!!! DEVELOPMENT MODE !!!

΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: ΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Green Dragon έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 12:29
vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:22 Ποιά ειναι η ασυδοσία ρε παιδιά? Όποιος θέλει πάει και στήνει ομπρέλα στα κενά αναμεσα στις "ομαδοποιημένες" ξαπλώστρες. Δεν ξερω τι γινεται στην Καβάλα, αλλά όπου εχω πάει εγω, αυτο που λέω μια χαρά συμβαινει. Κανείς δεν πάει να σε διώξει*.
Μη διυλίζουμε τον κώνωπα με τα κενά που δηθεν δεν υπαρχουν στις ξαπλωστρες και καταπίνουμε την καμήλα με το βατραχανθρωπο σερβιτόρο και τις παράνομες εξέδρες των νεόπλουτων αρχοντογυφταίων μεσα στο νερό.

*δεν ξερω τι θα εκαναν αν έφερνες δική σου ξαπλώστρα. Οτιδήποτε άλλο φέρεις, μια χαρά το επιτρεπουν. Και ατομα με ομπρελες δικες τους εχω δει οπου εχω παει, και με σπαστές καρεκλίτσες κτλ.
Να τις βάζουν πιο αραιά, είναι έτσι τοποθετημένες ώστε να σου ασκούν ψυχολογική πίεση να μην στήσεις ανάμεσα.
:lol:
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:22 Ποιά ειναι η ασυδοσία ρε παιδιά? Όποιος θέλει πάει και στήνει ομπρέλα στα κενά αναμεσα στις "ομαδοποιημένες" ξαπλώστρες. Δεν ξερω τι γινεται στην Καβάλα, αλλά όπου εχω πάει εγω, αυτο που λέω μια χαρά συμβαινει. Κανείς δεν πάει να σε διώξει*.
Μη διυλίζουμε τον κώνωπα με τα κενά που δηθεν δεν υπαρχουν στις ξαπλωστρες και καταπίνουμε την καμήλα με το βατραχανθρωπο σερβιτόρο και τις παράνομες εξέδρες των νεόπλουτων αρχοντογυφταίων μεσα στο νερό.

*δεν ξερω τι θα εκαναν αν έφερνες δική σου ξαπλώστρα. Οτιδήποτε άλλο φέρεις, μια χαρά το επιτρεπουν. Και ατομα με ομπρελες δικες τους εχω δει οπου εχω παει, και με σπαστές καρεκλίτσες κτλ.
Βλέπεις τις ξαπλώστρες που σκάνε πάνω στο κυματάκι; Αυτό είναι παράνομο. Δεν ισχύει μόνο στην Καβάλα, αλλά σχεδόν παντού.

Στη Λευκάδα στο Κάθισμα μια χαρά έχουν οριοθετηθεί οι ξαπλώστρες νόμιμα, όπως μπορείς να δεις εδώ με χώρο να απλώσουν όλοι τις ομπρέλες τους και γιόλο.

Εικόνα

Δες τώρα διαφορά με Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Εικόνα

Εικόνα

Ε σε πιάνει μια αηδία. Και παράνομη αηδία.
Άβαταρ μέλους
vantono

stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 12:37

Βλέπεις τις ξαπλώστρες που σκάνε πάνω στο κυματάκι; Αυτό είναι παράνομο. Δεν ισχύει μόνο στην Καβάλα, αλλά σχεδόν παντού.

Στη Λευκάδα στο Κάθισμα μια χαρά έχουν οριοθετηθεί οι ξαπλώστρες νόμιμα, όπως μπορείς να δεις εδώ με χώρο να απλώσουν όλοι τις ομπρέλες τους και γιόλο.

Εικόνα

Δες τώρα διαφορά με Αθηναϊκή Ριβιέρα.

[img]https://i.postimg.cc/Mpq59B83/IMG- ... .jpg[/img]

[img]https://i.postimg.cc/GppQC1tk/para ... .jpg[/img]

Ε σε πιάνει μια αηδία. Και παράνομη αηδία.
Με Αθηναϊκή ριβιέρα σε πιάνει μια αηδία γενικότερα, όχι λόγω των ξαπλωστρων μονο.

Με τις ξαπλωστρες ενα χιλιοστό απο την ακτή κι εγώ εχω θέμα και με ενοχλουν (γιατι δεν μπορώ να παιξω ρακέτες) :003:
Και δικαίως ειναι παράνομο, όπως παράνομο δικαίως θα επρεπε να ειναι και το να πας να στησεις τη δική σου ομπρέλα εκει που σκάει το κυμα.
Εχω δει πολλούς να το κανουν και θα ηθελα να τους πω καμιά κουβέντα, αλλα δεν ξερω αν καλύπτομαι νομικά. Γιατι δεν ειναι παράνομο, ειναι απλά κιτσαριό όμως και ενοχλητικό.

Αλλά θα επιμείνω στο οτι ειναι αναχρονισμός στην καλύτερη, το να πηγαίνεις σε παραλία με δωρεάν ξαπλωστρες (τονιζω το δωρεάν) και να μην καθεσαι εκει αλλά να παλεύεις να μπερνταχώσεις μια παλουκομπρέλα στην άμμο χτυπώντας τη με κοτρώνα, να μη στεκεται, να ξανα βαράς εσυ, να σου παιρνει ο αέρας ψάθες/πετσέτες τα παντα ολα, να σε κερνάνε άμμο μες στα μούτρα ατομα που περπατάνε εκει τριγύρω, κτλ.
Το θεωρώ μαζοχισμό και μπουμερισμό.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

μισό σεντονι για να πεις οτι αμα θελουμε να μην φτασουν οι δωρεαν ξαπλωστρες στα 5 μετρα μεσα στην θάλασσα, να πουμε στην ελένη απο λευκαδα να μην αφήνει τον γιό της να κανει πύργακια με άμμο διπλα στο κύμα, χαλάνε την αισθητική.
Άβαταρ μέλους
vantono

enaon έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 13:02 μισό σεντονι για να πεις οτι αμα θελουμε να μην φτασουν οι δωρεαν ξαπλωστρες στα 5 μετρα μεσα στην θάλασσα, να πουμε στην ελένη απο λευκαδα να μην αφήνει τον γιό της να κανει πύργακια με άμμο διπλα στο κύμα, χαλάνε την αισθητική.
Η Ελένη η Λευκαδιώτισσα μια χαρά μπορει να αφηνει το παιδι της να κανει πυργάκια στην άμμο, βρισκομενη στα 6-7 μετρα απο την ακτη και να το βλέπει. Δεν χρειάζεται να ειναι εγκατεστημένη στο μισό μετρο και η ιδια.
Παρα πολλά πιτσιρίκια βλέπω στην ακτη, που οι γονεις τους ειναι εως και 20 μετρα πισω. Κι εμείς έτσι μεγαλώσαμε και ανδρωθήκαμε, δεν παθαμε τιποτα (ξυπναει και ο μπουμερισμος μεσα μου με εσας που εχω μπλεξει).
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

σωστό, οποτε μια χαρά ειναι οι δωρεαν ξαπλώστρες τελικα
Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 12:48 Με τις ξαπλωστρες ενα χιλιοστό απο την ακτή κι εγώ εχω θέμα και με ενοχλουν (γιατι δεν μπορώ να παιξω ρακέτες)
Στην κόλαση θα έχει ειδικά καζάνια για εσάς, ένα απέναντι από άλλο και ρακέτες να παίξεις με τον διπλανό αλλά χωρίς δεύτερο μπαλάκι, μόλις παραπέσει το πρώτο, εκεί που θα κάνεις τσαα να το πιάσεις, θα σε τραβάνε πίσω οι αλυσίδες
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:36 Επίσης, αν οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάει καποιος να κάτσει στην ξαπλώστρα? :102:
Κάποιου είδους μαζοχισμος?
Για μένα μαζοχισμός είναι το να πας σε ξαπλώστρα. Γούστα είναι αυτά βέβαια. Όταν πάω σε μια ωραία παραλία θέλω να θαυμάσω το τοπίο και όχι το δάσος από ομπρέλες και ξαπλώστρες. Έτσι, θα πάω στην παραλία που δεν έχει καμμία ξαπλώστρα ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, στο κομμάτι της παραλίας που δεν έχει. Ο μόνος λόγος να πάω σε ξαπλώστρα είναι αν εκεί ο κόσμος είναι πολύ πιο αραιός αλλά συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, στις ξαπλώστρες υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος.

Μαζοχισμός για μένα είναι λοιπόν να κάτσω σε ξαπλώστρα και να ακούω μπροστά συζητήσεις για την Πανάθα, αριστερά τη μαμά του Νικολάκη που επιμένει να τον μπουκώσει με σάντουιτς, δεξιά τους μπάκουρους που κάνουν όσο περισσότερη φασαρία μπορούν για να τραβήξουν την προσοχή των πιπινιών που βρίσκονται παραδίπλα και από πίσω τις φιλενάδες που δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε στο κινητό από την ώρα που ήρθαν. (Εδώ πρέπει να παραδεχτώ ότι αν οι ένοικοι των ξαπλωστρών είναι βορειοευρωπαίοι, οι πιθανότητες να κάνουν φασαρία είναι ελάχιστες).

Μαζοχισμός επίσης είναι να είναι τόσο κοντά οι ξαπλώστρες, που προκειμένου να ακολουθήσω τη σκιά να πρέπει να τις τραβάω ανάλογα με την ώρα της μέρας έτσι ώστε διαδοχικά να βρίσκομαι σε απόσταση επαφής από τις όλες τις προαναφερθείσες παρέες - για να μην αναφέρουμε την πολύ συνηθισμένη περίπτωση η δική μου ομπρέλα να προσφέρει σκιά στον διπλανό αλλά όχι σε μένα.

Τέλος, τα δάση των ξαπλωστρών τα θεωρώ κάργα αντιαισθητικά ακόμα κι αν είναι εντελώς άδεια από κόσμο.

Είτε χρεώνονται είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι στα παραπάνω. Σε νησιά με πολύ κόσμο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να περπατήσω 1-2 ώρες για να πάω σε παραλίες που δεν πάει αυτοκίνητο - και κατά προτίμηση ούτε καραβάκι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

micmic έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 11:04 50% της παραλίας πρέπει να είναι χωρίς ξαπλώστρες σύμφωνα με τον νόμο, αλλά έχουν αφήσει παραθυράκια για δημοτικές επιχειρήσεις και λαμόγια τύπου Αστέρας, Πόρτο Καρράς κτλ.
Αυτό :+1:
stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 12:10
Frappezitis έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 20:04 Εικόνα

"Η παραχώρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας και σε έκταση τα 500 τ.μ. :smt005:

Oμως, ο χώρος που παραχωρείται σε έναν ιδιώτη δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά κατά 60% «με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων» (κανόνας που δεν τηρείται πουθενά, αφού οι ξαπλώστρες φθάνουν παντού στο κύμα). :smt005: :smt005:

Αν υπάρχουν διαδοχικές μισθώσεις, πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσά τους 100 μ. :smt005: :smt005: :smt005:

Πηγή:www.dimokratiki.gr"
Αρα για μπουζού ειναι οι παραπάνω.

απο κριτική στο google maps

"Συγχαρητήρια στην πολιτεία που σε μια τεράστια παραλία έχει μόνο οργανωμένες ιδιωτικές εταιρίες χώρος για ομπρέλα ούτε για δείγμα όσο για το νόμιμο των αποστάσεων ξαπλώστρας και θάλασσας ..... καλύτερα να μην το θίξουμε ... Μπράβο σας και πάλι.."
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 11 Ιούλ 2023, 14:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter »

έχει δεν έχει ξαπλώστρες στα παπάρια μας, το θέμα είναι να μπορείς να κατουρήσεις με την ησυχία σου μέσα στο νερό

κ ας το βρεις μετά στο αλάτι, ούτως ή άλλως οι υπερτασικοί δεν βάζουμε
Άβαταρ μέλους
vantono

micmic έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:20
vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 10:36 Επίσης, αν οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πάει καποιος να κάτσει στην ξαπλώστρα? :102:
Για μένα μαζοχισμός είναι το να πας σε ξαπλώστρα. Γούστα είναι αυτά βέβαια. Όταν πάω σε μια ωραία παραλία θέλω να θαυμάσω το τοπίο και όχι το δάσος από ομπρέλες και ξαπλώστρες. Έτσι, θα πάω στην παραλία που δεν έχει καμμία ξαπλώστρα ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, στο κομμάτι της παραλίας που δεν έχει. Ο μόνος λόγος να πάω σε ξαπλώστρα είναι αν εκεί ο κόσμος είναι πολύ πιο αραιός αλλά συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, στις ξαπλώστρες υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος.

