!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.

Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:26
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23
Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:19

Ελπίζω να είναι αρμεγμένη.
Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.
Α ναι; Εσένα στα έφεραν έτοιμα τα φιλέτα. Ως γερή μαγείρισσα, εποικοδομητικό θα ήταν να ανεβάσεις κάποιο βιντεάκι για το πως φιλετάρουν τις σμέρνες, το πως μουνουχίζουν τα αρνιά και τα κατσίκια, πώς σφάζουν και ξεπουπουλιάζουν τις κότες... και όχι μόνον. :lol:
Πολύ αρνητική ενέργεια.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:27 Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.

Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Από τέτοια άλλο τίποτα βρε Niki. :lol:

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23
Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:19
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 10:52

Ναι σμέρνα είναι.
Ελπίζω να είναι αρμεγμένη.
Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.
Δεν ειναι δοξασίες. Αν δε γίνει αυτη η διαδικασία τότε εντος του κρέατος της σμέρνας έχει άπειρα μικρά κοκκαλάκια.
Εκτός και αν αυτό που χτύπησαν είναι μουγκρι και όχι σμέρνα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:30
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:23
Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:19

Ελπίζω να είναι αρμεγμένη.
Αν εννοείς τις διάφορες δοξασίες και αμπελοφιλοσοφίες για τα ξύλα να κατέβουν τα κόκκαλα στην ουρά όχι δεν το κάνουμε στην Κρήτη.
Καλό μαχαίρι να έχεις και άμα ξέρεις να την φιλετάρεις δεν βρίσκεις ούτε κοκαλάκι ούτε μικρή τσίτα.
Ειδικά η σμέρνα έχει ένα κόκαλο μόνο στο κέντρο.
Τα περιφερειακά στα πλαί και στην κορυφή απλά τα κόβεις από το φιλέτο.
Όχι σμέρνα είναι.



Δεν ειναι δοξασίες. Αν δε γίνει αυτη η διαδικασία τότε εντος του κρέατος της σμέρνας έχει άπειρα μικρά κοκκαλάκια.
Εκτός και αν αυτό που χτύπησαν είναι μουγκρι και όχι σμέρνα
Όχι δεν έχει άπειρα κοκαλάκια εγώ έχω φιλετάρει προσωπικά τρεις φορές σμέρνα μικρές όμως για κάτι σαν σούσι (ψήσιμο στο ξύδι).
Καλό μαχαίρι και να σου δείξει κάποιος μια φορά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.

Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Δημοσιεύσεις: 12268
Εγγραφή: 21 Ιουν 2023, 08:35
Phorum.gr user: Saturn

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:10
Saturn έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:07 μόνο που σκέφτομαι σμέρνα θέλω να πάρω δρόμο να φύγω :102:
Είναι πανέμορφη.
Εγώ τις λυπάμαι όσες φορές ψάρεψα τις πέταξα πίσω.
Έχω ένα δέρμα από σμέρνα πανέμορφο που το επεξεργάστηκε ο παππούς μου είναι 30 χρονών και ακόμα αντέχει.
Είναι ότι πρέπει για επένδυση βιβλίου.
:-?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Δημοσιεύσεις: 9812
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:24
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:36
Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.

Την άλλη φορά που θα φιλετάρεις το οτιδήποτε, βάλε δικό σου βιντεάκι Νεράιδα μου. Εκτός αν πιάνονται και οι Ιάπωνες που έχουν κάνει επιστήμη το φιλετάρισμα ως παραδοσιακοί Κρήτες παπούδες. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.

Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.

Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.

Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 27798
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44
Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.

Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.

Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.

Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:38
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:36
Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:34 Τι να σου πώ, προσωπικά δε ξέρω να φιλετάρω, σμέρνα όμως έχω φάει απο τα χέρια ψαρά που πιο πολύ έχει ζήσει στο νερό παρά στη στεριά και ο ίδιος ακολουθεί την διαδικασία που σου είπα.
εντάξει η διαδικασία δεν θα κάνει κακό καλό θα κάνει αλλά άμα ξέρεις απλά τα αφαιρείς δεν χρειάζεται να την φας όλη.

Την άλλη φορά που θα φιλετάρεις το οτιδήποτε, βάλε δικό σου βιντεάκι Νεράιδα μου. Εκτός αν πιάνονται και οι Ιάπωνες που έχουν κάνει επιστήμη το φιλετάρισμα ως παραδοσιακοί Κρήτες παπούδες. :lol:
Τώρα τι θες να σου πω;
Έχεις δίκιο και γω την ησυχία μου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ερμής έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:46
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44
Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.

Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.

Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.

Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 85273
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Για γερούς μάγειρες τι φιλέτα είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:44
Nostalgia έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:37 Καλα εκανες, αλλα η σμερνα δεν ειναι αξιολογο "ψαρι", πολυ κακο για το τιποτα θα ελεγα (αρμεγμα κλπ εχει δικιο ο Ερμης). Οσο υπαρχει ο μπακαλιαρος η σμερνα δεν εχει λογο υπαρξης στο τραπεζι, ουτε ως φιλετο, ουτε ως σουπα. Επισης την Σαρακοστη δεν τρωμε ψαρια.
Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.

Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.

Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.

Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Οι Γάλλοι, θεωρούν φοβερό γκουρμέ ακόμη και το πατέ, που προέρχεται από πρησμένο άρρωστο σηκώτι πάπιας ή χήνας.

Σαφώς και παίζουν γαλλικές γεύσεις που τα σπάνε αλλά κάπου έλεος. Ισχύει για όλες τις κουζίνες και είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”