!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η απίστευτη γκάφα των Χριστιανών θεολόγων, που όμως… δεν ήταν γκάφα.

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Η απίστευτη γκάφα των Χριστιανών θεολόγων, που όμως… δεν ήταν γκάφα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:55
George_V έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:46
Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 13:46
Να σου πω πως πάει το πράγμα.
Οι θεολόγοι λένε ότι υπάρχει Θεός αλλά οι υποτιθέμενοι άθεοι δεν διαθέτουν την κατάλληλη νοημοσύνη ούτε το κατάλληλο μέγεθος όρχεων για να αποδείξουν ότι τα περί Θεού είναι μπούρδες.
Παραμένει λοιπόν η εντύπωση ότι ο Θεός παρέδωσε την απόλυτη γνώση στο παπαδαριό και αυτό μαθαίνουν τα παιδιά.
Τώρα εγώ, ο οποίος κατέχω την απόλυτη γνώση και το κατάλληλο μέγεθος, you know what, διδάσκω ότι ο Θεός είναι μια πανάρχαια μπούρδα. Επομένως τώρα είσαι εσύ εκείνος που πρέπει να αποδείξει ότι κατέχει τα προσόντα, για να μην μείνει η ρετσινιά του μαλ**** (αλά Ατούμ) στον παντογμώστη.
Kαλα το ειπα οτι εισαι ο σεισμικ της θρησκειολογιας...

Το αποδεικνυεις και μονος σου.
Ένας καρακαημένος συγγραφίσκος είναι με εμφανή ιδψ θεματάκια, που έκανε κοπυπάστε βιβλία άλλων, προσθέτοντας και τη δική του επιλεκτική μετάφραση στα ελληνικά και φέρνει γύρα στο διαδίκτυο σαν πακιστανός που πουλάει καπέλα στις παραλίες.

Ως επιβήτωρ θεός ή ημίθνητος, έχει όντως πλάκα.
Γιατι νομιζεις οτι τον αγνοουσα μεχρι τωρα (και θα συνεχισω να τον αγνοω)?

Γιατι με ανθρωπους που πιστευουν οτι εχουν την απολυτη αληθεια και ακομα χειροτερα εχουν υφος 1000 Καρδιναλιων δεν μπορεις να κανεις διαλογο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

George_V έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:55

Ένας καρακαημένος συγγραφίσκος είναι με εμφανή ιδψ θεματάκια, που έκανε κοπυπάστε βιβλία άλλων, προσθέτοντας και τη δική του επιλεκτική μετάφραση στα ελληνικά και φέρνει γύρα στο διαδίκτυο σαν πακιστανός που πουλάει καπέλα στις παραλίες.

Γιατι νομιζεις οτι τον αγνοουσα μεχρι τωρα (και θα συνεχισω να τον αγνοω)?

Γιατι με ανθρωπους που πιστευουν οτι εχουν την απολυτη αληθεια και ακομα χειροτερα εχουν υφος 1000 Καρδιναλιων δεν μπορεις να κανεις διαλογο.
Διάλογο σαφώς και δεν μπορείς να κάνεις. Μπορείς όμως να κάνεις πλάκα. Κανένα πρόβλημα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος »

Θα πρέπει πάντως να μου αναγνωρίσεις σεμνότητα. Εγώ έγραψα ότι ο Παύλος, πριν από την πρώτη συνάντηση με τον Πέτρο, δίδασκε πως ο Γιαχβέ έφτιαξε μόνος του τον Ιησού από πηλό και απ ότι περίσσεψε από το πλευρό του Αδάμ. Δεν είπα πως έλεγε ότι τον έφτιαξε όπως ο Ατούμ τον Σου και την Τεφνούτ. :003:
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.
Άβαταρ μέλους
George_V

Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 17:35
Θα πρέπει πάντως να μου αναγνωρίσεις σεμνότητα. Εγώ έγραψα ότι ο Παύλος, πριν από την πρώτη συνάντηση με τον Πέτρο, δίδασκε πως ο Γιαχβέ έφτιαξε μόνος του τον Ιησού από πηλό και απ ότι περίσσεψε από το πλευρό του Αδάμ. Δεν είπα πως έλεγε ότι τον έφτιαξε όπως ο Ατούμ τον Σου και την Τεφνούτ. :003:
Για να σου αναγνωρίσω κάτι πρέπει να το έχεις πρώτα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Άθεος

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:55 Ένας καρακαημένος συγγραφίσκος είναι με εμφανή ιδψ θεματάκια, που έκανε κοπυπάστε βιβλία άλλων, προσθέτοντας και τη δική του επιλεκτική μετάφραση στα ελληνικά και φέρνει γύρα στο διαδίκτυο σαν πακιστανός που πουλάει καπέλα στις παραλίες.

Από δω παν’ κι άλλοι, που λένε. Την πατήσατε σαν τον Λοξία που έτρεχε και έσκουζε αντί να αντιδράσει ήρεμα και να μην δείξει ότι τον πόνεσαν όσα διάβασε.
Στο θέμα της θρησκείας είσαστε εντελώς αμόρφωτοι -χωρίς να είναι λάθος σας αφού οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι τα κρατάνε όλα κρυφά- και φυσικά δεν έχετε και τρόπο να αντιληφθείτε την αμορφωσιά σας.
Εγώ μελετάω θρησκεία και θεολογία επί τριάντα χρόνια και τα τελευταία δέκα αποκαλώ τους ακαδημαϊκούς ανέντιμους, στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να ανακόψει την διάδοση του «Ο Θεός είναι μπούρδα, αποτέλεσμα αρχαϊκού καλαμπουριού».
Εσάς, τα κορόιδα τους θεούσους, σας αντιμετωπίζω σαν εντελώς αναλφάβητους.

Εικόνα

Εικόνα
Να προσέξετε το ιερό σήμα του Απεπ. :c020:
Άβαταρ μέλους
Άθεος

George_V έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:37 Ο θεος μπορει να ειναι κατοχος της απολυτης αληθειας (αλλωστε θεος ειναι αυτος).

Εμεις οχι. Οσο και να προσπαθουμε δεν μπορουμε να την βρουμε. Οποτε αρκουμαστε στην μερικη αληθεια που μπορουμε να φτάσουμε.
Θυμήθηκα κάτι σχετικό με την απόλυτη αλήθεια του Γιαχβέ, και ξαναγύρισα, πάτερ Γεώργιε.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

https://qr.ae/p2Zsmd

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Κι εγώ ζητάω συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έψαχνα εφημερεύον φαρμακείο για δραστικά παυσίπονα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:17
Πασιφάη έγραψε: 24 Οκτ 2024, 13:49
Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:47
Σε τα μας, ρε Γιώργη;
Πες τα στην Γαλή και την Πασιφάη. :003:
Ρε μπούρδα, εσύ είσαι θεϊστής αμφιβόλου ποιότητας και αμολάς ρουκέτες. Με έβγαλες χριστιανόπουλο, θυμάσαι; Τα'χεις κάνει αχταρμα στο κεφάλι σου. Βρες ποιος σου φταίει. Άντε παίξε με τα ειδώλια που έχουν βυζγιά. Μου έμαθες και τη Μάνα Γη. Τη σημασία της και την επιρροή στους ανθρώπους.
Ζέπελιν μας τα'χεις κάνει.
Τι είναι τα βυζγιά, βρε γιαγιά; :smt005:
Εμείς εδώ στο Άσυλο, έτσι τα λέμε.
Αν εσύ δεν έχεις δει /πιάσει ποτέ στη ζωή σου, ούτε καν τώρα στα γεροντάματα, είναι κάτι που δεν με αφορά. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Άθεος

ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:23 Κι εγώ ζητάω συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έψαχνα εφημερεύον φαρμακείο για δραστικά παυσίπονα.
Θαυμάζω το λεπτό σου πνεύμα και το πάθος σου για σοβαρή συζήτηση. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Πασιφάη έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:30 Εμείς εδώ στο Άσυλο, έτσι τα λέμε.
Αν εσύ δεν έχεις δει /πιάσει ποτέ στη ζωή σου, ούτε καν τώρα στα γεροντάματα, είναι κάτι που δεν με αφορά. :lol:
FYI Έχω πιάσει και έχω θαυμάσει όλων των ειδών και χρωμάτων ανά την υφήλιο. Σιγά μην αρκεστούμε στα εγχώρια. :P
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 18:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 14:55 Ένας καρακαημένος συγγραφίσκος είναι με εμφανή ιδψ θεματάκια, που έκανε κοπυπάστε βιβλία άλλων, προσθέτοντας και τη δική του επιλεκτική μετάφραση στα ελληνικά και φέρνει γύρα στο διαδίκτυο σαν πακιστανός που πουλάει καπέλα στις παραλίες.

Από δω παν’ κι άλλοι, που λένε. Την πατήσατε σαν τον Λοξία που έτρεχε και έσκουζε αντί να αντιδράσει ήρεμα και να μην δείξει ότι τον πόνεσαν όσα διάβασε.
Αγαπητέ dtango, πάσχεις από ιδεοληψίες...
Ποιον πόνεσανε και γιατί; Εμένα; Εγώ είμαι άθεος, τι να με πονέσει από αυτά που γράφει κάποιος άλλος άθεος που εναντιώνεται στις θρησκείες;
Απλώς, δεν μπορώ να διαβάζω φανατικές και αστήρικτες κουταμάρες, από όπου και αν προέρχονται.

Στο είχα τονίσει και στο παλιό φόρουμ.
Γράφεις με ένα ύφος 100 καρδιναλίων, υποτιμώντας τον όποιον θα τολμήσει να εκφέρει την παραμικρή αντίρρηση σε όλα αυτά που ισχυρίζεσαι. Ακόμα και να σε ρωτήσει από που τα έχεις συμπεράνει όλα αυτά, εσύ γίνεσαι "τούρκος" και του επιτίθεσαι με σφοδρότητα. Και αν σου ζητήσει, όπως εγώ, και πηγές (πέραν του εαυτού σου), για όλα αυτά που ισχυρίζεσαι, προσπαθείς να τον απομονώσεις με ειρωνείες και αντχομινιές.

Και τότε, μας είχες βάλει τμήματα από την αλληλογραφία που είχες με έναν αιγυπτιολόγο και ειδικό στα ιερογλυφικά, όπου επέμενες με, αγενέστατο τρόπο, ότι εσύ ερμηνεύεις σωστά τα σχετικά ιεοργλυφικά και αυτός κάνει λάθος. Του αξίζουν συγχαρητήρια που δεν σε διαολόστειλε, έστω και ευγενικά.

Το ότι μελετάς θρησκεία και θεολογία επί τριάντα χρόνια, μας το λες για να τονίσεις τα προσόντα σου; Την γνώση την μετράς μόνο με τα χρόνια μελέτης; Αν είναι έτσι, τότε εγώ έχω περισσότερες γνώσεις από εσένα, διότι μελετάω τις θρησκείες 50 χρόνια...
Καταλαβαίνεις ότι λες μπούρδες ή μπα;

Εν κατακλείδι, αν θέλεις διάλογο, κατέβασε το υφάκι του παντογνώστη και δώσε μας πηγές που να στηρίζουν τα δικά σου ισχυριζόμενα.
Στην αυτοαναφορά έχω αλλεργία...
Εδώ δεν εξετάζουμε ούτε ζητάμε πτυχία. Εξετάζουμε και κρίνουμε συμπεριφορές. Και η δική σου είναι πολύ άσχημη.
Άβαταρ μέλους
George_V

Λοξίας έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:50

Ποιον πόνεσανε και γιατί; Εμένα; Εγώ είμαι άθεος, τι να με πονέσει από αυτά που γράφει κάποιος άλλος άθεος που εναντιώνεται στις θρησκείες;
Απλώς, δεν μπορώ να διαβάζω φανατικές και αστήρικτες κουταμάρες, από όπου και αν προέρχονται.

