!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΙΒΑΝ - Φορολογική Δήλωση

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: ΙΒΑΝ - Φορολογική Δήλωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Nandros έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:48
sharp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:07 Αν δεν δουλεύεις και δεν έχεις καθόλου χρήματα, γιατί υποχρεούσαι να κάνεις δήλωση;
Έχεις ακούσει κάτι για τεκμήρια διαβίωσης? Εφόσον υπάρχεις έχεις τεκμήριο 2.300 (ή 3.200?)
.
Υπάρχει λύση. Θα πάει στην Εφορία, και θα βάλει δυνατά αυτό το τραγούδι:

SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

sharp έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:33
foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:50
Nandros έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:48
Έχεις ακούσει κάτι για τεκμήρια διαβίωσης? Εφόσον υπάρχεις έχεις τεκμήριο 2.300 (ή 3.200?)
.
Μόνο αν έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος.
Τι νόημα έχει αυτό το τεκμήριο; Έτσι κι αλλιώς αφορολόγητο δεν είναι (2.300 το χρόνο υποθέτω);
Για επαγγελματίες όχι, το αφορολόγητο είναι 0.

Επίσης υπάρχουν κι άλλα τεκμήρια: σπίτι, πισίνα, αυτοκίνητο, το τεκμαρτό εισόδημα πλέον, συνήθως βγαίνει ένα άθροισμα τουλάχιστον 5.000.
Άβαταρ μέλους
foscilis

GoBzi έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:51
foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:40
GoBzi έγραψε: 31 Μάιος 2024, 11:47 Δεν έχω δουλέψει ποτέ μου στην Ελλάδα, ούτε έχω τραπεζικό λογαριασμό. Μια ζωή έκανα μηδενική, πρώτη φορά το ακούω αυτό με το IBAN.
Τι πιστεύεις ότι σημαίνει το Ι στο ΙΒΑΝ;
Για πε, για πε. :popc:
Απ' όσο ξέρω θέλει απλά ένα ΙΒΑΝ για το ενδεχόμενο επιστροφής. Μπορείς να βάλεις το αγγλικό.

Ειδικά για εσάς δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα αν δεν προκύψει όντως επιστροφή:

``` Ειδικά για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής αλλά και για τους ανηλίκους, η υποχρέωση γνωστοποίησης αριθμού ΙΒΑΝ υφίσταται, μόνο στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση προσδιορίζεται πιστωτικό υπόλοιπο και εκδίδεται πράξη με την οποία συνιστάται και βεβαιώνεται απαίτηση για επιστροφή φόρου. ```

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δήλωση, εκτός αν έχεις περιουσιακά στοιχεία εδώ.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:09 Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τίποτα από αυτά , γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι κάνεις το λογικό σφάλμα "δε μπορώ να κάνω ό,τι μου καβλώσει" <=> "δε μπορώ να κάνω τίποτα".
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Εγώ έχω ένα κομμάτι σε ένα μεγάλο το οποίο έχει χαρακτηριστει κάπως δίπλα σε βυζαντινά ! Μια μαλακια τεσπα δίπλα σε κάτι πέτρες, δεν με είχα αφήσει να βάλω τότε φωτοβολταϊκά, το κάναμε αμπέλι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 11:45 Δεν έχω λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν έχω ΙΒΑΝ . Δεν έχω καθόλου χρήματα σε τράπεζα. Δεν έχω γενικώς καθόλου χρήματα. Με τρέφουν γονείς και συγγενείς και τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Μηχανάκι όμως είχες για να πας στο ΟΑΚΑ τις προάλλες. Πως το συντηρείς; :e045:
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:59
Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:09 Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τίποτα από αυτά , γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Τι εννοείς δεν υπάρχουν; Υπάρχουν. Απλώς πρέπει να βγάλεις άδεια η οποία πράγματι μπορεί να πει ότι δε σε αφήνω να κόψεις αυτά κι αυτά τα δέντρα αλλά μόνο εκείνα. Τέτοιες προϋποθέσεις.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι κάνεις το λογικό σφάλμα "δε μπορώ να κάνω ό,τι μου καβλώσει" <=> "δε μπορώ να κάνω τίποτα".
Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Ή για καλλιέργεια . Αν έχεις 1 στρέμμα , αλλά έχει μη επιτρεπόμενη κλίση και δεν σου δίνουν άδεια να καλλιεργήσεις . Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Λεγεών έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:04
Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 11:45 Δεν έχω λογαριασμό σε τράπεζα. Δεν έχω ΙΒΑΝ . Δεν έχω καθόλου χρήματα σε τράπεζα. Δεν έχω γενικώς καθόλου χρήματα. Με τρέφουν γονείς και συγγενείς και τα συσσίτια της Εκκλησίας.
Μηχανάκι όμως είχες για να πας στο ΟΑΚΑ τις προάλλες.
Κλεμμένο . :a108:
Πως το συντηρείς; :e045:
Να 'ναι καλά τ' αδέρφια στο σουβλατζίδιο που βοηθάνε. :wink
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:05

Ρε φίλε αν δεν υπάρχουν. Π.χ. για ξενοδοχείο. Δεν έχεις τα στρέμματα που απαιτούνται , αλλά μόνο 5 στρέμματα. Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Ή για καλλιέργεια . Αν έχεις 1 στρέμμα , αλλά έχει μη επιτρεπόμενη κλίση και δεν σου δίνουν άδεια να καλλιεργήσεις . Γιατί να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ ;
Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:08

Κλιμακωτά πάει ο Ενφια ανάλογα με το τι έχεις μέσα , αν περνάει δρόμος και τέτοια. Δεν είναι Στάνταρντ τιμή. Θέλω να πω πληρώνεις λιγότερο.
Ναι ρε συ. Και αν δεν έχεις εισόδημα έχει και 50 % έκπτωση.
Αλλά αφού δεν μπορώ να το αξιοποιήσω , γιατί να πληρώνω 1,38 ευρώ τον χρόνο ; :011:
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 13:56
GoBzi έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:51
foscilis έγραψε: 31 Μάιος 2024, 12:40

Τι πιστεύεις ότι σημαίνει το Ι στο ΙΒΑΝ;
Για πε, για πε. :popc:
Απ' όσο ξέρω θέλει απλά ένα ΙΒΑΝ για το ενδεχόμενο επιστροφής. Μπορείς να βάλεις το αγγλικό.

Ειδικά για εσάς δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα αν δεν προκύψει όντως επιστροφή:

