!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιδού ο Νατοικος μας συμμαχος

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ιδού ο Νατοικος μας συμμαχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Δεκ 2024, 11:57
Green Dragon έγραψε: 12 Δεκ 2024, 11:40

Πρότζεκτ που χρηματοδοτείται από το τουρκικό κράτος προφανώς. Στο άλλο νήμα όμως έλεγες για συμβιβασμό εσύ, τι περιθώρια συμβιβασμού βλέπεις με αυτά τα μούτρα;
Δηλαδή, πόσο περίεργο είναι να αγοράσει ένας Τούρκος ένα ακίνητο σε κάποιο ελληνικό νησί, ως εξοχικό; Με ποιο στοιχειωδώς λογικό επιχείρημα μπορεί να απαγορευθεί;
Σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως η Ρόδος, για να αγοράσουν ακίνητα οι τούρκοι, θα πρέπει να πάρουν και σχετική άδεια από το υπουργείο άμυνας για λόγους εθνικής ασφάλειας (π.χ. η τοποθεσία του ακινήτου, μπορεί να είναι κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση). Εφόσον υπάρχει ήδη ειδικό καθεστώς για την αγοραπωλησία ακινήτων, θα μπορούσε να θεσπιστεί και απαγόρευση.
Μα δεν αναφέρομαι στα ακίνητα που είναι κοντά σε στρατιωτικές βάσεις αλλά στο γενικότερο πλαίσιο. Τί ακριβώς είναι το επίφοβο; Το ιδιοκτησιακό στοιχείο ή το επιχειρησιακό (δούρειοι ίπποι) σε τυχόν στρατωτική εμπλοκη;

Όσο για τον όρο "τουρκική μειονότητα", χρησιμοποιείται ακόμη και απο εμάς. Σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα που θα προκύψει αν μας την πέσουν οι Τούρκοι θα είναι φιλολογικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Green Dragon έγραψε: 12 Δεκ 2024, 11:51 Στο άλλο νήμα δεν λέμε για έδαφος αλλά λέμε για 12 και 9 μίλια και άλλα τέτοια. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να συμβιβαστούμε έστω και στα 11,99 μίλια. Λες και θα το τηρήσουν οι άρπαγες της κωλοχώρας.
άμα σου πουν ότι στα 9 μίλια έχει σούπερ κοιτάσματα και από κει και πέρα τίποτα, συμβιβάζεσαι με τα 9 ή θέλεις στα λόγια 12 και στην ουσία 6;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Green Dragon έγραψε: 12 Δεκ 2024, 11:51 Στο άλλο νήμα δεν λέμε για έδαφος αλλά λέμε για 12 και 9 μίλια και άλλα τέτοια. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να συμβιβαστούμε έστω και στα 11,99 μίλια. Λες και θα το τηρήσουν οι άρπαγες της κωλοχώρας.
Με την Αίγυπτο που κάναμε μικρη παραχώρηση (ΑΟΖ όχι ΧΥ) ήταν σωστό ή λαθος;
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Ρε πάτε καλά. Συζητάμε εάν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στα νησιά η εάν η αγορά ενός σπιτιού από έναν Τούρκο θα δημιουργήσει Τουρκική μειονότητα η ότι ο αναθεωριτισμος θεριεύει υπό την αγκαλια του ΝΑΤΟ.
Είμαστε ανεξάρτητη χώρα που προστατεύει τα εδαφη της ακόμα και με πόλεμο η είμαστε φοβισμένο προτεκτορατο.
Και τι γελοίο δίλημμα είναι αυτό πόλεμο η επώδυνες συμβιβασμός. Ο επώδυνες συμβιβασμός σε οδηγεί στον πόλεμο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
zteo

Zelda έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:33
Με την Αίγυπτο που κάναμε μικρη παραχώρηση (ΑΟΖ όχι ΧΥ) ήταν σωστό ή λαθος;
Λάθος που πέρασε στρεβλώσεις μυνημα. Οι συμφωνίες είτε είναι επωφελής για τους δύο λαους είτε οδηγούν σε σύγκρουση. Και αμοιβαίας επωφελής συμφωνίες είναι αυτές που σέβονται η μία χώρα την κυριαρχία της άλλης.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

zteo έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:40 Ρε πάτε καλά. Συζητάμε εάν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στα νησιά η εάν η αγορά ενός σπιτιού από έναν Τούρκο θα δημιουργήσει Τουρκική μειονότητα η ότι ο αναθεωριτισμος θεριεύει υπό την αγκαλια του ΝΑΤΟ.
Είμαστε ανεξάρτητη χώρα που προστατεύει τα εδαφη της ακόμα και με πόλεμο η είμαστε φοβισμένο προτεκτορατο.
Και τι γελοίο δίλημμα είναι αυτό πόλεμο η επώδυνες συμβιβασμός. Ο επώδυνες συμβιβασμός σε οδηγεί στον πόλεμο.
Έχω δακρύσει από την έκρηξη εθνικοφροσύνης των σιλυγουόκερς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
zteo

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:44
zteo έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:40 Ρε πάτε καλά. Συζητάμε εάν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στα νησιά η εάν η αγορά ενός σπιτιού από έναν Τούρκο θα δημιουργήσει Τουρκική μειονότητα η ότι ο αναθεωριτισμος θεριεύει υπό την αγκαλια του ΝΑΤΟ.
Έλα κάνε μου την χάρη δεν είμαστε όλοι τσάμπα μάγκες πατριώτες.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

zteo έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:45
Τί είστε; Πατριώτες της πατρίδας της καρδγιάς; :lol:

Εγώ μπορεί να άργησα αλλά αποδέχτηκα πλέον ότι έχουμε καταντήσει γελοίοι ως έθνος. Εσείς;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:52

Εγώ μπορεί να άργησα αλλά αποδέχτηκα πλέον ότι έχουμε καταντήσει γελοίοι ως έθνος. Εσείς;
Γιατί κυριάρχησε η μικροαστικά απογοήτευση
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 12 Δεκ 2024, 12:55

Γιατί κυριάρχησε η μικροαστικά απογοήτευση
Ασ´ το βρε κουρκουμπίνι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, εξ ου και η ονομασία, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όταν καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων (Ρωμιοί) και των Αρμένιων, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες. Αφορμή έδωσε μια βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια την τουρκική κυβέρνηση.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως στα γεγονότα της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955 υπήρξε από χλιαρή έως ανύπαρκτη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος νοσούσε βαρύτατα και ουσιαστικώς η κυβέρνηση ήταν ακέφαλη. Από την άλλη, υπήρξαν έντονες συμμαχικές πιέσεις, ιδίως από τον Αμερικάνο Υπουργό Εξωτερικών Τζων Φόστερ Ντάλλες, ο οποίος κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να συμφιλιωθούν.

Μετά την ανάδειξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πρωθυπουργία στις 6 Οκτωβρίου 1955 και την αποχή της Ελλάδος από γυμνάσια του Ν.Α.Τ.Ο. στην Μεσόγειο, η Άγκυρα υποχρεώθηκε να αποδώσει μια στοιχειώδη ηθική ικανοποίηση στην Ελλάδα. Στις 24 Οκτωβρίου τίμησε σε ειδική τελετή στο στρατηγείο του Ν.Α.Τ.Ο. στην Σμύρνη την ελληνική σημαία, την οποία ύψωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Ταυτόχρονα με την έναρξη των ανθελληνικών γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη, ο τουρκικός όχλος στην Σμύρνη επετέθη και κατέστρεψε το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, που λειτουργούσε στο στρατηγείο του Ν.Α.Τ.Ο. για τις ανάγκες των Ελλήνων αξιωματικών, λεηλάτησε τα σπίτια τους, ενώ προπηλάκισε αρκετούς απ’ αυτούς.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... E%BD%CE%AC

Κάπως έτσι θα ξαναπάθετε Ελληνιάρηδες
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Μεταξάς, Καραμανλής, Παπαδόπουλος, Μητσοτάκης. Μια ζωή τσουλακια της Τουρκίας οι δεξιοί. Ο νους τους ήταν και είναι πάντα στην αριστερά και την κακια Ρωσία. :102:
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Mειονότητα φυσικά και υπάρχει αλλά δεν είναι αναγνωρισμένη και είναι ποσοστιαία μειωμένη.
Όπως υπήρχαν Τούρκοι στην Κρήτη και στην Κύπρο υπήρχαν και στα Δωδεκάνησα.Επειδή όμως η παραχώρηση τους έγινε από την Ιταλία δεν προβλέπεται τίποτε στη συνθήκη αυτή περί μειονότητος.
Επίσης ο ελληνικός πληθυσμός σε Ρόδο και Κω αυξάνεται λόγω εσωτερικής μετανάστευσης από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω αυξημένου βιοτικού επιπέδου με την άνθιση του τουρισμού.Οι Τούρκοι βεβαίως προσπαθούν να τους οργανώσουν αλλά είναι πολύ ενταγμένοι στην τουριστική οικονομία των νησιών.
Δεν υπάρχει σχέση με τη μειονότητα της Θράκης που είναι ορατή και βγάζει βουλευτές.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Green Dragon έγραψε: 12 Δεκ 2024, 09:08 Με αυτούς θα συζητήσουμε σοβαρά και θα κάνουμε συμφωνία υποχωρήσεων που θα τηρηθεί, ε πατησιωτης;;;;
να φυγετε αν δεν θελατε

:102: :102: :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Γελοιοι :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”