!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λαζοντόιτς

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Λαζοντόιτς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Οκ τα αμερικάνικα έχουν αποικίσει πολιτισμικά τους πάντες, ακόμα και μένα. Αλλά ντόιτς γιατί να μιλάς χωρίς να χρειάζεται.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

Communio Sancta έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 21:55
Ρε φίλε, δεν τους έχεις ζήσει. Κουτοπόνηροι, ακαλλιέργητοι, και κάγκουρες. Αυτό που λέει ο νηματοθέτης, θεωρούν πως αν μιλάνε γερμανικά ενώ πρέπει να μιλήσουν ελληνικά, δείχνουν κάτι σπουδαίο. Πώς καταφέρνουν και παίρνουν ΜΟΝΟ τα ελαττώματα των γερμανών και των Ελλήνων και ΚΑΝΕΝΑ προτέρημα. Ξέρω τι φταίει. Δεν ξέρουν το αθηναϊκό αστικό σουβλάκι.
αυτά εγώ θα τα πιστέψω μόνο όταν τους δω να παραγγέλνουν τυλιχτό με sauerkraut και currywurst. έως τότε, τους κατηγορείτε άδικα. :lol:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Υπάρχει λίγη ζήλια (από εμένα τουλάχιστον) ήθελα να παραμείνω στη Γερμανία από μικρή και νέα όταν ξαναπήγα. Γιατί αυτοί να καρπώνονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο; Πρόσφεραν κάτι παραπάνω; Δουλεύουν εκεί με καλύτερες συνθήκες και μισθούς και δεν είναι πια gastarbeiter.
Υπάρχει κάποια ζήλια με τους απόδημους. Και κερατάδες και δαρμενοι είμαστε στην Ελλάδα.
Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης »

Ήμουν κι εγώ λαζοντόιτς (παρελθοντικός χρόνος γιατί έζησα την πρώτη δεκαετία της ζωής μου εκεί - μετράω τέσσερις+ δεκαετίες ζωής), όχι Σερραίος βέβαια (ούτε καν πόντιος). Οι λαζοντόιτς που μιλούν γερμανικά με κακή προφορά εν Ελλάδι, είναι αυτοί που είτε απλά δεν ήξεραν ούτως ή άλλως να μιλούν σωστά ελληνικά και χρησιμοποιούν τις γερμανικές λέξεις, είτε απλώς για επίδειξη (θα επανέλθω σ' αυτό). Ο πατέρας μου ακόμη πετάει γερμανικές λέξεις σε μια συζήτηση γιατί απλά δεν ξέρει τις αντίστοιχες ελληνικές, π.χ. ακόμη και τώρα όταν αναφέρεται σε αυτοκινητόδρομους τους αποκαλεί "αούτομπαν" (που είναι και η λάθος προφορά της λέξης) κι εγώ με τις αδερφές μου του θυμίζουμε κάθε φορά την αντίστοιχη ελληνική (και την σωστή προφορά της γερμανικής).

Οι λαζοντόιτς έχουν μείνει στη δεκαετία του ογδόντα (ειδικά οι μπούμερς) και έτσι έχουν μεγαλώσει και τις επόμενες γενιές. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, έχουν και μια ιδιαίτερη αδυναμία στην επίδειξη πλούτου (και στην επίδειξη γενικά). Δεν θα δεις ποτέ λαζοντόιτς να ντύνεται κάζουαλ για καφέ (δεν συζητώ καν για βραδινή έξοδο). Έχουν εμμονή με τα μετρητά (καλά, και οι Γερμανοί έχουν) και κυκλοφορούν με πολλά (αν σκοπεύετε να ληστέψετε κάποιον, ληστέψτε λαζοντόιτς). Το αυτοκίνητό τους είναι επιπέδου the beast μόνο και μόνο για τη φιγούρα κι ας δουλεύουν σε συνεργεία καθαρισμού ή σε φάμπρικες. Ο λαζοντοϊτσισμός διαιωνίζεται όσο οι λαζοντόιτς κάνουν μόνο παρέα μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους βαλκάνιους και ανατολίτες. Σιγά-σιγά, οι νέες γενιές σπάνε αυτόν τον κύκλο και γερμανοποιούνται.
Άβαταρ μέλους
Antares

Είναι λίγο αγενές να τους διορθώνετε. Αυτοί δούλεψαν στις χειρονακτικές εργασίες σε εργοστάσια. Τα παιδιά τους βρήκαν κάτι καλύτερο στην χώρα μετανάστευσης (με την βοήθεια των γονιών) και κάνουν καριέρες.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Antares έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 12:06 το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
:smt005:
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Antares

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 13:08
Antares έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 12:06 το ευρωπαϊκό κεκτημένο;
:smt005:
Παιδεία, υγεία, πρόνοια, καλοί μισθοί, κοινωνική κινητικότητα. Τα έχουμε εμείς αυτά τουλάχιστον στον βαθμό που υπάρχουν στη Γερμανία; Γιατί όλοι θέλουν να πάνε εκεί οι μετανάστες που έρχονται;
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Antares έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 12:06 Υπάρχει λίγη ζήλια (από εμένα τουλάχιστον) ήθελα να παραμείνω στη Γερμανία από μικρή και νέα όταν ξαναπήγα. Γιατί αυτοί να καρπώνονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο; Πρόσφεραν κάτι παραπάνω; Δουλεύουν εκεί με καλύτερες συνθήκες και μισθούς και δεν είναι πια gastarbeiter.
Υπάρχει κάποια ζήλια με τους απόδημους. Και κερατάδες και δαρμενοι είμαστε στην Ελλάδα.
Μα δεν σε κρατάει κανείς στην Ελλάδα. Κάτι θα χάσεις κάτι θα κερδίσεις, βαλτά κάτω δες. :102:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 20:16
nyxtovios έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 19:53
Nandros έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 19:53
Ποια ζήλια? 5 χρόνια μετανάστης ήμουν και ελληνικά μιλούσα μόνο με την γυναίκα μου, όταν ήμασταν μόνοι.
Όταν γυρίσαμε πίσω κανονικά ελληνικά μιλούσα, με ελάχιστο αξάν που σε 10-15 μέρες εξαφανίστηκε.
.
Δεν το λεω για σένα.
Εγώ βρε τύπε μου έχω φάει και συνεχίζω να τρώω 11 χρόνια στην μάπα τους Εγγλέζους. Τι να ζηλέψω;

Τα παιδιά μου που είναι 4,5 και 2 να το καταλάβω να πετάνε αγγλικές λέξεις γιατί είναι γεννημένα και πάνε σχολείο εκεί (πχ ο μεγάλος μου έπαιζε μπάσκετ με ένα παιδί χθες και του λέει οποίος βάλει το καλάθι είναι ο champion, γιατί δεν ήξερε το "πρωταθλητής", οπότε εκεί το έκανα εγώ μετάφραση για να καταλάβει το άλλο το παιδί). Προσωπικά δεν έχω πει ποτέ την γυναίκα μου darling και εννοείται δεν μιλάω αγγλικά μπροστά σε κόσμο (όταν είμαι στην Ελλάδα) γιατί ντρέπομαι να περιτριγυρίζομαι από Έλληνες και να μιλάω ξένη γλώσσα. Στον ψωλοευοσμο Θεσσαλονίκης μεγάλωσα, όχι στην Οξφόρδη. :102:
Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είσαι ακαλλιέργητος μπουρτζόβλαχος που "μεγαλοπιάστηκε" και άρα δεν έχεις ξιπασιά ή μανταμσουσουδισμό, που περιγράφει πιο γλαφυρά το φαινόμενο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 21:59 Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Οκ τα αμερικάνικα έχουν αποικίσει πολιτισμικά τους πάντες, ακόμα και μένα. Αλλά ντόιτς γιατί να μιλάς χωρίς να χρειάζεται.
Γιατί δείχνεις ότι είσαι "ανώτερος Ευρωπαίος" αφού Γερμανία κι έτσι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Antares

GoBzi έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 13:20 Μα δεν σε κρατάει κανείς στην Ελλάδα. Κάτι θα χάσεις κάτι θα κερδίσεις, βαλτά κάτω δες. :102:
Έχω κάνει προσπάθειες και ακόμη ελπίζω. Αλλά έχω μπλέξει άσχημα με διαγνώσεις ιατρικές και δεν βοηθάει η ηλικία για εύρεση άλλης εργασίας.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 12:46 Ήμουν κι εγώ λαζοντόιτς (παρελθοντικός χρόνος γιατί έζησα την πρώτη δεκαετία της ζωής μου εκεί - μετράω τέσσερις+ δεκαετίες ζωής), όχι Σερραίος βέβαια (ούτε καν πόντιος). Οι λαζοντόιτς που μιλούν γερμανικά με κακή προφορά εν Ελλάδι, είναι αυτοί που είτε απλά δεν ήξεραν ούτως ή άλλως να μιλούν σωστά ελληνικά και χρησιμοποιούν τις γερμανικές λέξεις, είτε απλώς για επίδειξη (θα επανέλθω σ' αυτό). Ο πατέρας μου ακόμη πετάει γερμανικές λέξεις σε μια συζήτηση γιατί απλά δεν ξέρει τις αντίστοιχες ελληνικές, π.χ. ακόμη και τώρα όταν αναφέρεται σε αυτοκινητόδρομους τους αποκαλεί "αούτομπαν" (που είναι και η λάθος προφορά της λέξης) κι εγώ με τις αδερφές μου του θυμίζουμε κάθε φορά την αντίστοιχη ελληνική (και την σωστή προφορά της γερμανικής).

Οι λαζοντόιτς έχουν μείνει στη δεκαετία του ογδόντα (ειδικά οι μπούμερς) και έτσι έχουν μεγαλώσει και τις επόμενες γενιές. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, έχουν και μια ιδιαίτερη αδυναμία στην επίδειξη πλούτου (και στην επίδειξη γενικά). Δεν θα δεις ποτέ λαζοντόιτς να ντύνεται κάζουαλ για καφέ (δεν συζητώ καν για βραδινή έξοδο). Έχουν εμμονή με τα μετρητά (καλά, και οι Γερμανοί έχουν) και κυκλοφορούν με πολλά (αν σκοπεύετε να ληστέψετε κάποιον, ληστέψτε λαζοντόιτς). Το αυτοκίνητό τους είναι επιπέδου the beast μόνο και μόνο για τη φιγούρα κι ας δουλεύουν σε συνεργεία καθαρισμού ή σε φάμπρικες. Ο λαζοντοϊτσισμός διαιωνίζεται όσο οι λαζοντόιτς κάνουν μόνο παρέα μεταξύ τους και με τους υπόλοιπους βαλκάνιους και ανατολίτες. Σιγά-σιγά, οι νέες γενιές σπάνε αυτόν τον κύκλο και γερμανοποιούνται.
Δεν ξέρω κατά πόσο γερμανοποιούνται οι νέες γενιές. Βλέπω αρκετούς που φύγανε 5, 10, 15 χρόνια πριν και κάνουν το ίδιο με τα γερμανοελληνικά. Επίσης τους ξεχωρίζεις από τα αυτοκίνητα. Οι μπούμερ έχουν ακόμη την full extra Ε κλας Μερτσέντε που φέρανε στα 90s. Οι νέοι είναι συνήθως με κάνα mid class SUV, εάν είναι μπεμπέ ή Μερτσέντε είναι από leasing (φαίνεται στις πινακίδες).

