!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νηστικός Άγιος
Re: Νηστικός Άγιος
Τι μαλακίες γραφεις και συ ρε νηματοθέτη...
Έχεις ακούσει ποτε για καναν Αγιο Χόρτατο;
Καναν Αγιο Χλαπακιάζο;
Ακόμα και ο Σβαρτζενεγκερ που δεν ειναι άγιος, λέει - Stay Hungry.
Έχεις πρόβλημα αν το στομάχι σου μείνει άδειο για 5";
Τι ανισόρροπες εμμονές είναι αυτές;
Έχεις ακούσει ποτε για καναν Αγιο Χόρτατο;
Καναν Αγιο Χλαπακιάζο;
Ακόμα και ο Σβαρτζενεγκερ που δεν ειναι άγιος, λέει - Stay Hungry.
Έχεις πρόβλημα αν το στομάχι σου μείνει άδειο για 5";
Τι ανισόρροπες εμμονές είναι αυτές;
Η νηστεία, είτε διακοπτόμενη είτε κανονικιά, είναι η βάση για υγιή σώμα και πνεύμα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 02:03 η ετυμολογία του Άγιος είναι από το λατινικό ieiunus από το προγενέστερο iaiūnus με αφομοίωση υπερώιων φωνηέντων, για το πρωτο-ιταλικό *jagjūnos, ανακατασκευασμένο από το πρωτοϊνδοευρωπαϊκό *h₁yaǵ-yu-s, από το *h₁yaǵ-
ieiunus =
1. νηστεία, αποχή, πείνα
2. (μεταφορικά) ξερός, άγονος, μη παραγωγικός
3. (μεταφορικά) πενιχρός
4. ασήμαντος
Στα αρμάνικα η νηστεία λέγεται ακόμα agiun... αγιουν... από ένα vulgar latin *aiūnus < *iaiūnus, από το λατινικό iēiūnus...
αλβανικά: agjëroj (αγιαρόι)
ισπανικά: ayuno (αγϊούνο)
οι άγιοι είναι οι νηστικοί, οι πεινάλες...
όταν λέτε «Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς.»
να ξέτε πως λέτε Νηστικός Πεινάλας ο Θεός, Νηστικός Πεινάλας Ισχυρός, Νηστικός Πεινάλας Αθάνατος ελέησον ημάς.
Τόσο απλά...
όπου νάναι θάρθουν κι οι απολογητές....
3...2...1...
Feindflug, δικό σου δικέ μου.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Καλή είναι, τύπε, αλλά όχι και άγια...sys3x έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 14:38Η νηστεία, είτε διακοπτόμενη είτε κανονικιά, είναι η βάση για υγιή σώμα και πνεύμα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 02:03 η ετυμολογία του Άγιος είναι από το λατινικό ieiunus από το προγενέστερο iaiūnus με αφομοίωση υπερώιων φωνηέντων, για το πρωτο-ιταλικό *jagjūnos, ανακατασκευασμένο από το πρωτοϊνδοευρωπαϊκό *h₁yaǵ-yu-s, από το *h₁yaǵ-
ieiunus =
1. νηστεία, αποχή, πείνα
3. (μεταφορικά) πενιχρός
4. ασήμαντος
Στα αρμάνικα η νηστεία λέγεται ακόμα agiun... αγιουν... από ένα vulgar latin *aiūnus < *iaiūnus, από το λατινικό iēiūnus...
να ξέτε πως λέτε Νηστικός Πεινάλας ο Θεός, Νηστικός Πεινάλας Ισχυρός, Νηστικός Πεινάλας Αθάνατος ελέησον ημάς.
Τόσο απλά...
3...2...1...
Δηλαδή μην νομίζει κανένας υπέρβαρος με 47% λίπος, ότι αν δεν φάει 6 ή 18 ώρες, έσωσε την κατάσταση. Το αυτό και για τους λιπόσαρκους.
Ένας υγιές σώμα και ένα υγιές πνεύμα, χρειάζεται δύναμη και ενέργεια, την οποία πρέπει να την δουλέψουμε με διατροφή σωστή και όχι δικαιολογίες με τρικ για προχωρημένους και clickbait.
Η σωστή διατροφή και γυμναστική καλλιεργούν την πειθαρχία, η οποία με την σειρά της οδηγεί στην πειθαρχία της νηστείας. Ναι, επέλεξα να φάω αυτό που έπρεπε και όχι αυτό που ήθελα! Ναι, επέλεξα να γυμναστώ όταν δεν ήθελα και ήμουν λίγο κουρασμένος! Ναι, επιβάλλομαι στο σώμα μου! Ναι, έφαγα παραπάνω, αλλά σωστές θερμίδες για να δυναμώσω! Ναι, επιλέγω να μην φάω κάποιες ώρες, για να καθαρίσω τον οργανισμό μου και να ατσαλώσω το πνεύμα μου! Ναι, επιβάλλομαι στο σώμα και στις σκέψεις μου!
Ζω συνειδητά με πλήρη επίγνωση κάθε πράξης μου. Προετοιμάζω τον εαυτό μου για δύσκολες συνθήκες. Κακουχία δεν είναι όμως μόνο μια πείνα κάποιων ωρών ή ημερών. Είναι και η έλλειψη καφείνης, η έλλειψη νερού, ύπνου, η κούραση, η απομόνωση, η επαφή και η επικοινωνία με δύσκολους ανθρώπους, το κρύο και η ζέστη.
Με λίγα λόγια, δεν σου κάνω τον άγιο, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Η λέξη άγιος (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ἅζω=φοβάμαι, σέβομαι, τρέμω, τιμώ) σημαίνει αυτόν που είναι απόλυτα ιερός και αγνός λατρευτικά και ηθικά.
Η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι που αναφέρεται στον Θεό (π.χ. Άγιο Πνεύμα, Αγία Τριάδα).
Η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι που αναφέρεται στον Θεό (π.χ. Άγιο Πνεύμα, Αγία Τριάδα).
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Ν' αγιάσει το στόμα σου δικέ μου.Feindflug έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 15:47Καλή είναι, τύπε, αλλά όχι και άγια...sys3x έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 14:38Η νηστεία, είτε διακοπτόμενη είτε κανονικιά, είναι η βάση για υγιή σώμα και πνεύμα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 02:03 η ετυμολογία του Άγιος είναι από το λατινικό ieiunus από το προγενέστερο iaiūnus με αφομοίωση υπερώιων φωνηέντων, για το πρωτο-ιταλικό *jagjūnos, ανακατασκευασμένο από το πρωτοϊνδοευρωπαϊκό *h₁yaǵ-yu-s, από το *h₁yaǵ-
ieiunus =
1. νηστεία, αποχή, πείνα
3. (μεταφορικά) πενιχρός
4. ασήμαντος
Τόσο απλά...
3...2...1...
Δηλαδή μην νομίζει κανένας υπέρβαρος με 47% λίπος, ότι αν δεν φάει 6 ή 18 ώρες, έσωσε την κατάσταση. Το αυτό και για τους λιπόσαρκους.
Ένας υγιές σώμα και ένα υγιές πνεύμα, χρειάζεται δύναμη και ενέργεια, την οποία πρέπει να την δουλέψουμε με διατροφή σωστή και όχι δικαιολογίες με τρικ για προχωρημένους και clickbait.
Η σωστή διατροφή και γυμναστική καλλιεργούν την πειθαρχία, η οποία με την σειρά της οδηγεί στην πειθαρχία της νηστείας. Ναι, επέλεξα να φάω αυτό που έπρεπε και όχι αυτό που ήθελα! Ναι, επέλεξα να γυμναστώ όταν δεν ήθελα και ήμουν λίγο κουρασμένος! Ναι, επιβάλλομαι στο σώμα μου! Ναι, έφαγα παραπάνω, αλλά σωστές θερμίδες για να δυναμώσω! Ναι, επιλέγω να μην φάω κάποιες ώρες, για να καθαρίσω τον οργανισμό μου και να ατσαλώσω το πνεύμα μου! Ναι, επιβάλλομαι στο σώμα και στις σκέψεις μου!
Ζω συνειδητά με πλήρη επίγνωση κάθε πράξης μου. Προετοιμάζω τον εαυτό μου για δύσκολες συνθήκες. Κακουχία δεν είναι όμως μόνο μια πείνα κάποιων ωρών ή ημερών. Είναι και η έλλειψη καφείνης, η έλλειψη νερού, ύπνου, η κούραση, η απομόνωση, η επαφή και η επικοινωνία με δύσκολους ανθρώπους, το κρύο και η ζέστη.
Με λίγα λόγια, δεν σου κάνω τον άγιο, τύπε.
Σωραίος.
.
.
-
λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
Α! Σε αυτό έχουμε κάνει όλοι πολύ προπόνηση εδώ μέσα.Feindflug έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 15:47 [Είναι και η έλλειψη καφείνης, η έλλειψη νερού, ύπνου, η κούραση, η απομόνωση, η επαφή και η επικοινωνία με δύσκολους ανθρώπους.
sure...
(γελώ)
(γελώ)
Σιγά την προπόνηση, τύπε. Επειδή θα διαβάσεις και 10 μπούρδες, τι έγινε; Στην τελική, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, κλείνω την σελίδα, κοιτάω κάτι άλλο.λαθρολάγνο κουρκουμπίνι έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 18:31Α! Σε αυτό έχουμε κάνει όλοι πολύ προπόνηση εδώ μέσα.Feindflug έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 15:47 [Είναι και η έλλειψη καφείνης, η έλλειψη νερού, ύπνου, η κούραση, η απομόνωση, η επαφή και η επικοινωνία με δύσκολους ανθρώπους.
Πολλές φορές στην καθημερινότητά μου νευριάζω με ανθρώπους. Είτε από την κοινωνία γενικά, είτε από το πιο στενό μου περιβάλλον. Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν κάτι δεν σε πείραξε τόσο που να το σκέφτεσαι πάνω από 7-10 μέρες, δεν ήταν και κάτι τόσο σημαντικό, είτε το ίδιο σαν γεγονός, είτε ο άνθρωπος που το προκάλεσε.
Όχι ότι δεν μου χαλάει την μέρα και έχω κατακτήσει καμμία νιρβάνα. Αντιθέτως. Αλλά δεν γίνεται να μαλώνεις με όλο τον κόσμο, κάθε μέρα.
Dein Herz, meine Gier
-
λαθρολάγνο κουρκουμπίνι
Η έλλειψη καφεΐνης που λέγαμε δικέ μου...Feindflug έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 18:37Σιγά την προπόνηση, τύπε. Επειδή θα διαβάσεις και 10 μπούρδες, τι έγινε; Στην τελική, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, κλείνω την σελίδα, κοιτάω κάτι άλλο.λαθρολάγνο κουρκουμπίνι έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 18:31Α! Σε αυτό έχουμε κάνει όλοι πολύ προπόνηση εδώ μέσα.Feindflug έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 15:47 [Είναι και η έλλειψη καφείνης, η έλλειψη νερού, ύπνου, η κούραση, η απομόνωση, η επαφή και η επικοινωνία με δύσκολους ανθρώπους.
Πολλές φορές στην καθημερινότητά μου νευριάζω με ανθρώπους. Είτε από την κοινωνία γενικά, είτε από το πιο στενό μου περιβάλλον. Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν κάτι δεν σε πείραξε τόσο που να το σκέφτεσαι πάνω από 7-10 μέρες, δεν ήταν και κάτι τόσο σημαντικό, είτε το ίδιο σαν γεγονός, είτε ο άνθρωπος που το προκάλεσε.
Όχι ότι δεν μου χαλάει την μέρα και έχω κατακτήσει καμμία νιρβάνα. Αντιθέτως. Αλλά δεν γίνεται να μαλώνεις με όλο τον κόσμο, κάθε μέρα.
.
.
- taxalata xalasa
Τι ψάχνεις τώρα; Αφού ο όρος χρησιμοποιείται παπαγαλίστικα και δεν ξέρουν τι σημαίνει στην πρωταρχική του έννοια... Σάματις είναι μόνο που λένε οι νεο-ελλαδίτες δίχως να καταλαβαίνουν τι λένε;O I έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 13:44Και όταν λέμε "η Αγία Μετάληψη" ή "η Αγία Ανάληψη" ή "τα Άγια χώματα τής Πατρίδος" κα, πως τα μεταφράζεις υπ' αυτού του πρίσματος;taxalata xalasa έγραψε: 17 Ιούλ 2024, 02:03όταν λέτε «Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς.»Spoiler
η ετυμολογία του Άγιος είναι από το λατινικό ieiunus από το προγενέστερο iaiūnus με αφομοίωση υπερώιων φωνηέντων, για το πρωτο-ιταλικό *jagjūnos, ανακατασκευασμένο από το πρωτοϊνδοευρωπαϊκό *h₁yaǵ-yu-s, από το *h₁yaǵ-
ieiunus =
1. νηστεία, αποχή, πείνα
3. (μεταφορικά) πενιχρός
4. ασήμαντος
Spoiler
Τόσο απλά...
3...2...1...![]()
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Με Κρόνο στους Ιχθείς, τύπε;
Πας καλά;
Dein Herz, meine Gier
Μα καλά, δεν μπήκαμε ακόμη στον Υδροχόο; τι στο πούτσο; τόσο μεγάλος ψεύτης ήτανε ο Μανώλης;
.
.
- taxalata xalasa
όλα λάθος.Juno έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 16:00 Η λέξη άγιος (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ἅζω=φοβάμαι, σέβομαι, τρέμω, τιμώ) σημαίνει αυτόν που είναι απόλυτα ιερός και αγνός λατρευτικά και ηθικά.
εδώ είναι το άζω = dry up = ξεραίνω, στεγνώνω
https://en.wiktionary.org/wiki/ἄζω
άμα ήταν απ αυτό τότε θα έιχαμε το Ξερό (στεγνό) Πνεύμα και την Ξερή (στενγή) Τριάδα...
γιαυτό έφαγες strike...
ξανέλα να πεις μια κουταμάρα ακόμα... σε περιμένω...
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Άζομαι, όχι άζω.Juno έγραψε: 18 Ιούλ 2024, 16:00Η λέξη άγιος (από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ἅζω=φοβάμαι, σέβομαι, τρέμω, τιμώ)
- taxalata xalasa
κούτσουρα...
προφανώς έχει σχέση με το άζω = στεγνώνω, ξεραίνω
Τα φόβος, σέβας, τρέμουλο, τιμή είναι μαλακίες που λέτε εσείς με τα δικά σας αυθαίρετα σημαίνοντα...
Στα νεα ελληνικά μπορείς να πεις πάγωσα (από φόβο)... ομοίως λέγανε άζομαι (στεγνώνω από φόβο)... αυτό δεν σημαίνει πως σήμερα ο Πάγιος είναι ο ιερός και ομοίως δεν μπορούμε να πούμε πως Άζιος (που ειναι και άσχετο με το αγιος) είναι ο ιερός....
Αμα ήταν έτσι θα λέγαμε το Αζωτο Πνευμα και η Αζωτη Τριάδα....
κούτσουρα...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση