαλό είναι. δεν θα καταπίνουμε ωμά όλα τα έντομα που υπάρχουν. Τις πρωτεϊνες τους θα παίρνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αηδιάζουμε.
Μιλάμε λοιπόν για συστατικό που παίρνουμε από έντομο και όχι για το ίδιο το έντομο. Άλλωστε το μέλι τι είναι; Ουσία που βγαίνει μέσα από έντομο δεν είναι;Οι Έλληνες τρώνε έντομα και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν
Τα τρόφιμα που περιέχουν προϊόντα εντόμων απαιτείται να φέρουν κατάλληλες ετικέτες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «βιώσιμα» προϊόντα τα οποία για λόγους (ίσως) μάρκετινγκ αναγράφουν τις επιστημονικές ονομασίες. Η χρωστική που χρησιμοποιείται για να δώσει σε τρόφιμα και σνακ ένα κόκκινο χρώμα παράγεται από την καρμίνη ή κοχενίλη ή καρμινικό οξύ (έχει καταχωρηθεί στη βάση της EFSA με τον κωδικό E120) που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Costa που ζει στη φραγκοσυκιά. Έτσι, για να γίνει ροζ η ταραμοσαλάτα που τρώμε ή για να πάρουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα που βλέπουμε ορισμένα αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες, κρουασάν, παιδικά ζελεδάκια, αλλαντικά ακόμη και γλυκά όπως το red velvet χρησιμοποιείται ως πρόσθετο η καρμίνη.
20--- έγραψε: 12 Μαρ 2025, 04:12Ρε φίλε καλά να μου δώσουν μια κατσαρίδα σουβλάκι να της έχουν βγάλει και τα ποδαράκια ξεροψημένη με λίγο κοτόπουλο και λεμόνι αλλά μη μου δείχνεις αυτούς που τα τρώνε ωμά ζωντανά, μπλίαχ.Περικλής έγραψε: 06 Μαρ 2025, 12:05 Ενδιαφέρον άρθρο εδώ https://www.insider.gr/sustainability/2 ... gnorizoyme
Όλα στο μυαλό είναι. δεν θα καταπίνουμε ωμά όλα τα έντομα που υπάρχουν. Τις πρωτεϊνες τους θα παίρνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αηδιάζουμε.
Μιλάμε λοιπόν για συστατικό που παίρνουμε από έντομο και όχι για το ίδιο το έντομο. Άλλωστε το μέλι τι είναι; Ουσία που βγαίνει μέσα από έντομο δεν είναι;Οι Έλληνες τρώνε έντομα και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν
Τα τρόφιμα που περιέχουν προϊόντα εντόμων απαιτείται να φέρουν κατάλληλες ετικέτες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «βιώσιμα» προϊόντα τα οποία για λόγους (ίσως) μάρκετινγκ αναγράφουν τις επιστημονικές ονομασίες. Η χρωστική που χρησιμοποιείται για να δώσει σε τρόφιμα και σνακ ένα κόκκινο χρώμα παράγεται από την καρμίνη ή κοχενίλη ή καρμινικό οξύ (έχει καταχωρηθεί στη βάση της EFSA με τον κωδικό E120) που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Costa που ζει στη φραγκοσυκιά. Έτσι, για να γίνει ροζ η ταραμοσαλάτα που τρώμε ή για να πάρουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα που βλέπουμε ορισμένα αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες, κρουασάν, παιδικά ζελεδάκια, αλλαντικά ακόμη και γλυκά όπως το red velvet χρησιμοποιείται ως πρόσθετο η καρμίνη.

gassim έγραψε: 06 Μαρ 2025, 12:17 Ας ελπίσουμε να εξαλειφθεί κάποτε η βαρβαρότητα των σφαγείων και των συνεπακόλουθων συνεπειών για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων.


The Rebel έγραψε: 13 Μαρ 2025, 18:30
03-13-2025
“Φάτε ιγκουάνα και τρωκτικά!” – Ο απίστευτος λόγος που τα προτείνουν “ειδικοί”.