Α ναι?
Με τι δικαιολογια?
Οτι πηγε να ψηφισει Σ/Κ προσκομιζοντας τα νομιμα δικαιολογητικα?
Αre u nuts bro?
Α ναι?
George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:01Αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ?Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:57George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:54
Aς παρουν εκλογικη αδεια τοτε. Αυτη δεν μπορει να τους την κοψει κανεις. Ειναι υποχρεωμενοι να την δώσουν.
Δεν καταλαβαινω γιατι ντε και καλα πρεπει να ψηφισουν εκει που ειναι?
Κι εγω οταν ειμουν Αθηνα και ψηφιζα Καλαματα δεν ελεγα "γιατι δεν με διευκολυνει η κυβερνηση να ψηφιζω εδω?" επαιρνα την εκλογικη μου αδεια πηγαινα να ψηφισω εκανα τη βολτα μου και γυριζα πισω.![]()
![]()
Εκλογική άδεια σε σεζόν και μάλιστα ΣουΚου
Σε άλλο τόπο ζείτε;
Δεν μπορουν να στην αρνηθουν, δεν μπορουν να στην κοψουν. Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να φέρεις χαρτι απο την εφορευτικη επιτροπη οτι ψηφισες μολις επιστρέψεις. Αν δεν φέρεις εχεις προβλημα.
Εφοσον το προσκομισεις ομως εισαι νομιμος.
Κατι μου λεει οτι δεν εχετε δουλεψει ποτε μερικοι αφου αγνοειτε βασικα πράγματα και μαλιστα δικαιωματα του εργαζομενου.
Συγκεκριμένα, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς τριπλές εκλογές (Περιφερειακές, Δημοτικές, Ευρωεκλογές) της 26ης Mαΐου 2019, καθώς και κατά τις τυχόν επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες της 2ας Ιουνίου 2019.
Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:
Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
Α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
Β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
Γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
Α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
Β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
Γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
Δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Τα κενά στο συγκεκριμένο Σ/Κ ποιός θα το αναπληρώσει;
Δεν είναι ότι θα τους απολύσει όπως λένε αλλά ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα εισιτήρια του ταξιδιού.Δεν τους ξέρεις καλά,αυτοί θέλουν να τους φέρουν το ψηφοδέλτιο στο σπίτι.Έχει κλείσει και η Ολυμπιακή που οι πασόκοι ναύλωναν ολόκληρα αεροπλάνα και μετέφεραν ψηφοφόρους με τζάμπα εισιτήρια.George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:01Αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ?Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:57George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:54
Aς παρουν εκλογικη αδεια τοτε. Αυτη δεν μπορει να τους την κοψει κανεις. Ειναι υποχρεωμενοι να την δώσουν.
Κι εγω οταν ειμουν Αθηνα και ψηφιζα Καλαματα δεν ελεγα "γιατι δεν με διευκολυνει η κυβερνηση να ψηφιζω εδω?" επαιρνα την εκλογικη μου αδεια πηγαινα να ψηφισω εκανα τη βολτα μου και γυριζα πισω.![]()
![]()
Σε άλλο τόπο ζείτε;
Δεν μπορουν να στην αρνηθουν, δεν μπορουν να στην κοψουν. Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να φέρεις χαρτι απο την εφορευτικη επιτροπη οτι ψηφισες μολις επιστρέψεις. Αν δεν φέρεις εχεις προβλημα.
Κατι μου λεει οτι δεν εχετε δουλεψει ποτε μερικοι αφου αγνοειτε βασικα πράγματα και μαλιστα δικαιωματα του εργαζομενου.
Εμένα μάνμου κάτι μου λέει ότι όλοι εσείς από Καλαμάτες και γενικά κει χάμου νομίζετε ότι το να είσαι βυσματωμένος κάπου είναι αυτονόητο, ε δεν είναι.George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:01Αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ?Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:57George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:54
![]()
Σε άλλο τόπο ζείτε;
Ε ας απολυσει το μισο προσωπικο του εν μεση σεζον και ας τρεχει να προσλάβει αλλο τοτε αν μπορει.Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:05George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:01Αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ?Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 12:57
![]()
![]()
Σε άλλο τόπο ζείτε;
![]()
![]()
Φαίνεται ότι δεν έχεις εργαστεί σε τέτοιες γαλέρες.
Νόμιμα θα προσκομίσει το χαρτί και νόμιμα ο άλλος θα τον απολύσει για άλλο λόγο.
Τελικα ειστε με τον εργαζομενο η με τον εργοδοτη? Με εχετε μπερδεψει.
George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:07Ε ας απολυσει το μισο προσωπικο του εν μεση σεζον και ας τρεχει να προσλάβει αλλο τοτε αν μπορει.Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:05George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:01
Αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ?
![]()
![]()
Νόμιμα θα προσκομίσει το χαρτί και νόμιμα ο άλλος θα τον απολύσει για άλλο λόγο.
Θα βρει δε λεω αλλα ποιος επιχερηματιας θα ρισκάρει για 1-2 μερες αδεια να απολυει το μισο προσωπικο του και να προσλαμβανει αλλο να το εκπαιδευει και να το ριχνει στη δουλεια εν μεσω τουριστικης περιοδου?
Εσυ θα απελυες το μισο σου προσωπικο εν μεση σεζον και θα προσλαμβανες αλλους σε χρονο μηδεν να υποθεσω?Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:08George_V έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:07Ε ας απολυσει το μισο προσωπικο του εν μεση σεζον και ας τρεχει να προσλάβει αλλο τοτε αν μπορει.Μαδουραίος έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:05
![]()
![]()
Θα βρει δε λεω αλλα ποιος επιχερηματιας θα ρισκάρει για 1-2 μερες αδεια να απολυει το μισο προσωπικο του και να προσλαμβανει αλλο να το εκπαιδευει και να το ριχνει στη δουλεια εν μεσω τουριστικης περιοδου?![]()
![]()
![]()
Θέλει τρελή εκπαίδευση να σερβίρεις φαγητά και ποτά.
πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:11 Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί γίνεται η φασαρία όταν στις 21 Μαίου λίγα ξενοδοχεία θα έχουν ανοίξει.
Μετά θα γίνει προοδευτική κυβέρνηση που θα λύσει και αυτό το πρόβλημα όπως το έλυσε το 2015-2019 που έγιναν και δημοψήφισμα και εκλογές Ιούλιο.![]()
georgebi έγραψε: 20 Απρ 2023, 13:11 Ωχ ωχ ωχ.....![]()
Αν το ΠΑΣΟΚ μας χαρακτηρίζει ΟΧΕΤΟ![]()
δύσκολη τη βλέπω τη δημοκρατική συγκυβέρνηση![]()
https://www.protothema.gr/politics/arti ... ndroulaki/
Οχι. Θα βγάλει μια άλλη δικαιολογία, και θα τον σουτάρει.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.