!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο: το παλαιστινιακό ζήτημα

Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: Ένα ενδιαφέρον βιβλίο: το παλαιστινιακό ζήτημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

καλά εσυ μπορει να θες να καις βιβλία αντι να τα διαβαζεις
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:08
GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 10:27

Βιβλία κομματικών δεν διαβάζω ρε φίλε. Εάν θέλω να διαβάσω δεξιά/αριστερή προπαγάνδα, υπάρχει και το twitter. Εσύ τι διάβασες; Έμαθες κάτι που δεν ήξερες;
αν δεν σε ενδιαφέρει αστο, αν θεωρεις ότι το τουιτερ είναι επίπεδο έρευνας είναι δικό σου κριτήριο
Οταν ξεκινάς έρευνα και εισαι εξ' αρχής προκατειλημμένος λόγω των πιστεύω σου, τότε δεν κάνεις έρευνα. Δεν το λεω γιατί ο συγκεκριμένος είναι του κόμματος, το ίδιο θα έλεγα και για χριστιανούς, δεξιούς, βίγκαν κοκ. :102:
Το σωστό είναι να κάνουν έρευνα άνθρωποι που τα έχουν πάρει μωρά, δεν έχουν βιώματα και γνώσεις, τα έχουν βάλει στη ζούγκλα και μετά να κάνουν έρευνα. Διαβασε ρε φίλε το βιβλίο και πες ότι μεθοδολογικά έχει αυτές τις αδυναμίες, π.χ. δεν αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το παλαιστινιακο ζήτημα κτλπ.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ ο προκατειλιμένος εδώ είναι άλλος χωρις να έχει διαπιστώσει την επιστημονική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται εκ των προτέρων βγάζει κρίση και συμπέρασμα.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

σαν πηγές χρησιμοπιούνται εκθέσεις βρετανικές για διαμάχες μουσουλμάνων-χριστιανών-εβραίων(θρησκευτικά)

είναι κάποιο λάθος να χρησιμοποιούνται αυτές;

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:44
GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:36
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:08
αν δεν σε ενδιαφέρει αστο, αν θεωρεις ότι το τουιτερ είναι επίπεδο έρευνας είναι δικό σου κριτήριο
Οταν ξεκινάς έρευνα και εισαι εξ' αρχής προκατειλημμένος λόγω των πιστεύω σου, τότε δεν κάνεις έρευνα. Δεν το λεω γιατί ο συγκεκριμένος είναι του κόμματος, το ίδιο θα έλεγα και για χριστιανούς, δεξιούς, βίγκαν κοκ. :102:
Το σωστό είναι να κάνουν έρευνα άνθρωποι που τα έχουν πάρει μωρά, δεν έχουν βιώματα και γνώσεις, τα έχουν βάλει στη ζούγκλα και μετά να κάνουν έρευνα. Διαβασε ρε φίλε το βιβλίο και πες ότι μεθοδολογικά έχει αυτές τις αδυναμίες, π.χ. δεν αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα το παλαιστινιακο ζήτημα κτλπ.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ ο προκατειλιμένος εδώ είναι άλλος χωρις να έχει διαπιστώσει την επιστημονική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται εκ των προτέρων βγάζει κρίση και συμπέρασμα.
Έλα τώρα πλάκα κάνουμε; Οτι λέει το κόμμα, τα ίδια λέει και στο βιβλίο. Ήδη απο το εξώφυλλο καταλαβαίνεις πως ακολουθεί μια γραμμή.

Εγώ και εσυ είμαστε 2 παπάρες στο ιντερνετ και λεμε την γνώμη μας, μπορούμε να είμαστε προκατειλιμένοι. Αλλά όπως δεν θα κάτσω να δω ΣΚΑΙ, έτσι δεν θα διαβάσω και το βιβλίο του κ. Γκίκα.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 11:54 απο το εξώφυλλο καταλαβαίνεις
:P :P
το καλύτερο κριτήριο

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

κάτι που δεν γνώριζα είναι πως εκτός από τους αντιρησίες στράτευσης στον φασιστικό στρατο του ισραήλ είναι και οι οι φυγάδες που μετριούνται σε λίγες δεκάδες χιλιάδες και γυρνάνε είτε στις χώρες που έφυγαν ή που έφυγαν οι γονείς τους.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2024, 00:30 Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όλα αυτά, καλά κάνανε. Το θέμα είναι φίλε μου μη διαβάζεις μόνο κομμουνιστές, διάβασε κι απ'την άλλη πλευρά να δεις πώς το ζήσανε κι αυτοί, και μετά ζύγισέ τα και βγάλε τη δική σου γνώμη.
Πρότεινε κάτι. Σου απευθύνομαι προσωπικά γιατί σου έχω εμπιστοσύνη ότι θα παραθέσεις κάτι σοβαρό, με πηγές, σαν το βιβλίο που είναι και το θέμα του νήματος κι όχι ημιφαντασίες που θέλουν να περάσουν για ιστορία.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Βλήμα έγραψε: 10 Οκτ 2024, 13:25
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2024, 00:30 Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όλα αυτά, καλά κάνανε. Το θέμα είναι φίλε μου μη διαβάζεις μόνο κομμουνιστές, διάβασε κι απ'την άλλη πλευρά να δεις πώς το ζήσανε κι αυτοί, και μετά ζύγισέ τα και βγάλε τη δική σου γνώμη.
Πρότεινε κάτι. Σου απευθύνομαι προσωπικά γιατί σου έχω εμπιστοσύνη ότι θα παραθέσεις κάτι σοβαρό, με πηγές, σαν το βιβλίο που είναι και το θέμα του νήματος κι όχι ημιφαντασίες που θέλουν να περάσουν για ιστορία.
Δεν έχω κάτι να προτείνω σε βιβλίο, πραγματικά δεν έχω. Ό,τι έχω διαβάσει είναι περισσότερο για την άλλη πλευρά, την ιστορία των Αράβων.
Αλλά αν θες να μάθεις για την Εβραϊκή πλευρά, ποιοί είναι και ποιά είναι η ψυχοσύνθεσή τους, το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι ένα βίντεο. Είναι ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος που κάνει διάλεξη σε Εβραίους της Αμερικής δύο μήνες μετά την 7 Οκτώβρη και τους εξηγεί γιατί οι Ισραηλινοί είναι διαφορετικοί απ'τους Εβραίους της Αμερικής. Το βίντεο είναι μία ώρα, αλλά αν έχεις και το ίντερνετ ανοιχτό παράλληλα για να κάνεις λίγο έρευνα να καταλάβεις για τι πράγματα μιλάει μπορείς να φας μια μέρα. Είναι τρομερά ενδιαφέρον γιατί ξεκινάει από το 19ο αιώνα και φτάνει μέχρι την επίθεση της Χαμάς.

Ακόμα πιό ενδιαφέρον, απ'τον ίδιο, είναι το δεύτερο μέρος. Μια ιστορική αναδρομή του πώς βλέπουν από την μεριά τους οι Παλαιστίνιοι τους Εβραίους, από την αρχή, και για ποιό λόγο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Οκτ 2024, 14:59
Βλήμα έγραψε: 10 Οκτ 2024, 13:25
Δεν έχω κάτι να προτείνω σε βιβλίο, πραγματικά δεν έχω. Ό,τι έχω διαβάσει είναι περισσότερο για την άλλη πλευρά, την ιστορία των Αράβων.
Αλλά αν θες να μάθεις για την Εβραϊκή πλευρά, ποιοί είναι και ποιά είναι η ψυχοσύνθεσή τους, το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι ένα βίντεο. Είναι ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος που κάνει διάλεξη σε Εβραίους της Αμερικής δύο μήνες μετά την 7 Οκτώβρη και τους εξηγεί γιατί οι Ισραηλινοί είναι διαφορετικοί απ'τους Εβραίους της Αμερικής. Το βίντεο είναι μία ώρα, αλλά αν έχεις και το ίντερνετ ανοιχτό παράλληλα για να κάνεις λίγο έρευνα να καταλάβεις για τι πράγματα μιλάει μπορείς να φας μια μέρα. Είναι τρομερά ενδιαφέρον γιατί ξεκινάει από το 19ο αιώνα και φτάνει μέχρι την επίθεση της Χαμάς.

