Υπάρχει λύση. Θα πάει στην Εφορία, και θα βάλει δυνατά αυτό το τραγούδι:
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΙΒΑΝ - Φορολογική Δήλωση
Re: ΙΒΑΝ - Φορολογική Δήλωση
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Για επαγγελματίες όχι, το αφορολόγητο είναι 0.sharp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:33Τι νόημα έχει αυτό το τεκμήριο; Έτσι κι αλλιώς αφορολόγητο δεν είναι (2.300 το χρόνο υποθέτω);
Επίσης υπάρχουν κι άλλα τεκμήρια: σπίτι, πισίνα, αυτοκίνητο, το τεκμαρτό εισόδημα πλέον, συνήθως βγαίνει ένα άθροισμα τουλάχιστον 5.000.
Απ' όσο ξέρω θέλει απλά ένα ΙΒΑΝ για το ενδεχόμενο επιστροφής. Μπορείς να βάλεις το αγγλικό.
Ειδικά για εσάς δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα αν δεν προκύψει όντως επιστροφή:
``` Ειδικά για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής αλλά και για τους ανηλίκους, η υποχρέωση γνωστοποίησης αριθμού ΙΒΑΝ υφίσταται, μόνο στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση προσδιορίζεται πιστωτικό υπόλοιπο και εκδίδεται πράξη με την οποία συνιστάται και βεβαιώνεται απαίτηση για επιστροφή φόρου. ```
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δήλωση, εκτός αν έχεις περιουσιακά στοιχεία εδώ.
Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:09 Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τίποτα από αυτά , γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι κάνεις το λογικό σφάλμα "δε μπορώ να κάνω ό,τι μου καβλώσει" <=> "δε μπορώ να κάνω τίποτα".
- Cecily Anne
Εγώ έχω ένα κομμάτι σε ένα μεγάλο το οποίο έχει χαρακτηριστει κάπως δίπλα σε βυζαντινά ! Μια μαλακια τεσπα δίπλα σε κάτι πέτρες, δεν με είχα αφήσει να βάλω τότε φωτοβολταϊκά, το κάναμε αμπέλι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Μηχανάκι όμως είχες για να πας στο ΟΑΚΑ τις προάλλες. Πως το συντηρείς;Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 11:45 Δεν έχω λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν έχω ΙΒΑΝ . Δεν έχω καθόλου χρήματα σε τράπεζα. Δεν έχω γενικώς καθόλου χρήματα. Με τρέφουν γονείς και συγγενείς και τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:59Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:09 Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τίποτα από αυτά , γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι κάνεις το λογικό σφάλμα "δε μπορώ να κάνω ό,τι μου καβλώσει" <=> "δε μπορώ να κάνω τίποτα".
Ή για καλλιέργεια . Αν έχεις 1 στρέμμα , αλλά έχει μη επιτρεπόμενη κλίση και δεν σου δίνουν άδεια να καλλιεργήσεις . Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Κλεμμένο .Λεγεών έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:04Μηχανάκι όμως είχες για να πας στο ΟΑΚΑ τις προάλλες.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 11:45 Δεν έχω λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν έχω ΙΒΑΝ . Δεν έχω καθόλου χρήματα σε τράπεζα. Δεν έχω γενικώς καθόλου χρήματα. Με τρέφουν γονείς και συγγενείς και τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Να 'ναι καλά τ' αδέρφια στο σουβλατζίδιο που βοηθάνε.Πως το συντηρείς;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Cecily Anne
Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:05Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:59Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:09 Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τίποτα από αυτά , γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Ή για καλλιέργεια . Αν έχεις 1 στρέμμα , αλλά έχει μη επιτρεπόμενη κλίση και δεν σου δίνουν άδεια να καλλιεργήσεις . Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ναι ρε συ. Και αν δεν έχεις εισόδημα έχει και 50 % έκπτωση.Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:08Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:05Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:59
Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.
