exiledd έγραψε: 07 Ιαν 2025, 18:13
Λοξίας έγραψε: 07 Ιαν 2025, 14:12
Παιδί μου Σοσιαλμπαχαλάκη, έχεις βιβλιάριο υγείας;
Αν έχεις, γιατί δεν πας να σε κοιτάξει κάνας γιατρός; Διότι με τις μαλακίες που αμολάς, είναι ηλίου φαεινότερο πως χρήζεις ιατρικής περίθαλψης...
Ποιο "σωματείο" ρε ούργιε; Είναι εργατικό-συνδικαλιστικό σωματείο ο Ρουβίκωνας; Έχει ο Ρουβίκωνας άδεια/αρμοδιότητα να ελέγχει επιχειρήσεις ή να μπαίνει σε εργασιακούς χώρους για να ελέγξει αν όλα είναι νομότυπα;
Αδερφέ κάποιος π@στης πρέπει να το κάνει σε αυτή τη μπουρδελοχώρα, το.. Greeceneyland, (ωραίο Γαλή, το κλέβω ή πιο σύμφωνα με το κλίμα του ποστ, το...απαλλοτριώνω

)
Και αντί να μιλάμε γι'αυτό συζητάμε αν είναι νομότυποι οι έλεγχοι του Ρουβίκωνα.
Λες και ζείτε σε άλλη χώρα...
Δεν έχετε ακούσει να ζητάνε επιστροφή δώρου cash και άλλα τέτοια ωραία...
Ναι τυπικά σωστός είσαι, δεν είναι κρατική αρχή αλλά όπως βλέπεις είναι ελάχιστες οι φωνές υπέρ του ανειδίκευτου εργαζόμενου..
Προσωπικά, δεν ζω σε άλλη χώρα. Σε αυτήν ζω και στην πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι.
Και θεωρώ πως είμαι αρκετά αντικειμενικός, αφού δεν πρόσκειμαι σε κάποιο κόμμα και δεν φορώ κομματικά γυαλιά.
Με ενοχλεί όμως (πάρα πολύ) η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρείται ένθεν και ένθεν.
Και η διαστρέβλωση ξεκινάει, συνήθως, από εσκεμμένα χρησιμοποιούμενες παραλανητικές λέξεις, φράσεις και προτάσεις.
Π.χ.: "
πήγαν ως σωματείο να ελέγξουν την νομιμότητα, καθαρός ουρανός."
Όλη η πρόταση είναι παραπλανητική, από πάνω ως κάτω!
Είναι ο Ρουβίκωνας σωματείο εργαζομένων; ΟΧΙ! Τότε γιατί ο μπαχαλάκης παραπλανά και τον ονομάζει σωματείο;
Έχει δικαίωμα ο Ρουβίκωνας να ελέγξει την όποια νομιμότητα; ΟΧΙ! Τότε γιατί ψεύδεται γράφοντας "καθαρός ουρανός";
Ποιούς θέλει να παραπλανήσει και γιατί;
Πιστεύεις ότι αν ο Ρουβίκωνας το κάνει αυτό σε πέντε, δέκα, εκατό επιχειρήσεις, θα αλλάξει κάτι; Θα χεστεί πάνω της και η εργοδοσία και η (όποια) κυβέρνηση και θα αλλάξει τους νόμους προς όφελος των εργαζομένων; Δεν νομίζω ότι πιστεύεις κάτι τέτοιο. Είτε σωστά νομίζω είτε όχι, πες μου σε τι οφελεί η
σποραδική παράνομη δράση του κάθε Ρουβίκωνα; Σε τίποτα απολύτως, εκτός της αύξησης ενός ανύπαρκτου επαναστατικού αισθήματος μελών και συνοδοιπόρων.
Όμως απλώνει βούτυρο στο ψωμί
της κάθε κυβέρνησης, ώστε να έχει την δικαιολογία επιβολής σκληρότερων κατασταλτικών μέτρων;
Λες ότι κάποιος πούστης πρέπει να το κάνει...σωστά. Γιατι όμως δεν το κάνει αυτός που πρέπει και έχει και το δικαίωμα να το κάνει;
Τι; με το να διοργανώνει
μία 24ωρη απεργία το τρίμηνο, θα καταλύσει τον εργασιακό μεσαίωνα που, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ, ενέσκηψε στη χώρα; Αστεία πράγματα...
Οι λέξεις με κόκκινο χρώμα, αναφέρονται στο ίδιο πράγμα...πως με πορδές, δεν βάφεις αυγά.
Ούτε ο Ρουβίκωνας ούτε το ΚΚΕ μπορούν/θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση.
Αυτό που θέλουν είναι "ανεκτικό έδαφος" για δήθεν επανασταστικές κινήσεις και πορείες και πιστούς να τους χειροκροτούν.