Ακόμα πιό ενδιαφέρον, απ'τον ίδιο, είναι το δεύτερο μέρος. Μια ιστορική αναδρομή του πώς βλέπουν από την μεριά τους οι Παλαιστίνιοι τους Εβραίους, από την αρχή, και για ποιό λόγο.
Αφού μου έκανες την χάρη να μου κάνεις μια πρόταση θα το δω, αλλά να ξες ότι έχω ένα ζήτημα με τα βίντεο που παραθέτουν στοιχεία: είναι πολύ πιο δύσκολο να διασταυρώσω την εγκυρότητα των πηγών σε σχέση με ένα βιβλο.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Βλήμα έγραψε: 10 Οκτ 2024, 15:29 Αφού μου έκανες την χάρη να μου κάνεις μια πρόταση θα το δω, αλλά να ξες ότι έχω ένα ζήτημα με τα βίντεο που παραθέτουν στοιχεία: είναι πολύ πιο δύσκολο να διασταυρώσω την εγκυρότητα των πηγών σε σχέση με ένα βιβλο.
Για το πρώτο το έχω κάνει εγώ :003:
Στη μέση περίπου του βίντεο έχει ένα πίνακα που μάλλον τον έχει φτιάξει μόνος του και δείχνει πότε ήταν, πόσοι ήταν και από πού ήταν οι Εβραίοι που ήρθαν στην Παλαιστίνη. Αυτός τον πίνακα, που είναι μάλλον και ο πιό σημαντικός, είναι πολύ δύσκολο να τον διασταυρώσεις εντελώς. Έχω τικάρει 5-6 νούμερα από Αμερικάνικα και Εβραϊκά αρχεία και δε βρήκα τίποτα σημαντικά στραβό. Βασικά προσπαθεί να δείξει ότι οι Εβραίοι όταν είχαν την ευκαιρία να πάνε οπουδήποτε αλλού, πήγαιναν οπουδήποτε αλλού εκτός από την Παλαιστίνη γιατί δημογραφικά τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν ήταν ιδεολόγοι, ήταν πρόσφυγες. Και δεν είχαν πού αλλού να πάνε σε εκείνη τη φάση γιατί κυριολεκτικά όλος ο πλανήτης τους είχε κλείσει τις πόρτες και στην Ευρώπη τους σφάζανε.

Στο δεύτερο βίντεο μόνο σποραδικά τσέκαρα, δε βρήκα τίποτα. Ο τύπος φαίνεται σοβαρός όσον αφορά τις πηγές του.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Το αναφέρει και αυτό στο βιβλίο όπως και πως αρκετοί έφυγαν από το Ισραήλ όταν μπορουσαν και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους μετέπειτα

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Οι Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» παρουσιάζουν την έκδοση «Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του», στο Café - Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα) την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στις 7 μ.μ.

Ελπίζω να έχει κάμερα και να δούμε την βιβλιοπαρουσιαση

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 00:34 Αυτός εδώ είναι ο μαν μας; Το διάβασες εσύ το βιβλίο η απλά κανείς τηλεμάρκετινγκ;

https://fonitisparou.gr/%CE%B1%CE%BD%CE ... AF-%CE%BD/
Αυτός ειναι

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 22 Οκτ 2024, 21:08
GoBzi έγραψε: 04 Οκτ 2024, 00:34 Αυτός εδώ είναι ο μαν μας; Το διάβασες εσύ το βιβλίο η απλά κανείς τηλεμάρκετινγκ;

https://fonitisparou.gr/%CE%B1%CE%BD%CE ... AF-%CE%BD/
Αυτός ειναι

Μου το πέταξε και εμένα προτεινόμενο, θα το δω όταν παω σπίτι αν και ξεκινάει με "συντρόφισσες και σύντροφοι". :P
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

σπινθηροβολο βλεμμα ο τυπος
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”