!!! DEVELOPMENT MODE !!!

το παραμύθι των τίμιων μισθωτών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: το παραμύθι των τίμιων μισθωτών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Isildur έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:16
Υποχρέωση απόδοσης δεν υπάρχει από τον τελικό καταναλωτή, αλλά γνώση της νομοθεσίας υπάρχει σίγουρα. Όταν ο ίδιος πολλές φορές σου λέει "έλα ρε, μην κόβεις χαρτιά και μαλακίες, κόψε κάτι εκεί στην τιμή (ή βγάλε τον ΦΠΑ) και δωσ' το μου", δεν είναι συνένοχος; Ή μήπως δεν ξέρει τι λέει ο νόμος; Να μην πω δηλαδή, ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα παρακινεί κιόλας τον ΕΕ, οπότε μέχρι και ηθικό αυτουργό τον λες. Ή όταν του λέει ο ΕΕ "φιλαράκι, να σου το δώσω χύμα και να σου κόψω τόσα από την τιμή" κι εκείνος το δέχεται, πάλι δεν είναι συνένοχος; Στο τυπικό κομμάτι, ναι, ο ίδιος δεν έχει να κάνει κάποια άμεση συναλλαγή με το κράτος, αλλά συμμετέχει μια χαρά κι αυτός στην παρανομία και μάλιστα εν γνώσει του και για προσωπικό όφελος. Τα "δεν είναι δουλειά του η απόδοση ΦΠΑ" και "απλά κάνει παζάρια ο άνθρωπος, τι φταίει;" εγώ τα βλέπω σαν προφάσεις εν αμαρτίαις για να νιώθουν καλύτερα αυτοί που τα κάνουν.
θεωρείς ότι αν ένας ασθενής παρακινεί ο ίδιος τον γιατρό του να πάρει φακελάκι θα μπορούσε να θεωρηθεί συνενοχή ή ηθική αυτουργια; Αν σου πω "τι θα γινει ρε μαλακα σε περιμένω τόση ώρα να πιούμε καφέ" κ εσύ αγχωθείς κ αρχίσεις κ σφάζεις κόκκινα θεωρείς ότι η τροχαία πρέπει να τιμωρήσει κ εμένα; :102:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 12:56 Δηλαδή με συγχωρείτε. Θέλετε να κάνετε μια αγορά η οποία κάνει 12500 και σας πει ο τύπος οτι άν έχετε μετρητά το κλείνουμε με 9000- 9500.
Ποιος ειναι αυτός που θα πει όχι; Όταν μιλάμε για 10-15 ευρώ όλοι το παίζουν(όχι εγώ βέβαια) νομοταγείς.
Επίσης ποιος ιδιώτης είναι αυτός που θα κάνει κάποιο ηλεκτρολογικό έργο στο χώρο του και θα δεχτεί να πληρώσει το ΦΠΑ;
Πάψτε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας, απο την προεφηβεία στην αγορά είμαστε, ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργεί.

Μιλάμε πάντα ως πελάτης ιδιώτης, μη μου πει κανεις πως θα τα βάλω στην εταιρεία και θα τα γλιτώσω απο εκεί
σωστα.

επισης, δεν εχει υπαρξει στην ελληνικη ιστορια, πολιτης που να αγορασει ακινητο σε τιμη ενα ευρω πανω απο την ανιτκειμενικη.

οταν αγοραζει σπιτι 200κ, και το δηλωνει 100 για να γλυτωσει φορο, ολα καλα, και βρισκεται παντα τροπος να κυκλοφορησουν 100κ σε χαρτονομισματα.

στα 10ευρα ολοι κανουν τους νομοταγεις και τους κουβαρνταδες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Πρετεντέρης έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 07:30 Συγκρίνουμε τη φοροδιαφυγή των μισθωτών που φορολογουνται στην πηγή και είναι με τους συνταξιούχους τα φορολογικά υποζύγια με αυτή των εε που οι 7/10 δηλώνουν εισόδημα κάτω από το βασικό μισθό, δηλαδή κάτω από τα 10000.

