Feindflug έγραψε: 28 Δεκ 2024, 12:43
Chilloutbuddy έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:30
ST48410 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 08:59
Χρόνια πολλά και στους δυο.
Τις διασυνδέσεις δεν τις θέλεις πάντως για να σου δώσουν τη γνώση να μην πηδάς από το μπαλκόνι. Αυτή και οι δοκιμασμένες συνταγές έχουν περάσει και στους δύο με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Όσο κι αν δεν μου αρέσει κι όσο κι αν ποτέ δεν επιδίωξα να συμμετέχω σε ομάδες, κόμματα και συναφείς μηχανισμούς προώθησης, η πικρή αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι με διασυνδέσεις ή οι μεγαλωμένοι σε οικογένειες με χρήματα και μόρφωση, έχουν πολύ καλύτερες πιθανότητες να ζήσουν μια πιο άνετη ζωή. Για πολλούς Μητσάρες η ζωή είναι κυρίως επιβίωση κι αν έρθει μια σοβαρή αναποδιά (πρόβλημα υγείας), μπορεί να μη σηκώσουν κεφάλι ποτέ
Nαι αλλά ξεκινάς με την υπόθεση οτι ο Μητσαρας είναι φτωχός. Κακώς. Η μόρφωση ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι αναγκαστικά συνδεδεμένη με την επαγγελματική εξέλιξη, και η επαγγελματική εξέλιξη δεν είναι αναγκαστικά συνδεδεμένη με την οικονομική εξέλιξη. Από όλους μου τους φίλους στο σχολείο οι οικονομικά πιό άνετοι αυτή τη στιγμή ήταν κυριολεκτικά οι δύο πιό σκράπες. Και οι δύο ακολούθησαν τις τελευταίες επιλογές που τους έμεναν αφού τέλειωσαν λύκειο με το ζόρι, για πανελλήνιες ούτε λόγος. Ο ένας έδωσε κάτι εξετάσεις και έγινε τεχνικός ανελκυστήρων, και τώρα έχει ολόκληρο γραφείο με 5 υπαλλήλους παρακαλώ, ο άλλος έγινε ηλεκτρολόγος και αφού δικτυώθηκε έγινε απ'αυτούς που τους ψάχνεις και δεν τους βρίσκεις, αν δεν είναι να βγάλει 2-3 μαύρα κατοστάρικα τη μέρα δεν εμφανίζεται καν.
Και τι να λέει ρε δικέ μου; Πάλι με τα χέρια και πολλές ώρες δουλεύουν. Εντάξει, ίσως να ζουν λίγο πιο άνετα από έναν σκέτο υπάλληλο γραφείου ή έναν καθηγητή σε φροντιστήρια, αλλά και με τι αντάλλαγμα; Είναι καλό βέβαια που ζούνε αξιοπρεπώς. Το θέμα της εφορίας δεν το σχολιάζω, γιατί είναι περίπλοκο και θα ξεφύγει η συζήτηση.
Δεν είναι όλα στην ζωή θέμα χρημάτων και αυτό θα το καταλάβεις όταν γευτείς τα πάντα από υλικά αγαθά. Δεν κατηγορώ την υλική ευμάρεια, αλλά στο τέλος της διαδρομής, αυτό που θα θέλεις είναι ο ελεύθερος χρόνος για να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά γουστάρεις. Μπορεί να είναι μια άσχετη δραστηριότητα, η οικογένεια, οι φιλανθρωπίες, η πολιτική, η θρησκεία, οι φιλοσοφίες, οι επιστήμες... Τον ελεύθερο χρόνο στον εξασφαλίζουν τα πολλά χρήματα, που βγαίνουν εύκολα όμως. Το να δουλεύω 13 ώρες την ημέρα για 3.000 ευρώ και να καταπονώ σκληρά τον οργανισμό μου, είναι μια άποψη, αλλά δεν την υποστηρίζω, δεν την γουστάρω και ούτε έχω έρθει στην ανάγκη να την εφαρμόσω.
.
Τον ελεύθερο χρόνο στον εξασφαλίζουν και άλλοι παράγοντες.....
Ενας είναι η φύση της δουλειάς σου.....αφτί που δουλεύουν εποχιακές ή σαιζόν αγρότες , τουριστικά κ αλλα έχουν μεγάλα ελεύθερα κενά.....
Μέχρι τώρα μπορούσες να διδάξεις Αγγλικά πχ σε όλο τον 3ο κοσμο.....Μπίζνες εν πλέιζουρ που λένε στα Ανω Σέκλανα.....
Ενας άλλος ΠΟΛΥ σημαντικός είναι η επένδυση των Π Σ Κ.....τα ΠΣΚ είναι το 1/3 της 7ομάδας..... :το 1/3 του Χρόνου.....smt047
Απο τα 21 αρχισα να φεύγω τα ΠΣΚ αμέσως μετα τη δουλειά για εκδρομές μέχρι και 400χλμ πέριξ.....
Τελευταία είναι ΥΠΕΡΑΤΟΥ να είσαι Ψηφιακός Νομάδας και να ζείς στα Κο Σαμούι στα Ελ Νίδο στις Χαμπάνες και τα Ρια τα Τζανέιρα.....
Ειχα φιλο Συμβολαιογράφο που πήγαινε κάθε χρόνο 2 μήνες σε 10 διαφορετικές χώρες.....
Αν ήμουν στην ηλικία σου θα έψαχνα χορηγούς να μου καλύψουν στέγαση και φαί
και θα έκανα το γύρω γύρω του Ντουνιά με τα πόδια όπως αφτός ο Γάλλος πρίν χρόνια.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...