Βινόσαυρος έγραψε: 24 Σεπ 2018, 08:05
δεν πρόκειται περι πηξίματος
αλλά μια ψυχρή και κυνική ιστορική αποτίμηση των συμβάντων
πέρα από εθνικοιδεολογικούς συναισθηματισμούς
μονο οι τουρκοι οι τουρκααλβανοι οι αιγυπτιοι κι λοιποι μουσουλμάνοι μπορουν να σφαζουν
οι ελληνες όχι επρεπε να σφαζονται
κανείς δεν είπε ότι μπορούν να το κάνουν
εσυ το λες,λησμονωντας τις σφαγες που αρχισαν οι τουρκοι όταν εμαθαν το κινημα των ελληνων
κατ εσε κι λοιπη αριστερα οι ελληνες δεν επρεπε να αντιδρουν στις σφαγες των τουρκων τουρκααλβανων αιγυπτιων κι λοιπων μωαμεθανών
που πας ?? η βια είναι μαμη όχι όμως για την ελλαδα???
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
μονο οι τουρκοι οι τουρκααλβανοι οι αιγυπτιοι κι λοιποι μουσουλμάνοι μπορουν να σφαζουν
οι ελληνες όχι επρεπε να σφαζονται
κανείς δεν είπε ότι μπορούν να το κάνουν
εσυ το λες,λησμονωντας τις σφαγες που αρχισαν οι τουρκοι όταν εμαθαν το κινημα των ελληνων
κατ εσε κι λοιπη αριστερα οι ελληνες δεν επρεπε να αντιδρουν στις σφαγες των τουρκων τουρκααλβανων αιγυπτιων κι λοιπων μωαμεθανών
που πας ?? η βια είναι μαμη όχι όμως για την ελλαδα???
εγώ είπα ότι πλιατσικολογούσαν γράφοντας για μια αναφορά ότι δεν άφησαν ούτε καρφί σε τοίχο που να μην πάρουν σαν λάφυρο
πως εφτασες ότι είμαι οκ με τις σφαγές αμάχων από άλλες λαότητες δε μπορώ να καταλάβω.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Με συγχωρείς αλλά πλατσικο σε τέτοιο βαθμό δε θα έλεγα ότι κίνητρο ήταν τα κακά που πέρασαν
από τους απέναντι, περισσότερο πλιάτσικο για το πλιάτσικο φαίνεται και μπορούμε μάλιστα
ανερυθριαστα να ισχυριστούμε πως ένα μέρος των "επαναστατημένων" μπήκε για αυτον τον λόγο
στον "αγώνα".
Δηλαδή είναι περίεργο, μη αναμενόμενο, ανήθικο και δεν ξέρω τι άλλο, σε μια κατεστραμμένη πόλη οι εξαθλιωμένοι και πάμπτωχοι που την κατέλαβαν και έσφαξαν τους κατοίκους να πάρουν μαζί τους μετά ότι τους ήταν χρήσιμο;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Βινόσαυρος έγραψε: 24 Σεπ 2018, 13:25
Με συγχωρείς αλλά πλατσικο σε τέτοιο βαθμό δε θα έλεγα ότι κίνητρο ήταν τα κακά που πέρασαν
από τους απέναντι, περισσότερο πλιάτσικο για το πλιάτσικο φαίνεται και μπορούμε μάλιστα
ανερυθριαστα να ισχυριστούμε πως ένα μέρος των "επαναστατημένων" μπήκε για αυτον τον λόγο
στον "αγώνα".
ελα ρε οι επαναστατημένοι ΜΟΝΟ στην ελλαδα κι από την ελληνικη αριστερα στον κοσμο υβριζονται υπερ τουρκων τουρκαλβανων κι λοιπων μωαμεθανών
ελα για πεσμου πια αριστερα στις γειτονες χωρες αλβανια σκοπια βουργαρια τουρκια το κανει αυτό???
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Chainis έγραψε: 24 Σεπ 2018, 13:47
Δηλαδή είναι περίεργο, μη αναμενόμενο, ανήθικο και δεν ξέρω τι άλλο, σε μια κατεστραμμένη πόλη οι εξαθλιωμένοι και πάμπτωχοι που την κατέλαβαν και έσφαξαν τους κατοίκους να πάρουν μαζί τους μετά ότι τους ήταν χρήσιμο;
ας αφήσουμε τις ηθικές κρίσεις να κάνουμε ψυχραιμη αποτίμηση των γεγονότων της επαναστατικής περιόδου.
ας αφήσουμε τις ηθικές κρίσεις να κάνουμε ψυχραιμη αποτίμηση των γεγονότων της επαναστατικής περιόδου.
Εγώ τι κάνω δηλαδή;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Η ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων της επαναστατικής περιόδου λέει ότι οι επαναστατημένοι ήταν μάλλον επιεικής καθώς επέτρεψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους από όλη την Ελλάδα να αποχωρήσουν σώοι και αβλαβείς ως επί το πλείστον. Ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς και παιδομαζώματος θα περίμενε κανείς να χτίζουν πυραμίδες και να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κρανία των Τούρκων!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Εγώ τι κάνω δηλαδή;
εσυ προσπαθείς να δικαιολογήσεις εντάσσοντας και πολλές φορές υποβαθμίζοντας το πλιάτσικο, δέχεσαι ας πούμε ότι
πολλοί συμμετείχαν στην επανάσταση όχι για ιδεολογικούς λόγους και υψηλά ιδανικά όπως π.χ. ελευθερία αλλά
για το άμεσο κέρδος;
Η ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων της επαναστατικής περιόδου λέει ότι οι επαναστατημένοι ήταν μάλλον επιεικής καθώς επέτρεψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους από όλη την Ελλάδα να αποχωρήσουν σώοι και αβλαβείς ως επί το πλείστον. Ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς και παιδομαζώματος θα περίμενε κανείς να χτίζουν πυραμίδες και να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κρανία των Τούρκων!
εσύ βλέπεις τους τουρκους και τους ρωμιούς σαν ολότητες και ιστορικές εξελιγμένες κατηγορίες
υπήρχε φυσικά αυτή η διάκριση από το ίδιο το σουλτανικό καθεστώς αλλά δεν ήταν μόνο αυτή
εσύ βλέπεις τους τουρκους και τους ρωμιούς σαν ολότητες και ιστορικές εξελιγμένες κατηγορίες
υπήρχε φυσικά αυτή η διάκριση από το ίδιο το σουλτανικό καθεστώς αλλά δεν ήταν μόνο αυτή
Η ουσία είναι αυτή που γράφω. Οι Επαναστάτες ήταν πολύ φιλεύσπλαχνοι ένεκα της χριστιανικής τους ηθικής. Αν απέναντι τους είχαν τίποτε άθεους οι γκιλοτίνες θα δούλευαν νυχθημερόν!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.