!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λόγοι για να ζεις

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Λόγοι για να ζεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Μπίστης έγραψε: 15 Οκτ 2024, 19:45
micmic έγραψε: 15 Οκτ 2024, 19:27 2) μαθήματα χορού, κατά προτίμηση latin. Η αναλογία γυναικών προς άνδρες σε latin τμήματα είναι εξευτελιστικά ευνοϊκή για τους άντρες. Θέλεις δραστηριότητες που να υπάρχει έντονη κοινωνικοποίηση.
Έλα σε παραδοσιακά τύπε, θα εκπλαγείς και με την αναλογία

Δεν θα βρεις καλύτερο αντικαταθλιπτικό από τον χορό
Καλή είναι κι η αναλογία σε παραδοσιακά, αλλά τα latin έχουν κι άλλα πλεονεκτήματα: Πολλές σχολές οργανώνουν parties, ακόμα και εβδομαδιαία, ως practice για τα μαθήματα. Που είναι σα να είσαι σε μπαράκι, μόνο που όλοι χορεύουν συνέχεια, είναι τίγκα στις γυναίκες και ξέρεις όλον τον κόσμο. Και επίσης υπάρχουν και κάποια clubs (*) που αν δεν είναι εξ'ολοκλήρου αφιερωμένα σε χορό, κάνουν latin εκδηλώσεις τακτικά. Αν έχεις επικεντρωθεί στα παραδοσιακά και θες να βγεις ένα βράδυ να χορέψεις, πρέπει να κάνεις crash σε κάνα γάμο ή να πας σε οικογενειακές χασποταβέρνες που οι πιθανότητες γνωριμίας νύφης είναι μηδενικές.

(*) παλιά λίστα, δεν ξέρω ποιά παίζουν τώρα αλλά όλο και κάποια θα υπάρχουν.

ΥΓ: Ξέχασα το σημαντικότερο: Στα latin χορεύεις αγκαλιά με την κοπέλα, κι όχι σε απόσταση 3 μέτρων σα να σε σημαδεύει ο πατέρας της με την καραμπίνα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Σπίρτο έγραψε: 15 Οκτ 2024, 19:55
20--- έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:05 Μετά από μια προσωπική απώλεια, έχασα και τους δύο μου γονείς σε διάστημα 1 έτους είμαι απαρηγόρητος. Εχω χάσει πολύ από τη θετική μου ενεργεία και έχω υποπέσει σε ένα τέλμα. Κατάθλιψη σχεδόν. Θέλω να μου πείτε κάποιους λόγους για να ζει κανείς. Εσείς για πιο λόγο πιστεύετε οτι "καλώς" ζείτε. Τι όραμα έχετε?
Κανένα όραμα. Απλά δεν θέλω να πεθάνω.

.

Αν το όραμα το αλλάξεις με το παρεμφερή όνειρα και η απάντηση ειναι η ίδια.....δεν το λές και υγιή..... :-?

Δείχνει σα να μη βλέπεις μέλλο.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Σπίρτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπίρτο »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 15 Οκτ 2024, 21:41
20--- έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:05 Μετά από μια προσωπική απώλεια, έχασα και τους δύο μου γονείς σε διάστημα 1 έτους είμαι απαρηγόρητος. Εχω χάσει πολύ από τη θετική μου ενεργεία και έχω υποπέσει σε ένα τέλμα. Κατάθλιψη σχεδόν. Θέλω να μου πείτε κάποιους λόγους για να ζει κανείς. Εσείς για πιο λόγο πιστεύετε οτι "καλώς" ζείτε. Τι όραμα έχετε?

.

Αν το όραμα το αλλάξεις με το παρεμφερή όνειρα και η απάντηση ειναι η ίδια.....δεν το λές και υγιή..... :-?

.
Δεν το κατάλαβα
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Μπίστης έγραψε: 15 Οκτ 2024, 19:39
Beria έγραψε: 15 Οκτ 2024, 19:10 Δες αν ο δήμος σου έχει μαθήματα κεραμικής, χορού, γυμναστήριο, χορωδία και πήγαινε.
Θα περάσεις καλά χωρίς έξοδα και θα γνωρίσεις κοσμο.
Γραψου σε ορειβατικό σύλλογο και ανέβαινε βουνά.
Θα ανοίξει η ψυχή σου

Εχει πολλά να κάνεις και είσαι σε καλή ηλικία. Μην αφεθεις
Καλύφθηκα, τέτοιες συμβουλές δίνω :102:

Και υπομονή, ετοιμότητα, θα πεις σε δύο ή πεντε χρόνια: δεν το πιστεύω ότι ο έρωτας θα με έβρισκε τόσο λυτρωτικά, ότι είναι τόσο δυνατά τα αισθήματα στα αντα

Και κυρίως Εκκλησία
Όχι με το ζόρι, όσο υπάρχει η προδιάθεση
Δεν γίνεται να είσαι μακρια από την Πηγή όλων των ευεργεσιών , ούτε να δώσεις μόνο ένα εξωτερικό νόημα :102:
Ο Μπίστης βάζει μια πολύ σοβαρή παράμετρο φίλε.
Αν θες να νοηματοδοτήσεις το κενό μην κλείσεις την πόρτα στην Πίστη.
Εγώ που δεν ένιωσα την ανάγκη της πίστης θα σου πω μια τελευταία συμβουλή. Αν νιώσεις ότι κάτι σε τρώει, κάτι βαθύ θέλει να ειπωθεί ανοίξου σε ψυχοθεραπευτική δουλειά. Μην πεις 'δεν είναι αυτά για μένα, δεν τα πιστεύω, δεν έχω τώρα τα χρήματα '
Σοβαρή ψυχοθεραπευτική δουλειά κάνουν και τα δημόσια νοσοκομεία και αν το τολμήσεις θα κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου.

Περπατά μπροστά
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Βρες καλούς φίλους, μια γυναίκα που να σε αγαπάει και κοινωνικοποιησου όπως σου είπαν. Γίνε καλύτερος στη δουλειά σου
Πέρασα κατάθλιψη όταν ήρθε το μνημόνιο και έμεινα χωρίς δουλειά εγώ και η γυναίκα μου και με παιδί να μεγαλώσουμε. Βοήθησε πολύ το ότι πήγα σε ψυχίατρο. Έκανα και την ενδοσκόπηση μου άρχισα να διαβάζω συστηματικά φιλοσοφία, ψυχολογία, λογοτεχνία και ποίηση. Όταν είχα δουλειά προσπάθησα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Παρόλο που δεν είχα βοήθεια από τη συζυγο κατάφερα να βελτιώσω πολύ την ψυχολογία μου.
Τώρα θα κρίθω πάλι γιατί είμαι χωρίς δουλειά και με προβλήματα υγείας που με ρίχνουν αρκετά. Δυστυχώς η οικογένειά δε βοηθάει αλλά υπαρχουν καλοί φιλοι και πιστεύω πως θα τα καταφέρω
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Σπίρτο έγραψε: 15 Οκτ 2024, 21:49
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 15 Οκτ 2024, 21:41

.

.
Δεν το κατάλαβα

.

Εννοώ το να μην κάνεις όνειρα για το αύριο δείχνει σαν να μην έχεις επιθυμίες και πιθανόν να μην αγαπάς πια πράγματα..... :-?

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

ρε συ 20..
δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας , νιώθουν πολλά τέτοια συναισθήματα; είτε είχαν ατυχίες είτε προβλήματα
δεν είσαι ο μόνος
όμως όλοι συνεχίζουν στην ανηφόρα της ζωής
το να πέφτεις και να μάθεις να σηκώνεσαι είναι ακριβώς το να ζεις
αυτή είναι η ζωή, πέφτεις σηκώνεσαι, τίποτα άλλο
εδώ κάποιοι άλλοι καταφέρνουν να κάνουν οικογένεια και παιδιά στα εξήντα..
τι να λέμε τώρα
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Αν έχεις την σωματικη σου υγεία, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ζεις.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

τα παιδια.

αν εχεις. αν δεν εχεις, τα ανηψια, η τα παιδια φιλων.

κανε χαζι την ωρα που παιζουν και γελανε. δεν υπαρχει καλυτερο αντικαταθλιπτικο, ουτε καλυτερος λογος για να ζεις, παρα για να τα κανεις να γελανε, να τα βλεπεςι να μεγαλωνουν και να εξελισσονται.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Ίακχος έγραψε: 15 Οκτ 2024, 22:22 Βρες καλούς φίλους, μια γυναίκα που να σε αγαπάει και κοινωνικοποιησου όπως σου είπαν. Γίνε καλύτερος στη δουλειά σου
Πέρασα κατάθλιψη όταν ήρθε το μνημόνιο και έμεινα χωρίς δουλειά εγώ και η γυναίκα μου και με παιδί να μεγαλώσουμε. Βοήθησε πολύ το ότι πήγα σε ψυχίατρο. Έκανα και την ενδοσκόπηση μου άρχισα να διαβάζω συστηματικά φιλοσοφία, ψυχολογία, λογοτεχνία και ποίηση. Όταν είχα δουλειά προσπάθησα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Παρόλο που δεν είχα βοήθεια από τη συζυγο κατάφερα να βελτιώσω πολύ την ψυχολογία μου.
Τώρα θα κρίθω πάλι γιατί είμαι χωρίς δουλειά και με προβλήματα υγείας που με ρίχνουν αρκετά. Δυστυχώς η οικογένειά δε βοηθάει αλλά υπαρχουν καλοί φιλοι και πιστεύω πως θα τα καταφέρω
Τυχερός όποιος τα βρει όλα αυτά. Εμένα με κόβω πιο πιθανό να βρω κάτι τέτοιο:

Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 07:39
Εκεί δόξα το θεό. Λίγο τη μέση μου έχω λίγο και κάτι θολούρες στα μάτια. Κατά τ' άλλα δόξα το θεό.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Ερμής έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:30
20--- έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:27
Ερμής έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:26
Κάποιον που να εκτιμάς; που να νοιάζεσαι
Τα αδέρφια μου. Και κάποια άλλα άτομα που πέρασαν απ' τη ζωή μου αλλά δεν είναι σε αυτή πια.
Τα αδέρφια σου είναι λοιπόν λόγος για να ζεις.
Δεν είμαι στη θέση σου οπότε θα απάντησω θεωρητικά.
Θες γκόμενά; μπες στα σοσιαλς, της πουτανας γινεται. Μην ακούς τοκ κάθε τελειωμένο που λέει "ουυυυυ γκόμενά από σοσιαλς; καημένε"
Αυτοί δε γαμανε ούτε από σοσιαλς ούτε αλλιώς.
Θες παρέα; Έλα πιο κοντά με άτομα της εργασίας σου.
Εδώ πηγαίνουμε κάνα δυο φορές το μήνα σε καμία ταβέρνα, έλα αν θες να ξεσκάσεις.
:) Ωραίος Ερμή.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Γιατί την ανυπαρξία την βίωσες τόσα εκατομμύρια χρόνια, γιατί να βιαστεις; Κάνε κι ένα διάλειμμα όσο γίνεται ποιοτικό.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

20--- έγραψε: 16 Οκτ 2024, 08:47
Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 07:39
Εκεί δόξα το θεό. Λίγο τη μέση μου έχω λίγο και κάτι θολούρες στα μάτια. Κατά τ' άλλα δόξα το θεό.
Τότε, φίλε μου, κοίτα απόλαυσε την ζωή σου γιατί περνάει γρήγορα, κι ασε τους γονείς σου να ησυχάσουν. Ο καθένας εχει το καντήλι του. Και δεν ειναι κάτι που το καθορίζουμε εμείς. Η πολυ στεναχώρια σε τρώει. Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ένας γνωστός μου έπαθε κατάθλιψη μετά που πέθαναν οι γονείς του και πάνω στον χρόνο είχε βγάλει μεταστάσεις στον εγκέφαλο.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

20--- έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:52
hellegennes έγραψε: 15 Οκτ 2024, 18:41
Για αρχή συλλυπητήρια. Έχεις αδέρφια; Παιδιά;
Εχω 3 αδέρφια. Αλλά έχουν και αυτοί τις ζωές τους. Είναι όλοι πάνω από 50. Παιδιά δεν έχω δυστυχώς.
Ευτυχώς θες να πεις.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”