Κάπως έτσι είναι και στην Σουηδία.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:00Στην Ολλανδία προφανώς και υπάρχουν ιδιωτικοί γιατροί και επίσης πας οπότε γουστάρεις. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά στο αν θα πας κατευθείαν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:20
Δεν έχω εμπειρία από την Ελβετία, μόνο ως τουρίστας έχω πάει.
Κατά τα άλλα η ασφάλεια στην Ελβετία είναι μόνο ιδιωτική, το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αν δεν σε καλήπει η ασφάλεια σου να πληρώσεις λιγότερα από την Ελλάδα.
Στο Βέλγιο πάντως δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι, αυτό το ξέρω με λεπτομέρειες. Υπάρχουν 'τύπου ιδιώτες' αλλά πρακτικά είσαι υπό τον έλεγχο του κράτους. Ναι πληρώνεσαι με τις εργασίες που κάνεις και όχι με μισθό αλλά οι ασθενείς έρχονται μέσω κρατικού μηχανισμού. Δουλεύεις δηλαδή αναγκαστικά σε κλινική που είναι συνδεδεμένη με το κράτος οπότε με το που ξεκινάς έχεις φουλ δουλειά αφού δεν περιμένεις να πιάσεις μόνος σου πελατεία. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους γιατρούς το ίδιο εκεί.
Στην Ολλανδία κανονικά όλοι πρέπει να βρουν έναν μπαγλαμά ππυ λεγεται general practitioner. Είναι ο γιατρός σου που πρακτικά ξέρει μόνο να ανοίγει το google και μια ιατρική βάση δεδομενων , δεν κάνω πλάκα, να διαβάζει τα συμπτώματα και να βγάζει συμπέρασμα αν χρειάζεσαι ειδικευμένο γιατρό. Ακόμα και γυναίκα να είσαι και να πονάνε τα βυζια σου πρώτα θα πας στον gp και αυτός θα πει θες γυναικολόγο. Θα το κάνεις έτσι γιατί αν πας σε γιατί με ειδίκευση από μόνος σου ή ασφάλεια σου δεν αναγνωρίζει την ανάγκη σου για γιατρό και δεν πληρώνει τα έξοδα. Δηλαδή εσύ πληρώνεις τα 230ε το μήνα και όταν χρειαστείς τον γιατρο αν δεν στο γράψει ο gp η ασφαλιστική λειε πάρε τα αρχιδια μου
Τώρα το να βρεις καλο gp είναι εξαιρετικά θέμα τύχης. Γιατί δεν πας σε όποιον θέλεις, πρέπει να μένει κοντά στο σπίτι σου , λιγότερο από 2χλμ και να έχει κενές θέσεις γιατί ο κάθε gp δεν μπορεί να έχει όσους εγγεγραμμένους θέλει. Οπότε αν πέσεις σε περιεργο gp μπορεί εσύ να βάλεις 2 βδομάδες και ο τύπος να μη γράφει ότι χρειάζεσαι πνευμονολογο που μετά θα γράψει ακτινογραφία . Οπότε θα χρειαστεί απλώς να τα πληρώσεις όλα από την τσέπη σου
Γενικώς το σύστημα υγείας της Ολλανδίας έχει καλές υποδομές, εννοώ αν πας σε νοσοκομείο θα είναι καθαρό, θα έχει μηχανήματα αλλά οι γιατροί του είναι για τον πουτσο. Μιλάμε για βλαμμενους , ειδικά οι gp είναι στην πλειοψηφία τους για κλοτσιές
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
- Λίνο Βεντούρα
Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα
Τι γράφεις μωρέGreen Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36 ;
Στο Βέλγιο πάντως δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι, αυτό το ξέρω με λεπτομέρειες. Υπάρχουν 'τύπου ιδιώτες' αλλά πρακτικά είσαι υπό τον έλεγχο του κράτους. Ναι πληρώνεσαι με τις εργασίες που κάνεις και όχι με μισθό αλλά οι ασθενείς έρχονται μέσω κρατικού μηχανισμού. Δουλεύεις δηλαδή αναγκαστικά σε κλινική που είναι συνδεδεμένη με το κράτος οπότε με το που ξεκινάς έχεις φουλ δουλειά αφού δεν περιμένεις να πιάσεις μόνος σου πελατεία. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους γιατρούς το ίδιο εκεί.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Απ' όλα υπάρχουν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:22 Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
Δεν έχει όμως κρατήσεις. Νομίζεις αλλού είναι τζάμπα η ασφάλιση;GoBzi έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:27Έχει κρατικά νοσοκομεία η Ελβετία; Η ιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική απόσο ξέρω.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:22 Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
Η Ουκρανία και οι Χούθι φίλε. Από εκεί φέρνουν τα νοσοκομεία, είναι όπως τα σουβλάκια και τα κουρέματα.
Στην Ελλάδα η βενζίνη κοστίζει 1,80 και στην Βουλγαρία 1.25, αλλά στην Ελλάδα ο μισθός είναι 800 ευρώ και στην Βουλγαρία 400, άρα στην Ελλάδα είναι φθηνότερη.
Στην Ελλάδα ο μισθός είναι 800 ευρώ και στην Ελβετία 5κ, αλλά η ίδια εγχείρηση στην Ελλάδα κοστίζει 6000 και στην Ελβετία 6150, άρα η Ελλάδα είναι φθηνότερη.
Τι δεν καταλαβαίνετε ;
Στην Ελλάδα ο μισθός είναι 800 ευρώ και στην Ελβετία 5κ, αλλά η ίδια εγχείρηση στην Ελλάδα κοστίζει 6000 και στην Ελβετία 6150, άρα η Ελλάδα είναι φθηνότερη.
Τι δεν καταλαβαίνετε ;
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Κατάλαβα. Έτσι την πάτησε λοιπόν ο ξάδερφος και έχασε την ακοή από το ένα της αυτί η κόρη του. Τους έλεγε ο παπάρας να καθαρίζουν την περιοχή και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Και το κορίτσι κινδύνεψε ακόμα και να φτάσει στο κόκκαλο η μόλυνση, την έφερε Ελλάδα και έφριξαν οι άνθρωποι μόλις είδαν την κατάσταση. Αν της είχαν δώσει μια γαμημένη αντιβίωση στην Ολλανδία θα είχε γλιτώσει και το αυτί και το χειρουργείο που τελικά χρειάστηκε.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:00Στην Ολλανδία προφανώς και υπάρχουν ιδιωτικοί γιατροί και επίσης πας οπότε γουστάρεις. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά στο αν θα πας κατευθείαν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:20
Δεν έχω εμπειρία από την Ελβετία, μόνο ως τουρίστας έχω πάει.
Κατά τα άλλα η ασφάλεια στην Ελβετία είναι μόνο ιδιωτική, το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αν δεν σε καλήπει η ασφάλεια σου να πληρώσεις λιγότερα από την Ελλάδα.
Στην Ολλανδία κανονικά όλοι πρέπει να βρουν έναν μπαγλαμά ππυ λεγεται general practitioner. Είναι ο γιατρός σου που πρακτικά ξέρει μόνο να ανοίγει το google και μια ιατρική βάση δεδομενων , δεν κάνω πλάκα, να διαβάζει τα συμπτώματα και να βγάζει συμπέρασμα αν χρειάζεσαι ειδικευμένο γιατρό. Ακόμα και γυναίκα να είσαι και να πονάνε τα βυζια σου πρώτα θα πας στον gp και αυτός θα πει θες γυναικολόγο. Θα το κάνεις έτσι γιατί αν πας σε γιατί με ειδίκευση από μόνος σου ή ασφάλεια σου δεν αναγνωρίζει την ανάγκη σου για γιατρό και δεν πληρώνει τα έξοδα. Δηλαδή εσύ πληρώνεις τα 230ε το μήνα και όταν χρειαστείς τον γιατρο αν δεν στο γράψει ο gp η ασφαλιστική λειε πάρε τα αρχιδια μου
Τώρα το να βρεις καλο gp είναι εξαιρετικά θέμα τύχης. Γιατί δεν πας σε όποιον θέλεις, πρέπει να μένει κοντά στο σπίτι σου , λιγότερο από 2χλμ και να έχει κενές θέσεις γιατί ο κάθε gp δεν μπορεί να έχει όσους εγγεγραμμένους θέλει. Οπότε αν πέσεις σε περιεργο gp μπορεί εσύ να βάλεις 2 βδομάδες και ο τύπος να μη γράφει ότι χρειάζεσαι πνευμονολογο που μετά θα γράψει ακτινογραφία . Οπότε θα χρειαστεί απλώς να τα πληρώσεις όλα από την τσέπη σου
Γενικώς το σύστημα υγείας της Ολλανδίας έχει καλές υποδομές, εννοώ αν πας σε νοσοκομείο θα είναι καθαρό, θα έχει μηχανήματα αλλά οι γιατροί του είναι για τον πουτσο. Μιλάμε για βλαμμενους , ειδικά οι gp είναι στην πλειοψηφία τους για κλοτσιές
Τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι πολύ πιο απλό να πας σε ιδιώτη χωρίς μα μου.
- Green Dragon
Ναι, μου εξήγησε ο Δημοκράτης τι παίζει. Απλά είναι πιο συγκεντρωτικό και δεσμευτικό το σύστημα λοιπόν. Πάντως όσες φορές έχω μιλήσει με Έλληνα που έζησε ή ζει στον Ευρωπαϊκό Βορρά, πάντα μου βρίζει το σύστημα υγείας της χώρας που μένει.sharp έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:30Απ' όλα υπάρχουν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:22 Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
- Green Dragon
Θα παίζει κάτι σαν αυτό που μου είπε ο Δημοκράτης. Δηλαδή είναι ιδιώτες αλλά είναι σφιχτά ελεγχόμενο το που θα πας και τι θα κάνεις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:20Τι γράφεις μωρέGreen Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36 ;
Μάλλον επειδή δεν πάει σε μία μέρα στο γιατρό. Στην Ελλάδα έχεις την πολυτέλεια να περάσεις και να χτυπήσεις, ...με το αζημίωτο όμωςGreen Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:56Ναι, μου εξήγησε ο Δημοκράτης τι παίζει. Απλά είναι πιο συγκεντρωτικό και δεσμευτικό το σύστημα λοιπόν. Πάντως όσες φορές έχω μιλήσει με Έλληνα που έζησε ή ζει στον Ευρωπαϊκό Βορρά, πάντα μου βρίζει το σύστημα υγείας της χώρας που μένει.sharp έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:30Απ' όλα υπάρχουν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 11:22 Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
Έχω ακούσει και την αντίστροφη ιστορία, δύο φορές μάλιστα, από Έλληνες.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:53Κατάλαβα. Έτσι την πάτησε λοιπόν ο ξάδερφος και έχασε την ακοή από το ένα της αυτί η κόρη του. Τους έλεγε ο παπάρας να καθαρίζουν την περιοχή και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Και το κορίτσι κινδύνεψε ακόμα και να φτάσει στο κόκκαλο η μόλυνση, την έφερε Ελλάδα και έφριξαν οι άνθρωποι μόλις είδαν την κατάσταση. Αν της είχαν δώσει μια γαμημένη αντιβίωση στην Ολλανδία θα είχε γλιτώσει και το αυτί και το χειρουργείο που τελικά χρειάστηκε.Δημοκράτης έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:00Στην Ολλανδία προφανώς και υπάρχουν ιδιωτικοί γιατροί και επίσης πας οπότε γουστάρεις. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά στο αν θα πας κατευθείαν.Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36
Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;
Τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι πολύ πιο απλό να πας σε ιδιώτη χωρίς μα μου.
- Green Dragon
Με το αζημίωτο αλλά για κάτι σοβαρό δεν είναι τα 50-100€ το θέμα εκτός αν είσαι πένητας.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Echelon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:39 Στην Ελλάδα η βενζίνη κοστίζει 1,80 και στην Βουλγαρία 1.25, αλλά στην Ελλάδα ο μισθός είναι 800 ευρώ και στην Βουλγαρία 400, άρα στην Ελλάδα είναι φθηνότερη.
Τι δεν καταλαβαίνετε ;

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Λίνο Βεντούρα
Δεν είναι «σφιχτά ελεγχόμενο» με αυτήν την έννοια που θέτεις. Αν θες πας κατευθείαν, αλλά δεν σε πληρώνει η ασφάλεια, τα πληρώνεις από την τσέπη σου όλα. (Συγκεκριμένα για τους οδοντιάτρους ψιλό στα παπάρια σου αφού έτσι κι αλλιώς οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα σε όλην την Ευρώπη…)Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:58Θα παίζει κάτι σαν αυτό που μου είπε ο Δημοκράτης. Δηλαδή είναι ιδιώτες αλλά είναι σφιχτά ελεγχόμενο το που θα πας και τι θα κάνεις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:20Τι γράφεις μωρέGreen Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 15:36 ;
Στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς όλα τα πληρώνεις από την τσέπη σου, αφού μέχρι πρόσφατα κανένας γιατρός δεν ήταν συμβεβλημένος με κανένα ταμείο. Γιατί είναι ιδιαίτερα παρασιτική κάστα.
Κάτι πήγαν να κάνουν οι κούληδες τώρα τελευταία αλλά δεν προχώρησε…
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
- Green Dragon
Εξαρτάται από τα κόστη. Αν είναι αντίστοιχα με τα δικά μας, το κάνεις. Αν είναι σαν τις ΗΠΑ πρέπει να είσαι χοντροματσωμένος για να αντέξεις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 09 Ιαν 2025, 17:07Δεν είναι «σφιχτά ελεγχόμενο» με αυτήν την έννοια που θέτεις. Αν θες πας κατευθείαν, αλλά δεν σε πληρώνει η ασφάλεια, τα πληρώνεις από την τσέπη σου όλα. (Συγκεκριμένα για τους οδοντιάτρους ψιλό στα παπάρια σου αφού έτσι κι αλλιώς οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα σε όλην την Ευρώπη…)Green Dragon έγραψε: 09 Ιαν 2025, 16:58Θα παίζει κάτι σαν αυτό που μου είπε ο Δημοκράτης. Δηλαδή είναι ιδιώτες αλλά είναι σφιχτά ελεγχόμενο το που θα πας και τι θα κάνεις.
Στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς όλα τα πληρώνεις από την τσέπη σου, αφού μέχρι πρόσφατα κανένας γιατρός δεν ήταν συμβεβλημένος με κανένα ταμείο. Γιατί είναι ιδιαίτερα παρασιτική κάστα.
Κάτι πήγαν να κάνουν οι κούληδες τώρα τελευταία αλλά δεν προχώρησε…
Οι οδοντιατρικές εργασίες στο Βέλγιο πάντως δεν ήταν ακριβές.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 209 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 0 Απαντήσεις