!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποτε και πουθενά ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα. Κόφτε το λαιμό σας να έχετε το δίευρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
nemo

Re: Ποτε και πουθενά ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα. Κόφτε το λαιμό σας να έχετε το δίευρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

αλλη μια μερα περασε στο χαμαιτυπειο....
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ποτε και πουθενά ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα. Κόφτε το λαιμό σας να έχετε το δίευρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:10 Το οτι θα συμφωνουσα με τον Δαπέργολα, δε το φανταζόμουν.
Μου έχει τύχει και άλλες φορές.

Και εγώ πάντα μετρητά. Πως θα μπορούσα να κάνω και αλλιώς αφού είμαι φανατικός των μετρητών, μόλις μαζέψω τις βλακοαποδείξεις και συμπληρώσω το ποσό, όλα τ' άλλα τα πληρώνω μετρητά.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2024, 14:16
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:12 να σου πω, όταν δίνεις στον ανιψιό σου 50 ευρώ δώρο για τη γιορτή του, πώς θα σου φαινόταν να του παίρνει τα 10 ευρώ το κράτος;
Αυτό είναι όντως μικρό δώρο για προσωπικούς λόγους στην ιδιωτική ζωή. Δεν έχει δουλειά το κράτος να ανακατευτεί. Από την άλλη αν του δώσω 5.000 δώρο και το πάρει χαμπάρι το κράτος, θα ζητήσει τα 2.000 (φόρος δωρεάς) συν πρόστιμα και για τους δυο μας και πολύ καλά θα κάνει. Γιατί δε θα είναι ένα μικρό δωράκι αλλά κανονικότατο εισόδημα.

Το γκαρσόνι βέβαια δεν είναι ούτε ανιψιός μου ούτε φίλος μου ούτε είναι η γιορτή του. Βρισκόμαστε στον εργασιακό του χώρο, η σχέση μας είναι πελάτη-εργαζόμενου και τον πληρώνω παραπάνω μεν, αλλά για αυτή τη δουλειά που έκανε. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να φορολογηθεί. Αλλιώς να το κάνουν όλοι. Ξερωγω μελέτη μηχανικού με ένα 1 ευρώ φορολογήσιμη αμοιβή και 9.999 ευρώ φιλοδώρημα γιατί είμαστε όλοι μια παρεούλα και μη μας ξενερώνετε με τα εφοριακά σας.
:smt005: :smt005:
:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:04
Spoiler
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2024, 14:55
georgebi έγραψε: 03 Οκτ 2024, 14:47 Εικόνα
κάθε ελληνιάρης έχει κι από ένα αγαπημένο είδος εργαζόμενου που θεωρεί ότι κάνει ιερό καθήκον και όχι δουλειά. Οι χριστιανοί τους παπάδες, οι δαπίτες τις πουτάνες, οι Πασόκοι+ τα γκαρσόνια, οι χοντρολεσβίες με τα μπλε μαλλιά και τα μονίμως οργισμένα σοσιαλ τους ντελιβεράδες.
Παπαριές μαρίτσα μ. Προσωπικώς θεωρώ ηθική υποχρέωση να δώσω φιλοδώρημα στον ντελιβερά, όπως και το να είμαι ευγενική με το γκαρσόνι, την ταμία στο σουπερμάρκετ κλπ

Όποιος χάι τύπος που θεωρεί ότι αυτά που κερδίζει είναι η επιτομή της κοινωφελούς παραγωγικότητας,
ας σηκώσει τον κώλο του και ας πάει να πάρει αυτός τον καφέ, την πίτσα ή τα σουβλάκια.
:+1:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:30
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:10 Το οτι θα συμφωνουσα με τον Δαπέργολα, δε το φανταζόμουν.

Και εγώ πάντα μετρητά. Πως θα μπορούσα να κάνω και αλλιώς αφού είμαι φανατικός των μετρητών, μόλις μαζέψω τις βλακοαποδείξεις και συμπληρώσω το ποσό, όλα τ' άλλα τα πληρώνω μετρητά.
Εγώ δεν είμαι φανατική των μετρητών και με βολεύει αφάνταστα που περνάνε αυτομάτως στα έξοδα όλες οι αγορές που κάνω με κάρτα.

Αλλά ένα μικρό ποσό σε μετρητά για τέτοιες περιπτώσεις, πάντα προσπαθώ να έχω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης »

Feindflug έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:20 Τύπε, αν έχεις 50 ευρώ να δώσεις για φιλοδώρημα και δεν έχεις στα ντουλάπια να φας κάτι πρόχειρο ή κανονικό σε μια ανάγκη, πάλι θρύλος είσαι, αλλά για άλλους λόγους.
Δεν το κάνω κάθε μέρα μαν μου. Νταβέρνες και ντιλίβερι δεν παίζουν ούτε μια φορά το μήνα (γι αυτό και τα σκάω χοντρά όταν παίζει η φάση, για να με θυμούνται :lol: ). Το πενηντάευρω το έσκασα γιατί αφενός τον λυπήθηκα που έσκασε μύτη με ολόσωμη στολή ψαρά και αφετέρου γιατί έλειπα από σπίτι και δεν είχα τίποτα (+ του οτι είχε γεννήσει η γυναίκα μου και ήμουν κλασμένος απ' τη χαρά).
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:04
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2024, 12:51 Μην τους κάνουμε τέτοιο κακό, να συνεισφέρουμε στο ταμείο τους.
Οπως και με την απαγορευση του καπνισματος, παρατηρησε ποσο εξωφρενικη φαινεται σε ολους τους Συριζαιους με την ευρεια εννοια η ιδεα οτι το γκαρσονι εργαζεται και το φιλοδωρημα ειναι μισθος αντι να ειναι μελος της παρεας σου και το φιλοδωρημα να θεωρειται κατι σαν δωρο.

Οι ιδιοι ανθρωποι μαλλον νομιζουν οτι η μπαργουμαν τους την πεφτει.
:smt005:
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Αυτές τις μέρες ενα μεγάλο ΘΑ του τραμπ που υιοθέτησε και η καμαλα ειναι οτι θα παψουν να φορολογουνται τα φιλοδωρήματα

Προσωπικώς δεν έχω γνώμη. Οκ προφανώς είναι εισόδημα από εργασία αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος σε ένα κράτος που ο μέσος εε δηλώνει 350ε εισόδημα να μη φορολογησεις ένα κομμάτι του εισοδήματος των ντελιβεραδων και των σερβιτόρων
Βέβαια δεν ξέρω και για τι πόσα μιλάμε
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:30

Κάρτα μόνο σε πολυεθνικές
Παντού αλλού μετρητά. Δε το συζητάω για συνοικιακά μικρομάγαζα, εκεί τους απαγορεύω να μου κόψουν αποδειξη.
Α κάρτα δίνω και σε αυτούς που ξέρω οτι κονομάνε και σου κρατάνε μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Ρε μλκ μετρητά σου δίνω, αποδειξη δε κόβεις, στο 5,63 κράτα 5,60 ρε πστ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:37
Feindflug έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:20 Τύπε, αν έχεις 50 ευρώ να δώσεις για φιλοδώρημα και δεν έχεις στα ντουλάπια να φας κάτι πρόχειρο ή κανονικό σε μια ανάγκη, πάλι θρύλος είσαι, αλλά για άλλους λόγους.
Δεν το κάνω κάθε μέρα μαν μου. Νταβέρνες και ντιλίβερι δεν παίζουν ούτε μια φορά το μήνα (γι αυτό και τα σκάω χοντρά όταν παίζει η φάση, για να με θυμούνται :lol: ). Το πενηντάευρω το έσκασα γιατί αφενός τον λυπήθηκα που έσκασε μύτη με ολόσωμη στολή ψαρά και αφετέρου γιατί έλειπα από σπίτι και δεν είχα τίποτα (+ του οτι είχε γεννήσει η γυναίκα μου και ήμουν κλασμένος απ' τη χαρά).
Καθάρισες στην συνείδησή μου, τύπε, μόνο και μόνο για το τελευταίο!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

georgebi έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:02 Χμμμμμ...μήπως τελικά ο Δαπεργολας έλεγε παπαριες :o

και παρέσυρε και μενα; :oops:

Εικόνα

Εικόνα

Χμμμμμ..... :smt017

***βέβαια ειναι και το θέμα πως τσεπώνει ο επιχειρηματίας τα τιπ του παιδιού για ένα ολόκληρο μήνα μεχρι να του τα δώσει....
ποιός θα το έλεγε ότι ο χαμασοπουτινικός δαπέρογλας είναι καθυστέρας και λειτουργικά αναλφάβητος
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 16:12
georgebi έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:02 Χμμμμμ...μήπως τελικά ο Δαπεργολας έλεγε παπαριες :o

και παρέσυρε και μενα; :oops:

Εικόνα

Εικόνα

Χμμμμμ..... :smt017

***βέβαια ειναι και το θέμα πως τσεπώνει ο επιχειρηματίας τα τιπ του παιδιού για ένα ολόκληρο μήνα μεχρι να του τα δώσει....
ποιός θα το έλεγε ότι ο χαμασοπουτινικός δαπέρογλας είναι καθυστέρας και λειτουργικά αναλφάβητος
Εκεί λέει ότι δεν υπόκειται σε ΦΠΑ, όχι ότι δε φορολογείται. Ο μισθός έχει ΦΜΥ και ΙΚΑ.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:46
Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2024, 15:30 Μου έχει τύχει και άλλες φορές.

Κάρτα μόνο σε πολυεθνικές
Παντού αλλού μετρητά. Δε το συζητάω για συνοικιακά μικρομάγαζα, εκεί τους απαγορεύω να μου κόψουν αποδειξη.
Α κάρτα δίνω και σε αυτούς που ξέρω οτι κονομάνε και σου κρατάνε μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Ρε μλκ μετρητά σου δίνω, αποδειξη δε κόβεις, στο 5,63 κράτα 5,60 ρε πστ.
Στους γύφτουλες καλά κάνεις, να μάθουν να είναι κανονικοί άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Μετά τη φορολόγηση του φιλοδωρήματος, η επόμενη απόφαση του Δεξιου καθεστωτος θα είναι η φορολόγηση των εισπράξεων από τα κάλαντα..
Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2024, 14:16
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2024, 13:12 να σου πω, όταν δίνεις στον ανιψιό σου 50 ευρώ δώρο για τη γιορτή του, πώς θα σου φαινόταν να του παίρνει τα 10 ευρώ το κράτος;
Αυτό είναι όντως μικρό δώρο για προσωπικούς λόγους στην ιδιωτική ζωή. Δεν έχει δουλειά το κράτος να ανακατευτεί. Από την άλλη αν του δώσω 5.000 δώρο και το πάρει χαμπάρι το κράτος, θα ζητήσει τα 2.000 (φόρος δωρεάς) συν πρόστιμα και για τους δυο μας και πολύ καλά θα κάνει. Γιατί δε θα είναι ένα μικρό δωράκι αλλά κανονικότατο εισόδημα.
Καπου το εχουμε παρατραβηξει με το κρατος-νταβατζη, και μας φαινονται ολα φυσιολογικα.
Εγω παλι δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι νορμαλ το να σου παρει τα 2 χιλιαρικα απο τα 5 φορολογημενα που θελεις να χαρίσεις στον ανηψιο σου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”