!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέα Δημ.... Εεε! Δίσνεϋ

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Νέα Δημ.... Εεε! Δίσνεϋ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

zteo έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:13
AlienWay έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:49 Κάθε 2 χρόνια βγάζουν μια τέτοια είδηση.

Πριν 2 χρόνια απέλυσαν μια υπάλληλο που έλεγαν ότι ήταν υπεύθυνη "για τη woke ατζέντα της εταιρίας".

Τώρα αφαίρεσαν έναν τρανς χαρακτήρα.

Και συνεχίζουν κανονικά να κάνουν τα ίδια.
Διότι το πρόβλημα της Disney δεν ήταν.ποτε η woke agenda αλλά τα member beries
Για παράδειγμα η sequel trilogy star wars απέτυχε όχι γιατί είχε πρωταγωνιστή μια γυναίκα και έναν μαύρο ηθοποιο αλλά επειδή πήγαν να μας ξενασερβιρουν το new hope.
Ε, αυτό γιατί λες να έγινε; Γιατί ξόδεψαν όλη τη φαιά ουσία προκειμένου να τικάρουνε τα γουόκ κουτάκια, που το σενάριο γράφτηκε τελικά στο πόδι.

Αλήθεια, εσύ κατάλαβες αν το first order ήταν τρομοκρατική οργάνωση ή μια υπερδύναμη ισότιμη της δημοκρατίας; Αν ήταν μια απλή οργάνωση, πώς είχαν μεγαλύτερη δύναμη από την πρώην αυτοκρατορία; Και γιατί αυτοί που τους πολεμούν ονομάζονταν "resistance";

Η επίσημη απάντηση είναι "διάβασε τα βιβλία για να μάθεις". Ομως δεν γράφονται έτσι οι ταινίες. Να θέλουν δηλαδή κάποιο manual για να βγάλεις άκρη τι δείχνουν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

zteo έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 09:08 Woke agenda και λογοκρισία δεν συμβαδίζουν.
Συνώνυμα είναι. Πιο συνώνυμα δεν γίνεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Τα παιδιά κάποιων πιθανώς να βλέπουν την σειρά Blues Clues (πολύ δημοφιλής). Κάποια χρόνια πριν έκαναν και ένα επεισόδιο με gay pride στο οποίο εικονίζονται και τρανς κάστορες με ουλές ...μαστεκτομής. Καλόοοοοο!

"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

micmic έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:20 τρανς κάστορες με ουλές ...μαστεκτομής.
:078:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:18

Πριν 2 χρόνια απέλυσαν μια υπάλληλο που έλεγαν ότι ήταν υπεύθυνη "για τη woke ατζέντα της εταιρίας".

Για παράδειγμα η sequel trilogy star wars απέτυχε όχι γιατί είχε πρωταγωνιστή μια γυναίκα και έναν μαύρο ηθοποιο αλλά επειδή πήγαν να μας ξενασερβιρουν το new hope.
Ε, αυτό γιατί λες να έγινε; Γιατί ξόδεψαν όλη τη φαιά ουσία προκειμένου να τικάρουνε τα γουόκ κουτάκια, που το σενάριο γράφτηκε τελικά στο πόδι.
Ναι, το έχουμε πει πολλές φορές. Όταν η εστίασή σου είναι στα γουόουκ στοιχεία και πώς θα κάνεις αυτό και πώς θα κάνεις τ' άλλο, τι σενάριο μπορείς να γράψεις; Και πώς μπορείς να παντρέψεις αυτές τις ιδέες με ένα καλό σενάριο όταν αυτά τα πράγματα συγκρούονται μεταξύ τους; Δεν γίνεται να γράψεις έναν καλό χαρακτήρα που να είναι απ' την αρχή ατσαλάκωτος, τέλειος, αψεγάδιαστος και ταυτόχρονα αντιπαθής γιατί είναι απαξιωτικός προς τους άλλους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Lord Brum έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:12
zteo έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:32
Lord Brum έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 11:11
Πες και για τη μαύρη Ariel
Και πως ακριβώς σε λογοκρίνει η μαύρη Αριελ είπαμε?
Και σε μένα δεν μου αρέσει που παίζει ο ΝτιΚαπριο στις ταινίες του Σκορσέζε. Να διαμαρτυρηθώ ότι με λογοκρίνει?
Έχεις το δικαίωμα να κρίνεις και να αξιολογήσεις το έργο του δημιουργού. Να αποδεχτείς η να απορρίψεις το μυνημα του.
Δεν έχεις το δικαίωμα να παρέμβεις στο έργο του δημιουργού και να επιβάλεις εσύ τι μυνημα θέλει να σου περάσει.
Υπάρχει λοιπόν η μαύρη Αριελ υπάρχει και η λευκή Αριελ διαλέγεις και παίρνεις.
Ας βάλουν τον ντι καπριο για παράδειγμα να παίξει τον μαρτιν λουθερ κινγκ να δω κάτι
Καμία αντίρρηση απλά δεν θα το δω και δεν θα κλαιγομαι για λογοκρισία.
Τώρα εάν βάλουν τον Φασμπεντερ που μου αρέσει θα το δω και θα το κρίνω ως ταινία.
Θα αξιολογήσω όμως εάν η ταινία θέλει να ακολουθήσει την.ιστορικη πιστότητα η τι μυνημα θέλει να μου περάσει και ανάλογα θα το αποδεχτώ η θα το απορρίψω βάζοντας στην εξίσωση και την ιστορικότητα του προσώπου.
Τώρα εάν βάλουν τον Φασμπεντερ να παίξει την Αριελ θα το δω με περισσότερο ενδιαφέρον χωρίς τις ιστορικές αναστολές διότι η Αριελ είναι φανταστικός χαρακτήρας οπότε ο δημιουργός έχει μεγαλύτερη ελευθερία να κάνει ότι θέλει. Και πάλι θα το αξιολογήσω και θα το κρίνω.
Σε καμια περιπτωση δεν ζηταω την λογοκρισία του δημιουργού οπως εσυ.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
hellegennes

micmic έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:20 Τα παιδιά κάποιων πιθανώς να βλέπουν την σειρά Blues Clues (πολύ δημοφιλής). Κάποια χρόνια πριν έκαναν και ένα επεισόδιο με gay pride στο οποίο εικονίζονται και τρανς κάστορες με ουλές ...μαστεκτομής. Καλόοοοοο!

Αηδία γιατί πήραν ένα υπέροχο αντιπολεμικό τραγούδι και του γάμησαν την μάνα και μελωδικά (τι σκατά έχουν κάνει με την τελευταία μουσική φράση) και μετρικά (δεν ταιριάζουν ούτε τα λόγια στο μέτρο ούτε οι τόνοι) και φιλοσοφικά.

Μάλλον κάποιος μαλάκας είδε την λέξη queer στο αρχικό τραγούδι (που σημαίνει παράξενος) και είπε "να ένα καλό τραγούδι για την προπαγάνδα μου". Και από αντιπολεμική προπαγάνδα, που είναι η πιο ευγενής μορφή προπαγάνδας και η πιο σημαντική, το κάνανε προπαγάνδα μαλακίας.

Να το ορίτζιναλ, bye the way:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

AlienWay έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:18

Αλήθεια, εσύ κατάλαβες αν το first order ήταν τρομοκρατική οργάνωση ή μια υπερδύναμη ισότιμη της δημοκρατίας; Αν ήταν μια απλή οργάνωση, πώς είχαν μεγαλύτερη δύναμη από την πρώην αυτοκρατορία; Και γιατί αυτοί που τους πολεμούν ονομάζονταν "resistance";

Η επίσημη απάντηση είναι "διάβασε τα βιβλία για να μάθεις". Ομως δεν γράφονται έτσι οι ταινίες. Να θέλουν δηλαδή κάποιο manual για να βγάλεις άκρη τι δείχνουν.
Εσν ήταν στο χέρι μου η sequel trilogy θα ήταν είτε η ιστορία των διδύμων της Λιας και του Σόλο είτε οι κύριοι ανταγωνιστές θα ήταν οι Yuuzhan Vong. Δεν θα ξαναεφερνα την αυτοκρατορία ως first order.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

zteo έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:15
Otto Weininger έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 14:11 Είναι προφανές ότι ο zteo δεν εχει Disney+
Όντως δεν έχω και δεν με ενδιαφέρει να βάλω γενικά συνδρομητικό κανάλι. Είμαι υπέρ του πειρατικού ίντερνετ. Είναι τζάμπα ρε αδελφέ.
Αν είχες όμως δεν θα αναρωτιόσουν αν είναι woke η Disney.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

Αν ερχονταν εξωγηινοι στη Γη και για να μελετησουν τους ανθρωπους, εβλεπαν νετφλιξ και Ντίσνεϊ, θα κατεληγαν στο συμπερασμα οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι γκέι και αναπαράγονται με τεχνικο τροπο που δεν φαινεται στις ταινιες και τις σειρες.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Thor έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 18:24 Αν ερχονταν εξωγηινοι στη Γη και για να μελετησουν τους ανθρωπους, εβλεπαν νετφλιξ και Ντίσνεϊ, θα κατεληγαν στο συμπερασμα οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι γκέι και αναπαράγονται με τεχνικο τροπο που δεν φαινεται στις ταινιες και τις σειρες.
:lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η Ντίσνεϋ είναι η επιτομή της γουόκ κουλτούρας εδώ και χρόνια.

Και από τις πρώτες εταιρίες θεάματος που επιχείρησαν προχώ διαστροφή σε όλα τα κλασσικά παραμύθια.

Καμμία σχέση με τον ιδρυτή. :lol:

Νέτφλιξ και λοιπές έρχονται δευτερότριτες και καταϊδρωμένες για τις ενήλικες προσαρμογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

AlienWay έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 09:38
3. Προώθηση ιδεολογικής ομοιομορφίας μέσω λογοκρισίας και της κουλτούρας ακύρωσης (cancel culture)

Ένα τρίτο βασικό χαρακτηριστικό του wokeism είναι η καταστολή της ελευθερίας έκφρασης και η επιβολή ιδεολογικής ορθότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα πανεπιστήμια, τα μέσα ενημέρωσης, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπονται σε εργαλεία για τη φίμωση «ενοχλητικών» φωνών.

Μάλιστα, επειδή η συγκεκριμένη φιλοσοφία βασίζεται στην υπόθεση ότι η ρητορική μίσους αποτελεί πράξη βίας, αιτιολογεί την καταστολή των «ενοχλητικών» απόψεων ακόμα και με βία ή οικονομική καταστροφή (πχ. Απόλυση από την εργασία λόγω παρεξηγήσιμων αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα). Η λογοκρισία και η «κουλτούρα της ακύρωσης» (cancel culture) που προωθείται από τη woke κουλτούρα, αντιβαίνει στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας και του διαλόγου. Το δικαίωμα της διαφωνίας είναι η βάση της δημοκρατίας, και όταν αυτό θυσιάζεται στον βωμό της «ασφάλειας» και της πολιτικής ορθότητας, η κοινωνία μας αποδυναμώνεται.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη διαφορά, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η προάσπιση δικαιωμάτων ή η ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα δεν είναι από μόνη της «woke». Η κατάργηση των θεσμικών διακρίσεων, η καταπολέμηση του ρατσισμού και του σεξισμού, και η δημιουργία μιας κοινωνίας που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αξίες που μοιράζονται πολλές φιλελεύθερες δημοκρατίες. Η διαφορά έγκειται στη μέθοδο. Αντί να στηρίζεται σε διάλογο, ατομική ευθύνη και ελευθερία, η woke κουλτούρα προσπαθεί να επιβάλει τη δική της ατζέντα μέσα από καταναγκαστικά μέσα, στιγματισμό, και πολώσεις.
https://www.liberal.gr/skoyras/ti-einai ... einai-woke
Καλά, όχι ότι ο γουοκισμός είναι η τελική εξέλιξη του φιλελευθερισμού. Liberal.gr, η αξιόπιστη σας ενημέρωση.
Z
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Εγώ απορώ ποιος κάθεται και βλέπει ακόμη ταινίες και σειρές της Disney.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”