!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έχουν ξεφύγει λιγάκι οι οδηγοί των λεωφορείων τελευταία..

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Έχουν ξεφύγει λιγάκι οι οδηγοί των λεωφορείων τελευταία..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

09.11.2024
Μεθυσμένος οδηγός αστικού λεωφορείου προκαλεί τρόμο στους επιβάτες.
Προσήχθη στο ΑΤ Χαλανδρίου – Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ - Του επιβλήθηκε το ανώτατο διοικητικό πρόστιμο.

Εικόνα

Ένα αξιομνημόνευτο περιστατικό που προκάλεσε τον τρόμο στους επιβάτες αστικού λεωφορείου, συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Πιο συγκεκριμένα το λεωφορείο της γραμμής 451, ακινητοποιήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην Λεωφόρο Πεντέλης 141, στο Χαλάνδρι, καθώς ο οδηγός του ήταν μεθυσμένος και –όπως κατήγγειλαν οι επιβάτες- οδηγούσε επικίνδυνα ενώ αρνούνταν να τους ανοίξει την πόρτα στις στάσεις.

Όλως τυχαίως από το σημείο περνούσε ένα περιπολικό και οι επιβάτες φωνάζοντας από τα παράθυρα ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για τα συμβαίνοντα. Οι τρεις αστυνομικοί, προσπάθησαν για αρκετή ώρα να πείσουν τον οδηγό να βγει από το λεωφορείο, -οι επιβαίνοντες και αυτόπτες μάρτυρες του όλου σκηνικού κάνουν λόγο για περισσότερα από 20 λεπτά- και όπως αναφέρουν όταν τελικά βγήκε τρεκλίζοντας τον κρατούσαν οι αστυνομικοί προκειμένου να τον βάλουν στο περιπολικό για να τον μεταφέρουν στο ΑΤ Χαλανδρίου.

Εκεί υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον του, ενώ όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο οδηγός αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα ενώ του επιβλήθηκε το ανώτατο διοικητικό πρόστιμο, που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις και περί τις 9 το βράδυ, αποχώρησε από το τμήμα με τη σύζυγό του, που έφθασε εκεί πληροφορούμενη το περιστατικό για να τον παραλάβει.

Το αποκορύφωμα όλων, ήταν ότι παρότι εστάλη άλλος οδηγός από το αμαξοστάσιο για να μεταφέρει το λεωφορείο στη βάση του, το όχημα δεν έπαιρνε μπροστά, με συνέπεια να υπάρξει νέα καθυστέργηση.
https://www.zougla.gr/greece/methysmeno ... -epivates/
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... ea-penteli
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

The Rebel έγραψε: 21 Οκτ 2024, 19:57 21 Οκτωβρίου 2024
Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Οδηγός λεωφορείου κατέβασε εθελοντή πυροσβέστη επειδή φορούσε… άρβυλα.

Εικόνα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή της Κηφισιάς. Σύμφωνα με την καταγγελία ενός νεαρού εθελοντή πυροσβέστη, οδηγός λεωφορείου τον κατέβασε από το όχημα επειδή φορούσε… άρβυλα.

Η δικαιολογία του οδηγού; Ότι θα χαλάσει το πάτωμα του λεωφορείου!

«Μου άνοιξε ο οδηγός την μπροστινή πόρτα και όταν πήγα να κάτσω, ο οδηγός μου το απαγόρευσε και μου ζήτησε να κατέβω. Οι αρβύλες θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός…

Δείτε το απίστευτο βίντεο:
https://lawandorder.gr/apistefto-ki-omo ... la-vinteo/

.

Επρεπε να του βάλει στό κώλο.....και τις αρβύλες μέσα.....

Εχω τύχει σε παλιόπουστα οδηγό που κατέβασε τύπο με σπαστό πατίνι ενώ είναι μέσα στίς διαστάσεις που προβλέπει ο Νόμος.....

Καί πρίν μια βδομάδα είδα στή Σαρωνίδα τον σκατύβλαχο οδηγό να βάζει μεσα στο λεωφορείο το Παπί του.....μότο Παπί..... :roll:

Ελληνες με πεντιγκρί ρε..... :011:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

09 Ιανουαρίου 2025
«Δεν είστε τυφλή, με κοροϊδεύετε»: Απίστευτη μισαναπηρική επίθεση από οδηγό τρόλεϊ σε επιβάτιδα.
Ο οδηγός άρχισε να φωνάζει όταν είδε τον σκύλο-οδηγό εντός του λεωφορείου χωρίς φίμωτρο.

Εικόνα

Απαράδεκτη μισαναπηρική επίθεση από οδηγό τρόλεϊ δέχθηκε τυφλή γυναίκα, όταν μπήκε στο μέσο μαζικής μεταφοράς με τον σκύλο – οδηγό της. Ο οδηγός, μάλιστα, αγνοώντας τους υπόλοιπους επιβάτες και τη γυναίκα με τον σκύλο που έκανε όσα προβλέπει ο νόμος, σταμάτησε το όχημα σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου.

Η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» και το πρωί της Πέμπτης (8/1) μπήκε στο τρόλεϊ με τον σκύλο της, Μπάμπου. Όπως καταγγέλλει η ίδια σε ανάρτησή της, «με το που μπαίνουμε, ο οδηγός, αρχίζει να φωνάζει πως οι σκύλοι οδηγοί πρέπει να φορούν φίμωτρο. Του εξηγώ – έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές το έχω κάνει αυτό – ότι οι σκύλοι οδηγοί δεν φορούν φίμωτρο για ευνόητους λόγους. Είναι σκύλοι οδηγοί, hello? Έχουν κοινωνικοποιηθεί και εκπαιδευτεί για δύο χρόνια. Δεν εμφανίζονται έτσι ξαφνικά μια μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δουλεύουν. Σκέφτονται και λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το φίμωτρο δεν είναι απλώς εμπόδιο, στη δουλειά τους, είναι βασανιστικό».

«Με κοροϊδεύετε».
Ο οδηγός την κατηγόρησε πως δεν είναι τυφλή και είπε στην αστυνομία πως ο σκύλος ήταν επιθετικός. Έπειτα, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- «Όχι, το λέει ο νόμος», απαντά ο οδηγός.

– «Τον νόμο, κύριε, εγώ τον έφτιαξα!» Ξέρω ακριβώς τι λέει.

«Δεν με πιστεύει. (Βλέπετε γιατί πρέπει μερικές φορές να ακούμε και να πιστεύουμε τους άλλους;). Με τα πολλά, ξεκινάει. Βγάζω το κινητό να διαβάσω -έχω πάντα αποθηκευμένα βιβλία για τη διαδρομή. Ξαφνικά, σταματά ξανά. «Βλέπετε! Με κοροϊδεύετε! Δεν είστε τυφλή αφού διαβάζετε στο κινητό!», γράφει η κ. Γκέρτσου.

«Τον κοιτάζω. Ωραία θα περάσουμε σήμερα, σκέφτομαι. Ακινητοποιεί το τρόλεϊ στη διασταύρωση Εθνικής Αντιστάσεως και Παπανικολή στο Χαλάνδρι κι αρχίζει να ουρλιάζει πως δεν πάει πουθενά αν δεν του δείξω τα χαρτιά του σκύλου. «Κύριε, θα τα δείξω στην αστυνομία.
Καλώ το 100». «Βρίσκομαι στο τρόλεϊ με σκύλο οδηγό. Δέχομαι μισαναπηρική επίθεση εδώ και τουλάχιστον 20 λεπτά. Παρακαλώ στείλτε περιπολικό» Η τηλεφωνήτρια κατάλαβε αμέσως. Παίρνει κι εκείνος. «Έχω έναν μεγάλο σκύλο εδώ, και φαίνεται επιθετικός!»».

«Λύστε το μεταξύ σας».
Λίγο μετά, μετέβη στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Τους δείχνω τα χαρτιά μου και την κάρτα μου, που γράφει πως είμαι η πρόεδρος του οργανισμού που εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς, της σχολής Λάρα δηλαδή. «Να το λύσετε», λένε οι αστυνομικοί. Ρωτούν τον οδηγό αν θα ξεκινήσει. Εκείνος απαντά θετικά», γράφει η καταγγέλλουσα.

Όπως γράφει έπειτα, «Μέχρι πότε θα υπομένω απρόκλητες διακρίσεις, λεκτικές επιθέσεις και μισαναπηρικές συμπεριφορές επειδή… βγήκα να πάω στη δουλειά μου; Τι θέλετε να κάνω; Να το καταπιώ και να πω «εντάξει, τα βρήκαμε;» Τότε ακούω τον έναν αστυνομικό: «Θα σας ασκηθεί δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών». Κι εγώ, είμαι δημόσιος υπάλληλος σε νοσοκομείο, δεν έχω άλλον τρόπο να μετακινηθώ, και παρακωλύεται η εργασία μου. «Να μην κρατάμε το τρόλεϊ λοιπόν, να καταγράφει το περιστατικό κι επόμενη στάση… η ΓΑΔΑ»».
https://www.facebook.com/ioannamaria
https://www.zoosos.gr/odigos-trolei-epi ... z8wpPTX8h2
https://www.in.gr/2025/01/09/greece/den ... epivatida/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”