Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07 Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο. Δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την μαζική χρήση μάσκας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 - Στο τραπέζι η επιστροφή μέτρων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Re: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 - Στο τραπέζι η επιστροφή μέτρων
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Feindflug έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07Για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ποια προτείνεις, δικέ μου, που θα πρέπει να κάνουμε και διδακτορικό στην μασκολογία...Otto Weininger έγραψε: 29 Δεκ 2023, 09:00Εγώ πάλι όταν βλέπω άτομο τέλη 2023 να μην έχει μαθει ακομα την διαφορά μεταξύ των μασκών, ποια πρέπει να φοράει και που, καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη του.Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: 29 Δεκ 2023, 08:09
Όταν τέλη 2023 βλέπω άτομο με μάσκα στο δρόμο, καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη του. Ούτε άτομα υψηλού κινδύνου έχει νόημα να φοράνε, διότι η μάσκα δεν προστατεύει καθόλου εσένα από το να κολλήσεις, αλλά τους άλλους από το να κολλήσουν από εσένα.
Πέραν αυτού, μιλαμε για γιορτές. Οικογένεια. Μαζωξεις.
Δε σου φταίει ούτε η γιαγιά, ούτε ο παππούς, ούτε τα μωρά, ούτε οι διαβητικοί κλπ να τους γαμήσεις το σπιτάκι.
Προτείνει βασιλόπιτα τσουρέκι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- hellegennes
Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι no true scotsman fallacy. Δεν έχει βρεθεί σε καμμιά χώρα και σε καμμιά χρονική στιγμή περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Αλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:44Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07 Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο. Δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την μαζική χρήση μάσκας.
Αν είχες δεδομένα όπου γινόταν σύγκριση με μέρη που έχει περιοριστεί η εξάπλωση σε συνδυασμό με μέτρηση "σωστής χρήσης", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (και πρέπει να μετρηθεί αντικειμενικά όχι να το υποθέτεις), τότε θα το συζητούσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα. Επικαλείσαι μια αρχή χωρίς δεδομένα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Αυτο. Τα άλλα δύο είναι αντιστρόφως ανάλογα του λοκνταουν, οπότε απορρίπτονται. Είπαμε, αρκετά βάλαμε το κοινό καλό πάνω απο το προσωπικό μας συμφέρον. Εφτασε η ώρα να γίνομεν αντιψεκ αινείες, μέσα απο ψεκ μονοπάτια.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:23 ΜΑΣΚΑ - ΛΟΚΝΤΑΟΥ - ΜΠΟΛΙ
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΕΤΟΣ
Εγώ εχω ξεκινήσει ήδη το σαμποτάζ για εξάπλωση, κανε κι εσύ το ίδιο ως σωστός λοκνταουνάκιας. Παρε νουμεράδα όλα τα ασανσέρ της εταιρείας σου και καθάριζε τους καθρέφτες με φτυμένο/μυξωμένο χαρτομάντηλο. Στην πορεία όλο και κάτι άλλο θα σκεφτώ και θα σας δίνω γραμμή. Πρώτοι εδώ!!!
- hellegennes
Δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει τέτοιο πράγμα για τον κορωνοϊό, ξέχνα το. Ήταν αρκούντως ζημιογόνο για να μην συμβεί ακόμη κι αν έρθει κάποια στιγμή χειρότερη μετάλλαξη από την Δέλτα. Θα ξαναζήσουμε τέτοιο πράγμα μόνο αν κάποια στιγμή έχουμε κάποια μπάσταρδη παραλλαγή της γρίπης Α, με αληθινά υψηλή θνητότητα, που είναι λίγο-πολύ δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. Μπορεί και στην δική μας ζωή.vantono έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:03Αυτο. Τα άλλα δύο είναι αντιστρόφως ανάλογα του λοκνταουν, οπότε απορρίπτονται. Είπαμε, αρκετά βάλαμε το κοινό καλό πάνω απο το προσωπικό μας συμφέρον. Εφτασε η ώρα να γίνομεν αντιψεκ αινείες, μέσα απο ψεκ μονοπάτια.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:23 ΜΑΣΚΑ - ΛΟΚΝΤΑΟΥ - ΜΠΟΛΙ
Εγώ εχω ξεκινήσει ήδη το σαμποτάζ για εξάπλωση, κανε κι εσύ το ίδιο ως σωστός λοκνταουνάκιας. Παρε νουμεράδα όλα τα ασανσέρ της εταιρείας σου και καθάριζε τους καθρέφτες με φτυμένο/μυξωμένο χαρτομάντηλο. Στην πορεία όλο και κάτι άλλο θα σκεφτώ και θα σας δίνω γραμμή. Πρώτοι εδώ!!!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Δημοκράτης
παίζει η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που ακόμα ασχολείται με τον κόβιντ
ρε πάτε καθόλου καλά;
ρε πάτε καθόλου καλά;
-
Δημοκράτης
αυτό που λέει ισχύει στο 100%. Πουθενά σε καμία χώρα η χρήση μάσκας δεν έδειξε να μειώνει η εξάπλωση του ιού.Αλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:44Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07 Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο. Δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την μαζική χρήση μάσκας.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Aμα φοράς τη μασκα με την μύτη ακάλυπτη ή κάτω απο το πιγούνι φυσικά και είναι άχρηστη.Δημοκράτης έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:13αυτό που λέει ισχύει στο 100%. Πουθενά σε καμία χώρα η χρήση μάσκας δεν έδειξε να μειώνει η εξάπλωση του ιού.Αλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:44Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07 Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο. Δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την μαζική χρήση μάσκας.
