Δε νομίζω ότι τους ενδιαφέρει. Το είχα γράψει κι αλλού. Μιλάμε για πραγματικά κατακάθια της κοινωνίας. Πιστεύεις ότι θα ένιωθαν κανένα σοκ ακόμα και με αποχή 99%; Τϊποτα, business as usual θα ήταν. Το πολύ-πολύ να ερμήνευαν την αποχή ως αποδοχή. Το κάνουν και τώρα άλλωστε.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:30Αν η αποχή έφτανε το 90%, φέρ' ειπείν, θα δημιουργούσε τεράστιο σοκ στο πολιτικό σύστημα και αναγκαστικές, δραστικές αλλαγές. Ακόμη κι αν σχηματιζόταν κυβέρνηση, θα ήξεραν ότι κυβερνάνε χωρίς την αποδοχή των ψηφοφόρων.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η αποχή σημαίνει παραίτηση από την εκπροσώπηση;
Re: Η αποχή σημαίνει παραίτηση από την εκπροσώπηση;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
ζα και ζουδια ..ψηφιστε ενα απο αυτα τα κομματα που συμμετεχουν στον οποιονδηποτε γκεισμο
και αφηστε την κλαψα !!!! ειδεμη υπαρχει και ακρα δεξια αν θελετε να υπαρξουν αλλαγες
αλλα επειδη εσεις θελετε αλλαγες χωρις αλλαγες ειστε για τον πεοντα καβαλα
και αφηστε την κλαψα !!!! ειδεμη υπαρχει και ακρα δεξια αν θελετε να υπαρξουν αλλαγες
- Otto Weininger
επειδή δεν ζητήσαμε την ψήφο σου όμως, ώστε να μας βάζεις και τέτοιους όρους, τσίμπα ένα αρχίδι και άνοιξε κάνα βιβλίο ιολογίας μπας και βρεις θεραπεία για τον ιό της μαλακίας που σε βασανίζει.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:22Εάν εκτελέσουν μέχρι αύριο το βράδυ δύο από τα σκατά που έχουν για υπουργούς, γιατί όχι;Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:00 Να ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.
.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Cecily Anne
Εμένα οι γνωστοί μου πάνε και το ρίχνουν ΚΚΕ. Μα έχω φαγωθεί! Άνθρωποι μου όχι απλά δεν είστε κομμουνιστές, μόνο απέχετε από τον κομμουνισμό μίλια, τι δουλειά έχετε να το ρίξετε ΚΚΕ, απλά για να μην πάει χαμένη η ψήφος ; Μιλάμε για παράνοια.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:30Το αστείο είναι που όσοι ψηφίζουν με την γελοία και κατάπτυστη λογική "το μη χείρον βέλτιστον" σού κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν συμμετέχεις και σου λένε από πάνω ότι το αξίζεις που χρεώνεσαι τις επιλογές τους.Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:20 Εγώ δε θα πάω, γιατί δεν υπάρχει βουλευτής και κόμμα να με αντιπροσωπεύει. Αν ξεκουμπιστεί ο Μανωλιός και ο καινούριος φτιάξει σοβαρά ψηφοδέλτια, θα το ξανασυζητήσουμε.
Δεν περνάει καν από το μυαλό τους ότι χρεώνεσαι τις επιλογές τους γιατί αυτοί σαμποτάρουν την αποχή. Ενώ δεν θέλουν αυτό που ψηφίζουν, τού δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν.
Δεν καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα δεν είναι εσύ να επιλέξεις κάτι διαφορετικό που να σου ταιριάζει, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αλλά αυτοί να παύουν να δίνουν την συγκατάθεσή τους σε άτομα που δεν γουστάρουν, ώστε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.