Σοβαρά τώρα; :smt005: :smt005:
δεν συγκρίνω τίποτα
αυτό που σου λέω είναι ότι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή, τότε η φοροδιαφυγή των ΕΕ θα μειωνόταν σημαντικά
αλλά η φοροδιαφυγή τους συμέφρει όλους σε άμεσο και βραχυπρόθεσμο επίπεδο ενώ ζημιωμένο βγαίνει άμεσα μόνο το κράτος αλλά μακροπρόθεσμα ζημιώνεται το σύνολο της κοινωνίας
η φοροδιαφυγή απλά αντανακλά την ατομικιστική νοοτροπία του φιλελευθερισμού και την απέχθεια προς την συλλογική συνείδηση
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Εμένα μόνοι τους μου λενε: μην κόβεις καθόλου απόδειξη ή κόψε μια μικρή.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Ασέβαστος έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 17:32
Ερμής έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 12:56 Δηλαδή με συγχωρείτε. Θέλετε να κάνετε μια αγορά η οποία κάνει 12500 και σας πει ο τύπος οτι άν έχετε μετρητά το κλείνουμε με 9000- 9500.
Ποιος ειναι αυτός που θα πει όχι; Όταν μιλάμε για 10-15 ευρώ όλοι το παίζουν(όχι εγώ βέβαια) νομοταγείς.
Επίσης ποιος ιδιώτης είναι αυτός που θα κάνει κάποιο ηλεκτρολογικό έργο στο χώρο του και θα δεχτεί να πληρώσει το ΦΠΑ;
Πάψτε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας, απο την προεφηβεία στην αγορά είμαστε, ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργεί.

Μιλάμε πάντα ως πελάτης ιδιώτης, μη μου πει κανεις πως θα τα βάλω στην εταιρεία και θα τα γλιτώσω απο εκεί
σωστα.

επισης, δεν εχει υπαρξει στην ελληνικη ιστορια, πολιτης που να αγορασει ακινητο σε τιμη ενα ευρω πανω απο την ανιτκειμενικη.

οταν αγοραζει σπιτι 200κ, και το δηλωνει 100 για να γλυτωσει φορο, ολα καλα, και βρισκεται παντα τροπος να κυκλοφορησουν 100κ σε χαρτονομισματα.

στα 10ευρα ολοι κανουν τους νομοταγεις και τους κουβαρνταδες.
φαντάζομαι οι αγοραπωλησίες των ακινήτων πάντα είναι μεταξύ κακών ΕΕ; :giggle:
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Lugozzi έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 17:41 Εμένα μόνοι τους μου λενε: μην κόβεις καθόλου απόδειξη ή κόψε μια μικρή.
ε δε θα 'ναι μισθωτοί αυτοί :giggle:
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Unique έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 14:06
stergiosbik έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 11:44 Τζημερο όμως δεν ήθελε ο νομοταγής ελληνικός λαός.
Ανέφικτα αυτά. Αν ψηφίσεις Τζήμερο, θα είναι σα να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ.
:giggle:
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 11:29

