Η επίδειξη πλούτου δεν είναι πράγματι για τους κομμουνιστές αλλά από εκεί πως φτάσαμε στο συμπέρασμα πως όλοι οι κομμουνιστές έχουν βίλες? Οι περισσότεροι κομμουνιστές που έχω συναντήσει στη ζωή μου όπως και οι περισσότεροι δεξιοί έχουν χαμηλό ή μεσαίου μεγέθους εισόδημα. Επίσης, είναι άλλο πράγμα ο αναρχισμός και άλλο ο χιπισμός.Πτολεμαίος έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:45Όταν είσαι ιδεολόγος, είσαι ιδεολόγος.Ναύτης έγραψε: 23 Ιουν 2023, 10:37 Επειδή ο Frappezitis δηλώνει κομμουνιστής έπρεπε να κυκλοφορεί ρακένδυτος και πένης;
Κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά ορισμένοι.
Ειδεμη να μην μας ζαλίζουνε τον παπαρο.
Πχ αναρχικοί. Πραγματικοί αναρχικοι για μένα είναι αυτοί που πάνε Αλάσκα να ζήσουν μακριά από τον πολιτισμό σε καλύβες μες τα δάση.
Έτσι και το να εισαι κομμουνιστής και να γίνεσαι δούλος του χρήματος δεν πάει ρε φίλε, πως να το κάνουμε τώρα;
Ο συγκεκριμένος χρήστης μας ζαλίζει τον κώλο με τον κομμουνισμό και τελικά ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι κυρ Παντελής (τον έχω ρωτήσει ίσαμε 10 φορές για τις συνθήκες εργασίας και μισθούς υπαλλήλων και κάνει πως δεν βλέπει) και ότι πόσο μάγκας είναι που βρήκε την κατάλληλη γυναίκα με τον κατάλληλο πεθερό που του πληρώνει τα χρέη στην εφορία.
Και όχι, δεν εννοούμε να είναι ρακενδυτος.
Αλλά το να πουλάς μούρη με καπιταλιστικα προϊόντα, πχ γούνες (Ακρίτα, μποφιλιου), λιμουζίνες (Ακρίτα), ρολεξ (κουτσουμπ), βίλες (όλοι τους σχεδόν) και μετά να πουλάτε και πνεύμα "ε μα τι θέλετε, να είναι φτωχός ο κομμουνιστής" , τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά.
Η επίδειξη χλιδας και πλουτισμου δεν είναι για κομμουνιστες.
Καταλάβετε το.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Απίστευτα και ομως καπιταληστικα !!!
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Re: Απίστευτα και ομως καπιταληστικα !!!
- Dwarven Blacksmith
Δεν υπάρχουν "καπιταλιστικά προϊοντα". Υπάρχουν προϊοντα ανθρώπινης εργασίας και προϊοντα θεόκτιστα (τα δεύτερα είναι πιο σπάνια αλλά δίνουν μεγαλύτερα buffs).Πτολεμαίος έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:45Όταν είσαι ιδεολόγος, είσαι ιδεολόγος.Ναύτης έγραψε: 23 Ιουν 2023, 10:37 Επειδή ο Frappezitis δηλώνει κομμουνιστής έπρεπε να κυκλοφορεί ρακένδυτος και πένης;
Πχ αναρχικοί. Πραγματικοί αναρχικοι για μένα είναι αυτοί που πάνε Αλάσκα να ζήσουν μακριά από τον πολιτισμό σε καλύβες μες τα δάση.
Έτσι και το να εισαι κομμουνιστής και να γίνεσαι δούλος του χρήματος δεν πάει ρε φίλε, πως να το κάνουμε τώρα;
Ο συγκεκριμένος χρήστης μας ζαλίζει τον κώλο με τον κομμουνισμό και τελικά ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι κυρ Παντελής (τον έχω ρωτήσει ίσαμε 10 φορές για τις συνθήκες εργασίας και μισθούς υπαλλήλων και κάνει πως δεν βλέπει) και ότι πόσο μάγκας είναι που βρήκε την κατάλληλη γυναίκα με τον κατάλληλο πεθερό που του πληρώνει τα χρέη στην εφορία.