-
Δημοκράτης
vantono έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:03Αυτο. Τα άλλα δύο είναι αντιστρόφως ανάλογα του λοκνταουν, οπότε απορρίπτονται. Είπαμε, αρκετά βάλαμε το κοινό καλό πάνω απο το προσωπικό μας συμφέρον. Εφτασε η ώρα να γίνομεν αντιψεκ αινείες, μέσα απο ψεκ μονοπάτια.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:23 ΜΑΣΚΑ - ΛΟΚΝΤΑΟΥ - ΜΠΟΛΙ
-
Δημοκράτης
δεν στα έγραψα αλβανικά για να μη μπορείς να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να έδειξε ότι η χρήση μάσκας μείωσε την εξάπλωση του ιού. Τώρα το αν ο κόσμος τις φοράει λάθος, το αν τις ανεβοκατεβάζει, αν τις βρωμίζει αν φταίει ο ερμής που είναι ανάδρομος δεν έχει καμία σημασία. Η μάσκα δεν μειώνει καμία εξάπλωση και το εμβόλιο δουλεύει για 4 μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα deal with itΑλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:14Aμα φοράς τη μασκα με την μύτη ακάλυπτη ή κάτω απο το πιγούνι φυσικά και είναι άχρηστη.Δημοκράτης έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:13αυτό που λέει ισχύει στο 100%. Πουθενά σε καμία χώρα η χρήση μάσκας δεν έδειξε να μειώνει η εξάπλωση του ιού.Αλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:44
Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.
Τι έχει το lockdown και το κάνει τόσο ελκυστικό; Εμένα μου έχει περάσει, δεν θα ήθελα να πηγαίνω στο τοξικό περιβάλλον της δουλειάς μου, αλλά να πηγαίνω κάπου αλλού για περισσότερα λεφτά και αξιοπρέπεια ή σε μια σχολή να παρακολουθώ δεν θα με χάλαγε καθόλου.
Βασικά θα ήθελα να τελειώσω κάποια σχολή πληροφορικής (είμαι εγγεγραμμένη σε μια) για να μπορώ να δουλεύω εξ αποστάσεως.
Βασικά θα ήθελα να τελειώσω κάποια σχολή πληροφορικής (είμαι εγγεγραμμένη σε μια) για να μπορώ να δουλεύω εξ αποστάσεως.
- Otto Weininger
3 είδη μασκών υπάρχουν, αν θες διδακτορικό για να καταλάβεις τις διαφορές, οκ.Feindflug έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07Για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ποια προτείνεις, δικέ μου, που θα πρέπει να κάνουμε και διδακτορικό στην μασκολογία...Otto Weininger έγραψε: 29 Δεκ 2023, 09:00Εγώ πάλι όταν βλέπω άτομο τέλη 2023 να μην έχει μαθει ακομα την διαφορά μεταξύ των μασκών, ποια πρέπει να φοράει και που, καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη του.Φραγμένος_Τελεστής έγραψε: 29 Δεκ 2023, 08:09
Όταν τέλη 2023 βλέπω άτομο με μάσκα στο δρόμο, καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη του. Ούτε άτομα υψηλού κινδύνου έχει νόημα να φοράνε, διότι η μάσκα δεν προστατεύει καθόλου εσένα από το να κολλήσεις, αλλά τους άλλους από το να κολλήσουν από εσένα.
Πέραν αυτού, μιλαμε για γιορτές. Οικογένεια. Μαζωξεις.