Είναι ακριβώς όπως στα λέει ο τσιλ. Για τον πελάτη δεν υφίσταται υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ. Ο πελάτης αγοράζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και προσπαθεί να το αγοράσει, προφανώς, στην πιο συμφερουσα τιμη γι αυτόν. Δεν είναι δουλειά του το αν εσυ είσαι εντάξει φορολογικά. Απλά κάνει bargaining στην τιμή (πανω στη δική σου παρανομία).
ναι, δεν λέω ότι νομικά παρανομεί ο πελάτης, την παρανομία νομικά την κάνει αυτός που πληρώνεται για την υπηρεσία του
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ παρανομεί και ο πελάτης ζητώντας να μη πληρώσει το ΦΠΑ
και ας αναρωτηθούμε γιατί οι εκάστοτε πελάτες προτιμούν να μην πληρώνουν τον ΦΠΑ
όπως εύστοχα το έθεσε ο Ερμής το κράτος επιμένει να μην δίνει κίνητρα στους καταναλωτές να θέλουν την απόδειξη, να την χρειάζονται
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Εαν εγώ βάλω αλουμίνια στο σπίτι, και ζητήσω μαύρα, τότε το κράτος χάνει ας πούμε 1000 ευρώ.
Ο αλουμινας αν κάνει τζίρο 100.000 , και δηλώσει 10.000 , το κράτος χάνει 90,000 επί πόσο είναι οι φόροι.
Ας μαζέψει πρώτα τα πολλά το κράτος, και θα ακολουθήσουν και οι λίγοι από μόνοι τους.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 17:17
Isildur έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 13:16
Υποχρέωση απόδοσης δεν υπάρχει από τον τελικό καταναλωτή, αλλά γνώση της νομοθεσίας υπάρχει σίγουρα. Όταν ο ίδιος πολλές φορές σου λέει "έλα ρε, μην κόβεις χαρτιά και μαλακίες, κόψε κάτι εκεί στην τιμή (ή βγάλε τον ΦΠΑ) και δωσ' το μου", δεν είναι συνένοχος; Ή μήπως δεν ξέρει τι λέει ο νόμος; Να μην πω δηλαδή, ότι στο συγκεκριμένο παράδειγμα παρακινεί κιόλας τον ΕΕ, οπότε μέχρι και ηθικό αυτουργό τον λες. Ή όταν του λέει ο ΕΕ "φιλαράκι, να σου το δώσω χύμα και να σου κόψω τόσα από την τιμή" κι εκείνος το δέχεται, πάλι δεν είναι συνένοχος; Στο τυπικό κομμάτι, ναι, ο ίδιος δεν έχει να κάνει κάποια άμεση συναλλαγή με το κράτος, αλλά συμμετέχει μια χαρά κι αυτός στην παρανομία και μάλιστα εν γνώσει του και για προσωπικό όφελος. Τα "δεν είναι δουλειά του η απόδοση ΦΠΑ" και "απλά κάνει παζάρια ο άνθρωπος, τι φταίει;" εγώ τα βλέπω σαν προφάσεις εν αμαρτίαις για να νιώθουν καλύτερα αυτοί που τα κάνουν.
θεωρείς ότι αν ένας ασθενής παρακινεί ο ίδιος τον γιατρό του να πάρει φακελάκι θα μπορούσε να θεωρηθεί συνενοχή ή ηθική αυτουργια; Αν σου πω "τι θα γινει ρε μαλακα σε περιμένω τόση ώρα να πιούμε καφέ" κ εσύ αγχωθείς κ αρχίσεις κ σφάζεις κόκκινα θεωρείς ότι η τροχαία πρέπει να τιμωρήσει κ εμένα; :102:
Θεωρώ ότι καλό είναι να κρατάμε τα γεγονότα που σου παρέθεσα, δηλαδή το πώς φέρονται (συχνά, δεν λέω πάντα) οι καταναλωτές και να μου απαντήσεις πάνω σ' αυτά, αν θέλεις. Και είναι υπαρκτές καταστάσεις και καθημερινές αυτές, δεν τις βγάζω απ' το μυαλό μου, σου μιλώ εκ πείρας. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές χωρίς ουσία.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