Αλλά το να πουλάς μούρη με καπιταλιστικα προϊόντα, πχ γούνες (Ακρίτα, μποφιλιου), λιμουζίνες (Ακρίτα), ρολεξ (κουτσουμπ), βίλες (όλοι τους σχεδόν) και μετά να πουλάτε και πνεύμα "ε μα τι θέλετε, να είναι φτωχός ο κομμουνιστής" , τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά.
Καταλάβετε το.
Πρόκειται απλώς για μια καταγγελία αριστερών σωματείων στην Ισπανία, την οποία αντέγραψαν εδώ κάποιοι αριστεροί κοπρίτες και την παρουσιάζουν σαν πραγματικό γεγονός.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:44Αν είναι ας διαψευστεί. Δε βλέπω μέχρι στιγμής τη διάψευση. Κατά τα άλλα, έχω δουλέψει σε τηλεφωνικό κέντρο και δε θα με εξέπληττε τέτοια (πραγματική) είδηση.dtri2020 έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:39Μήπως το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η είδηση είναι λίγο "τραβηγμένο από τα μαλλιά";ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:04 Και ποιο είναι το συμπέρασμα των ιστοριών σου? Πως στο τηλεφωνικό κέντρο έπρεπε να δουλέυουν οι υπάλληλοι ακόμα και αν η διπλανή τους πέθαινε δίπλα τους?
Λέω εγώ τώρα, μήπως είναι λίγο fake news;
Αλλά, από την άλλη η αριστερά δεν μας έχει συνηθίσει σε fake news, έτσι δεν είναι;
Και το σούργελο ο Frappezitis άνοιξε και νήμα στην εσωτερική πολιτική, λες και το γεγονός έγινε στην Ελλάδα. Τρικυμία στο κρανίο λέγεται αυτό.
dtrimedia: Σύντομα κοντά σας!
Εννοείται πως όχι. Το συμπέρασμα των ιστοριών είναι ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για εσένα, είτε είναι αριστερός είτε δεξιός και ας πουλάνε πρόλογο.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:04Και ποιο είναι το συμπέρασμα των ιστοριών σου? Πως στο τηλεφωνικό κέντρο έπρεπε να δουλέυουν οι υπάλληλοι ακόμα και αν η διπλανή τους πέθαινε δίπλα τους?GoBzi έγραψε: 23 Ιουν 2023, 12:09Μπα, μπολσεβίκος ήταν. Στην ΕΣΣΔ είχε αρκετά καλή θέση στον κλάδο του (φυσικά είχε κάνει μέχρι και διδακτορικό), δύσκολα κάποιος αφελής να έφτανε εκεί που έφτασε.dtri2020 έγραψε: 23 Ιουν 2023, 11:45Ο Λένιν έγραψε πως "στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος". Ο παππούς ήταν είτε αφελής ή πραγματικός μπολσελβίκος (που είναι ακόμη χειρότερο βέβαια).Spoiler
Ποιός ζηλεύει; Είναι κατάντια να είσαι κομμουνιστής!
Πραγματικά, έτσι είναι!
Το χειρότερο της υπόθεσης ήταν πως δεξιούλιδες τον ώθησαν στον κομμουνισμό. Άντε αφού ξεκίνησα, να πω και αυτή την ιστορία![]()
Οι γονείς του παππού που ήταν από ένα χωριό στο Κιλκίς, αγράμματοι, με ένα μικρό κομμάτι γης και ένα σπίτι. Καμία σχέση με αριστερά, κομματικά, οπαδικά.
Ο παππούς (σε ηλικία κάτω των 10) πήγαινε με τον πατέρα του στο χωράφι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Μια (άτυχη) μέρα έπρεπε να πάνε Κυριακή πρωί. Που λες, ενώ ήταν στο χωράφι, σκάνε χωροφύλακες και αρχίζουν να χαρακτηρίζουν τον προπάππου μου ως άθεο και κομμουνιστή μιας και αντί να βρίσκονται στην εκκλησία πήγανε στο χωράφι. Σε κάποια φάση σαπάκιασαν τον προπάππου μου (μπροστά στον παππού) σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει για μέρες. Ε μετά από αυτό το σκηνικό ο παππούς άρχισε να μπλέκεται με το κόμμα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που νοιάζονται για τους διπλανούς τους. Το ότι κάποιοι δε νοιάζονται δε σημαίνει πως αυτό ισχύει για τους πάντες.GoBzi έγραψε: 23 Ιουν 2023, 17:00Εννοείται πως όχι. Το συμπέρασμα των ιστοριών είναι ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για εσένα, είτε είναι αριστερός είτε δεξιός και ας πουλάνε πρόλογο.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:04Και ποιο είναι το συμπέρασμα των ιστοριών σου? Πως στο τηλεφωνικό κέντρο έπρεπε να δουλέυουν οι υπάλληλοι ακόμα και αν η διπλανή τους πέθαινε δίπλα τους?GoBzi έγραψε: 23 Ιουν 2023, 12:09
Μπα, μπολσεβίκος ήταν. Στην ΕΣΣΔ είχε αρκετά καλή θέση στον κλάδο του (φυσικά είχε κάνει μέχρι και διδακτορικό), δύσκολα κάποιος αφελής να έφτανε εκεί που έφτασε.
Το χειρότερο της υπόθεσης ήταν πως δεξιούλιδες τον ώθησαν στον κομμουνισμό. Άντε αφού ξεκίνησα, να πω και αυτή την ιστορία![]()
Οι γονείς του παππού που ήταν από ένα χωριό στο Κιλκίς, αγράμματοι, με ένα μικρό κομμάτι γης και ένα σπίτι. Καμία σχέση με αριστερά, κομματικά, οπαδικά.
Ο παππούς (σε ηλικία κάτω των 10) πήγαινε με τον πατέρα του στο χωράφι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Μια (άτυχη) μέρα έπρεπε να πάνε Κυριακή πρωί. Που λες, ενώ ήταν στο χωράφι, σκάνε χωροφύλακες και αρχίζουν να χαρακτηρίζουν τον προπάππου μου ως άθεο και κομμουνιστή μιας και αντί να βρίσκονται στην εκκλησία πήγανε στο χωράφι. Σε κάποια φάση σαπάκιασαν τον προπάππου μου (μπροστά στον παππού) σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει για μέρες. Ε μετά από αυτό το σκηνικό ο παππούς άρχισε να μπλέκεται με το κόμμα.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Μιλάω για τους διάσημους και τηλεοπτικούς κομμουνιστες.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:49Η επίδειξη πλούτου δεν είναι πράγματι για τους κομμουνιστές αλλά από εκεί πως φτάσαμε στο συμπέρασμα πως όλοι οι κομμουνιστές έχουν βίλες? Οι περισσότεροι κομμουνιστές που έχω συναντήσει στη ζωή μου όπως και οι περισσότεροι δεξιοί έχουν χαμηλό ή μεσαίου μεγέθους εισόδημα. Επίσης, είναι άλλο πράγμα ο αναρχισμός και άλλο ο χιπισμός.Πτολεμαίος έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:45Όταν είσαι ιδεολόγος, είσαι ιδεολόγος.Ναύτης έγραψε: 23 Ιουν 2023, 10:37 Επειδή ο Frappezitis δηλώνει κομμουνιστής έπρεπε να κυκλοφορεί ρακένδυτος και πένης;
Καταλάβετε το.
Δεν είναι χιπιδες ρε αυτοί που πάνε αλάσκες.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η ανθρωπιά που τους λείπει είναι σε επίπεδο συναισθημάτων. Ωστόσο είναι ΠΟΛΥ ανθρώπινες από άποψη κοινής λογικής.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:06AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 12:04 Οπως συμβαίνει στα στρατόπεδα, έτσι και στις πολυεθνικές, το παν είναι η διοίκηση. Αυτή προσδίδει τον χαρακτήρα με τον οποίο θα λειτουργεί το εκάστοτε παράρτημα. Ο Γενικός Διευθυντής δηλάδή.
