!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κούτουλας για τον Χρήστο Γιανναρά.

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Κούτουλας για τον Χρήστο Γιανναρά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:30 Ε, δεν είναι τελείως παπάρας όποιος ξεκινάει με αναφορές για τις επιλογές που είχαν τα νιάτα της γενιάς του (παραεκκλησιαστικές οργανώσεις ή αριστερά :smt005: )
ακόμα χειρότερα τα λεει, οι πιο παλιοι λεει ειχαν αυτο το δίλημμα, εκεινος ηταν στην γενιά που οταν ηταν 10 ετών τα καταλαβαίναν αυτα και κορόιδευαν γιατι τα ηξεραν ολα. Τι ειναι ρε παιδια αυτο το παρατραγουδο, πειτε να μαθουμε κατι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

έργο_μακέτο έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:30

Άρα διανοούμενος η φιλόσοφος θεωρείται κάποιος ανάλογα με το ποιοι και πόσοι θα τον υμνολογουν μετά τον θάνατο του ....

Από προηγούμενη συζήτηση μαζί σου για τον Γιανναρά σχετικά με το τι κριτήρια θεωρείται κάποιος φιλόσοφος η διανοούμενος :D
Δεν υπάρχει "άρα" υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Με κάποιες συμφωνείς, κάποιες τις γράφεις.

Η συγκεκριμένη πάντως άποψη του Κούτουλα για τον Γιανναρά είναι από αστεία έως εμπαθής. Προσωπική εκτίμηση. :)
Τι λάθος είπε;
Δεν ήταν κολλημένος με την Ανατολή ο συγχωρεμένος, και μανιχαιστικά εμπαθής απέναντι στη Δύση;
Βρε πανάσχετο ζουζούνι, άσε τις γενικολογίες. Πάρτε πακέτο τον Κούτουλα ως πνευματικό οδηγό και καλή σας τύχη. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ειναι κατι σημαντικό στην Αριστερά; Τοτε οκ, πολυ ωραια τα λεει, λαθος μου.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:33
έργο_μακέτο έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:39

Δεν υπάρχει "άρα" υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Με κάποιες συμφωνείς, κάποιες τις γράφεις.

Η συγκεκριμένη πάντως άποψη του Κούτουλα για τον Γιανναρά είναι από αστεία έως εμπαθής. Προσωπική εκτίμηση. :)
Τι λάθος είπε;
Δεν ήταν κολλημένος με την Ανατολή ο συγχωρεμένος, και μανιχαιστικά εμπαθής απέναντι στη Δύση;
Βρε πανάσχετο ζουζούνι, άσε τις γενικολογίες. Πάρτε πακέτο τον Κούτουλα ως πνευματικό οδηγό και καλή σας τύχη. :e045:
....
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:30 Ε, δεν είναι τελείως παπάρας όποιος ξεκινάει με αναφορές για τις επιλογές που είχαν τα νιάτα της γενιάς του (παραεκκλησιαστικές οργανώσεις ή αριστερά :smt005: )
ακόμα χειρότερα τα λεει, οι πιο παλιοι λεει ειχαν αυτο το δίλημμα, εκεινος ηταν στην γενιά που οταν ηταν 10 ετών τα καταλαβαίναν αυτα και κορόιδευαν γιατι τα ηξεραν ολα. Τι ειναι ρε παιδια αυτο το παρατραγουδο, πειτε να μαθουμε κατι.
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να δω φωτο του εν λόγω στα επαναστατικά μικράτα του. :lol:

Παίζει στη γενιά μου, οπότε θα έχω ακριβέστατη προσέγγιση για το είδος. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:15
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:08
Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:07
Μα δεν μιλάει μόνο για τον Γιανναρά στο βίντεο. Δες το ρε, αμάν, είναι δυνατόν να κουβεντιάζουμε πάνω σε κάτι που δεν έχεις δει; Όφου δηλαδή.
Εγώ μεγάλωσα με blue sky και τηλετωρα, άρα έχω ψεκομπουλσιτ ένστικτο πολύ υψηλό, με μισό λεπτό καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται
Όχι δεν καταλαβαίνεις, ώχου αδερφάκι μου γάιδαρο σκας λέμε.
Σε λίγα βιντεάκια πιο κάτω πλέκει το εγκώμιο του Παπαδόπουλου και μιλάει για γουόκ δικτατορία που καταστρέφει τα έθνη . Πάλι δικαιώθηκε ο βετεράνος.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Σας πονάει ο Κούτουλας γιατί σκέφτεται κριτικά και δεν υμνολογεί το ανατολίτικο οθωμανορθόδοξο νεοελληνικό παραμύθι σας.

Είχα έναν φιλόλογο σαν τον Κούτουλα στο λύκειο και ήταν αυτός ο οποίος με έμαθε να σκέφτομαι. Την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι φλυαρούσαν και ήταν βυθισμένοι μέσα στην τυπολατρική και λόγια ανουσιότητά τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος έργο_μακέτο την 30 Αύγ 2024, 10:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Άβαταρ μέλους
enaon

Δεν εχω ιδέα ποιος εινα ο Κουτουλας, στον γουικι δεν τον εχει, και δεν ξερω και τον Γιανναρα, αλλα αυτο το βιντεακι που βλεπω ειναι αθλιο, πολυ περίεργο που το ανεβασε ο μακέτο, 18 λεπτά κομπλεξισμου για εναν πεθαμένο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:37
Εγώ μεγάλωσα με blue sky και τηλετωρα, άρα έχω ψεκομπουλσιτ ένστικτο πολύ υψηλό, με μισό λεπτό καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται
Σε λίγα βιντεάκια πιο κάτω πλέκει το εγκώμιο του Παπαδόπουλου και μιλάει για γουόκ δικτατορία που καταστρέφει τα έθνη . Πάλι δικαιώθηκε ο βετεράνος.
Όμορφα.

Και μετά φταίω εγώ που σας λέω βλημμένα, που όπου δουν φως ανεβαίνουν. :e045:

Προσοχή στις σκάλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 30 Αύγ 2024, 10:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

Αλιόσα έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:12
Annibas έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:34 Τον παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα του τα βίντεο, είναι εξαιρετικός.
λέει και καμια βλακεια που και που,

για παράδειγμα λέει πως υπάρχει αντίφαση στα λόγια του Ιησού "Γιατι με ονομάζεις αγαθό όταν αγαθός είναι μόνο ο Θεός" και "Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" χωρις να πει πως στην πρώτη περίπτωση ο Ιησούς απαντά στην ειρωνική προσφώνηση του πλούσιου "Διδάσκαλε αγαθέ" ο οποίος τον θεωρούσε μόνο άνθρωπο, δηλαδή ο Ιησούς ουσιαστικά έλεγε "αφού με θεωρεις μόνο άνθρωπο γιατι τότε με αποκαλείς αγαθό;"

και το κακό είναι πως έχει κλεισμένο τον σχολιασμό στα βιντεο του.
Έχει πει διάφορα κουφά όπως και ότι ο Μητσοτάκης πατέρας με τους Βενιζελικούς υπηρετούσαν τους Γερμανούς στην κατοχή.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:37
Εγώ για το συγκεκριμένο είπα, δεν έχω δει άλλα βίντεο του τύπου αυτού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Ναύτης έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:43 Εγώ για το συγκεκριμένο είπα, δεν έχω δει άλλα βίντεο του τύπου αυτού.
το συγκεκριμένο βιντεο σου αρεσε;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Και το συγκεκριμένο βίντεο αρκεί ως κριτήριο.

Αρκεί μια ιδέα να το πει και όλοι οι "σκεπτόμενοι" γκαζώνουν χωρίς περαιτέρω σκέψη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Annibas έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:41
Αλιόσα έγραψε: 30 Αύγ 2024, 10:12
Annibas έγραψε: 30 Αύγ 2024, 09:34 Τον παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα του τα βίντεο, είναι εξαιρετικός.
λέει και καμια βλακεια που και που,

για παράδειγμα λέει πως υπάρχει αντίφαση στα λόγια του Ιησού "Γιατι με ονομάζεις αγαθό όταν αγαθός είναι μόνο ο Θεός" και "Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα" χωρις να πει πως στην πρώτη περίπτωση ο Ιησούς απαντά στην ειρωνική προσφώνηση του πλούσιου "Διδάσκαλε αγαθέ" ο οποίος τον θεωρούσε μόνο άνθρωπο, δηλαδή ο Ιησούς ουσιαστικά έλεγε "αφού με θεωρεις μόνο άνθρωπο γιατι τότε με αποκαλείς αγαθό;"

και το κακό είναι πως έχει κλεισμένο τον σχολιασμό στα βιντεο του.
Έχει πει διάφορα κουφά όπως και ότι ο Μητσοτάκης πατέρας με τους Βενιζελικούς υπηρετούσαν τους Γερμανούς στην κατοχή.
btw δεν είναι πως δεν πιστεύει (ειναι Καθολικός) απλώς δίνει λάθος ερμηνεία και πάτημα να λένε οι ισλαμιστές κτλ "να εδώ ο Ιησούς λέει πως δεν είναι Θεός", την σωστή την δίνει ο μακαρίτης θεολόγος/φιλόλογος Ν. Σωτηρόπουλος που εχει εκδοσει το τρίτομο εξαιρετικό έργο "Ερμηνεία δυσκόλων χωρίων της Αγίας Γραφής".
Άβαταρ μέλους
enaon

βλεπω εχει 1% αρνητικές μονο στο βιντεο που θάβει τον πεθαμένο, δεν θα τον βλεπουν νεοέλληνες μαλλον που υμνολογουν τους παντες. Τι εθνικότητας να ειναι οσοι τον βλεπουν, ξερει κανείς;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”