Μαζοχισμός για μένα είναι λοιπόν να κάτσω σε ξαπλώστρα και να ακούω μπροστά συζητήσεις για την Πανάθα, αριστερά τη μαμά του Νικολάκη που επιμένει να τον μπουκώσει με σάντουιτς, δεξιά τους μπάκουρους που κάνουν όσο περισσότερη φασαρία μπορούν για να τραβήξουν την προσοχή των πιπινιών που βρίσκονται παραδίπλα και από πίσω τις φιλενάδες που δεν έχουν σταματήσει να μιλάνε στο κινητό από την ώρα που ήρθαν. (Εδώ πρέπει να παραδεχτώ ότι αν οι ένοικοι των ξαπλωστρών είναι βορειοευρωπαίοι, οι πιθανότητες να κάνουν φασαρία είναι ελάχιστες).

Μαζοχισμός επίσης είναι να είναι τόσο κοντά οι ξαπλώστρες, που προκειμένου να ακολουθήσω τη σκιά να πρέπει να τις τραβάω ανάλογα με την ώρα της μέρας έτσι ώστε διαδοχικά να βρίσκομαι σε απόσταση επαφής από τις όλες τις προαναφερθείσες παρέες - για να μην αναφέρουμε την πολύ συνηθισμένη περίπτωση η δική μου ομπρέλα να προσφέρει σκιά στον διπλανό αλλά όχι σε μένα.

Τέλος, τα δάση των ξαπλωστρών τα θεωρώ κάργα αντιαισθητικά ακόμα κι αν είναι εντελώς άδεια από κόσμο.

Είτε χρεώνονται είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι στα παραπάνω. Σε νησιά με πολύ κόσμο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να περπατήσω 1-2 ώρες για να πάω σε παραλίες που δεν πάει αυτοκίνητο - και κατά προτίμηση ούτε καραβάκι.
Σιγά το πρόβλημα, και εσένα με τη σειρά σου θα σου προσφέρει σκιά η ομπρέλα του άλλου διπλανού σου, σαν τους Σπαρτιάτες που με την ασπιδα τους προστάτευαν τον διπλανό τους αντί για τον εαυτό τους, κι εκεινοι τον παραδιπλανό κ.ο.κ.
Σοβαρά τωρα, η επαρκης σκιά παίζει και να ειναι ισως το σημαντικοτερο πλεονεκτημα ενος συγκροτηματος ομπρελας με ξαπλωστρες. Και μιλάω ως ατομο που γουστάρω ηλιο, δεν κυνηγαω τις σκιές με το τουφέκι.

Δεν μπορώ να δεχτω να μου πεις οτι η ομπρελίτσα απο τα τζάμπο που πας και παλεύεις να καρφώσεις στην αμμο με την κοτρώνα, κανει καλυτερη σκια απο τις μεγαλες ξυλινες ομπρελες κατω απο τις ξαπλωστρες. Αν εισαι και κανενας ψηλος, αγκομαχάς. Εγώ του 1,90+κατι ψιλά, δεν μπορουσα ποτέ να στεριώσω κατω απο τετοιες ομπρελίτσες, αγκομαχουσα, σκουντούφλαγα κτλ. Δεν με επιανε ποτέ η σκιά ολοκληρο μόνο μου, που να με χωρουσε και με άλλα ατομα μεσα δηλαδη.