Αν αυτός διοικεί το προσωπικό με ανθρωπιά, τότε όλα λειτουργούν υποδειγματικά. Θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί τον κανόνα.
Αν είναι κουκουρούκου, τότε θα συμβαίνουν ευτράπελα. Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί την εξαίρεση.
Ο κανόνας στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ανθρωπιάς. Και στις μικρές θα έλεγα αλλά εκεί οι επαφές εργοδότη-υπαλλήλου-πελάτη είναι πιο
στενές και αυτό μπορεί κάποιες φορές να κάνει τα πράγματα καλύτερα.
Το αντίθετο ισχύει πολλές φορές στις μικρές: Είναι ανθρώπινες από πλευράς συναισθημάτων (άρα και νεύρων) αλλά απάνθρωπες σε ζητήματα κοινής λογικής.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Όπως το θέτεις έχεις ένα δίκαιο. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος είναι πως οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους και λειτουργούν βάση προγράμματος όμως για αυτούς τους λόγους ακριβώς συμπεριφέρονται κυνικά.AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 19:48Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η ανθρωπιά που τους λείπει είναι σε επίπεδο συναισθημάτων. Ωστόσο είναι ΠΟΛΥ ανθρώπινες από άποψη κοινής λογικής.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:06AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 12:04 Οπως συμβαίνει στα στρατόπεδα, έτσι και στις πολυεθνικές, το παν είναι η διοίκηση. Αυτή προσδίδει τον χαρακτήρα με τον οποίο θα λειτουργεί το εκάστοτε παράρτημα. Ο Γενικός Διευθυντής δηλάδή.
Αν αυτός διοικεί το προσωπικό με ανθρωπιά, τότε όλα λειτουργούν υποδειγματικά. Θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί τον κανόνα.
Αν είναι κουκουρούκου, τότε θα συμβαίνουν ευτράπελα. Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί την εξαίρεση.
Ο κανόνας στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ανθρωπιάς. Και στις μικρές θα έλεγα αλλά εκεί οι επαφές εργοδότη-υπαλλήλου-πελάτη είναι πιο
Το αντίθετο ισχύει πολλές φορές στις μικρές: Είναι ανθρώπινες από πλευράς συναισθημάτων (άρα και νεύρων) αλλά απάνθρωπες σε ζητήματα κοινής λογικής.
ναι αλλα είχαν πολύ δουλειά και θα είχαν διαφυγόντα κέρδη για εναν θάνατο.AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 12:04 Οπως συμβαίνει στα στρατόπεδα, έτσι και στις πολυεθνικές, το παν είναι η διοίκηση. Αυτή προσδίδει τον χαρακτήρα με τον οποίο θα λειτουργεί το εκάστοτε παράρτημα. Ο Γενικός Διευθυντής δηλάδή.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Μα δεν είναι αν νοιάζονται ή όχι, αν σταματήσουν να εργαζονται θα έπεφτε η κερδοφορία. Οταν σχολούσαν μπορούσαν να στεναχορηθούν όσο ήθελαν.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 17:05Έχω γνωρίσει ανθρώπους που νοιάζονται για τους διπλανούς τους. Το ότι κάποιοι δε νοιάζονται δε σημαίνει πως αυτό ισχύει για τους πάντες.GoBzi έγραψε: 23 Ιουν 2023, 17:00Εννοείται πως όχι. Το συμπέρασμα των ιστοριών είναι ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για εσένα, είτε είναι αριστερός είτε δεξιός και ας πουλάνε πρόλογο.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:04
Και ποιο είναι το συμπέρασμα των ιστοριών σου? Πως στο τηλεφωνικό κέντρο έπρεπε να δουλέυουν οι υπάλληλοι ακόμα και αν η διπλανή τους πέθαινε δίπλα τους?
Το να είναι κάποιος ιδεολόγος δεν σημαίνει ότι είναι και κοσμοκαλόγερος. Ισότητα στον πλούτο θέλουν οι κομμουνιστές, όχι στη φτώχεια.Πτολεμαίος έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:45Όταν είσαι ιδεολόγος, είσαι ιδεολόγος.Ναύτης έγραψε: 23 Ιουν 2023, 10:37 Επειδή ο Frappezitis δηλώνει κομμουνιστής έπρεπε να κυκλοφορεί ρακένδυτος και πένης;
Καταλάβετε το.
Ο δικός μου Παππούς όταν κατέλαβαν το Καρπενήσι (κ αφου είχαν σώσει κ έναν ταγματάρχη/ αξιωματικό τους που είχε αποκοπεί κ το τάγμα του αποδεκατιστεί)
Κουρασμένος, μπήκε σε ένα ανοικτό σπίτι που είδε να ξαποστάσει.
Εκεί μετά από χρόνια απόλαυσε λίγο τσίπουρο!
Έβαλε μουσικουλα!! Γραμμόφωνο. Και τσιπουρακι.
Τον βλέπει ένας αξιωματικός και τον κράζει κ τον απειλεί με στρατοδικείο.
Του πήρε το τσιπουρο κ το γραμμόφωνο για το κόμμα.
Υποπτεύομαι, το απόλαυσε μονος του ή με άλλους αξιωματικούς φίλους...
Ιστορίες με λίρες έχω ακουσει κι εγώ.
Ένας εδώ λένε έτσι φτιάχτηκε.
Υγ. Ιδεολόγος και ο δικός μου. 15 χρόνια φυλακή, πολιτικος κρατουμένος (βγήκε με τον νομο Καραμανλή/ μισά ισόβια).
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Άλλο τι θέλουν και άλλο τι έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν.Ναύτης έγραψε: 25 Ιουν 2023, 11:51Το να είναι κάποιος ιδεολόγος δεν σημαίνει ότι είναι και κοσμοκαλόγερος. Ισότητα στον πλούτο θέλουν οι κομμουνιστές, όχι στη φτώχεια.Πτολεμαίος έγραψε: 23 Ιουν 2023, 16:45Όταν είσαι ιδεολόγος, είσαι ιδεολόγος.Ναύτης έγραψε: 23 Ιουν 2023, 10:37 Επειδή ο Frappezitis δηλώνει κομμουνιστής έπρεπε να κυκλοφορεί ρακένδυτος και πένης;
Καταλάβετε το.
Ο πλούτος /χλιδα δυστυχώς δεν φτάνει για όλους.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
- Bill Hicks
μάλλον εσύ είσαι υπερσυναισθηματικός. προφανώς έτσι (πρέπει να) λειτουργούν οι επιχειρήσεις.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 20:09Όπως το θέτεις έχεις ένα δίκαιο. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος είναι πως οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους και λειτουργούν βάση προγράμματος όμως για αυτούς τους λόγους ακριβώς συμπεριφέρονται κυνικά.Spoiler
AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 19:48Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η ανθρωπιά που τους λείπει είναι σε επίπεδο συναισθημάτων. Ωστόσο είναι ΠΟΛΥ ανθρώπινες από άποψη κοινής λογικής.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 15:06
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας.Bill Hicks έγραψε: 25 Ιουν 2023, 13:25μάλλον εσύ είσαι υπερσυναισθηματικός. προφανώς έτσι (πρέπει να) λειτουργούν οι επιχειρήσεις.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Ιουν 2023, 20:09Όπως το θέτεις έχεις ένα δίκαιο. Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος είναι πως οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους και λειτουργούν βάση προγράμματος όμως για αυτούς τους λόγους ακριβώς συμπεριφέρονται κυνικά.Spoiler
AlienWay έγραψε: 23 Ιουν 2023, 19:48
Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η ανθρωπιά που τους λείπει είναι σε επίπεδο συναισθημάτων. Ωστόσο είναι ΠΟΛΥ ανθρώπινες από άποψη κοινής λογικής.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 155 Απαντήσεις
- 3570 Προβολές
-