!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Πολύ αρνητική ενέργεια.ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:26Α ναι; Εσένα στα έφεραν έτοιμα τα φιλέτα. Ως γερή μαγείρισσα, εποικοδομητικό θα ήταν να ανεβάσεις κάποιο βιντεάκι για το πως φιλετάρουν τις σμέρνες, το πως μουνουχίζουν τα αρνιά και τα κατσίκια, πώς σφάζουν και ξεπουπουλιάζουν τις κότες... και όχι μόνον.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.![]()
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Από τέτοια άλλο τίποτα βρε Niki.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:27 Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Δεν ειναι δοξασίες. Αν δε γίνει αυτη η διαδικασία τότε εντος του κρέατος της σμέρνας έχει άπειρα μικρά κοκκαλάκια.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.
Εκτός και αν αυτό που χτύπησαν είναι μουγκρι και όχι σμέρνα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Όχι δεν έχει άπειρα κοκαλάκια εγώ έχω φιλετάρει προσωπικά τρεις φορές σμέρνα μικρές όμως για κάτι σαν σούσι (ψήσιμο στο ξύδι).Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:30Όχι σμέρνα είναι.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.
Δεν ειναι δοξασίες. Αν δε γίνει αυτη η διαδικασία τότε εντος του κρέατος της σμέρνας έχει άπειρα μικρά κοκκαλάκια.
Εκτός και αν αυτό που χτύπησαν είναι μουγκρι και όχι σμέρνα
Καλό μαχαίρι και να σου δείξει κάποιος μια φορά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:10Είναι πανέμορφη.
Εγώ τις λυπάμαι όσες φορές ψάρεψα τις πέταξα πίσω.
Έχω ένα δέρμα από σμέρνα πανέμορφο που το επεξεργάστηκε ο παππούς μου είναι 30 χρονών και ακόμα αντέχει.
Είναι ότι πρέπει για επένδυση βιβλίου.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Την άλλη φορά που θα φιλετάρεις το οτιδήποτε, βάλε δικό σου βιντεάκι Νεράιδα μου. Εκτός αν πιάνονται και οι Ιάπωνες που έχουν κάνει επιστήμη το φιλετάρισμα ως παραδοσιακοί Κρήτες παπούδες.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:36εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Τώρα τι θες να σου πω;ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:38Την άλλη φορά που θα φιλετάρεις το οτιδήποτε, βάλε δικό σου βιντεάκι Νεράιδα μου. Εκτός αν πιάνονται και οι Ιάπωνες που έχουν κάνει επιστήμη το φιλετάρισμα ως παραδοσιακοί Κρήτες παπούδες.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:36εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
![]()
Έχεις δίκιο και γω την ησυχία μου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:46Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;
Οι Γάλλοι, θεωρούν φοβερό γκουρμέ ακόμη και το πατέ, που προέρχεται από πρησμένο άρρωστο σηκώτι πάπιας ή χήνας.Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Σαφώς και παίζουν γαλλικές γεύσεις που τα σπάνε αλλά κάπου έλεος. Ισχύει για όλες τις κουζίνες και είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 52 Απαντήσεις
- 1507 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares