Η εντροπία δεν σταματάει τον χρόνο. Φιλοσοφικά μπορείς να πεις ό,τι θέλεις αλλά δεν είναι απόδειξη για τίποτα. Αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης πριν 2000 χρόνια.Αρίστος έγραψε: 31 Οκτ 2024, 09:28Λογω εντροπιας, συστολης του μπιγκ μπανγκ, φιλοσοφικα γιατι οτι γεννιεται πεθαινει κλπ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπάρχει το άπειρο στην φύση;
- hellegennes
Re: Υπάρχει το άπειρο στην φύση;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
εντροπία είναι η έννοια μέσω της οποίας μετράται η αταξία...
η αταξία είν'άπειρη...
η αταξία είν'άπειρη...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
το άπειρο είναι διάφορες ιδέες για διάφορες καταστάσεις και διευκρινίσεις
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Λοξίας έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:51 Χμμ..."παράξενη" τοποθέτηση (θα εξηγηθώ πιο κάτω)...
Χωρίς να είμαι σε θέση να απορρίψω τους φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδος, γιατί πρέπει να πάρουμε τον Αριστοτέλη ως την σωστή πηγή αναφοράς για το θέμα του απείρου; Γιατί να μην πάρουμε τον Αναξίμανδρο, που έθεσε ως πρώτη αρχή των όντων το άπειρον;
Οι ενδείξεις και η λογική προσέγγιση, αντιτίθονται στην ύπαρξη φυσικού απείρου. Πλην όμως το αν όντως υπάρχει άπειρο στο φυσικό μας Σύμπαν, είναι ένα ερώτημα που ακόμα δεν έχει απαντηθεί από την Κοσμολογία.
Συνεπώς, εμείς μπορούμε να εκφέρουμε την προσωπική μας άποψη και μόνον.
Το ερώτημα του νήματος συνδυασμένο με την πιο κάτω απάντηση του νηματοθέτη......με έκανε να χαρακτηρίσω ως "παράξενη" την τοποθέτηση.Γράφων έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:11lonelyrider έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:04 Πιστεύω οτι το συμπαν ειναι απειρο σαν μια απεικονιση (οσο μπορει να απεικονηθει το Θειον) του Δημιουργου του, μιας και Αυτος ειναι απειρος.
Αρα η απαντηση στο ερωτημα τπυ νηματος ειναι ναι.![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μήπως ο Δημιουργός είναι εκτός του σύμπαντος ως ένα άυλο Ον που δεν περιορίζεται από τον χωροχρόνο του σύμπαντος;
Δεν καταλαβαίνω φίλε Γράφοντα, πως "δείχνεις" την ύπαρξη θεού επειδή μια απάντηση είναι πως υπάρχει το άπειρο!
![]()
Παρατηρητής...
- taxalata xalasa
ο θεός των γιουδαίων που πιστεύουν οι σύνχρονοι απόγονοι των ελληνιστών (ελληνομαθόντων κι ελληνολαλόντων) γιουδαίων είναι joker... μπαλαντέρ... κολλάει με όλα τ'άγνωστα Χ...ksk έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:13Λοξίας έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:51 Χμμ..."παράξενη" τοποθέτηση (θα εξηγηθώ πιο κάτω)...
Χωρίς να είμαι σε θέση να απορρίψω τους φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδος, γιατί πρέπει να πάρουμε τον Αριστοτέλη ως την σωστή πηγή αναφοράς για το θέμα του απείρου; Γιατί να μην πάρουμε τον Αναξίμανδρο, που έθεσε ως πρώτη αρχή των όντων το άπειρον;
Οι ενδείξεις και η λογική προσέγγιση, αντιτίθονται στην ύπαρξη φυσικού απείρου. Πλην όμως το αν όντως υπάρχει άπειρο στο φυσικό μας Σύμπαν, είναι ένα ερώτημα που ακόμα δεν έχει απαντηθεί από την Κοσμολογία.
Το ερώτημα του νήματος συνδυασμένο με την πιο κάτω απάντηση του νηματοθέτη......με έκανε να χαρακτηρίσω ως "παράξενη" την τοποθέτηση.Γράφων έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:11
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μήπως ο Δημιουργός είναι εκτός του σύμπαντος ως ένα άυλο Ον που δεν περιορίζεται από τον χωροχρόνο του σύμπαντος;
Δεν καταλαβαίνω φίλε Γράφοντα, πως "δείχνεις" την ύπαρξη θεού επειδή μια απάντηση είναι πως υπάρχει το άπειρο!
![]()
![]()
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Το ίδιο και ο παρζεφυρης αν με νοας ...taxalata xalasa έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 01:51ο θεός των γιουδαίων που πιστεύουν οι σύνχρονοι απόγονοι των ελληνιστών (ελληνομαθόντων κι ελληνολαλόντων) γιουδαίων είναι joker... μπαλαντέρ... κολλάει με όλα τ'άγνωστα Χ...ksk έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:13Λοξίας έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:51 Χμμ..."παράξενη" τοποθέτηση (θα εξηγηθώ πιο κάτω)...
Το ερώτημα του νήματος συνδυασμένο με την πιο κάτω απάντηση του νηματοθέτη...
...με έκανε να χαρακτηρίσω ως "παράξενη" την τοποθέτηση.
![]()
![]()
![]()
Παρατηρητής...
hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2024, 09:46Η εντροπία δεν σταματάει τον χρόνο. Φιλοσοφικά μπορείς να πεις ό,τι θέλεις αλλά δεν είναι απόδειξη για τίποτα. Αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης πριν 2000 χρόνια.Αρίστος έγραψε: 31 Οκτ 2024, 09:28Λογω εντροπιας, συστολης του μπιγκ μπανγκ, φιλοσοφικα γιατι οτι γεννιεται πεθαινει κλπ.
Η εντροπια σταματαει το χωρο και χωρις χωρο δεν υπαρχει χρονος.
Στο τελος ενος εντροπικου συμπαντος ολα ρουφιουνται απο μια μαυρη τρυπα.
.
.
Και τι σημαίνει ότι διαστέλεται το Σύμπαν ..... αν το Σύμπαν είναι Απειρο ;;; .
Καί τι σημαίνει καθώς λέν οτι το Σύμπαν εχει Επίπεδη Γεωμετρία ;;;
.
Και τι σημαίνει ότι διαστέλεται το Σύμπαν ..... αν το Σύμπαν είναι Απειρο ;;; .
Καί τι σημαίνει καθώς λέν οτι το Σύμπαν εχει Επίπεδη Γεωμετρία ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
lonelyrider έγραψε: 30 Οκτ 2024, 18:04 Πιστεύω οτι το συμπαν ειναι απειρο σαν μια απεικονιση (οσο μπορει να απεικονηθει το Θειον) του Δημιουργου του, μιας και Αυτος ειναι απειρος.
Αρα η απαντηση στο ερωτημα τπυ νηματος ειναι ναι.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Nope.
Nope.Αρίστος έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 16:25Στο τελος ενος εντροπικου συμπαντος ολα ρουφιουνται απο μια μαυρη τρυπα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ότι γίνεται μεγαλύτερο. Άπειρο είναι και το σύνολο των ακεραίων, άπειρο και το σύνολο των δεκαδικών. Αλλά το σύνολο των δεκαδικών είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των ακεραίων. Δυο άπειρα μπορεί να έχουν διαφορά στο μέγεθός τους.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 18:20 Και τι σημαίνει ότι διαστέλεται το Σύμπαν ..... αν το Σύμπαν είναι Απειρο ;;; .![]()
Ότι αν μετρήσεις τρία σημεία που σχηματίζουν τρίγωνο, οι γωνίες μεταξύ τους θα αθροίζουν 180°. Θα μπορούσε το άθροισμα να είναι λιγότερο ή περισσότερο. Ας πούμε αν σχηματίσεις ένα τρίγωνο στην επιφάνεια της Γης, που έχει σφαιρική και όχι επίπεδη γεωμετρία, το άθροισμα των γωνιών θα είναι μεγαλύτερο από 180°:ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 18:20Καί τι σημαίνει καθώς λέν οτι το Σύμπαν εχει Επίπεδη Γεωμετρία ;;;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Cecily Anne
Χάζευα στο ινστα και ένας (δε θυμάμαι ποιος αλλά ήταν σοβαρός) είπε ένα ωραίο και μου έμεινε (το λεω στο περίπου):
Χωρίζουμε το χρόνο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το παρόν δηλαδή είναι ο χρόνος μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος. Όμως το παρελθόν δεν υπάρχει πια και το μέλλον δεν υπάρχει ακόμα. Άρα το παρόν είναι μεταξύ σε κατι που δεν υπάρχει και σε κάτι που δεν υπάρχει.
Χωρίζουμε το χρόνο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το παρόν δηλαδή είναι ο χρόνος μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος. Όμως το παρελθόν δεν υπάρχει πια και το μέλλον δεν υπάρχει ακόμα. Άρα το παρόν είναι μεταξύ σε κατι που δεν υπάρχει και σε κάτι που δεν υπάρχει.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Μα ιντα λες;Αρίστος έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 16:25hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2024, 09:46Η εντροπία δεν σταματάει τον χρόνο. Φιλοσοφικά μπορείς να πεις ό,τι θέλεις αλλά δεν είναι απόδειξη για τίποτα. Αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης πριν 2000 χρόνια.Αρίστος έγραψε: 31 Οκτ 2024, 09:28
Λογω εντροπιας, συστολης του μπιγκ μπανγκ, φιλοσοφικα γιατι οτι γεννιεται πεθαινει κλπ.
Η εντροπια σταματαει το χωρο και χωρις χωρο δεν υπαρχει χρονος.
Στο τελος ενος εντροπικου συμπαντος ολα ρουφιουνται απο μια μαυρη τρυπα.
.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- taxalata xalasa
σωστά... κι είναι κι απροσδιόριστο χωροχρονικά αφού όταν θες να το εντοπίσεις έχει γίνει ήδη παροντικά ανύπαρκτο...Cecily Anne έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 22:44 Χάζευα στο ινστα και ένας (δε θυμάμαι ποιος αλλά ήταν σοβαρός) είπε ένα ωραίο και μου έμεινε (το λεω στο περίπου):
ροή...
Αν δεν σου είναι κόπος, ανάλυσέ το αυτό, όταν μπορείς
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 456 Απαντήσεις
- 13920 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
-
- 2657 Απαντήσεις