Αλλά αφού δεν μπορώ να το αξιοποιήσω , γιατί να πληρώνω 1,38 ευρώ τον χρόνο ;
Εγώ έκανα γιατί δεν είχα δηλώσει πως είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, οπότε έκανα μια μηδενική καλού κακού. Κανονικά μετά το εξάμηνο θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος της άλλης χώρας και πρέπει να ενημερώσεις την ελληνική εφορία για να σε μεταφέρουν στην εφορία κατοίκων εξωτερικού. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνεις φορολογική δήλωση.foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:56Απ' όσο ξέρω θέλει απλά ένα ΙΒΑΝ για το ενδεχόμενο επιστροφής. Μπορείς να βάλεις το αγγλικό.
Ειδικά για εσάς δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα αν δεν προκύψει όντως επιστροφή:
``` Ειδικά για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής αλλά και για τους ανηλίκους, η υποχρέωση γνωστοποίησης αριθμού ΙΒΑΝ υφίσταται, μόνο στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση προσδιορίζεται πιστωτικό υπόλοιπο και εκδίδεται πράξη με την οποία συνιστάται και βεβαιώνεται απαίτηση για επιστροφή φόρου. ```
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δήλωση, εκτός αν έχεις περιουσιακά στοιχεία εδώ.
- Cecily Anne
Για να μην φας μια τυρόπιτα Κουρου από τα εβερεστ. Είναι θέμα χοληστερίνης.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:11Ναι ρε συ. Και αν δεν έχεις εισόδημα έχει και 50 % έκπτωση.Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:08Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:05
Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Αλλά αφού δεν μπορώ να το αξιοποιήσω , γιατί να πληρώνω 1,38 ευρώ τον χρόνο ;![]()
Κατάλαβες ; Ούτε να φάμε ...Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:13Για να μην φας μια τυρόπιτα Κουρου από τα εβερεστ. Είναι θέμα χοληστερίνης.Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:11Ναι ρε συ. Και αν δεν έχεις εισόδημα έχει και 50 % έκπτωση.Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:08
Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.
Αλλά αφού δεν μπορώ να το αξιοποιήσω , γιατί να πληρώνω 1,38 ευρώ τον χρόνο ;![]()

αίρεται από σήμερα 11.6.2024 η υποχρέωση γνωστοποίησης ΙΒΑΝ για:
- φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει το 65 έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι έως 31.12.1958)
https://www.taxheaven.gr/news/67722/all ... hs-dhlwshs
Γιατί όχι και άλλες ηλικιακές κλάσεις ;
=======================================================
Μέχρι σήμερα το θέμα φυσικά και δεν έχει επιλυθεί και δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση να επιλυθεί, όμως υπάρχουν υπερήλικες ή 18χρονοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δήλωση. Σιγά το πράγμα θα πει κάποιος που δεν ξέρει, αφού δεν έχουν να πληρώσουν φόρο δεν υπάρχει πρόβλημα… Όντως ισχύει, όλοι όσοι δεν έχουν ΙΒΑΝ δεν έχουν να πληρώσουν φόρο, γιατί αποκλείεται να έχουν εισοδήματα. Όμως είμαστε σε μία χώρα που αν δεν έχεις εκκαθαριστικό φόρου είσαι ουσιαστικά ανύπαρκτος!!!!
https://www.e-forologia.gr/cms/viewCont ... ?id=233024
- φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει το 65 έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι έως 31.12.1958)
https://www.taxheaven.gr/news/67722/all ... hs-dhlwshs
Γιατί όχι και άλλες ηλικιακές κλάσεις ;
=======================================================
Μέχρι σήμερα το θέμα φυσικά και δεν έχει επιλυθεί και δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση να επιλυθεί, όμως υπάρχουν υπερήλικες ή 18χρονοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δήλωση. Σιγά το πράγμα θα πει κάποιος που δεν ξέρει, αφού δεν έχουν να πληρώσουν φόρο δεν υπάρχει πρόβλημα… Όντως ισχύει, όλοι όσοι δεν έχουν ΙΒΑΝ δεν έχουν να πληρώσουν φόρο, γιατί αποκλείεται να έχουν εισοδήματα. Όμως είμαστε σε μία χώρα που αν δεν έχεις εκκαθαριστικό φόρου είσαι ουσιαστικά ανύπαρκτος!!!!
https://www.e-forologia.gr/cms/viewCont ... ?id=233024
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 114 Απαντήσεις
- 5028 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Thor
-
- 4 Απαντήσεις