Το 20% σου φαίνεται πολύ για όσους δεν βγάζουν τον μήνα; Εμένα το αντίθετο. 20% μου φαίνεται πολύ για όσους μπορούν και βγάζουν τον μήνα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 10:48Και πάλι το 20 μου ακόγεται πολύ όχι μόνο για την επικράτεια αλλά και για την Αθήνα.Στο όριο της φτώχειας σημάνει πως δεν σου βγαίνει ο μήνας και πρέπει να κόψεις από κάπου. Το νούμερο ένα πράγμα που θα πληρώσεις, ειδικά εάν έχεις οικογένεια είναι το σπίτι και το φαγητό για αυτό και δεν βλέπεις κόσμο να κοιμάται στον δρόμο. Από εκεί και πέρα ο άλλος θα κόψει πχ από την θέρμανση γιατί εαν είναι να κόψει κάτι, δεν θα κόψει το σπίτι. Επίσης πολλοί δουλεύουν με τα ταπεράκια από την μάνα γιατί δεν βγαίνουν με τα λεφτά που παίρνουν. Έχω γνωστούς μου που ζουν έτσι και η μάνα του τύπου αναγκάστηκε να δουλεύει (έχει βγει στην σύνταξη εδώ και 5-6 χρόνια) για να μπορεί να αγοράζει φαι για ταπεράκι για την οικογένεια του γιού της.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δεν είστε φτωχοί, αισθάνεστε φτωχοί.
- hellegennes
Re: Δεν είστε φτωχοί, αισθάνεστε φτωχοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εξαρτάται ο καθένας πως θέλει να βγάζει το μήνα.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2024, 14:54Το 20% σου φαίνεται πολύ για όσους δεν βγάζουν τον μήνα; Εμένα το αντίθετο. 20% μου φαίνεται πολύ για όσους μπορούν και βγάζουν τον μήνα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 10:48Και πάλι το 20 μου ακόγεται πολύ όχι μόνο για την επικράτεια αλλά και για την Αθήνα.Στο όριο της φτώχειας σημάνει πως δεν σου βγαίνει ο μήνας και πρέπει να κόψεις από κάπου. Το νούμερο ένα πράγμα που θα πληρώσεις, ειδικά εάν έχεις οικογένεια είναι το σπίτι και το φαγητό για αυτό και δεν βλέπεις κόσμο να κοιμάται στον δρόμο. Από εκεί και πέρα ο άλλος θα κόψει πχ από την θέρμανση γιατί εαν είναι να κόψει κάτι, δεν θα κόψει το σπίτι. Επίσης πολλοί δουλεύουν με τα ταπεράκια από την μάνα γιατί δεν βγαίνουν με τα λεφτά που παίρνουν. Έχω γνωστούς μου που ζουν έτσι και η μάνα του τύπου αναγκάστηκε να δουλεύει (έχει βγει στην σύνταξη εδώ και 5-6 χρόνια) για να μπορεί να αγοράζει φαι για ταπεράκι για την οικογένεια του γιού της.
Το να μη βγαίνει ο μήνας επειδή όντως δε τον βγάζεις και πεινας είναι όριο φτώχειας
Το να μη βγαίνεις να πληρώσεις νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο και να λες αστα για τον άλλο μηνα επειδή μου ήθελες να πας 15 μέρες στις κυκλάδες το καλοκαίρι, σορρυ αλλά δεν είναι όριο φτώχειας, αλλά όριο καθυστερημενου.
Και πίστεψε με είναι πολυ περισσότεροι απο όσοι νομίζεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Eθνικοκοινωνιστης
αν υπολογισεις το ποσοστο ιδιοκατοικησης σιγουρα 50-60% με πραγματικους ορους 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Δεν μου φαίνονται φτωχοί, τουλάχιστον στις πόλεις. Αλλά και στα χωριά έχουν φτιάξει τα σπίτια με όλες τις οικιακές συσκευές και ανέσεις. Σε σύγκριση με την δεκαετία του 80 βλέπω τρομερή βελτίωση στην περιοχή απ' όπου κατάγομαι.
Οι περισσότεροι τότε δεν είχαμε επαρκή θέρμανση, καθημερινά ζεστό νερό, τα περισσότερα σπίτια ήταν παλιά ή στα μπετά, αλλά σαν παιδιά νομίζαμε ότι ζούμε βασιλικά βέβαια.
Οι περισσότεροι τότε δεν είχαμε επαρκή θέρμανση, καθημερινά ζεστό νερό, τα περισσότερα σπίτια ήταν παλιά ή στα μπετά, αλλά σαν παιδιά νομίζαμε ότι ζούμε βασιλικά βέβαια.
Προφανώς και αν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης δεν ηταν στα επίπεδα που είναι, το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Δεκ 2024, 15:57 αν υπολογισεις το ποσοστο ιδιοκατοικησης σιγουρα 50-60% με πραγματικους ορους![]()
Κόσμος που τη βγάζει, δε τη βγάζει, τότε θα ήταν για φουντο, ειδικά με τις τιμές όπως έχουν πάει.
Η απότομη και σε μεγάλο βαθμό παράλογη αύξηση ενοικίων όξυνε το πρόβλημα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:24Προφανώς και αν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης δεν ηταν στα επίπεδα που είναι, το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Δεκ 2024, 15:57 αν υπολογισεις το ποσοστο ιδιοκατοικησης σιγουρα 50-60% με πραγματικους ορους![]()
Κόσμος που τη βγάζει, δε τη βγάζει, τότε θα ήταν για φουντο, ειδικά με τις τιμές όπως έχουν πάει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Φυσικά, τα λέω και τα φωνάζω, η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα θα είναι η ταφόπλακα της κυβέρνησης.ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:27Η απότομη και σε μεγάλο βαθμό παράλογη αύξηση ενοικίων όξυνε το πρόβλημα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:24Προφανώς και αν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης δεν ηταν στα επίπεδα που είναι, το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 05 Δεκ 2024, 15:57 αν υπολογισεις το ποσοστο ιδιοκατοικησης σιγουρα 50-60% με πραγματικους ορους![]()
Το ιδιο είχε γίνει και πριν μια δεκαπενταετία.
Ειχα μια σχέση το 2007 που έμενε σε ένα διαράκι στον ΑγιοΛεφτέρη. 470€ ενοίκιο το 2007.
Στα Πατήσια;Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:31Φυσικά, τα λέω και τα φωνάζω, η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα θα είναι η ταφόπλακα της κυβέρνησης.ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:27Η απότομη και σε μεγάλο βαθμό παράλογη αύξηση ενοικίων όξυνε το πρόβλημα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:24
Προφανώς και αν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης δεν ηταν στα επίπεδα που είναι, το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο.
Ειχα μια σχέση το 2007 που έμενε σε ένα διαράκι στον ΑγιοΛεφτέρη. 470€ ενοίκιο το 2007.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ξέρεις και αλλο αγιοΛεφτέρη;ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:37Στα Πατήσια;Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:31Φυσικά, τα λέω και τα φωνάζω, η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα θα είναι η ταφόπλακα της κυβέρνησης.ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:27
Η απότομη και σε μεγάλο βαθμό παράλογη αύξηση ενοικίων όξυνε το πρόβλημα.
Ειχα μια σχέση το 2007 που έμενε σε ένα διαράκι στον ΑγιοΛεφτέρη. 470€ ενοίκιο το 2007.![]()
Γιαυτο λέω, το έργο το έχουμε ξαναδεί, αυτο που γίνεται σε κέντρο και Νοτια τώρα, τότε γινόταν στο κέντρο και στα Βόρεια.
Θα ξεχάσω 100τμ στο νέο Ηράκλειο 400Κ; ή 85τμ στο πάτημα χαλανδρίου 350Κ; Ή στην πολιτεία τα 250τμ μεζονέτα στα τρία μύρια;
Έναν ήξερα και τον είπα, επειδή ήταν η στάση του Σπόρτινγκ. Το γήπεδο θυμήθηκα και όχι την εκκλησία.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:43Ξέρεις και αλλο αγιοΛεφτέρη;ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:37Στα Πατήσια;Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 16:31
Φυσικά, τα λέω και τα φωνάζω, η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα θα είναι η ταφόπλακα της κυβέρνησης.
Ειχα μια σχέση το 2007 που έμενε σε ένα διαράκι στον ΑγιοΛεφτέρη. 470€ ενοίκιο το 2007.![]()
Γιαυτο λέω, το έργο το έχουμε ξαναδεί, αυτο που γίνεται σε κέντρο και Νοτια τώρα, τότε γινόταν στο κέντρο και στα Βόρεια.
Θα ξεχάσω 100τμ στο νέο Ηράκλειο 400Κ; ή 85τμ στο πάτημα χαλανδρίου 350Κ; Ή στην πολιτεία τα 250τμ μεζονέτα στα τρία μύρια;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κλαίν οι χήρες , κλαιν και οι παντρεμένες.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο στο δείκτη «κλαιν οι παντρεμένες» δημόσιες υπάλληλες και πρώτη στο δείκτη «δεν κλαιν οι χήρες στην Ελλάδα»
Η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο στο δείκτη «κλαιν οι παντρεμένες» δημόσιες υπάλληλες και πρώτη στο δείκτη «δεν κλαιν οι χήρες στην Ελλάδα»
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 11:48 Το πρόβλημα, πέρα από οικονομικό είναι και ψυχολογικό. Γιατί ακόμη και άνθρωποι που βγάζουν το μήνα καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες νοιώθουν φτωχοί.
- hellegennes
Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί περισσότεροι. Συμφωνώ ότι αυτό που περιγράφεις δεν είναι ακριβώς φτώχεια αλλά βλακεία, αν και το να κάνεις 15 μέρες διακοπές με την οικογένειά σου δεν είναι κάποια τρελή πολυτέλεια. Φτωχός μπορεί να μην είσαι έτσι, αλλά σίγουρα είσαι πολύ μαζεμένος αν δεν σου φτάνουν γι' αυτό.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 15:55Εξαρτάται ο καθένας πως θέλει να βγάζει το μήνα.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2024, 14:54Το 20% σου φαίνεται πολύ για όσους δεν βγάζουν τον μήνα; Εμένα το αντίθετο. 20% μου φαίνεται πολύ για όσους μπορούν και βγάζουν τον μήνα.Ερμής έγραψε: 05 Δεκ 2024, 10:48 Και πάλι το 20 μου ακόγεται πολύ όχι μόνο για την επικράτεια αλλά και για την Αθήνα.
Το να μη βγαίνει ο μήνας επειδή όντως δε τον βγάζεις και πεινας είναι όριο φτώχειας
Το να μη βγαίνεις να πληρώσεις νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο και να λες αστα για τον άλλο μηνα επειδή μου ήθελες να πας 15 μέρες στις κυκλάδες το καλοκαίρι, σορρυ αλλά δεν είναι όριο φτώχειας, αλλά όριο καθυστερημενου.
Και πίστεψε με είναι πολυ περισσότεροι απο όσοι νομίζεις.
Όμως ξέρω ότι η συντριπτική πλειονότητα δεν βγάζει τον μήνα χωρίς να κάνει περιττά έξοδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μα είναι. Το ίδιο ήταν και στην αρχαιότητα. Απλά ήταν πολύ λιγότερες οι ανάγκες και κάποιοι επιμένουν να τις ονομάζουν πολυτέλειες.ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Δεκ 2024, 11:48 Το πρόβλημα, πέρα από οικονομικό είναι και ψυχολογικό. Γιατί ακόμη και άνθρωποι που βγάζουν το μήνα καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες νοιώθουν φτωχοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα πράγματα είναι απλά
μετρήστε με πόσα χρόνια δουλειάς με τον τρέχοντα μέσο μισθό θα μπορέσει κάποιος να αγοράσει ένα σπίτι, σήμερα
και
σαράντα χρόνια πριν

μετρήστε με πόσα χρόνια δουλειάς με τον τρέχοντα μέσο μισθό θα μπορέσει κάποιος να αγοράσει ένα σπίτι, σήμερα
και
σαράντα χρόνια πριν
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 148 Απαντήσεις