``` Ειδικά για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής αλλά και για τους ανηλίκους, η υποχρέωση γνωστοποίησης αριθμού ΙΒΑΝ υφίσταται, μόνο στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση προσδιορίζεται πιστωτικό υπόλοιπο και εκδίδεται πράξη με την οποία συνιστάται και βεβαιώνεται απαίτηση για επιστροφή φόρου. ```

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δήλωση, εκτός αν έχεις περιουσιακά στοιχεία εδώ.
Εγώ έκανα γιατί δεν είχα δηλώσει πως είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, οπότε έκανα μια μηδενική καλού κακού. Κανονικά μετά το εξάμηνο θεωρείσαι φορολογικός κάτοικος της άλλης χώρας και πρέπει να ενημερώσεις την ελληνική εφορία για να σε μεταφέρουν στην εφορία κατοίκων εξωτερικού. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να κάνεις φορολογική δήλωση.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:11
Αλλά αφού δεν μπορώ να το αξιοποιήσω , γιατί να πληρώνω 1,38 ευρώ τον χρόνο ; :011:
Για να μην φας μια τυρόπιτα Κουρου από τα εβερεστ. Είναι θέμα χοληστερίνης.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Cecily Anne έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:13
Ζαποτέκος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 14:11

Για να μην φας μια τυρόπιτα Κουρου από τα εβερεστ. Είναι θέμα χοληστερίνης.
Κατάλαβες ; Ούτε να φάμε ... :e040:
Εικόνα
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Ψηφίζει...
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

αίρεται από σήμερα 11.6.2024 η υποχρέωση γνωστοποίησης ΙΒΑΝ για:
- φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει το 65 έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι έως 31.12.1958)

https://www.taxheaven.gr/news/67722/all ... hs-dhlwshs

Γιατί όχι και άλλες ηλικιακές κλάσεις ; :smt017

=======================================================

Μέχρι σήμερα το θέμα φυσικά και δεν έχει επιλυθεί και δεν ξέρουμε αν υπάρχει διάθεση να επιλυθεί, όμως υπάρχουν υπερήλικες ή 18χρονοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δήλωση. Σιγά το πράγμα θα πει κάποιος που δεν ξέρει, αφού δεν έχουν να πληρώσουν φόρο δεν υπάρχει πρόβλημα… Όντως ισχύει, όλοι όσοι δεν έχουν ΙΒΑΝ δεν έχουν να πληρώσουν φόρο, γιατί αποκλείεται να έχουν εισοδήματα. Όμως είμαστε σε μία χώρα που αν δεν έχεις εκκαθαριστικό φόρου είσαι ουσιαστικά ανύπαρκτος!!!!
https://www.e-forologia.gr/cms/viewCont ... ?id=233024
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”