Έχω γνωστούς σε Σουηδία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και ποτέ δεν τους έχω ακούσει να χρησιμοποιούν ξένη γλώσσα μπροστά σε κόσμο (στην Ελλάδα). Οι λαζοντόιτς παίζει να έχουν το κόμπλεξ "ζω στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, δείτε με" ή κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Communio Sancta έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 21:55
sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 18:32
Communio Sancta έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 18:24 Δεν υπάρχει πιο μπουρζοβλαχιά από αυτήν τη ράτσα.
Δεν είναι ράτσα remlk :smt005:, ελληνά είναι.
:lol:
Σέρρες είπατε ε.
Αν γινότανε αντί στα Τέμπη στις Σέρρες αναρωτιέμαι, πάλι τον άχθο αρούρη γόνο θα βγάζανε;
Έχουνε τρομερή αξιοπρέπεια πάντως εκεί οι ψηφοφόροι, απίθανη.
Ρε φίλε, δεν τους έχεις ζήσει. Κουτοπόνηροι, ακαλλιέργητοι, και κάγκουρες. Αυτό που λέει ο νηματοθέτης, θεωρούν πως αν μιλάνε γερμανικά ενώ πρέπει να μιλήσουν ελληνικά, δείχνουν κάτι σπουδαίο. Πώς καταφέρνουν και παίρνουν ΜΟΝΟ τα ελαττώματα των γερμανών και των Ελλήνων και ΚΑΝΕΝΑ προτέρημα. Ξέρω τι φταίει. Δεν ξέρουν το αθηναϊκό αστικό σουβλάκι.
Ποιος σου είπε ότι δεν τους έχω ζήσει;
:lol:
Άλλο σου είπα εγώ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Communio Sancta έγραψε: 23 Ιούλ 2024, 21:57 Ο γιος μου μιλάει ως μητρική γλώσσα τη γερμανική τέλεια, και όταν μιλάει ελληνικά μιλάει ελληνικά και είναι περήφανος. Μαζί μου μιλάει ΜΟΝΟ ελληνικά.
:smt023
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης »

GoBzi έγραψε: 24 Ιούλ 2024, 13:35 Δεν ξέρω κατά πόσο γερμανοποιούνται οι νέες γενιές. Βλέπω αρκετούς που φύγανε 5, 10, 15 χρόνια πριν και κάνουν το ίδιο με τα γερμανοελληνικά. Επίσης τους ξεχωρίζεις από τα αυτοκίνητα. Οι μπούμερ έχουν ακόμη την full extra Ε κλας Μερτσέντε που φέρανε στα 90s. Οι νέοι είναι συνήθως με κάνα mid class SUV, εάν είναι μπεμπέ ή Μερτσέντε είναι από leasing (φαίνεται στις πινακίδες).

Έχω γνωστούς σε Σουηδία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και ποτέ δεν τους έχω ακούσει να χρησιμοποιούν ξένη γλώσσα μπροστά σε κόσμο (στην Ελλάδα). Οι λαζοντόιτς παίζει να έχουν το κόμπλεξ "ζω στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, δείτε με" ή κάτι τέτοιο.
Η αλήθεια είναι πως έχω απομακρυνθεί από τους σύγχρονους λαζοντόιτς και δεν έχω άποψη για το τελευταίο κύμα μεταναστών. Κρίνω από αυτούς που ήδη ξέρω, π.χ. τα ξαδέρφια μου που είναι τρίτης γενιάς Έλληνες της Γερμανίας, τα οποία έχουν σχεδόν πλήρως γερμανοποιηθεί. Βέβαια, αν και δεν ήθελα να το πάω προς τα 'κει, μεταξύ μας έχει να κάνει και λίγο με το μορφωτικό επίπεδο. Δηλαδή, αν μιλάμε για κόσμο που είναι μαστόρια, γκαρσόνια, κάνουν πούτσεν ή δουλεύουν σε φάμπρικες, είναι φούλ λαζοντόιτς και δύσκολα μπορούν να ξεφύγουν απ' αυτό. Ναι, είναι ζήτημα κόμπλεξ.

Υγ.: Αυτό με την "full extra Ε κλας Μερτσέντε" είναι spot on :lol: (η εναλλακτική είναι η bmw 750)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”