!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νοσηλεύεται στο Δαφνί ο Γαρδέλης

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Re: Νοσηλεύεται στο Δαφνί ο Γαρδέλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:28

Γιατι εκτοτε δεν εχει γινει ποτε αλλη αεροφωτογραφιση/χαρτογραφηση απο το κράτος και οταν το θυμηθηκαν οτι πρεπει να κανουν κτηματολογιο (γιατι μας εριχνε προστιμα καθημερινα η ΕΕ για αυτο) ειδαν οτι οι μονες αεροφωτογραφιες και χάρτες που ειχαν ηταν απο το 1945.

Ετσι αποφάσισαν να χρησιμοποιησουν αυτους (σε καποιες λιγες περιοχες ειχαν γινει χαρτογραφησεις και το 1990 αλλα ειναι ελαχιστες) και ειναι οι μονοι χάρτες και αεροφωτογραφιες που ειναι νομιμα αποδεκτες.

Π.χ. εσυ μπορει να εχεις νομιμα ενα σπιτι ξερω γω απο το 1960 αλλα στην αεροφωτογραφιση των Βρετανων του 1945 το σπιτι μπορει να ηταν δασος τοτε. Ετσι το κράτος μπορει να στο βγάλει παράνομο γιατι ηταν δάσος 80 χρονια πριν.

Επισης υπαρχουν και αλλα μπλεξιματα οπως του στυλ (το εχω παθει αυτο) το κράτος να σε εντάσσει στο σχέδιο πολεως αλλα την ιδια στιγμη η πολεοδομια να σου λεει οτι εισαι παρανομος γιατι ειναι δάσος εκει βασει των φωτογραφιων του 1945.

Δλδ το Υπουργειο σου λεει εισαι νομιμος και η Πολεοδομια/Δασικη Υπηρεσια σου λεει εισαι παράνομος. Και αντε τωρα βγάλε ακρη εσυ με αυτους τους δυο. Και οχι μονο ειναι αντικρουομενες οι αποψεις τους αλλα και η νομοθεσια. Γιατι μπορει εσυ να του πας τον νομο που λεει οτι εισαι νομιμος και αυτοι να σου δειξουν αλλο νομο που λεει οτι εισαι παράνομος και ισχυουν και οι δυο (το εχω παθει και αυτο).
Οτι να ναι λες. Υπάρχουν αεροφωτογραφίες από διάφορα έτη. Απλά για το χαρακτηρισμό του δάσους χρησιμοποιούνται αυτές του 1945. Υπάρχουν και οι δασωμένοι αγροί. Αυτά που το 45 ήταν χωράφια και σήμερα είναι δαση
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Υδράργυρος έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:33

Γιατι εκτοτε δεν εχει γινει ποτε αλλη αεροφωτογραφιση/χαρτογραφηση απο το κράτος και οταν το θυμηθηκαν οτι πρεπει να κανουν κτηματολογιο (γιατι μας εριχνε προστιμα καθημερινα η ΕΕ για αυτο) ειδαν οτι οι μονες αεροφωτογραφιες και χάρτες που ειχαν ηταν απο το 1945.

Ετσι αποφάσισαν να χρησιμοποιησουν αυτους (σε καποιες λιγες περιοχες ειχαν γινει χαρτογραφησεις και το 1990 αλλα ειναι ελαχιστες) και ειναι οι μονοι χάρτες και αεροφωτογραφιες που ειναι νομιμα αποδεκτες.

Π.χ. εσυ μπορει να εχεις νομιμα ενα σπιτι ξερω γω απο το 1960 αλλα στην αεροφωτογραφιση των Βρετανων του 1945 το σπιτι μπορει να ηταν δασος τοτε. Ετσι το κράτος μπορει να στο βγάλει παράνομο γιατι ηταν δάσος 80 χρονια πριν.

Επισης υπαρχουν και αλλα μπλεξιματα οπως του στυλ (το εχω παθει αυτο) το κράτος να σε εντάσσει στο σχέδιο πολεως αλλα την ιδια στιγμη η πολεοδομια να σου λεει οτι εισαι παρανομος γιατι ειναι δάσος εκει βασει των φωτογραφιων του 1945.

Δλδ το Υπουργειο σου λεει εισαι νομιμος και η Πολεοδομια/Δασικη Υπηρεσια σου λεει εισαι παράνομος. Και αντε τωρα βγάλε ακρη εσυ με αυτους τους δυο. Και οχι μονο ειναι αντικρουομενες οι αποψεις τους αλλα και η νομοθεσια. Γιατι μπορει εσυ να του πας τον νομο που λεει οτι εισαι νομιμος και αυτοι να σου δειξουν αλλο νομο που λεει οτι εισαι παράνομος και ισχυουν και οι δυο (το εχω παθει και αυτο).
Οτι να ναι λες. Υπάρχουν αεροφωτογραφίες από διάφορα έτη. Απλά για το χαρακτηρισμό του δάσους χρησιμοποιούνται αυτές του 1945. Υπάρχουν και οι δασωμένοι αγροί. Αυτά που το 45 ήταν χωράφια και σήμερα είναι δαση
Προφανως εχω δει καποια πράγματα.

Οταν καποιος αγοράζει ενα αγροτεμάχιο το 1991 νομιμα με συμβολαια και με την εγκριση των υπηρεσιων που ηταν το κράτος να πει "ωπα κυριοι εδω ηταν δάσος δεν μπορει να γινει η αγοραπωλησια" ?

Τοτε δεν ειχαν φωτογραφιες και χάρτες? Αν αυτοι δεν κανανε τη δουλεια τους οπως επρεπε γιατι να φορτωθω εγω το λαθος του κράτους? Και απο εκει προκυπτει το παράδοξο το μεν κράτος να αναγνωριζει το λαθος του και να σε βαζει στο σχεδιο πολης γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα (αλλιως θα επρεπε να κατεδαφισει εναν οικισμο 800 ανθρωπων) αλλα η πολεοδομια βασιζομενη σε αντικρουομενο νομο να σου λεει οτι εισαι παρανομος και να θελει κατεδαφισεις.

Και επειδη υπαρχει συγκρουση νομοθεσιας μονο δικαστικα παει αυτο αλλα οσοι το εκαναν ακομα ειναι στα δικαστηρια και η υποθεση δεν εχει τελεσιδικησει καθως ειναι τοσο πηγμένα τα δικαστηρια που τετοιες υποθεσεις με εφέσεις, ανακοπες κλπ. τραβανε δεκαετιες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:39

Οταν καποιος αγοράζει ενα αγροτεμάχιο το 1991 νομιμα με συμβολαια και με την εγκριση των υπηρεσιων που ηταν το κράτος να πει "ωπα κυριοι εδω ηταν δάσος δεν μπορει να γινει η αγοραπωλησια" ?

Τοτε δεν ειχαν φωτογραφιες και χάρτες? Αν αυτοι δεν κανανε τη δουλεια τους οπως επρεπε γιατι να φορτωθω εγω το λαθος του κράτους? Και απο εκει προκυπτει το παράδοξο το μεν κράτος να αναγνωριζει το λαθος του και να σε βαζει στο σχεδιο πολης γιατι δεν μπορει να κανει αλλιως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα (αλλιως θα επρεπε να κατεδαφισει εναν οικισμο 800 ανθρωπων) αλλα η πολεοδομια βασιζομενη σε αντικρουομενο νομο να σου λεει οτι εισαι παρανομος και να θελει κατεδαφισεις.

Και επειδη υπαρχει συγκρουση νομοθεσιας μονο δικαστικα παει αυτο αλλα οσοι το εκαναν ακομα ειναι στα δικαστηρια και η υποθεση δεν εχει τελεσιδικησει καθως ειναι τοσο πηγμένα τα δικαστηρια που τετοιες υποθεσεις με εφέσεις, ανακοπες κλπ. τραβανε δεκαετιες.
Ο δασικός χαρακτήρας δεν είναι εμπόδιο για να αγοράσεις μια έκταση. Για να χτίσεις είναι. Σε βλέπω που αναφέρεις συνέχεια την αγορά αλλά δεν αναφέρεις οικοδομική άδεια. Ρε μπας και... είχατε πάει και σεις στο γάμο του Σαμαρά το 1990;
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:06
George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 10:56

Aσε εχω ακομα ενα παρομοιο μπλεξιμο.

Ο πατέρας μου ειχε αγοράσει ενα αγροτεμάχιο το 1991 ολα νομιμα οκ κλπ.

Το 2015 ερχεται η πολεοδομια κ.α. και λενε οτι βασει αεροφωτογραφιων του 1945 ενα κομμάτι του ειναι δασικη εκταση (το οποιο δάσος απο οτι μαθαμε απο παλαιοτερους κατοικους της περιοχης ειχε εξαφανιστει απο τα 50s) και φυσικα δεν αφηνουν τιποτα να χτιστει και οποιος εχει χτισει τον βγάζουν παρανομο και ζητάνε κατεδαφισεις.

Το ιδιο και ο ξαδελφος μου σε αλλη περιοχη που κληρονομησε εναν ελαιωνα απο τον πατέρα του και τωρα τον διεκδικει το κράτος γιατι το 1945 βασει αεροφωτογραφιων ηταν δασος τοτε.

Και οι δυο μας ακομα δεν εχουμε ξεμπλεξει.
δεν καταλαβαίνω
αν οι αεροφωτογραφίες είναι από το 1945, γιατί θυμηθηκαν το 2015 και αναδρομικά να επιβάλλουν περιορισμούς και ποινές;

καλά εντάξει
καλά λέω ότι σε αυτή τη χώρα δε πρέπει να έχεις ούτε καν αυτοκίνητο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Υδράργυρος έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:49

Ο δασικός χαρακτήρας δεν είναι εμπόδιο για να αγοράσεις μια έκταση. Για να χτίσεις είναι. Σε βλέπω που αναφέρεις συνέχεια την αγορά αλλά δεν αναφέρεις οικοδομική άδεια. Ρε μπας και... είχατε πάει και σεις στο γάμο του Σαμαρά το 1990;

κάπως έτσι φτιαχτηκε το Μάτι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 20 Νοέμ 2023, 11:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V

Υδράργυρος έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:49

Ανεφερα παραπανω οτι ειχα ολες τις νομιμες αδειες.

Λες να εχτιζα χωρις αδεια και να ρισκαρω να μου το κατεδαφισουν?

Οτι εχω χτισει και ο πατερας μου και εγω εγινε με αδειες. Υπαρχουν φακελοι με πληρη αρχεια στο σπιτι μου ξεκινωντας απο τα συμβολαια αγοραπωλησιας μεχρι τις αδειες και λογάριασμους.

Για αυτο εχει σταματησει εκει η υποθεση μου. Οταν μου ειπαν οτι ειμαι παρανομος τους εδειξε τα χαρτια ο πατέρας μου και εκτοτε ειμαι ακομα υπο ελεγχο. Τι θα γινει στο μελλον και αν παμε δικαστικα θα το δειξει καθως λογω του θανατου του πατερα μου κολλησαμε σε κατι κληρονομικα και μεχρι να τα ξεκαθαρισουμε χασαμε χρονο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:39 Οταν καποιος αγοράζει ενα αγροτεμάχιο το 1991 νομιμα με συμβολαια και με την εγκριση των υπηρεσιων που ηταν το κράτος να πει "ωπα κυριοι εδω ηταν δάσος δεν μπορει να γινει η αγοραπωλησια" ?

Τοτε δεν ειχαν φωτογραφιες και χάρτες? Αν αυτοι δεν κανανε τη δουλεια τους οπως επρεπε γιατι να φορτωθω εγω το λαθος του κράτους?
Διότι αυτό δεν είναι κράτος άλλα μπουρδέλο. Τα παραδειγματα που το πιστοποιούνε είναι άπειρα, με πιο τρανταχτο και προσφατο η περιπτωση του Βέλους που με 10 - 12 μποφορ (ενώ υπήρχε σχετική μετεωρολογική προβλεψη) το άφησαν απροστάτευτο εκτεθειμένο στον καιρό :lol:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:30
Δεν αποκλειεται γιατι εχω τα συμβολαια νομιμοτατα που ειχε κανει ο πατέρας μου το 1991 και ολες τις αδειες. Αν το κράτος ειναι μπουρδέλο ας το λυσει αυτο. Δεν ειναι δικο μου το προβλημα αν οι υπηρεσιες του που εδωσαν την νομιμη εγκριση τους για αγορα και οικοδομηση τα εχουν κανει θαλασσα.

Εγω πηγα με το νομο. Δεν λαδωσα ουτε εχτισα παρανομα. Αν αυτοι εκαναν λαθος ας το λυσουν. Αλλα δε θα το φορτώσουν σε μενα.
Για αυτό όταν αγοράζουμε ακίνητο δεν τσιγκουνευομαστε και πληρώνουμε έναν δικηγόρο να κάνει έρευνα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Γνωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του Σταμάτη?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Αιτείται ο Χ άδεια ενοικιάσης ακτής για εμπορική χρήση...
Η Υπηρεσία δέχεται τον φάκελο και δίνει αριθμό πρωτοκόλλου...
Λόγω κωλυσιεργίας (ή καλύτερα λόγω κωλοκαθιστικής γραψαρχιδιστικής ανεργάσιας) δεν απαντά η Υπηρεσία στην αίτηση...
Η ακτή χρησιμοποιείται για εμπορικό σκοπό...
Κάνει επίσκεψη η Υπηρεσία και ανακαλύπτει παράβαση και κάνει μήνυση και ρίχνει πρόστιμο στον Χ διό,τι χρησιμοποιούσε την ακτή δίχως να έχει άδεια ενοικίασης, παρότι είχε αιτηθεί προ πολλού την άδεια ενοικίασης στην Υπηρεσία...
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πήρε το μέρος της Υπηρεσίας και είπε «να μην δουλεύατε την επιχείρηση αφού δεν είχατε πάρει την άδεια ενοικιάσης από την Υπηρεσία....» παραβλέποντας να πει την συνέχεια της φράξης «... κι ας μέναν άνεργοι οι 20 υπάλληλοι και οι οικογένεις των. Στ'αρχίδια μας και εμάς, Κωστής Παλαμάς... Εμείς πληρωνόμαστε κανονικά, βρέξει-χιονίσει, από τους φόρους που πληρώνετε σεις οι μαλάκες...».

Κράτος Ληστής...

Γραβατωμένη Ληστοκρατία...

Μπουρλότο....η μόνη λύσις...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Japetus έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:26 Οι φίλοι από την Στοά δεν βοήθησαν;
??

Για πε.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Unique έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 06:42 Γνωρίζουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις του Σταμάτη?
Τζημερικός.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Σενέκας έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 10:51 δεν ξέρω, εγώ το βλέπω θετικό να προβάλλεται το ζήτημά του εφόσον δε λέγονται μαλακίες, γιατί όντως είναι θέμα το ότι του παίρνουν την πρώτη κατοικία επειδή κάποια στιγμή το κράτος αποφάσισε να κηρύξει ένα εξοχικό αυθαίρετο ενώ το πήρε νόμιμα :102:
Οποιοδηποτε συμβολαιο για ακινήτο εκτος σχεδιου θελει βεβαιωση για αν ειναι δασικο ή οχι.
Άβαταρ μέλους
George_V

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 06:30
George_V έγραψε: 20 Νοέμ 2023, 11:30
Δεν αποκλειεται γιατι εχω τα συμβολαια νομιμοτατα που ειχε κανει ο πατέρας μου το 1991 και ολες τις αδειες. Αν το κράτος ειναι μπουρδέλο ας το λυσει αυτο. Δεν ειναι δικο μου το προβλημα αν οι υπηρεσιες του που εδωσαν την νομιμη εγκριση τους για αγορα και οικοδομηση τα εχουν κανει θαλασσα.

Εγω πηγα με το νομο. Δεν λαδωσα ουτε εχτισα παρανομα. Αν αυτοι εκαναν λαθος ας το λυσουν. Αλλα δε θα το φορτώσουν σε μενα.
Για αυτό όταν αγοράζουμε ακίνητο δεν τσιγκουνευομαστε και πληρώνουμε έναν δικηγόρο να κάνει έρευνα.
Οταν πας να αγοράσεις ενα ακινητο η να βγάλεις αδεια οικοδομης και σου λενε οι κρατικες υπηρεσιες ολα οκ παρε την αδεια σου θα εβαζες εσυ δικηγόρο να το ψάξει?

Αν κολλαγε η υποθεση, αν ελεγε το κράτος "ξερεις να το δουμε γιατι εδω μαλλον ηταν δασος πριν 50 χρονια και δεν μπορεις να χτισεις" ειναι προφανες οτι θα εβαζε κανεις δικηγορο η θα εκανε πισω.

Αλλα οταν σου λεει το κράτος "οριστε η αδεια σας χτιστε οπως λεει αυτη" γιατι να κατσεις να μπεις σε μπελαδες? Εφοσον υποτιθεται το ψαξανε αυτοι και ηταν ολα οκ και πηρες την αδεια?
Απάντηση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”