Γράφεις με ένα ύφος 100 καρδιναλίων, υποτιμώντας τον όποιον θα τολμήσει να εκφέρει την παραμικρή αντίρρηση σε όλα αυτά που ισχυρίζεσαι. Ακόμα και να σε ρωτήσει από που τα έχεις συμπεράνει όλα αυτά, εσύ γίνεσαι "τούρκος" και του επιτίθεσαι με σφοδρότητα. Και αν σου ζητήσει, όπως εγώ, και πηγές (πέραν του εαυτού σου), για όλα αυτά που ισχυρίζεσαι, προσπαθείς να τον απομονώσεις με ειρωνείες και αντχομινιές.

Και τότε, μας είχες βάλει τμήματα από την αλληλογραφία που είχες με έναν αιγυπτιολόγο και ειδικό στα ιερογλυφικά, όπου επέμενες με, αγενέστατο τρόπο, ότι εσύ ερμηνεύεις σωστά τα σχετικά ιεοργλυφικά και αυτός κάνει λάθος. Του αξίζουν συγχαρητήρια που δεν σε διαολόστειλε, έστω και ευγενικά.

Το ότι μελετάς θρησκεία και θεολογία επί τριάντα χρόνια, μας το λες για να τονίσεις τα προσόντα σου; Την γνώση την μετράς μόνο με τα χρόνια μελέτης; Αν είναι έτσι, τότε εγώ έχω περισσότερες γνώσεις από εσένα, διότι μελετάω τις θρησκείες 50 χρόνια...

Εν κατακλείδι, αν θέλεις διάλογο, κατέβασε το υφάκι του παντογνώστη και δώσε μας πηγές που να στηρίζουν τα δικά σου ισχυριζόμενα.
Εδώ δεν εξετάζουμε ούτε ζητάμε πτυχία. Εξετάζουμε και κρίνουμε συμπεριφορές. Και η δική σου είναι πολύ άσχημη.
Έχω δίκιο που τον λέω σεισμικ της θρησκειολογίας?
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Άθεος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:23 Κι εγώ ζητάω συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έψαχνα εφημερεύον φαρμακείο για δραστικά παυσίπονα.
Θαυμάζω το λεπτό σου πνεύμα και το πάθος σου για σοβαρή συζήτηση. :smt005:
Το πάθος πού το είδες;

Αν δεν μπορώ να αποφύγω τη βλακεία*, απλώς χαλαρώνω.

* Έλα βρε παραπονιάρη, σου δίνω πάσα για να κάνεις πάλι συνειρμό με τους βιασμούς στο θεολογικό :lol: πάντα πλαίσιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

George_V έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:58
Λοξίας έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:50

Έχω δίκιο που τον λέω σεισμικ της θρησκειολογίας?
Ίδιος είναι!
Ο ένας βγάζει άχρηστους όλους τους πολιτικούς μηχανικούς ο άλλος όλους τους ιστορικούς και "ακαδημαϊκούς δασκάλους", όπως τους λέει...
Άσε που βγάζει και όλο τον υπόλοιπο κόσμο άχρηστο επειδή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την αμορφωσιά μας...
Γύρω γύρω ένας ολόκληρος κόσμος από άχρηστους αμόρφωτους και στην μέση ο (παρα) μορφωμένος dtango...

Γελάνε και τα ιερογλυφικά λέμε...
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Λοξίας έγραψε: 24 Οκτ 2024, 19:50 Εδώ δεν εξετάζουμε ούτε ζητάμε πτυχία. Εξετάζουμε και κρίνουμε συμπεριφορές. Και η δική σου είναι πολύ άσχημη.
Το μόνο στο οποίο έχεις δίκιο.
Η συμπεριφορά μου είναι άσχημη επειδή δεν αντέχω την βλακεία.
Το νήμα αυτό αναφέρεται στην Μητέρα των θεών (Παναγία) που εμφανίστηκε ξαφνικά στην θεολογία μετά από απουσία 900 ετών. Ποιος από εσάς κατέθεσε την άποψή του πάνω στο θέμα αντί να μπουρδολογεί;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”