!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ασκήσεις για τα γόνατα

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Theseus

Re: Ασκήσεις για τα γόνατα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:13
Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:08
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:00

Ο μέσος άνδρας που λες, ξέρει τη διαφορά μεταξύ αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων/αθλημάτων;
Έχεις σκοπό να προσφέρεις κάτι στη συζήτηση ή θέλεις απλως να είσαι στριμμένη κι ενοχλητική σε ένα ακόμη νήμα;
Μα ήδη σου έχουν δώσει σωστές πληροφορίες για την ενδυνάμωση των γονάτων, όπως βαθιά καθίσματα (όπου μπορείς να αυξάνεις τον αριθμό, τη συχνότητα και το βάθος των καθισμάτων σταδιακά) ή το κολύμπι που δυναμώνει τους μύς χωρίς να τους επιβαρύνει.

Η μόνη επιπρόσθετη πληροφορία που μπορώ να δώσω εγώ, είναι ότι το τρέξιμο και ειδικώς το σπριντάρισμα στο ταρτάν δημιουργεί έντονους κραδασμούς, οπότε φρόντισε τουλάχιστον να πάρεις κατάλληλα παπούτσια.
Τώρα μιλάς σωστά, και θα ανακαλέσω τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς μου.

Το τρέξιμο γενικά δημιουργεί πρόβλημα με τα γόνατα, αλλά εγώ θέλω να αυξήσω το πόσο τρέχω. Δεν σκοπεύω να το μειώσω. Αλλιώς δε θα είχα πρόβλημα, δε με πονάνε γενικά τα γόνατα μου, μόνο με το τρέξιμο έχω ενοχλήσεις.
Καλές και δεκτές οι συμβουλές για το πως μπορώ όσο μπορώ να αποφύγω τους κραδασμούς, αλλά εφόσον θα τρέχω και άρα θα έχω ούτως η άλλως κραδασμούς, θέλω να κάνω έξτρα ασκήσεις για να ενδυναμωσω τους μυες τους σχετικούς με τα γόνατα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:01θέλω να κάνω έξτρα ασκήσεις για να ενδυναμωσω τους μυες τους σχετικούς με τα γόνατα.
πρεπει να δυναμώσεις τους μυες στηριξης λοιπον, καθισματα, ιδανικά πανω σε ενα μονοκυκλο. :lol:
Theseus

vantono έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:15
Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 14:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Φεβ 2024, 14:28

Ο στόχος και τα "πρέπει" από πού προκύπτουν;

Θα πάρεις μέρος σε κάποιο μαραθώνιο;
Θεωρώ ότι είναι μια αξιοπρεπής επίδοση για την ηλικία μου.
Ή μάλλον θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να μην μπορώ να τρέξω τα 5 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Όταν καταφέρω τα 5 σε 25, και αρχίσουν και οι ζεστές (για να μπορώ να πηγαίνω στο στάδιο, σπριντ μόνο σε ταρτάν) θα επιδιώξω να τρέξω τα 100 μέτρα σε κάτω από 13 δευτερόλεπτα.
Δίνεις αθλήματα για εισαγωγή σε σώματα ασφαλείας? Καλή επιτυχία!
Κοίτα και στα θεωρητικά να καταφέρεις κάτι, μην πας και αδιάβαστος.
Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά δε δίνω εξετάσεις για εισαγωγή σε σώματα ασφαλείας.

Πριν είκοσι χρόνια που έδωσα πανελλήνιες περνούσα τα όρια των αθλημάτων πολύ εύκολα (αν και τα 100 μέτρα ήταν νομίζω 17 δευτερόλεπτα, ενώ 5 χιλιόμετρα δεν είχε).
Το θέμα είναι τί κάνω τώρα.

25 λεπτά για 5 χιλιόμετρα είναι αξιοπρεπής επίδοση.
13 δευτερόλεπτα για τα 100 μέτρα είναι λίγο φιλόδοξο, αλλά στα νιάτα μου ήμουν εκατοστάρης και ντρέπομαι να βάλω στόχο πιο αργό χρόνο.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

για stability / balance ειναι πολυ καλο να στεκεσαι με πλατη στον τοιχο και να στηριζεσαι στη φτερνα ανεβαοκατεβαζοντας το υπολοιπο πελμα, δυναμωνει το μπροστινο μυ της γαμπας και στηριζει το γονατο. πηγη: το ειδα στο ΥΤ, το δοκιμασα, δουλεψε
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Theseus

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:04
Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:01θέλω να κάνω έξτρα ασκήσεις για να ενδυναμωσω τους μυες τους σχετικούς με τα γόνατα.
πρεπει να δυναμώσεις τους μυες στηριξης λοιπον, καθισματα, ιδανικά πανω σε ενα μονοκυκλο. :lol:
Πιο μονόκυκλο ρε άνθρωπε;
Θέλω να τρέξω τα 5 χιλιόμετρα σε αξιοπρεπή χρόνο, δε θα γίνω και ακροβάτης στην πορεία.