Αν η αποχή έφτανε το 90%, φέρ' ειπείν, θα δημιουργούσε τεράστιο σοκ στο πολιτικό σύστημα και αναγκαστικές, δραστικές αλλαγές. Ακόμη κι αν σχηματιζόταν κυβέρνηση, θα ήξεραν ότι κυβερνάνε χωρίς την αποδοχή των ψηφοφόρων.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Τον πεοντα καβαλα ονειρεύονται συνήθως αυτοί που τον περιγράφουν έντονα. Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά όταν το σκέφτεσαι έντονα, υπάρχει θέμα.nemo έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:37 ζα και ζουδια ..ψηφιστε ενα απο αυτα τα κομματα που συμμετεχουν στον οποιονδηποτε γκεισμο
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Συμφωνώ.micmic έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:36Δε νομίζω ότι τους ενδιαφέρει. Το είχα γράψει κι αλλού. Μιλάμε για πραγματικά κατακάθια της κοινωνίας. Πιστεύεις ότι θα ένιωθαν κανένα σοκ ακόμα και με αποχή 99%; Τϊποτα, business as usual θα ήταν. Το πολύ-πολύ να ερμήνευαν την αποχή ως αποδοχή. Το κάνουν και τώρα άλλωστε.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:30Αν η αποχή έφτανε το 90%, φέρ' ειπείν, θα δημιουργούσε τεράστιο σοκ στο πολιτικό σύστημα και αναγκαστικές, δραστικές αλλαγές. Ακόμη κι αν σχηματιζόταν κυβέρνηση, θα ήξεραν ότι κυβερνάνε χωρίς την αποδοχή των ψηφοφόρων.
Και στην τελική, ναι, η αποχή είναι μια μορφή αποδοχής. Με την έννοια συνειδητοποίησης της ματαιότητας των πραγμάτων. Μια μηδενιστική έκφραση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Καταρχήν δεν ισχύει αυτό. Ούτε στην ΘτΣ ισχύει ούτε στην μιγαδική ανάλυση και υπάρχουν και κάποιες πιο ειδικές περιπτώσεις που δεν ισχύει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.Καραμελίτσα έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:22Έλεος. Η απόσταση μεταξύ οποιωνδήποτε πραγμάτων είναι πάντα θετικός αριθμός.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:19Εγώ που δεν είμαι μαθηματικά αναλφάβητος θα σου πω ότι η Καραμελίτσα λέει βλακείες. Η πολιτική άποψη μιας πλατφόρμας, όπως ενός κόμματος, δεν έχει τιμές που ανήκουν στο σύνολο των φυσικών αριθμών (Ν), έχει τιμές που ανήκουν στο σύνολο των ακεραίων (Ζ). Αυτό σημαίνει ότι το άθροισμα των απόψεών τους μπορεί να είναι αρνητικό για κάθε κόμμα. Η ψήφος όμως είναι θετική, σημαίνει συγκατάθεση, δεν μπορεί να πάρει αρνητικές τιμές.Σενέκας έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:06
είμαι μαθηματικά αναλφάβητος και δε ενδιαφέρει να βάλω μαθηματική ακρίβεια την ψήφο μου. Σαν απλός άνθρωπος με μέσο iq ζυγίζω τα πράγματα χοντρικά, αν υπάρχει σχετική πόλωση και με ενδιαφέρει να προωθήσω μια πλευρά, πάω, αλλιώς δε θα βγάλω ζύγι![]()
Αποχή λοιπόν, μαθηματικά, σημαίνει η απόρριψη όλων των κομμάτων που ο ψηφοφόρος αθροίζει τις απόψεις τους ως μικρότερες του μηδενός (0).
Φυσικά υπάρχει η φιλοσοφική άποψη της ψήφου που λέει ότι το μη χείρον βέλτιστον, οπότε από δυο κόμματα με αρνητικό άθροισμα επιλέγεις αυτό που είναι πιο κοντά στο 0, αλλά πραγματικά βρίσκω αυτήν την άποψη βδελυγματική. Όχι, δεν προτιμώ να φάω ένα κιλό σκατά αντί για δύο κιλά και να λέω, εντάξει μωρέ, καλύτερα να φάω 1 κιλό σκατά, αυτό θα επιλέξω.
Στον ευκλείδειο χώρο, η απόσταση δυο ακεραίων είναι πάντα θετική, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί μια χαρά να είναι αρνητικό. Ψήφος σημαίνει endorsement, που σημαίνει θετική τιμή. Αλλά ένα κόμμα με -40 και ένα κόμμα με -20 είναι αμφότερα αρνητικά, όσο κι αν έχουν απόσταση +20.
Αν στο ερώτημα "τι προτιμάς, να έρθει κάποιος να σου κλέψει 40 ευρώ ή κάποιος άλλος να σου κλέψει 20 ευρώ;" απαντάς "τον δεύτερο, που θα μου κλέψει 20 ευρώ" και όχι "κανέναν", είσαι άξιος της μοίρας σου. Το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζεις εμάς τους υπόλοιπους.
Πρόσεξε, αν προσωπικά θεωρείς ότι αυτό που ψηφίζεις έχει θετικό πρόσημο απόψεων, δεν είναι πρόβλημα. Εσύ πιστεύεις ότι θα βελτιωθεί κάτι, έστω και ελάχιστα. Μπράβο σου. Πρόβλημα είναι όταν και ο ίδιος θεωρείς ότι δεν θα βελτιωθεί κάτι και τους ψηφίζεις έτσι κι αλλιώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Κι εγώ ξέρω κάποιους που αντιπαθούν το ΚΚΕ εξίσου με όλους τους άλλους αλλά το ψηφίζουν επειδή εκεί τουλάχιστον λέει τα λεφτά πάνε στο κόμμα και όχι στις τσέπες των λαμογιών-βουλευτών. Είναι μια λογική κι αυτή.Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:39Εμένα οι γνωστοί μου πάνε και το ρίχνουν ΚΚΕ. Μα έχω φαγωθεί! Άνθρωποι μου όχι απλά δεν είστε κομμουνιστές, μόνο απέχετε από τον κομμουνισμό μίλια, τι δουλειά έχετε να το ρίξετε ΚΚΕ, απλά για να μην πάει χαμένη η ψήφος ; Μιλάμε για παράνοια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:29Mα το ζητούμενο δεν είναι οι ιδεολογικές εκθέσεις και υποσχέσεις των κομμάτων αλλά το κατά πόσον μπορούν να εφαρμοστουν ρεαλιστικά, χωρίς να έρθουν τα πάνω κάτω.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:24Ξέρεις πόσα είναι τα κόμματα που είναι στις εκλογές;Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:20 Εγώ δε θα πάω, γιατί δεν υπάρχει βουλευτής και κόμμα να με αντιπροσωπεύει. Αν ξεκουμπιστεί ο Μανωλιός και ο καινούριος φτιάξει σοβαρά ψηφοδέλτια, θα το ξανασυζητήσουμε.
Κανένα από αυτά δεν καλό για εσένα;
.
Και κατά τα φαινόμενα, τόσο τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό έχουν καταστήσει σαφές, ότι ουσιαστικώς τα κόμματα είναι κάτι σαν διαφορετικοί αντιπρόσωποι αυτοκινήτων, που έχουν διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για το ίδιο μοντέλο.
Μμμμ....
Δηλαδή μας λες ότι κάθε κόμμα θα κάνει τα ίδια όταν έρθει στην εξουσία.
Ενδιαφέρων...
Τότε ποιό είναι το πρόβλημα να ψηφίσουμε την Χρυσή Αυγή ή το ΛΜΚΚΕ; Σύμφωνα με αυτά που γράφεις κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε και απλά τα κάνουν όλα για το θεαθήναι και για να πάνε οι ψήφοι στα μεγάλα κόμματα - δηλαδή ένα είδος δικτατορίας...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Το ξαναγράφω: υπάρχουν τόσα κόμματα στις εκλογές - δεν σε καλύπτει κανένα;Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:34Κόμμα σε κώμα εννοείς ; Σε κώμα κάτι θα βρω.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:24Ξέρεις πόσα είναι τα κόμματα που είναι στις εκλογές;Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:20 Εγώ δε θα πάω, γιατί δεν υπάρχει βουλευτής και κόμμα να με αντιπροσωπεύει. Αν ξεκουμπιστεί ο Μανωλιός και ο καινούριος φτιάξει σοβαρά ψηφοδέλτια, θα το ξανασυζητήσουμε.
.
.
- Cecily Anne
Όχι.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:46Το ξαναγράφω: υπάρχουν τόσα κόμματα στις εκλογές - δεν σε καλύπτει κανένα;Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:34Κόμμα σε κώμα εννοείς ; Σε κώμα κάτι θα βρω.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:24
Ξέρεις πόσα είναι τα κόμματα που είναι στις εκλογές;
.
.
Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεσαι που υπερασπίζεσαι ένα κόμμα που έχει τόσο τσογλάνια υπουργούς ή να ζητάς ο ίδιος να εξαφανιστούν.Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:38επειδή δεν ζητήσαμε την ψήφο σου όμως, ώστε να μας βάζεις και τέτοιους όρους, τσίμπα ένα αρχίδι και άνοιξε κάνα βιβλίο ιολογίας μπας και βρεις θεραπεία για τον ιό της μαλακίας που σε βασανίζει.OANNHSEA έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:22Εάν εκτελέσουν μέχρι αύριο το βράδυ δύο από τα σκατά που έχουν για υπουργούς, γιατί όχι;Otto Weininger έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:00 Να ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία, είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή.
.
Αλλά είσαι τόσο αναίσθητος και τόσο ανεγκέφαλος και τόσο οπαδικός, που δεν σε ενδιαφέρει καν πόσα σκατά είναι κάποιοι από τους υπουργούς της ΝΔ!!
.
Cecily Anne έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:41Τον πεοντα καβαλα ονειρεύονται συνήθως αυτοί που τον περιγράφουν έντονα. Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά όταν το σκέφτεσαι έντονα, υπάρχει θέμα.nemo έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:37 ζα και ζουδια ..ψηφιστε ενα απο αυτα τα κομματα που συμμετεχουν στον οποιονδηποτε γκεισμο
και κανενα δεν σας αρεσει ! ε εχετε προβλημα !
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 07 Ιουν 2024, 12:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Καραμελίτσα
Δεν πάει έτσι. Αν ο Α σου κλέβει 40, ο Β σου κλέβει 20, με το να μην ψηφίζεις, το αναμενόμενο αποτέλεσμα της πράξης σου είναι το -30. Αν ψηφίσεις Α είναι -40, αν ψηφίσεις Β είναι -20. Το ορθολογικό είναι να ψηφίσεις Β, γιατί ελαχιστοποιεί τη ζημιά.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:43Καταρχήν δεν ισχύει αυτό. Ούτε στην ΘτΣ ισχύει ούτε στην μιγαδική ανάλυση και υπάρχουν και κάποιες πιο ειδικές περιπτώσεις που δεν ισχύει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.Καραμελίτσα έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:22Έλεος. Η απόσταση μεταξύ οποιωνδήποτε πραγμάτων είναι πάντα θετικός αριθμός.hellegennes έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:19
Εγώ που δεν είμαι μαθηματικά αναλφάβητος θα σου πω ότι η Καραμελίτσα λέει βλακείες. Η πολιτική άποψη μιας πλατφόρμας, όπως ενός κόμματος, δεν έχει τιμές που ανήκουν στο σύνολο των φυσικών αριθμών (Ν), έχει τιμές που ανήκουν στο σύνολο των ακεραίων (Ζ). Αυτό σημαίνει ότι το άθροισμα των απόψεών τους μπορεί να είναι αρνητικό για κάθε κόμμα. Η ψήφος όμως είναι θετική, σημαίνει συγκατάθεση, δεν μπορεί να πάρει αρνητικές τιμές.
Αποχή λοιπόν, μαθηματικά, σημαίνει η απόρριψη όλων των κομμάτων που ο ψηφοφόρος αθροίζει τις απόψεις τους ως μικρότερες του μηδενός (0).
Φυσικά υπάρχει η φιλοσοφική άποψη της ψήφου που λέει ότι το μη χείρον βέλτιστον, οπότε από δυο κόμματα με αρνητικό άθροισμα επιλέγεις αυτό που είναι πιο κοντά στο 0, αλλά πραγματικά βρίσκω αυτήν την άποψη βδελυγματική. Όχι, δεν προτιμώ να φάω ένα κιλό σκατά αντί για δύο κιλά και να λέω, εντάξει μωρέ, καλύτερα να φάω 1 κιλό σκατά, αυτό θα επιλέξω.
Στον ευκλείδειο χώρο, η απόσταση δυο ακεραίων είναι πάντα θετική, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί μια χαρά να είναι αρνητικό. Ψήφος σημαίνει endorsement, που σημαίνει θετική τιμή. Αλλά ένα κόμμα με -40 και ένα κόμμα με -20 είναι αμφότερα αρνητικά, όσο κι αν έχουν απόσταση +20.
Αν στο ερώτημα "τι προτιμάς, να έρθει κάποιος να σου κλέψει 40 ευρώ ή κάποιος άλλος να σου κλέψει 20 ευρώ;" απαντάς "τον δεύτερο, που θα μου κλέψει 20 ευρώ" και όχι "κανέναν", είσαι άξιος της μοίρας σου. Το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζεις εμάς τους υπόλοιπους.
Πρόσεξε, αν προσωπικά θεωρείς ότι αυτό που ψηφίζεις έχει θετικό πρόσημο απόψεων, δεν είναι πρόβλημα. Εσύ πιστεύεις ότι θα βελτιωθεί κάτι, έστω και ελάχιστα. Μπράβο σου. Πρόβλημα είναι όταν και ο ίδιος θεωρείς ότι δεν θα βελτιωθεί κάτι και τους ψηφίζεις έτσι κι αλλιώς.
Z
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Communio Sancta
-