Δε σου φταίει ούτε η γιαγιά, ούτε ο παππούς, ούτε τα μωρά, ούτε οι διαβητικοί κλπ να τους γαμήσεις το σπιτάκι.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Otto Weininger
Παίζεις με τις έρευνες και τις ερμηνείες. Όπου μάσκα, θεωρείς από πετσέτα στη μαπα μέχρι χειρουργική στο σαγόνι καθώς και μάσκα που την έχει ο άλλος 1 μήνα ξέρω γω.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 13:03Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι no true scotsman fallacy. Δεν έχει βρεθεί σε καμμιά χώρα και σε καμμιά χρονική στιγμή περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.Αλιόσα έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:44Εδώ ψεύδεσαι, αμα φοριέται σωστά η μάσκα μια χαρά περιοριζει την εξάπλωση του covid ή της γρίπης.hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2023, 12:07 Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι το ίδιο. Δεν βρέθηκε ποτέ και πουθενά μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την μαζική χρήση μάσκας.
Αν είχες δεδομένα όπου γινόταν σύγκριση με μέρη που έχει περιοριστεί η εξάπλωση σε συνδυασμό με μέτρηση "σωστής χρήσης", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (και πρέπει να μετρηθεί αντικειμενικά όχι να το υποθέτεις), τότε θα το συζητούσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα. Επικαλείσαι μια αρχή χωρίς δεδομένα.
Στον πραγματικό κόσμο, είναι αδιανόητο να λες ότι είναι το ίδιο να φοράει κάποιος στα ΜΜΜ (ή οπουδήποτε) μια KN95/KN99 με το να μην φοράει.
Δε στέκει πουθενά. Δεν ισχύει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Φυσικά και ισχύει. Μέχρι το 2020 αυτό έλεγαν όλοι. 100 χρόνια έκαναν λάθος και μόλις το 2020 ανακάλυψαν την φοβερή πληροφορία ότι η μάσκα συγκρατεί μικροσταγονίδια. Πριν δεν το ήξεραν οπότε από άγνοια έλεγαν ότι η μάσκα στο ευρύ κοινό δεν κάνει τίποτα για την διασπορά. Στα νοσοκομεία την φορούσαν για λόγους μόδας.Otto Weininger έγραψε: 29 Δεκ 2023, 14:58 Στον πραγματικό κόσμο, είναι αδιανόητο να λες ότι είναι το ίδιο να φοράει κάποιος στα ΜΜΜ (ή οπουδήποτε) μια KN95/KN99 με το να μην φοράει.
Δε στέκει πουθενά. Δεν ισχύει.
Αυτό είναι ο ισχυρισμός σου.
Πέρα απ' αυτό, οποιοσδήποτε ισχυρισμός είναι άχρηστος αν δεν συνοδεύεται από δεδομένα. Όσο κι αν σου φαίνεται αδιανόητο κάτι, υπάρχουν μηχανισμοί λειτουργίας πίσω από κάθε τι. Το ότι έχεις φανταστεί έναν απλοϊκό μηχανισμό χωρίς να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους δεν το κάνει αδιανόητο σε όλους, μόνο σε σένα.
Όταν άρχισε όλη αυτή η παράνοια, κάθισα και εξήγησα γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο, τι έλεγε η επιστήμη τα προηγούμενα 100 χρόνια και ποια ήταν τα δεδομένα. Τώρα που έχει κάτσει η σκόνη, έχουν βγει ένα σωρό μελέτες που αποδεικνύουν ότι όντως δεν λειτούργησε το μέτρο, όχι γιατί "ο κόσμος δεν φορούσε σωστά τις μάσκες".
Για μια ακόμη φορά θα εξηγήσω την διαφορά χρήσης σε υγειονομικό περιβάλλον με μη, χρησιμοποιώντας την αναλογία με την ζώνη ασφαλείας. Φυσικά και είναι αδιανόητο να πεις ότι είναι το ίδιο να μην φοράει κάποιος ζώνη ασφαλείας με το να φοράει όταν επιβαίνει σε ΙΧ. Δεν είναι όμως καθόλου αδιανόητο να το πεις όταν μιλάμε για τραίνα ή για αστικά λεωφορεία. Δεν είναι ότι κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει κι εκεί ζώνες ασφαλείας, είναι ότι δεν κάνουν διαφορά. Επειδή κάτι λειτουργεί σε ένα πλαίσιο δεν σημαίνει ότι λειτουργεί σε όλα τα πλαίσια, πόσο μάλλον ότι είναι αυτονόητο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Otto Weininger έγραψε: 29 Δεκ 2023, 08:42 Από την Τετάρτη πρωι έως χθες βράδυ, 67 τεστ στο φαρμακειο, τα 48 θετικά με Covid και 4 θετικά με γρίπη.
Σύνολο θετικών 52/67.
Προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη άνοδος.
Βάλτε καμία μάσκα έστω στα ΜΜΜ ρε σαλτιμπαγκοι.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση