!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Amar, 20 ετών:Το «λιονταρι της θάλασσας» που έδειξε τη «γύμνια» του καθεστώτος στο Ισραηλ

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Amar, 20 ετών:Το «λιονταρι της θάλασσας» που έδειξε τη «γύμνια» του καθεστώτος στο Ισραηλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Frappezitis έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:32 Δύο οπτικά ντοκουμέντα.
Στο πρώτο, εγώ δεν γνωρίζω τι γίνεται. Δεν ξέρω Φάρσι. Ως συμβάν, δεν γίνεται τίποτε απολύτως. Μια κοπέλα περιφέρεται με τα εσώρουχα, μιλάει με κάποιους, και αυτά. Δεν την ακουμπά κανείς, δεν την περιορίζει σωματικά κανείς, δεν της πετάει κανείς κάτι. Αυτό είναι το οπτικό ντοκουμέντο--άλλο δεν υπάρχει. Όλα μα όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που προστίθενται μετά, από "αναφορές" αγνώστων προθέσεων και ταυτότητας: ότι ήταν πολιτική διαμαρτυρία, ότι αντέδρασε στην αστυνομία ηθών, ότι την άρπαξαν, ότι τη βασανίζουν, ότι μπορεί να τη σκότωσαν ήδη. Τι να σας πω, δεν ξέρω. Ξέρω τι βλέπω.
Στο δεύτερο, το Ισραήλ σπάει στο ξύλο τους μετέχοντες στην κηδεία της δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh, που δολοφονήθηκε από τον IDF. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιανού κηδεία είναι, όμως. Ούτε πώς κατέληξε νεκρή. Είναι σαφές στην εικόνα ότι συμβαίνει κάτι, και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αστυνομία δέρνει αλύπητα αυτούς που κουβαλούν ένα φέρετρο. Και ότι είναι Παλαιστίνιοι--κρατάνε τη σημαία τους.
Ε λοιπόν, δεκάδες από σας είδατε κάτι εκεί που εγώ δεν είδα και δεν είδατε αυτό που είδα.
Να πάω σε οφθαλμίατρο; Έχει κανέναν καλό με ειδίκευση το τι βλέπουμε όταν βλέπουμε;

https://www.facebook.com/663562136/vide ... 8212280047

https://www.facebook.com/663562136/vide ... 3499436537
Ρε συ, ήδη καταγράφηκες ως ηλίθιος, άλλα γραφειοκρατικά αποδεικτικά δεν χρειάζονται.

Το εξασφάλισες το πχορουμικό κεπα εν χορδαίς και οργάνοις, μην ταλαιπωρείς περαιτέρω εαυτόν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Amar, 20 ετών:Το «λιονταρι της θάλασσας» που έδειξε τη «γύμνια» του καθεστώτος στο Ισραηλ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Έχει μεγάλη πλάκα να βλέπεις οπαδούς στρατοκρατορικων καθεστωτων να στηρίζουν αρνητές στράτευσης.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Βία κατά γυναικών που στηρίζουν τον Παλαιστινιακό αγώνα με μηδενικές αντιδράσεις στο πχορουμ, 1.
(ΗΠΑ)

https://www.facebook.com/antonis.balaso ... 6608637395
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Frappezitis έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 18:36 Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
να υψώσω το κεφάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα.
Θα πείτε, τ’ άστρα είναι μακριά
κι η γη μας τόση δα μικρή.
Ε, το λοιπόν, ό, τι και να είναι τ’ άστρα,
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

Ρε Φραπ, το ξέρω πως αυτή είναι η γραμμή στο Κόμμα, αλλά είναι αλλόκοτη αυτή η εργολαβία που έχει αναλάβει. Επιδεικτικά αγνοείται η σημαντικότερη μάλλον πτυχή της σύγκρουσης, η θρησκευτική.

δες τον τελευταίο λόγο του ηγέτη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Είναι όντως ένας θαρραλέος άνθρωπος και επιβεβαίωσε στην πράξη τα λεγόμενά του. Από που αντλεί αυτό το θάρρος; Από τον πατριωτισμό και την πίστη στο έθνος; μήπως από κάποιο ιδεώδες στην Ελευθερία ή στον Άνθρωπο;

Μπα.

Όλες οι αναφορές του είναι στο θέλημα του Αλλάχ, τις εντολές του και την αφοσίωση σε αυτόν, τη σιγουριά για την ανταμοιβή στον άλλο κόσμο, σε Ιμάμηδες, σε συντρόφους του Μωάμεθ και στον Προφήτη...

Τι δουλειά έχετε ρε σύντροφε με όλα αυτά;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Στο ηξ από το οποίο ψαρεύει ο βλαξ ψαροτουφεκάς μας άλλους βλάκες, έχει ανέβει και βιντεάκι που λίγο παρακάτω τη μαζεύουν μέσα σε ένα τζιποειδές αμάξι και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
Αλλά ο μουλαδοξεπλένης ψαροτουφεκάς μας, ψαρεύει κατά το δοκούν. Ο,τι βολεύει το αφήγημα του.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αριστερόετσι να στηρίζουν μια θεοκρατικη εθνικιστική οργάνωση :smt005:
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Βία κατά γυναικών που στηρίζουν τον Παλαιστινιακό αγώνα με μηδενικές αντιδράσεις στο πχορουμ, 2.
(ΗΠΑ)

https://www.facebook.com/antonis.balaso ... 4361803893
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

βοθρατζης έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:09 Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με το Χριστιανικό τρόπο σκέψης να καταλάβουμε πως σκέφτονται πως αντιλαμβάνονται το ρόλο μιας γυναίκας στην κοινωνία, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και ζήσει με το ισλαμ.
Αν και το βρίσκω πολύ καταπιεστικό , δεν ξέρω αν αυτό για εκείνους, όχι για εμάς, θεωρείται το φυσιολογικό, το νορμαλ.
Εμείς που έχουμε μεγαλώσει με το Χριστιανικό τρόπο, ξέρουμε πολύ καλά την θέση της θρησκείας για την γυναίκα, τους γυναικωνίτες στην εκκλησία και εγώ θυμάμαι και τις θειάδες μου στο παππουδοχωριό μου, που δεν έβγαζαν το τσεμπέρι από το κεφάλι τους.
Τότε δεν το βρίσκαμε πολύ καταπιεστικό, εθεωρείτο το φυσιολογικό, το νορμάλ.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:18
βοθρατζης έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:09 Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο για όλους εμάς που έχουμε μεγαλώσει με το Χριστιανικό τρόπο σκέψης να καταλάβουμε πως σκέφτονται πως αντιλαμβάνονται το ρόλο μιας γυναίκας στην κοινωνία, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και ζήσει με το ισλαμ.
Αν και το βρίσκω πολύ καταπιεστικό , δεν ξέρω αν αυτό για εκείνους, όχι για εμάς, θεωρείται το φυσιολογικό, το νορμαλ.
Ποιος είναι ο "χριστιανικός τρόπος σκέψης για τις γυναίκες";

Και από πού προκύπτει ότι είναι ο ίδιος για όσους δηλώνουν "πιστοί χριστιανοί";

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι σε κάτι τέτοια θέματα, εκδηλώνεται πλήρως η πραγματική άποψη για τις γυναίκες, ακόμη και για όσους δηλώνουν χριστιανοί ή άθεοι. Και αυτό είναι το πιο κωμικό.

Για όσους βλέπουν το ισλαμ γουέι ως τη μόνη αντίσταση στο γουοκ γουέι, τί να πω;

Οδηγάρες.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις; γενικά μιλάς ή αναφέρεσαι στο σχόλιό μου;
πάντως ο χριστιανικός τρόπος σκέψης δεν ξέρω αλλά πιστεύω ότι δεν καταπιέζει στο να φοράνε μπούργκα οι γυναίκες ή ότι δεν περιλαμβάνει το λιθοβολισμό. Ίσως μπορεί κανείς να προσάψει κάποια άλλα πταίσματα , αλλά σίγουρα όχι τόσο απάνθρωπα.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Στο πρώτο, εγώ δεν γνωρίζω τι γίνεται. Δεν ξέρω Φάρσι. Ως συμβάν, δεν γίνεται τίποτε απολύτως. Μια κοπέλα περιφέρεται με τα εσώρουχα, μιλάει με κάποιους, και αυτά. Δεν την ακουμπά κανείς, δεν την περιορίζει σωματικά κανείς, δεν της πετάει κανείς κάτι. Αυτό είναι το οπτικό ντοκουμέντο--άλλο δεν υπάρχει. Όλα μα όλα τα υπόλοιπα είναι πράγματα που προστίθενται μετά, από "αναφορές" αγνώστων προθέσεων και ταυτότητας: ότι ήταν πολιτική διαμαρτυρία, ότι αντέδρασε στην αστυνομία ηθών, ότι την άρπαξαν, ότι τη βασανίζουν, ότι μπορεί να τη σκότωσαν ήδη. Τι να σας πω, δεν ξέρω. Ξέρω τι βλέπω.
Στο δεύτερο, το Ισραήλ σπάει στο ξύλο τους μετέχοντες στην κηδεία της δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh, που δολοφονήθηκε από τον IDF. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιανού κηδεία είναι, όμως. Ούτε πώς κατέληξε νεκρή. Είναι σαφές στην εικόνα ότι συμβαίνει κάτι, και ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αστυνομία δέρνει αλύπητα αυτούς που κουβαλούν ένα φέρετρο. Και ότι είναι Παλαιστίνιοι--κρατάνε τη σημαία τους.
Ε λοιπόν, δεκάδες από σας είδατε κάτι εκεί που εγώ δεν είδα και δεν είδατε αυτό που είδα.
Να πάω σε οφθαλμίατρο; Έχει κανέναν καλό με ειδίκευση το τι βλέπουμε όταν βλέπουμε;

μπορουσες απλα να απαντησει "ναι" οταν ρωτηθηκες αν εισαι ηλιθιος, δε χρειαζοταν τοσο μεγαλο κειμενο, μια λεξη αρκουσε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ερμής έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:59 Αριστερόετσι να στηρίζουν μια θεοκρατικη εθνικιστική οργάνωση :smt005:
Στο Ιραν μην ξεχνας ηταν τοσο μαλακες που αγωνιστηκαν να φέρουν το Χομεϊνι στην εξουσια, ηταν και της μοδας στους μεταμοντερνους σαν διανοουμενος εξοριστος στο Παρισι, φαντασου κατι σαν Ζουραρις.

Αυτος βεβαια δεν ηταν καθολου μαλακας και τους περασε ολους λεπιδι το δευτερολεπτο που επαψε να τους εχει αναγκη.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Σοβαρά τα λες αυτά;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Beria έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 19:58
nemo έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 19:39
Beria έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 18:58
Αυτόί που χεράκι-χεράκι (παπάδες και Κουτσούμπας) δεν ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Ολοι οι μουλάδες παρέα
αμα αλλαζαν και φυλο και τον παιρνανε θα ηταν ακομη καλυτερο αυτο που εγραψες
δεν καταλαβα κραιστ, αλλα μετά θυμήθηκα οτι εσυ πιστεύεις πως η λύση ειναι ο ...εθνικισμός :)
οπως το εγραψες μου εβγαλε οτι μονο οσοι τον παιρνουν ειναι δημοκρατικοι
οκ; και ναι το μελλον ο εθνικισμος ...αλλα οχι ο εθνικισμος που νομιζετε εσεις
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 22:46
Ερμής έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 20:59 Αριστερόετσι να στηρίζουν μια θεοκρατικη εθνικιστική οργάνωση :smt005:
Στο Ιραν μην ξεχνας ηταν τοσο μαλακες που αγωνιστηκαν να φέρουν το Χομεϊνι στην εξουσια, ηταν και της μοδας στους μεταμοντερνους σαν διανοουμενος εξοριστος στο Παρισι, φαντασου κατι σαν Ζουραρις.

Αυτος βεβαια δεν ηταν καθολου μαλακας και τους περασε ολους λεπιδι το δευτερολεπτο που επαψε να τους εχει αναγκη.
το ιδιο εγινε και στην συρια στην αρχη την εκαναν οι ηλιθιοι αριστεροι και μετα τους καθαρισε
ισις
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Nandros έγραψε: 04 Νοέμ 2024, 21:14
Εμείς που έχουμε μεγαλώσει με το Χριστιανικό τρόπο, ξέρουμε πολύ καλά την θέση της θρησκείας για την γυναίκα, τους γυναικωνίτες στην εκκλησία και εγώ θυμάμαι και τις θειάδες μου στο παππουδοχωριό μου, που δεν έβγαζαν το τσεμπέρι από το κεφάλι τους.
Τότε δεν το βρίσκαμε πολύ καταπιεστικό, εθεωρείτο το φυσιολογικό, το νορμάλ.
.
Για μένα ΔEN έχουμε μεγαλώσει με το Χριστιανικό τρόπο σκέψης.

Αν έχεις μεγαλώσει στη Δύση, έστω και ψώφαλτσα στη Δύση, έστω στο '60, έστω σε χωριό την κορυφή του βουνού, έστω κι αν ήσουν 400 χρόνια Μέση Ανατολή όπως εμείς, έχεις μεγαλώσει με Πολιτεία, Σύνταγμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα γραμμένα και νομοθετημένα. Και αυτά σου έχουν έρθει από μια μακριά διαδικασία που ξεκίνησε απ'τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, έγινε Jus Gentium και Jus Naturale στην Αρχαία Ρώμη, συνεχίστηκε με το Ρουσώ, το Βολταίρο, το Θωμά Ακινάτη, τη Γαλλική Επανάσταση, την Αμερικάνικη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας, τα εργατικά κινήματα, το διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας, το κίνημα κατάργησης της δουλείας, τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και στην Ελλάδα έφτασαν μέσω της Διασποράς στην Ευρώπη, του Άνθιμου Γαζή, Ρήγα Φεραίου, Αδαμάντιου Κοραή και του Φιλελληνισμού, έγιναν κομμάτι της Ελληνικής Πολιτείας ήδη από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του 1822, και σταδιακά ευθυγραμμίστηκαν όλο και περισσότερο με τον Ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης.

Η Χριστιανική θρησκεία δεν τα γέννησε όλα αυτά, αντίθετα έφαγε πολλές καρπαζιές για να στρώσει και να ευθυγραμμιστεί με τον φιλελεύθερο τρόπο σκέψης ο οποίος της επιβλήθηκε από τη Δυτική φιλοσοφία, και όχι το αντίθετο. Επιλεκτικά η Δύση κράτησε από τη θρησκεία κάποια θετικά πράγματα όπως το imago Dei, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ'εικόνα του Θεού προκειμένου να γράψει τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι, αλλά μέσω του ρεφορμισμού και άλλων κινημάτων ανάγκασε τους παπάδες να ξαναγράψουν τις διακυρήξεις τους στο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού αναγνωρίζοντας το Dignitatis Humanae, την ελευθερία επιλογής θρησκείας, το διάλογο με άλλες θρησκείες και την ανοχή στο μοντέρνο κόσμο και τις ιδέες του. Και από εκεί τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για να φτάσουμε τελικά στο σήμερα όπου η θρησκεία στη Δύση είναι αυστηρά προαιρετική, πιό κάτω από το Σύνταγμα και το Κράτος, και τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μη-θρησκευόμενων. Και αν θέλει να επηρεάσει την πολιτική πρέπει να μπει κι αυτή στη σειρά μαζί με όλους τους υπόλοιπους και να προσπαθήσει να πείσει με τα λόγια όπως όλοι.

Καμμία μουσουλμανική χώρα στη Μ.Ανατολή δεν πέρασε τέτοια διαδικασία ούτε καν ξώφαλτσα, εκεί η θρησκεία είναι ταυτόχρονα κράτος, νόμος, ιστορία, παιδεία, πολιτική και πόλεμος. Οι μόνοι που πήραν λίγο μια ιδέα Δύσης είναι οι Ιρανοί και γι'αυτό τη λιγουρεύονται τώρα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”