Ειναι εξέλιξη των πραγμάτων η φάση, δεν ειναι κατι κακό οι ξαπλωστρες. Ειναι σαν να πας για πικνικ καπου, που παλιότερα εστρωνες κατω και ετρωγες ενα σκασμό μαμούνια μαζί με το φαγητο σου, τωρα να εχουν βαλει ξύλινους παγκους πανω στο γρασιδι και να καθεσαι να τρως σαν ανθρωπος. Εγώ δεν το βλεπω ως κατι κακο.
Το αντίθετο μαλλον, απο ενα σημειο και μετά καταντάει ψεκασμός. Σαν αυτους που κραζουν τις ανεμογεννήτριες.
Και φυσικά δεν μιλάμε να παμε στο αλλο άκρο και ξεφτιλίκι, με τις εξέδρες μεσα στο νερό και τον παρακατιανό να μας σερβίρει υποβρυχίως.
Αυτο ημουν κι εγω απο τους πρώτους που το κατέκρινε.

Ενα μέτρο χρειαζεται παντού, χωρις υπερβολη. Αν ειμαστε των ακρων και του ισοπεδωτισμού, δεν βοηθαει πουθενα.
Άβαταρ μέλους
vantono

Ουτε το οτι εισαι με πολλά άτομα τριγυρω που δεν γουσταρεις να ακους λεει κάτι, γιατι με την ιδια λογική θα επρεπε να σε ενοχλούν και οι ταβέρνες/εστιατορια, οποιοδήποτε αλλο μερος εστιασης.
Σε καφετεριες/εστιατορια κτλ οταν πάτε, δεν σας ενοχλουν οι διπλανοι και τριγύρω σας οταν φωναζουν, μονο στις ξαπλωστρες σας ενοχλουν?
Και μη μου πείτε οτι οι αποστάσεις μεταξυ τραπεζιών σε καφετέριες και ταβέρνες ειναι υποδειγματικές εν αντιθεσει με τις ξαπλωστρες που δεν ειναι, γιατι θα γελάω μεχρι αυριο.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

micmic έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:20

:+1:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Frappezitis έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 07:01 Όσο υπάρχουν πρόθυμοι δήμαρχοι και δημοτικές παρατάξεις των αστικών κομμάτων που ΔΕΝ αναγνωρίζουν ότι οι παραλίες ανήκουν στο λαό, αλλά σε μία Ανώνυμη Εταιρεία σαν την ΕΤΑΔ, τότε θα γίνεται ό,τι και στο Δήμο Αργοστολίου, της Κεφαλονιάς.
Μέχρι τώρα, η θαυμάσια δημοτική παραλία, Πλατύς Γιαλός (η πιο κοντινή από το Αργοστόλι) ήταν προσιτή σε όλο τον κόσμο.
Φέτος εμφανίστηκε η ΕΤΑΔ Α.Ε. και απαγόρευσε στο δήμο Αργοστολίου να βάλει ομπρέλες, να λειτουργήσει καντίνα κλπ με το σκεπτικό ΄΄η παραλία δεν σας ανήκει και για τη χρήση της θα πληρώσετε ΄΄.
Υποχρεώνει έτσι το Δήμο Αργοστολίου να πληρώσει 30.000 ευρώ ενοίκιο για τους θερινούς μήνες
Καλύτερα να το συνηθίσουν γιατί θα συμβαίνει για άλλα 92 χρόνια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Υπάρχουν ορισμένα ζωντανά πλάσματα που δεν μπορώ να τα κατανοήσω και τελικά πιστεύω οτι είναι άλλα είδη και σίγουρα όχι το δικο μου το χομο σάπιενς. Πρέπει να είναι κάτι άλλο. Ενα τέτοιο είδος είναι αυτοί που πάνε και πληρώνουν ξαπλώστρες σε παραλίες. Ένα άλλο είναι αυτοί που θυμούνται τον κωδικό της κάρτας από το σουπερ μάρκετ. Και αυτοί που παρκάρουν με τον κώλο για να βγούνε λέει εύκολα. Επειδή είναι άλλη η κατασκευή του εγκεφάλου δεν μπορώ να κρίνω. Επίσης δεν με νοιάζει αν τους σκίζουν τον κωλαρίκο, αλλά σίγουρα με πειράζει που εξαιτίας τους κλείνουν οι παραλίες.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”