Κάτι πιο απλό και εύκολο έχεις;
Άβαταρ μέλους
Yochanan

Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:11 13 δευτερόλεπτα για τα 100 μέτρα είναι λίγο φιλόδοξο, αλλά στα νιάτα μου ήμουν εκατοστάρης και ντρέπομαι να βάλω στόχο πιο αργό χρόνο.
σιγά, οι περισσότεροι στο πχώρουμ κατοστάρηδες είμαστε
:cry :a040:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:04
αμα είσαι μάγκας κανε καθίσματα πάνω σε μονοκιλο αλτήρα, προσεκτικά προσεκτικά όμως
Άβαταρ μέλους
enaon

Yochanan έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:14 σιγά, οι περισσότεροι στο πχώρουμ κατοστάρηδες είμαστε
ε ναι, και σιγα τα 13 δευτερολεπτα, τα 10 ειναι μια αιωνιότητα, στα 5 περναμε σε αλλο επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
enaon

παντως περα απο την πλακα, για ολα τα στηριξης, μονοκυκλο.

ηλεκτρικό μονοκυκλο θησέα εννοω, το απόλυτο οχημα κλπ, την τελειότητα με ρόδα, τον πέρσοναλ σενσει, τον μπαμπα του σιμποργκ, οχι τα αλλα με τους ακροβατες.
Theseus

Yochanan έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:14
Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:11 13 δευτερόλεπτα για τα 100 μέτρα είναι λίγο φιλόδοξο, αλλά στα νιάτα μου ήμουν εκατοστάρης και ντρέπομαι να βάλω στόχο πιο αργό χρόνο.
σιγά, οι περισσότεροι στο πχώρουμ κατοστάρηδες είμαστε
Εσυ θες να πεις κατι αστειο εδω περα, αλλα δεν το επιασα.
Για δωσε καποιο χιντ;
Άβαταρ μέλους
enaon

εννοει οτι γερασε, στα νιατα του εκανε και εκεινος 13 δευτεροχαχαχαχα, σορυ γιοχη.
Theseus

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:17 παντως περα απο την πλακα, για ολα τα στηριξης, μονοκυκλο.

ηλεκτρικό μονοκυκλο θησέα εννοω, το απόλυτο οχημα κλπ, την τελειότητα με ρόδα, τον πέρσοναλ σενσει, τον μπαμπα του σιμποργκ, οχι τα αλλα με τους ακροβατες.
Κάτι πιο απλό και οικονομικό έχεις;
Άβαταρ μέλους
enaon

Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:26 Κάτι πιο απλό και οικονομικό έχεις;
δεν ειναι ακριβό, 200-300 ευρώ εχει ενα απλα για ασκησεις ισορροπιας, αληθεια ειναι εξαιρετικό γιαυτο το λεω, αλλα ναι, καθίσματα γενικά και εγω λεω.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

Theseus έγραψε: 07 Φεβ 2024, 16:11
25 λεπτά για 5 χιλιόμετρα είναι αξιοπρεπής επίδοση.
13 δευτερόλεπτα για τα 100 μέτρα είναι λίγο φιλόδοξο, αλλά στα νιάτα μου ήμουν εκατοστάρης και ντρέπομαι να βάλω στόχο πιο αργό χρόνο.

αρα σημασια δεν εχει ο χρονος αλλα το αποτελεσμα,
αν τρεχεις χαλαρα 30 λεπτα μερα παρα μερα αργα ή γρηγορα θα ερθει και ο στοχος,

οταν τρεχεις να εστιαζεις στις ανασες σου και οχι στο χρονομετρο,

που και που τρεξε μια μετρημενη αποσταση δες το ρολοι πριν ξεκινησεις και μετα οταν τελειωσεις και συγκρινε τα οχι καθε μερα αλλα ανα μηνα ή καθε 2 μηνες, η συνεπεια θα φερει το αποτελεσμα οχι το συνεχες κοιταγμα του ρολογιου
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

enaon έγραψε: 07 Φεβ 2024, 15:21 μονοκυκλο, εχει και με αναρτηση οφφροαντ, ανετη καταληψη λόφου στα 5 χιλιομετρα και αστραπιαια κρουση στη γραμμη αμυνας στα 100 μετρα.

αστραπιαια πτωση απο τα 0,5 μετρα στα 2 second, πλαγιομετωπικη συγκρουση κρανιου στο εδαφος με πολλαπλες εκδορες, οδηγιες ανανηψης και συσταση για αμεση μετακομιδη στο πλησιεστερο νοσοκομειο σε ακτινα 2χλμ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”