enterprise-psi έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 18:29 Εαν εγώ βάλω αλουμίνια στο σπίτι, και ζητήσω μαύρα, τότε το κράτος χάνει ας πούμε 1000 ευρώ.
Ο αλουμινας αν κάνει τζίρο 100.000 , και δηλώσει 10.000 , το κράτος χάνει 90,000 επί πόσο είναι οι φόροι.
Ας μαζέψει πρώτα τα πολλά το κράτος, και θα ακολουθήσουν και οι λίγοι από μόνοι τους.
Ειδικά σ' αυτούς τους κλάδους που παίζουν με μεγάλα ποσά, τα πράγματα θα ήταν σχετικά εύκολα αν θέλανε να τους κυνηγήσουν. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μεγάλες επιχειρήσεις όπως τα εργοστάσια αλουμινίου μπορούν να πουλάνε μαύρα, ή τέλος πάντων όχι σε τσιρικιτζήδες πελάτες όπως μεγαλο-αλουμινάδες, μάντρες κλπ, τώρα αν κλείσουν καμμιά συμφωνία με Ντουμπάι πχ πάει αλλού το πράγμα. Οπότε, θα μπορούσαν κάλλιστα όλους αυτούς να τους ελέγχουν βάσει αγορών. Άλλο πράγμα είναι να παίρνει κανείς τσίχλες και σοκοφρέτες και να κρύβει πωλήσεις, να δικαιολογεί κατεστραμένα προϊόντα (που σιγά να μην δηλαδή, αλλά σε κάποιους κλάδους ισχύει) για τέτοια μικροποσά, κι άλλο αγορές πολλών χιλιάδων ευρώ από εταιρείες που απλά δεν μπορούν να δουλέψουν άνευ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 17:33
Πρετεντέρης έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 07:30 Συγκρίνουμε τη φοροδιαφυγή των μισθωτών που φορολογουνται στην πηγή και είναι με τους συνταξιούχους τα φορολογικά υποζύγια με αυτή των εε που οι 7/10 δηλώνουν εισόδημα κάτω από το βασικό μισθό, δηλαδή κάτω από τα 10000.

δεν συγκρίνω τίποτα
αυτό που σου λέω είναι ότι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή, τότε η φοροδιαφυγή των ΕΕ θα μειωνόταν σημαντικά
αλλά η φοροδιαφυγή τους συμέφρει όλους σε άμεσο και βραχυπρόθεσμο επίπεδο ενώ ζημιωμένο βγαίνει άμεσα μόνο το κράτος αλλά μακροπρόθεσμα ζημιώνεται το σύνολο της κοινωνίας
η φοροδιαφυγή απλά αντανακλά την ατομικιστική νοοτροπία του φιλελευθερισμού και την απέχθεια προς την συλλογική συνείδηση
Γιατί να μη συγκρίνουμε; Γιατί ξέρεις ότι έχω δίκιο;
Η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά. Ωστόσο, αν κάποιος έχει κάποιο ελαφρυντικό, για να κάνει φοροδιαφυγή, αυτός είναι ο μισθωτός που δεν μπορεί να κρύψει το εισόδημα του και όχι ο ΕΕ που κοροϊδεύει φορολογικά την κοινωνια. Και σίγουρα, η φοροδιαφυγή της απόδειξης είναι πολύ μικρότερη αθροιστικά από την απόκρυψη εισοδημάτων κλπ των εε.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Πρετεντέρης έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 18:39

δεν συγκρίνω τίποτα
Η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά. Ωστόσο, αν κάποιος έχει κάποιο ελαφρυντικό, για να κάνει φοροδιαφυγή, αυτός είναι ο μισθωτός που δεν μπορεί να κρύψει το εισόδημα του και όχι ο ΕΕ που κοροϊδεύει φορολογικά την κοινωνια. Και σίγουρα, η φοροδιαφυγή της απόδειξης είναι πολύ μικρότερη αθροιστικά από την απόκρυψη εισοδημάτων κλπ των εε.
ωραία, πείσε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να απαιτούν απόδειξη. που είναι το πρόβλημά σου σε αυτό;
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 18:46

δεν συγκρίνω τίποτα
ωραία, πείσε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να απαιτούν απόδειξη. που είναι το πρόβλημά σου σε αυτό;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνονται όλα ηλεκτρονικά.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Πρετεντέρης έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 20:29
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Νοέμ 2023, 18:46

Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνονται όλα ηλεκτρονικά.
σύμφωνα με τα στοιχεία οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν αυξηθεί τρομακτικά τον τελευταίο χρόνο

εδώ λέει ότι λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα ταμεία του κράτους γέμισαν
https://www.businessdaily.gr/oikonomia/ ... ika-tameia

τώρα τι έγινε; άδειασαν απότομα και στοχοποιούν ξανά τους εε;
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”